Eminem - The Eminem Show (2002)

Label: Aftermath (II)

1. Curtains Up [Skit] (0:29)
  2. White America (5:24)
  3. Business (4:11)
  4. Cleanin' Out My Closet (4:57)
  5. Square Dance (5:23)
  6. The Kiss [Skit] (1:15)
  7. Soldier (3:46)
  8. Say Goodbye Hollywood (4:32)
  9. Drips (4:45)

met Obie Trice

10. Without Me (4:50)

met Obie Trice

11. Paul Rosenberg [Skit] (0:22)
  12. Sing for the Moment (5:39)
  13. Superman (5:50)

met Dina Rae

14. Hailie's Song (5:20)
  15. Steve Berman [Skit] (0:33)
  16. When the Music Stops (4:29)

met D12

17. Say What You Say (5:09)

met Dr. Dre

18. 'Till I Collapse (4:57)

met Nate Dogg

19. My Dad's Gone Crazy (4:27)

met Hailie Jade

20. Curtains Close [Skit] (1:01)
  21. Stimulate * (5:03)
  22. The Conspiracy Freestyle * (2:50)
  23. Bump Heads * (4:41)

met Tony Yayo, Lloyd Banks en 50 Cent

24. Jimmy, Brian and Mike * (3:21)
  25. Freestyle #1 [Live from Tramps, New York / 1999] * (1:17)
  26. Brain Damage [Live from Tramps, New York / 1999] * (1:24)
  27. Freestyle #2 [Live from Tramps, New York / 1999] Mathers Eminem * (0:52)
  28. Just Don't Give a Fuck [Live from Tramps, New York / 1999] * (3:15)
  29. The Way I Am [Live from Fuji Festival, Japan / 2001] * (3:43)

met Proof

30. The Real Slim Shady [Live from Fuji Festival, Japan / 2001] * (4:45)

met Proof

31. Business [Instrumental] * (4:11)
  32. Cleanin' Out My Closet [Instrumental] * (5:42)
  33. Square Dance [Instrumental] * (6:17)
  34. Without Me [Instrumental] * (4:48)
  35. Sing for the Moment [Instrumental] * (6:23)
  36. Superman [Instrumental] * (7:02)
  37. Say What You Say [Instrumental] * (0:09)
  38. 'Till I Collapse [Instrumental] * (5:45)
avatar van NewYorkCityLight
Mhm, Sing For The Moment, is het meest aangeklikt als favoriete nummer, had ik niet verwacht

Super goed album!
IK vind eminem de beste rapper die er is zowieso.

avatar van Kairones
Voor mij is dit het beste album van Eminem. White America, sing for the moment & Till i collapse zijn het allerbest. Het couplet waarmee Eminem het nummer When the music stops begint is without a doubt één van zijn beste flows overall.

Superbeertje
Dit was mijn allereerste Rap-cd en daarmee ging er een wereld voor mij open! Een erg lekkere cd, die ik veel gedraaid heb. Alleen 'The Slim Shady LP' kan hij niet overtreffen. 3,5* voor Em.

avatar van TheLegacy
Dit was ook mijn allereerste Rap-CD en ook voor mij ging er een wereld open. Nog steeds één van mijn favoriete CD's door de jaren heen alleen maar gegroeid. Nummers zoals Sing For The Moment, Till I Collapse, White America,Cleaning Out My Closet, zijn nummers die echt wat vertellen. Dat doen tegenwoordig nog maar weining rap nummers. Een 4,5* voor Shady

avatar van Ampivinni
Als (Hard)Rock fan moet ik wel zeggen dat ik Eminem Heel erg goed vind

