Soulja Boy - iSouljaBoyTellem (2008)

Label: Interscope

1. I'm Bout tha Stax (Intro) (3:20)
  2. Bird Walk (3:33)
  3. Turn My Swag On (3:26)
  4. Gucci Bandana (3:56)

met Gucci Mane en Shawty Lo

5. Eazy (3:22)
  6. Kiss Me Thru the Phone (3:13)

met Sammie

7. Booty Got Swag (Donk Part 2) (3:06)
  8. Rubber Bands (4:14)
  9. Hey You There (3:52)
  10. Yamaha Mama (4:38)

met Sean Kingston

11. Wit' My Yums On (3:28)
  12. Go 'Head (3:41)

met Juney Boomdata

13. Shoppin' Spree (4:46)

met Gucci Mane en Yo Gotti

14. Soulja Boy Tell 'Em (3:31)
  15. Whoop Rico (4:06)

met Show Stoppas

16. I Pray (Outro) (5:48)
  17. Twerk Fest * (3:39)
0,5
Heb je goed over die beslissing nagedacht?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb al eerder gezegd dat ik dit een beetje de Sjaak van Amerika vind, en Sjaak kan ik wel waarderen. Ik zie het verder wel allemaal.

avatar van Jorge-E
Is dit album echt zoveel slechter dan zijn eerste?

1,0
nou, het kon eigenlijk niet veel slechter dan zijn eerste, maar het is hem wel gelukt

avatar van MJ_DA_MAN
Eenmaal beluistert, en ik ga hem nog een keer beluisteren om een goed en vooral eerlijk cijfer te kunnen geven. Ik weet iig al wel dat het gemiddelde flink hoger (lager kan dan ook niet) gaat worden na mijn stem.

RedLightCityBoy
It's Soulja Boy Tellem,
I f**k with Shawty Low,
I f**k with Rock Co.,
Gucci head to toe,
Chain on chill (chill),
Watch on freeze (freeze),
A pound a perk got me looking like Chinese,
Gucci Shades, but they still can't hide me,
Hit the club, seventeen with no ID,

Ik geniet van deze plaat, echt.

RedLightCityBoy schreef:

Ik geniet van deze plaat, echt.

Tuurlijk jongen

RedLightCityBoy
Ik zweer het de swagger is aan geen sarcasme, dit is echt leuk om af en toe te luisteren.

Every City Every State Soulja Boy Is Known
Im Just 18 Now And Im Already Grown
And I Put My Team On
S.O.D. Sittin Right
This Is My Theme Song
And Im Rippin This Beat Right

Dat kan maar 1 ding zijn: Je bent besmet met het Soulja virus

0,5
MJ je doet nu net of wij de plaat niet eerlijk beoordeeld hebben. Nou ik heb de plaat toch echt een kans gegeven, ik kan dit gewoon niet een tweede keer opzetten. Ik kende Soulja Boy voor dit album alleen van naam en van zijn domme opmerking over de slavernij. De verhalen die ik over hem hoorde waren niet al te best; dus misschien ging ik het album wel in met 'het zal toch wel 0,5* worden. Maar dat betekent niet dat ik op voorhand wist dat ik het cijfer daadwerkelijk uit zou delen. Ik geniet graag van muziek en vind ik het goed dan had ik dat echt laten weten. Maar helaas ik kan echt niets goeds aan dit album ontdekken en ik beoordeel het toch echt volgens mijn criteria. En daaruit blijkt dat ik van dit album elke seconde slecht vind.

SvV_Ying
Ik moet gewoon eerlijk toegeven dat ik vind dat Soulja Boy beter is geworden. Niet dat ik het heel vaak ga luisteren maar sommige tracks vind ik wel lekker en als ik een stem heb gegeven gaat net als bij MJ het gemiddelde wel iets omhoog

Rhythm & Poetry schreef:
MJ je doet nu net of wij de plaat niet eerlijk beoordeeld hebben.
Oh (ervan uitgaande dat je met ''wij'' alle stemmers bedoeld)?

avatar van jelmer19
MJ_DA_MAN schreef:

Dan zorg ik er voor dat het gemiddelde flink laag blijft want dit is gewoon schandelijk slechte muziek!
Een welverdiende 0,5

avatar van misorabi
MJ_DA_MAN schreef:
v Ik zie de man ondertussen wel een beetje als de Sjaak van Amerika.

