U2 - The Joshua Tree (1987)

4,11 (2056)
2056 stemmen

Ierland
Label: Island

1. Where the Streets Have No Name (5:37)
  2. I Still Haven't Found What I'm Looking For (4:37)
  3. With or Without You (4:56)
  4. Bullet the Blue Sky (4:32)
  5. Running to Stand Still (4:18)
  6. Red Hill Mining Town (4:52)
  7. In God's Country (2:57)
  8. Trip Through Your Wires (3:32)
  9. One Tree Hill (5:23)
  10. Exit (4:13)
  11. Mothers of the Disappeared (5:14)
  12. Luminous Times (Hold on to Love) * (4:34)
  13. Walk to the Water * (4:49)
  14. Spanish Eyes * (3:16)
  15. Deep in the Heart * (4:31)
  16. Silver and Gold * (4:37)
  17. Sweetest Thing * (3:04)
  18. Race Against Time * (4:02)
  19. Where the Streets Have No Name * (4:50)
  20. Silver and Gold (Sun City) * (4:42)
  21. Beautiful Ghost / Introduction to Songs of Experience * (3:56)
  22. Wave of Sorrow (Birdland) * (4:06)
  23. Desert of Our Love * (4:58)
  24. Rise Up * (4:08)
  25. Drunk Chicken / America * (1:31)
James Douglas schreef:
De vergelijking met Sgt. Pepper struikelde ik een beetje over aangezien dat toch, over het algemeen, het album waarmee The Beatles door barrieres braken en met iets opzichzelf staand kwamen. Dat is zoals gezegd meer aan de orde bij 'Achtung Baby' dan bij 'The Joshua Tree'.

Dat ben ik wel met James eens.

avatar van dennisversteeg
Mooie CD, zelf vind ik Achting Baby mooier, maar Joshua Tree is een rijdloos prachtwerk. De bonus-CD is wel erg wisselend van kwaliteit..

Guardian of Isis
De eerste 3 nummers kende ik al, maar de rest niet. In God's Country zit ik nu al dagen mee in mijn kop.

avatar van rkdev
Tja, het is dat de Ieren ook Achtung baby en Unforgettable fire hebben gemaakt .... maar anders was het hun meesterwerk geweest

avatar van rkdev
p.s. luister ook eens naar Wave of Sorrow (Birdland).
Werkelijk briljant.

avatar van LDeVries
ik vindt dit persoonlijk het beste album van U2 heerlijke plaat.

lowriderluuk

avatar van Running On Empty
lowriderluuk schreef:
"One" van het album "Achtung baby" blijft voor mij het beste nummer van U2.

Met dat oordeel kan ik ook wel leven.

avatar van Castle
lowriderluuk schreef:
"One" van het album "Achtung baby" blijft voor mij het beste nummer van U2.

Gelukkig maar dat smaken verschillen.
Joshua Tree is wel een U2 top 3 album voor mij, maar Unforget fire en Auchtung Baby vind ik minimaal even goed, zo niet beter.
"One" kots ik ondertussen uit, dat nummer is zo gehyped.
Dan vind ik "Exit", "the unforgeteble fire", "40" en "where the streets have no name" velen malen sterker.

avatar van LucM
"One" van U2 is op zich een prima nummer, maar de gehypte versie met Mary J. Blige is er teveel aan. Maar aan het origineel mankeert absoluut niets.
Zelf vind ik "The Joshua Tree" het beste U2-album, maar "Auchtung Baby " en "War" doen er nauwelijks onder voor mij.

stuart
The Joshua Tree is voor mij zo'n album die ik wel heel goed vind, maar eigenlijk heel weinig in de CD speler plaats; kwestie van voorkeur en niet van een gebrek aan kwaliteit.

avatar van sierrra
Vandaag voor een leuk prijsje de limited edition boxset kunnen bemachtigen.Ben erg benieuwd naar de bonus tracks en de dvd van het concert in Parijs.

Bluenote
U2 's meesterwerk. Fav .tracks zijn In God's country, One Three Hill en de bonus track Wave of Sorrow. Overigens is Wave of Sorrow afgelopen jaar pas ingezongen door Bono. Ik vind dat nummer een van de beste ooit gemaakt door de groep. Ben benieuwd naar het nieuwe album.

Okee de laaste albums kunnen niet tippen aan dit album maar ook op die albums staan nog steeds enkele juweeltjes.

avatar van Rodolfo
Wat mij betreft nog altijd onovertroffen album van U2.
Fantastische nummers, Red Hill Mining Town vind ik een hoogtepunt, maar de rest is ook niet om weg te gooien.

avatar van Madjack71
Een klassieker in U2's toch al imposante oeuvre. Door velen gezien als hun beste. Dan toch zeker als het album wat hun wereldstatus bevestigde als de Band van de jaren tachtig en als vervolmaking van hun sound, die daarna in Achtung Baby resulteerde als het album wat barrieres doorbrak.

Dit album ademt een aparte sfeer uit, mede dankzij ook Brian Eno & Daniel Lanois en de typsiche foto's van Anton Corbijn, dragen ertoe bij dat het album zo tot de verbeelding spreekt.
Verder draagt dit album een aantal U2 klassiekers, waarvan je normaal gesproken al blij mag zijn dat je er eentje op je album kunt plaatsen, zie ik er hier toch zeker drie; Where the streets have no name (met "zie ons hier als the Beatles ook spelen op het dak" clip, mooi gedaan en ook nu nog leuk om te zien) Daarnaast met ook een van de meest herkenbare intro's die er zijn.
I still haven't found what i'm looking for is zowat verworden tot U2's anthem, vaak gecovered en bijna religieus.
With or without you is i.m.o het nummer van de jaren tachtig. In de jaren van de video..wie kent niet die zwart witte clip met die Bono in die typische houding van hem.

