Soulja Boy - iSouljaBoyTellem (2008)

Label: Interscope

1. I'm Bout tha Stax (Intro) (3:20)
  2. Bird Walk (3:33)
  3. Turn My Swag On (3:26)
  4. Gucci Bandana (3:56)

met Gucci Mane en Shawty Lo

5. Eazy (3:22)
  6. Kiss Me Thru the Phone (3:13)

met Sammie

7. Booty Got Swag (Donk Part 2) (3:06)
  8. Rubber Bands (4:14)
  9. Hey You There (3:52)
  10. Yamaha Mama (4:38)

met Sean Kingston

11. Wit' My Yums On (3:28)
  12. Go 'Head (3:41)

met Juney Boomdata

13. Shoppin' Spree (4:46)

met Gucci Mane en Yo Gotti

14. Soulja Boy Tell 'Em (3:31)
  15. Whoop Rico (4:06)

met Show Stoppas

16. I Pray (Outro) (5:48)
  17. Twerk Fest * (3:39)
lambf
MJ, laat R&P toch. Als hij zo graag de kl**tz*k wilt uithangen en mensen op stang wilt jagen, zijn probleem.

tuktak
hiphop is bier drinken door een rietje.

avatar van MJ_DA_MAN
Tja R&P, beetje kul om ze dan als voorbeeld te nemen. Dan kun je ook net zo goed zeggen dat Radiohead niet weet wat hiphop is .

Maar dan maar terug naar de plaat: beste slechte plaat van de afgelopen jaren.

tuktak

tuktak schreef:
hiphop is bier drinken door een rietje.

avatar van Seedorf
Ikzelf zie dit ook als een (weliswaar slecht) hiphopalbum. Maar volgens mij WILLEN veel mensen dit album niet als hiphop zien. Wtf maakt het trouwens uit of een album met hiphop of met wat anders wordt bestempeld, net alsof het anders gaat klinken daardoor. En die hele discussie (in het algemeen) over wat hiphop daadwerkelijk inhoudt is diep triest.

avatar van TheFunkyM
1,0
Opzich kon ik me wel vinden dat dit wel rap is maar geen hip hop, omdat het niet in de cultuur past van het hiphop.. als je het zo bekijkt kan ik me er best in vinden.
Ik vind alleen zelf dat de hiphop cultuur ook veranderd is.. in bijv.. bling bling etc. En dan past dit wel in de hip hop cultuur.. Wel als hele slechte hip hop btw.

Kiss me thru the phone vind ik trouwens nog wel een aardig nummertje.

JLjuju schreef:

Kunnen we dan nu aub ophouden?
Ik voel dat hier weer onnodige bans uit gaat komen rollen.
't Gaat onder andere al nergens meer over, met dank aan tuktak en anderen.

0,5
Heeft er trouwens iemand de score bijgehouden? Ik ben toch wel erg nieuwsgierig wie de discussie gewonnen heeft...

Tuktak, in één zin:
alleen goede albums zijn hiphop, slechte albums zijn pop.
En het geeft ook nog eens op een simpele manier een perfect voorbeeld over het type luisteraar dat ik beschreef.

JLjuju schreef:
't Gaat onder andere al nergens meer over, met dank aan tuktak en anderen.

Of door jullie waanargumenten? dit is ook hiphop, dat je het niet goed vind heeft daar absoluut NIKS mee te maken.

JLjuju schreef:

Ja hiphop is een cultuur, ja rap is muziek?, hij doet inderdaad aan rap en nee hij verneukt hiphop niet. Dat is slechts een uitspraak gebasseerd op de mening van een aantal personen hier. Kijk eens verder...

[quote=ik]Hip-hop is de cultuur, Rap is de muziek!!!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]

Dat DENK IK voor F*CK sake.
Denk verder maar na.
Voor de 100ste en laatste keer:

je kan iets hip-hop VINDEN. ik VIND dat geen hip-hop. het is WEL rap maar GEEN hip-hop.
Oke? daagt ie een beetje?

JLjuju schreef:

@ Impro: Zoals ik al zei ik vind dat je zelf mag zeggen of iets hip-hop is ofniet. Hip-hop is de cultuur, Rap is de muziek. Wat hij doet is rap, wat hij verneukt is hip-hop.
Dus het is toch hiphop?

En tuktak vatte inderdaad perfect samen wat ik ook probeer uit te leggen.

avatar van JLjuju
Nee want mensen denken dat alle rap zo klinkt (ze kijken namelijk alleen TV, en als ze op internet iets zoeken dan is het van hun geliefde TV-artiesten) en zo vergeten ze de underground en de hip-hop cultuur wat het ooit was.
En ga neit zeggen dat het niet zo is want veel commerciele gasten houden niet van old skool of hardcore of underground.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is snap of crunk; subgenres van hiphop.

avatar van Game
0,5
Ik vind dit een leuke discussie jongens, mijn complimenten. Eindelijk iets nuttigs hier. Hopelijk word de helft niet verwijderd.