Wat een onzin om hem met Sjaak te vergelijken, Sjaak rapt (enorm vet) Soulja Boy zegt eigenlijk alleen maar Oooow Oooow Ooow. Sjaak daarin tegen begint ook steeds minder vet te worden, maar Sjaakmat is gewoon meesterlijk

avatar van prodi9y9
k heb zijn 1e album ook nog nooit gehoord, maar met zo'n interresant gemiddelde...deze ga ik zeker checken! voor een 0,5 (7 stemmers) moet je toch op een 1 of andere manier je best hebben gedaan! gaat deze man salah edin verslaan?

avatar van orbit
Ik zou ook bijna 0,5 geven met zo'n titel en hoes... hopen maar dat de inhoud tegendraads beter is

misorabi schreef:

Ik vergelijk ze niet om hun manier van ''rappen'', maar om de manier hoe deze gasten zich opstellen. Beiden nemen ze hun muziek en de omgeving daarvan niet helemaal serieus en halen ze bij duizenden mensen het bloed onder de nagels vandaan, wat leuke dingen voortbrengt.

gipspoot
Hmm ja ik ken hoogstens 2 nummertjes van deze artiest en ga het album echt niet luisteren want ik weet dat ik er geen hol aan vind. En dat zouden meer mensen moeten doen ipv het album luisteren om het vervolgens flink te gaan afkraken (wat je stiekem vantevoren wel gepland had). En met zinnetjes als ''deze man verdient kogels in zijn lijf'' neem ik iemand ook totaal niet serieus moet ik zeggen.

Als Souljah Boy lekker dit soort muziek wil maken laat hem. En als mensen het leuk vinden om dit te luisteren laat ze lekker in hun waarde. En ga bij albums posten waar je tenminste oprecht geinteresseerd in bent

Kingsnake
gipspoot schreef:

Don't tell other people what to do.

Kingsnake schreef:

Don't tell other people what to do.
Met het volgende heeft ie toch wel grotendeels gelijk (geldt ook voor andere platen uit dit hoekje:
gipspoot schreef:
En nee, heus niet alle stemmers zullen die 0,5 hebben geplant, maar een aantal toch echt wel en er gaan er nog velen volgen.

Dj2Jelle
Wajo, 0,5 gemiddeld, deze ga ik halen

Ik heb zijn eerste album een kans gegeven, maar ik denk dat ik daardoor deze geen kans meer geef

avatar van NL_RAPPIN
Ik vind toch dat hij hier aardig wat heeft bereikt de meeste stressen hem helemaal om wat ze van te voren toch al wisten en ik vraag me af of de helft wel het album heeft beluisterd.

Rene1979
Nou heb hem geluisterd....
Leek wel geen einde aan te komen...
Dat dit nog hiphop mag heten wat een drama...
een 1* voor de swagger...

0,5
Pff, Rene toch. Nu verpest je heel het gemiddelde . En wat is zijn 'swagger' (vervelend woord trouwens) dan?

Harco
Ja, die jongen heeft geen swagger.

avatar van MJ_DA_MAN
Soulja Boy heeft dus echt wel swagger. (Een soort van) clubmuziek maken, daarnaast lekker irritant doen er rugzakdragertjes het leven zuur maken.

0,5
Mag ik dan de juiste definitie van swagger? Ik meende dat swagger je uitstraling naar buiten toe is, dan heeft deze man de uitstraling van een komkommer op schoolreis.

Maar goed ik gebruik het woord niet graag, zodra ik de juiste defintie weet dan trap ik het woord uit mijn gedachten.

avatar van MJ_DA_MAN
Google ontvang je niet meer, R&P? Verdorie, dat OnsBrabantNet is ook nergens goed voor.

Swagger.

0,5
Ik vind wel 20 verschillende definities van swagger, dus volgens mij is het voor niemand duidelijk. Sowieso is het een hartstikke vaag begrip.