Ik heb het album jammergenoeg nog nergens gevonden, terwijl ik hem wel graag wil hebben:)

yEYo!
Het beste album van Eminem!
Volgens mij staan op dit album de meeste serieuze nummers,en dat is nou juist het gene wat ik zo bijzonder vind aan Eminem.
Without me even weggelaten,die is niet zo serieus,maar toch ook weer niet slecht,in tegenstelling tot Real Slim Shady die welslechtis.
Het nummer Till I Collapse kende ik nog niet en is nu op Lose Yourself na mijn lievelingsnummer van Eminem.
Verder nog een paar topnummers; Cleaning Out my Closet,Soldier,Sing for the moment.
En zelfs Hailie's Song is nog goed voor een voldoende.
Zoals ik al zei: Eminem zijn beste album, 3.5*

avatar van Zjapp
Heb The Eminem Show toch maar verhoogd naar 4*. Cleanin' Out My Closet, Soldier en Sing For The Moment hebben een persoonlijke waarde voor mij. The Eminem Show is toch zo een beetje een jeugdsentiment voor mij en hier toont Em dat hij wel degelijk een ongeloofelijk getalenteerde mc is met een unieke stijl.

avatar van Ampivinni
net iets beter dan slim shady en marshall mathers LPs

4 voor slim shady LP, 4,5 voor marshall mathers LP.....

en 5 voor deze

avatar van Allard-A
Kreeg dit album bij m'n eerste mobieltje. Gelukkig maar, kan ik zeggen, anders was ik nooit naar hiphop (en later naar R&B/Soul) gaan luisteren.

Het album zelf is vrij sterk. Veel goede tracks (Cleaning Out My Closet, White America, Sing For The Moment, 'Till I Collapse)

De enige tracks waarop hij over 'bitches on his dick' praat, 'Drips' en 'Superman' irriteren mij wel. Vooral Obie Trice is erg zwak op 'Drips'
De skits zijn na een tijdje erg irritant, al bouwt 'The Kiss' de spanning mooi op richting 'Soldier'

Overall een sterk album, op enkele zwakke tracks en irritante skits na. 4*

nanneb
5* voor Soldier en White America!
De rest is wat minder. uiteindelijk 3,5*

CaliLove
When The Music Stops is echt zo'n banga, waar iedereen (zelfs Bizarre) het ript....

Absoluut het beste album van Eminem, onovertreffelijk!
White America, Business, Cleanin' Out My Closet, Soldier, Sing for the Moment en natuurlijk om niet te vergeten 'Till I Collapse, stuk voor stuk geweldige nummers van Eminem, allemaal verzameld op The Eminem Show! Dit was toevallig ook mijn eerste album van Eminem, toen heb ik alle andere albums ook een kans gegeven, waar ik absoluut nooit spijt van heb gehad. Eminem zet hier een stevig album neer, een album dat ik al tientallen keren heb beluisterd en echt niet beu geraak, elk nummer is goed, geen enkel nummer kon mij niet bekoren, maar de nummers die ik daarjuist had opgenoemd zijn echt wel de grootste hoogtepunten van dit album, misschien zelfs de beste nummers uit Eminem zijn carriëre!
Dit album moet iedereen gewoon beluisterd hebben, als je nog één van die uitzonderingen bent, gewoon snel eventjes oppikken en beluister deze meesterlijke cd gewoon, je zal het je niet beklagen!
Cijfer: 5,0*!

CaliLove
^^^^
Ik ben het grotendeels met je eens eens al vind ik een 5 toch iets te hoog en staan hier toch wel wat mindere tracks (fillers) op....

Een track zoals Without Me bv vind je als twaalfjarige wel leuk maar later zie je in dat deze track eigenlijk een soort joke is....

CaliLove schreef:
^^^^

Without Me is inderdaad niet echt een nummer om serieus te nemen, maar ik vind dat het nummer best wel wat heeft, maar ik verlaag mijn cijfer niet, dat hoge cijfer verdient dit album van Eminem zeker weten, dit vind ik nu eens een topplaat!

avatar van wie ik?
Till I Collaps zal een echte hit zijn geweest als het op single uit kwam, damn wat een nummer!

yEYo!
Beste nummer van Eminem en extra mooi omdat het niet TE veel bekendheid heeft gekregen in 2002 maar meer daarna.

avatar van Game
"'Till I Collapse" is erg goed ja, die aggresieve Eminem moet eigenlijk weer wat vaker uit de kast komen! Hopelijk gebeurt dat op zijn nieuwe album.

yEYo!
Ben bang dat het een album word met heel veel features.