Nou ga er maar aan staan, met zo'n 3luik kan dit album eigenlijk al niet meer stuk. Maar die kracht in het begin houden ze m.i niet het gehele album vast, kan eigenlijk ook niet na zo'n start.
De extra nummers ken ik niet.
Maar een klassieker is dit album wel en met Achtung Baby hebben ze er twee in hun oeuvre, die voor iedere muziekliefhebber eigenlijk verplichte kost is. Niet slecht gedaan.

avatar van Japser84
Wat ik zo'n fenomenaal nr. op deze plaat vind is 'Red Hill Mining Town' - schitterende melodie en geweldige zang... en niet te vergeten die baslijn! Voor mij HET hoopgtepunt van de plaat (en wellicht ook van U2)... staat me zelfs iets van bij dat de symfo-metalband Dream Theater dat nummer ooit heeft gecovered... nja.

Father McKenzie
Red Hill Mining Town is inderdaad een prachtsong, maar mij pàkt de verstilde blues van Running To Stand Still nog nèt iets meer, acht dit is een topplaat van een band die toen beslist op haar hoogtepunt was!

avatar van dazzler
Mijn broer is bezeten van U2.
Volgens hem is dit hun allerbeste plaat.
Ik hou het op The Unforgettable Fire.

Al jaren wordt er getwist over het winnende album.

Tot ik hem onlangs de deluxe versie van The Joshua Tree
liet horen en naast een zelfgemaakte deluxe versie van
The Unforgettable Fire legde (met b-kantjes en de
Wide Awake in America ep) ... hij begon warempel te twijfelen.

stuart
Ha, die Dazz, jij en je broer zitten er beiden naast; de 'beste' is Achtung Baby
(jou een beetje kennende begrijp ik dat je voor TUF gaat echter)

avatar van LucM
Deze "The Joshua Tree" en "Achtung Baby" worden algemeen (en ook op MuMe) beschouwd als de beste U2-albums ... en hier ben ik het volledig mee eens.

LucM schreef:

Dat ben ik wel met je eens, Luc; ik vind ze allebei ook de beste U2 albums, alleen gaat mijn voorkeur qua 'draaigehalte' iets meer uit naar AB.(smaakkwestie)

avatar van TEQUILA SUNRISE
stuart schreef:

En die van mij dan weer naar The Joshua Tree ( idd kwestie van smaak )

avatar van Fairy Feller
LucM schreef:

Ben U2 liefhebber van het eerste uur en hoewel beide albums erg goed zijn gaat mijn voorkeur uit naar The Unforgettable Fire.
TJT heeft voor mij een meer amerikaans sfeer, terwijl de "Ierse" sfeer van TUF mij meer aanspreekt

avatar van dazzler
Fairy Feller schreef:

Hier kan ik me helemaal in vinden.

Of zoals mijn broer nog opmerkte:
De nummers op The Joshua Tree sessies zijn sterker.
Maar de algemene sfeer van The Unforgettable Fire is mooier.

avatar van Peter88
Vorige week heb ik op de Platenbeurs ook eindelijk de Deluxe boxset gekocht. Die remaster klinkt zeker vele malen beter dan de versie uit 1987. Het is net alsof je hem opnieuw ontdekt. De DVD is ook zeker de moeite waard. Zeker omdat ze toen songs deden als Ocotber en THe Unforgettable Fire, die ze de laatste jaren niet meer live doen helaas.

Peter88 schreef:

Die Special Edition in die box met prachtig boekwerk, de geremasterde cd, de bonus cd met die prachtige dingen op, die dvd met het gewèldige concert daar in Parijs.... om van te smullen, dit is méér dan topperdetop!
Ik denk dat ik toch maar eens voor de remasters van Boy, October en War ga, ik zal dan maar eens in de beurs tasten, het is nieuwjaar voor iets, toch?
Ik ben in elk geval zéér blij met deze superdeluxe-U2-bonbondoos.... zéér aan te bevelen!

En het is te hopen dat hun nieuwe plaat een béétje tijdig uitkomt, normaal gezien in februari 2009, ik hoop oprecht op een nieuw meesterwerk; Opnames in Marokko, dat belooft in elk geval, ik hoop dat die invloeden in de muziek goed te horen zijn, en dat de band erin slaagt zich nog maar eens opnieuw uit te vinden, en een topper als dit album hier, of als Achtung Baby de wereld in schieten!

No LIne On The Horizon is de naam, geloof ik. Ik ben ook zeer benieuwd. Met name ook door de samenwerking wederom met Eno en Lanois. Op You Tube is al iets te zien!

avatar van James Douglas
Het laatste wapenfeit was volgens mij Window in the Skies van de compilatie 18 singles en die kon mij wonderwel bekoren. Ik heb zowaar nog hoop voor maart 2009.

Ik vind dit toch wel hun beste cd. with or without you, echt een geweldig nummer blijft dat.

83Utreg! schreef:

Niets dan sterke songs, ja; Voor mij is Bullet The Blue Sky het beste nummer maar Running To Stand Still eigenlijk ook!