U2 - The Joshua Tree (1987)

4,11 (2056)
2056 stemmen

Ierland
Label: Island

1. Where the Streets Have No Name (5:37)
  2. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:37)
  3. With or Without You (4:56)
  4. Bullet the Blue Sky (4:32)
  5. Running to Stand Still (4:18)
  6. Red Hill Mining Town (4:52)
  7. In God's Country (2:57)
  8. Trip Through Your Wires (3:32)
  9. One Tree Hill (5:23)
  10. Exit (4:13)
  11. Mothers of the Disappeared (5:14)
  12. Luminous Times (Hold on to Love) * (4:34)
  13. Walk to the Water * (4:49)
  14. Spanish Eyes * (3:16)
  15. Deep in the Heart * (4:31)
  16. Silver and Gold * (4:37)
  17. Sweetest Thing * (3:04)
  18. Race Against Time * (4:02)
  19. Where the Streets Have No Name * (4:50)
  20. Silver and Gold (Sun City) * (4:42)
  21. Beautiful Ghost / Introduction to Songs of Experience * (3:56)
  22. Wave of Sorrow (Birdland) * (4:06)
  23. Desert of Our Love * (4:58)
  24. Rise Up * (4:08)
  25. Drunk Chicken / America * (1:31)
Inderdaad, niet echt een boeiende lijst.

avatar van frankvankesteren
Maar misschien niet heel relevant voor dit album...

Wat ik wel opmerkelijk vind is dat dit album kennelijk toch commercieel genoeg is om op 1 te staan..

avatar van orbit
De naam U2 is dat, deze plaat waarschijnlijk minder.. alhoewel het beslist een zeer goed verkochte plaat is.

avatar van Saldek
orbit schreef:

Mogelijk dat de naam 'U2' al lucratief genoeg is voor een toplijst. Slecht of goed, U2 staat er. Dat kan ik zeker niet ontkennen. Toch wil ik wel kwijt dat dit los staat van deze, de 'Joshua tree'. Al zouden de 'Hobo Bumb Slobo babes' een album als deze geproduceerd hebben, dan zou het nog altijd een machtig goed album zijn. Zelf ben ik een beetje U2-af, maar dit album is echt bizar weergaloos goed. Practige teksten die soms bepaalde rebellie weten weer te geven, soms louter poetisch zijn en metaforisch.
Ik denk dat ik bij deze al genoeg heb gezegd over dit album daar ik me elders al heb weten te uiten over deze.
Dat deze in een toplijst staat staat dan (deze keer) best een beetje los van naamverkoop.

avatar van Flipman
Voor twee eurootjes op de kop getikt! Meesterlijk! Later meer, ik ga nu een film kijken.

avatar van Flipman
Heerlijke plaat. Nog 's goed naar luisteren, ik vond 'm heel moi, maar de meeste nummers ben ik alweer vergeten (klinkt tegenstrijdig, weet ik). Where The Streets Have No Name en With Or Without You zijn natuurlijk prachtig. De eerste helft is al mooi. De nummers op de tweede helft kende ik nog niet. Ga ik nog 's goed naar luisteren, hopen dat ik er dan meer over kan zeggen.

Een mooi album, uit de tijd dat U2 nog bijzonder was! Hun tegenwoordige werk is leuk, maar niks speciaals.

een tip.. in gods country vind ik meesterlijk en running to stand still kom je ook erg vaak tegen op concerten van U2 Exit is ook een prachtig nummer met veel kracht erin.. dat kan je goed zien op de rattle and hum dvd

avatar van dvdschaaf
Dit album in '88 gekocht in (toen nog) Joegoslavië, toen ik daar op vakantie was. Nooit spijt van gehad, één van de beste U2 albums naar mijn smaak...