Geen sarcasme trouwens.

avatar van JLjuju
Ik doe er niet meer aan mee.
We willen allemaal ons gelijk krijgen en die gaan we niet krijgen van elkaar.
Laten we hopen dat Soulja Kid snel weer uit 't beeld verdwijnd, dat vinden we denk ik wel allemaal hier. Maar dan word hij zo weer opgevolgd door een nieuwe clown.

Improvision
Limp Bizkit wordt door rock/metal liefhebbers ook als een kwalitatief mindere groep. Er werd dan ook vooral naar geluisterd door jongeren die niet beter wisten. Is dit dan representatief voor het hele genre? Nee natuurlijk niet, net als bij hiphop.

Het probleem is dat er bij rockmuziek wel nog kwalitatief apprecieerbare muziek commercieel is, en bij hiphop niet. Dit leidt volgens mij tot een soort identiteitscrisis bij de 'hiphopheads' in de trant van "Dit is niet de muziek waar ik graag naar luister, het is populair, dus is het pop". De hele underground scene drijft deze mensen ertoe om dit soort muziek niet meer onder de noemer hiphop te rekenen.
Dit maakt jullie net zo close-minded als de Soulja Boy luisteraars die de Old Skool niet kunnen apprecieren. Met als verschil dat jullie meer overtuigd zijn van jullie gelijk omdat jullie een bredere basis hebben dan de mensen die enkel commerciele muziek luisteren, en daarom jullie eigen argumenten meteen als 'beter' worden beschouwd, hoewel ze voortgaan op een (soort van elitaire) mening.

Maar geloof het of niet, dit is hiphop.

Rene1979
Haha de discussie gaat maar door......
GEEN Hip Hop maar snap of crunk net hoe je het noemen wilt....

Improvision
Is Mos Def met maatschappijkritiek op een crunk beat hiphop?
En waarom een rappende Soulja Boy dan niet?

Tot nu toe heb ik trouwens nog geen degelijk argument van jullie gehoord, enkel dat het zo IS.

avatar van misorabi
Rene1979 schreef:
Haha de discussie gaat maar door......
GEEN Hip Hop maar snap of crunk net hoe je het noemen wilt....

Snap of Crunk behoort tot de Hip-Hop, en dit is dus ook Hip-Hop, net als ieder elk ander subgenre in de hip-hop. Het maakt niet uit hoe slecht de hip-hop is, het blijft hip-hop

Dj2Jelle
Seedorf schreef:

@Improvision: De argumenten zijn betere lyrics en beats.

0,5
Nee de argumenten zijn onder andere dat als je wat schreeuwt dat je geen hiphop artiest bent. Dat als je een apen pakje draagt niet deel uit maakt van een cultuur. Rappen staat niet gelijk aan hiphopartiest. Want zo is een MC die op hardcore beats zijn zegje doet geen hiphopper. Zo is Soulja Boy die op Fruit Loop geknal rapt ook geen hiphopper. Het heeft verder weinig met goed of slecht te maken.

Maar ja wat maakt het ook allemaal uit, ik leef het liefst verder door dit geen hiphop te noemen een ander mag dit wel doen.

Harco
JLjuju schreef:

Maar dat hoeft toch ook helemaal niet? Waarom zou je iemand iets verplichten om iets te luisteren. Als iemand 50 Cent de beste rapper ter wereld vindt, laat hem dat vinden. Big deal. Ga hem niet vernederen, of iets dergelijks, alleen maar omdat jij iets zogenaamd beters luistert.

Dj2Jelle schreef:

@Improvision: De argumenten zijn betere lyrics en beats.

Ik zei Mos Def op een crunk beat. Dus nu geef je zelf toe dat je onderscheid maakt op talent om te bepalen dat iets wel of niet bij een genre hoort.

Rene1979
Ik ben er klaar mee....

Ja ik ook .

Mb.
Wat een discussie zeg. Noem het wat je noemen wilt.. origineel betekent Hip-Hop volgens mij de cultuur omtrent de muziek. Tegenwoordig verstaan de meeste mensen onder Hip-Hop de muziek zelf. Ook logisch, want rap kenmerkt zich o.a. door de mengeling met andere muziek; je hebt immers jazzy rap, soulvolle rap etc.. dus om het simpel te houden krijg je dan Hip-Hop muziek. Maar het maakt ook niet uit, iedereen heeft er wel een bepaald beeld erbij. Geniet gewoon van de muziek en denk niet zo bekrompen.

Dj2Jelle
Improvision schreef:

Neeeneeenee, ik doe niet mee aan deze discussie, ik wou je alleen een idee geven van wat ik had gelezen .