Schijnt dat de nieuwe album van Eminem in december zal uitkomen.Ik hoop het zo deze man is zo gek en voor mij 1 van de beste rappers.Veel rappers van nu denken dat ze heel groot zijn,omdat ze album of nummer op nummer 1 staat in de billboards.
Deze man is de waarheid als het gaat om rappen.
5,0 voor deze man.

Eminem is druk bezig met zijn zesde soloalbum! Dat bekende 50 Cent gisteren. Daarmee is een eind gekomen aan het mysterie rondom het nieuwe Em album. Een tijdje geleden werd al gemeld dat de titel %u2018King Mathers%u2019 wordt, maar dat is nog niet officieel bevestigd.

%u201CJullie gaan hem binnenkort weer zien. Hij is aan het werk. Hij heeft geprobeerd het rustig aan te doen maar niets doen, dat kan hij niet%u201D, zei 50.

Fans hadden het album al eerder verwacht. Zeker nadat Dr. Dre vorig jaar september al vertelde dat hij 2 maanden niets anders zou doen dan werken aan het album van Eminem. Verder onthulde T.I. kort geleden ook al dat hij een geweldige track met Eminem heeft opgenomen, waarin hun alter ego%u2019s Slim Shady en T.I.P het tegen elkaar opnemen.

Het grootste nieuws rondom het album was toch wel de samenwerking tussen Eminem en DJ Premier. Hij bevestigde in april de geruchten rond een gezamenlijke track. Maar of die ook werkelijk op het album komt is nog maar de vraag, zegt 50 Cent nu.

Eminem%u2019s nieuwe album wordt in december verwacht.

wie ik? schreef:
Daar ben ik het volledig mee eens!
'Till I Collapse is zo'n goed nummer, maar eveneens spijtig dat het nummer niet echt de nodige aandacht kreeg die het eigenlijk verdiende...
Het blijft wel één van Eminem's zijn sterkste nummers van zijn carriëre, da's waar!

avatar van Niek
Wassup ! schreef:
Daar ben ik het volledig mee eens!
Ik ben altijd blij als mijn favorieten niet worden uitgebracht. Word ie weer zo verschrikkelijk uitgemolken dat je ' m spuugzat bent op je het eind.

avatar van MJ_DA_MAN
Inderdaad.

avatar van Game
Real_Music schreef:

Eminem's nieuwe album wordt in december verwacht.

Mooi, want hoe sneller zijn album dropt, hoe sneller Detox uitkomt.

Geweldig album! Ik vind dat Eminem sowieso de beste rapper aller tijden is, kan niet wachten op z'n nieuwe album. Daarna op Detox wachten. Ik denk de meest gewilde albums van 2008.

Jammer dat sinds Eminem zei dat hij ermee ging stoppen iedere slechte rapper weer gaat rappen, zoals Lil' Wayne, Fat Joe en Benzino. Wat krijgen we hierna een hit van Ja Rule?

Veel respect voor Eminem!

Een 5!

Off topic berichten verwijderd.

avatar van mnrk
Dit is het beste album van Eminem...

White America is gelijk al een lekker begin van deze cd....en natuurlijk Sing for the moment.

Op naar zijn nieuwe album....hopenlijk net zoals deze !!!!

avatar van 'State Of Mind'
White America is gewoon echt zo gruwelijk vet!

De boodschap is gewoon meer dan overduidelijk in die track.

SPAROOD
VOor mij het beste album van Eminem.

avatar van R-onniej
erg sterk album,
heb ik vroeger veel geluisterd