djeffibrelich
ik heb the joshua tree zelfs op kassete-band.
dat bandje had ik jaaaaren geleden (ik geloof 6 jaar geleden, ik was 14 dacht ik zo) op de markt in sarajevo, bosnie gekocht.
ik was toen ook op vakantie.
toen de tijd zag ik daar op tv ook nog een documentaire van u2 in voormalig joegoslavie.
die ervaring versterkt voor mij de appreciatie van dit album.(waarschijnlijk was dat slecht nederlands)

where the streets have no name , i still haven't found what im looking for en het ongeloofelijk mooie with or without you zijn tijdloze popnummers die over 20 jaar vast en zeker door nieuwe muziekliefhebbers genuried zullen worden.

de afsluiter mothers of the disappeared was nooit een favoriet van me.
dus voor mij is dit album (in tegenstelling tot achtung baby) niet "foutloos''
beoordeling van de muziek, 4,5*
de emotionele waarde voor mij in sterren? de volle 5*

avatar van Lamontagne
Dit is wel zo'n geweldig album alles klopt.
Zelfs de platen hoes lijkt voor zichzelf te spreken.

Running to stand still, Red hill mining town en One tree hill luister ik na 17 jaar nog met verstokte adem schitterend!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van rudiger
dit is het absolute klapstuk van U2 , wat een geweldig album is dit , deze moet je opzetten en in 1 ruk uit luisteren .
hier is al zo veel over gezegd , dat ik in herhaling val .
max sterren 5.

avatar van Flipman
In één ruk lukt me niet, daar ik eerst de plaat moet omdraaien !

avatar van u2rist
Meer dan 25 miljoen verkochte cd's van dit album. U2 op zijn eerste toppunt. Wat maakt deze plaat zo enorm? De combinatie van bono's stem (op deze plaat zijn mooiste zangstem uit hun carrière), de enorme gedrevenheid (wat een ritmes, wat een brullende, loeiende gitaar en hysterische zangmelodieën). de intro van where the streets have no name voorspelt al zeer veel. iedereen merkt dat het diep gaat, duistere en opwindende kanten heeft, heel verscheiden is qua tracks... vergelijk red hill mining town met mothers of the disappeared, bullet the blue sky met with or without you... wat een gigantische spreidstand binnen toch eenzelfde sfeer, zelfde geluid.. het is 20 jaar oud maar nog altijd zeer goed beluisterbaar. ik ben fan geworden met dit album. de tweede piek volgde met achtung baby. maar voor de meesten (zeker de niet-u2fans) is dit het meesterwerk van 's werelds grootste band.

uilenei
u2rist schreef:

Ik ben geen U2 fan. Ik vind de band goed in wat ze doen en luister soms naar dit album, maar ik ben dan ook weer snel uitgeluisterd.
Het lukt me maar niet het album in een ruk af te maken, ik raak na een aantal nummers verveeld. Vraag me niet waarom. Heb dat met elk album van U2.
Vind het geen meesterwerk, gewoon een aardige plaat met enkele uitschieters. 3,5 *

avatar van u2rist
uilenei schreef:

je zegt: verveeld.. er zijn wel wat mensen die het niet zo hebben voor het hysterische-altijd-opgepepte-bombastische van u2. ze maken amper nummers die je rustig op de achtergrond kunt opzettten. ze willen voortdurend eruit springen, gehoord worden. zeker bono met de manier waarop hij zingt. bij mij werkt dat: ik raak telkens gehypnotiseerd, maar anderen lusten dat niet. wat zeker helpt is de plaat helemaal beluisteren met de focus op de instrumenten en niet op de zang. en dan nadien pas op de zang. (hoewel ik net de stem en de prachtige combinatie met de rest van de instrumenten één van de pluspunten vind van u2).

en misschien ook nog bij verveling: voel je dat ook bij een plaat als achtung baby? daar lijkt verveling me al moeilijker! probeer dan zeker eens pop; een heel eigenaardige,moeilijkere plaat voor u2.

Goede plaat, hun sterkste als je het mij vraagt

avatar van LeRoi
Twijfel tussen 4 (Unforgetable Fire) en 4,5 (Achtung Baby)....
In ieder geval mijn 2e favo album van deze topband.
N.b. Wat een prachtig vormgegeven album

avatar van marco straaten
zeker hun sterkste en absoluut een klassieker.
Fontana schreef:
Goede plaat, hun sterkste als je het mij vraagt

ik heb nog niets gezegd over U2

dit is een groep die me spijtig genoeg niet echt ligt

respect heb ik wel, maar die bono

mooie songs hebben ze zeker en zelfs goede albums

spijtig maar voor mij is bono er te veel aan

en wrm? :s omdat hij in de meeste hun ogen de grote weldoener wil uithangen fso? :s das één van de dingen die hem altijd verweten worden, onterecht btw

EVANSHEWSON
Kevin-Raphaƫll schreef:
ik heb nog niets gezegd over U2

dit is een groep die me spijtig genoeg niet echt ligt

respect heb ik wel, maar die bono

mooie songs hebben ze zeker en zelfs goede albums

spijtig maar voor mij is bono er te veel aan

Pure vooringenomenheid als je het mij vraagt; Er zijn zoveel zangers die in mijn ogen geen leuke uitstraling hebben en waarvan ik wel platen in huis heb. Het moet puur om de muziek gaan, natuurlijk.

hélla

ik heb 5 platen van U2 dus

de muziek is goed, héél goed en terecht

goede band maar bono ligt me niet en zal me nooit liggen

je kan het zo zeggen dat EVANSHEWSON de stem niet goed vind van morrissey van the smiths, dat zijn keuzes zoals vele mensen keuzes in muziek maken

mij ligt bono helemaal niet, irritant en ook dit is een keuze

EVANSHEWSON
Kevin-Raphaƫll schreef:
hélla

ik heb 5 platen van U2 dus

de muziek is goed, héél goed en terecht

goede band maar bono ligt me niet en zal me nooit liggen

mij ligt bono helemaal niet, irritant en ook dit is een keuze

Hélaba! Ik zeg niet dat Morrissey zijn stem niet goed is, ik heb enkel beweerd dat zijn stem me niet ligt; En heb zowel van Smiths als van Morrissey solo iets in huis (niet veel, geef ik toe).
Goed zo ?

zeker hoor

ik heb respect voor u meningen en dergelijke

je weet heel veel, misschien te veel goed bedoelt hé

daarom heb ik ook respect voor u

blijf zo verder doen

Harald
Half november verschijnt er een Special Editon van U2's meesterwerk "The Joshua Tree" ter ere van de 20ste verjaardag van het album.

Ik kan er nog niet te veel van onthullen, maar het wordt een bijzondere release. De enkele cd krijgt in ieder geval een gloednieuwe verpakking met een uitgebreid boekje. De Deluxe dubbel cd is het album Joshua Tree met een bonus cd in een hardcover verpakking. En de Super Deluxe 2cd + 1dvd bevat de Deluxe 2 cd aangevuld met een dvd met hierop U2's optreden in Parijs tijdens de Joshua Tree tour

avatar van rudiger
Harald schreef:

Klinkt goed , vooral de 2cd met dvd .

Harald
rudiger schreef:

Klinkt goed , vooral de 2cd met dvd .

Dit zijn er ook de reden dat me deze ga kopen

avatar van citizen
Erg mooi, deze van U2, al kan ik persoonlijk "I Still Haven't Found" niet meer genietbaar vinden. De uitvoering op Rattle And Hum maakt dan weer veel goed.
Voor mij blijft The Unforgettable Fire de beste. Verveelt nooit en klinkt na 23 jaar nog steeds vernieuwend.
Mooiste van deze: One Tree Hill.

avatar van Lamontagne
citizen schreef:
Mooiste van deze: One Tree Hill.

One tree hill en Running to stand still zijn voor mij de mooiste U2 composities.

Nu wachten op de speciale uitvoering die half november uitkomt wat ik hier las ben benieuwd

half november dus? hmm goed om te weten, ik denk dat ik me dat dan zal aanschaffen =)