Eminem - The Eminem Show (2002)

Label: Aftermath (II)

1. Curtains Up [Skit] (0:29)
  2. White America (5:24)
  3. Business (4:11)
  4. Cleanin' Out My Closet (4:57)
  5. Square Dance (5:23)
  6. The Kiss [Skit] (1:15)
  7. Soldier (3:46)
  8. Say Goodbye Hollywood (4:32)
  9. Drips (4:45)

met Obie Trice

10. Without Me (4:50)

met Obie Trice

11. Paul Rosenberg [Skit] (0:22)
  12. Sing for the Moment (5:39)
  13. Superman (5:50)

met Dina Rae

14. Hailie's Song (5:20)
  15. Steve Berman [Skit] (0:33)
  16. When the Music Stops (4:29)

met D12

17. Say What You Say (5:09)

met Dr. Dre

18. 'Till I Collapse (4:57)

met Nate Dogg

19. My Dad's Gone Crazy (4:27)

met Hailie Jade

20. Curtains Close [Skit] (1:01)
  21. Stimulate * (5:03)
  22. The Conspiracy Freestyle * (2:50)
  23. Bump Heads * (4:41)

met Tony Yayo, Lloyd Banks en 50 Cent

24. Jimmy, Brian and Mike * (3:21)
  25. Freestyle #1 [Live from Tramps, New York / 1999] * (1:17)
  26. Brain Damage [Live from Tramps, New York / 1999] * (1:24)
  27. Freestyle #2 [Live from Tramps, New York / 1999] Mathers Eminem * (0:52)
  28. Just Don't Give a Fuck [Live from Tramps, New York / 1999] * (3:15)
  29. The Way I Am [Live from Fuji Festival, Japan / 2001] * (3:43)

met Proof

30. The Real Slim Shady [Live from Fuji Festival, Japan / 2001] * (4:45)

met Proof

31. Business [Instrumental] * (4:11)
  32. Cleanin' Out My Closet [Instrumental] * (5:42)
  33. Square Dance [Instrumental] * (6:17)
  34. Without Me [Instrumental] * (4:48)
  35. Sing for the Moment [Instrumental] * (6:23)
  36. Superman [Instrumental] * (7:02)
  37. Say What You Say [Instrumental] * (0:09)
  38. 'Till I Collapse [Instrumental] * (5:45)
Hypno
Bij The Eminem Show laat Em zich van z,n seriouse kant zien. Ik vond dit album echt een revolutie voor Eminem. Omdat hij zich van een andere kant liet zien een nog steeds bose maar volwassenere Em met een andere stijl.

Feeder
Je kan het me niet kwalijk nemen (maar dat doe je waarschijnlijk toch) maar ik heb het geprobeerd (eerlijk waar). Het lukt gewoon niet, ik vind dit echt niet goed. I'm sorry

avatar van seanpuffy
ik heb net mijn cd's overlopen en dat ik deze cd ben vergeten:o:o:o hoe durf ik deze moet zeker in mijn top tien staan. want dit is zonder twijfel de beste album van eminem.

Goed Eminem album, die weer eens bewijst dat je niet zwart hoeft te zijn om als rapper mee te tellen. Zijn stijl bevalt me wel en zijn texten zijn goed, 4 sterren!

avatar van Steez
Dit is dan alweer een iets betere cd van Eminem. Die vorige 2 waren zo depressief dat je zelf bijna voor een trein sprong. Hier zit meer vrolijkheid in.

avatar van herbertwest
Steez schreef:
Ben geen Eminem fan meer, maar geef hier nog wel 3.5 ster aan.

Vind de creativiteit een stuk hoger op de 2 voorgaande albums. Hier is ook het verrassingselement eraf en zijn beste nummers staan toch wel op de eerste 2. Toch nog een 3.5 maar mijn puberjaren met de slim shady lp en marshall mathers lp maakten toch wel meer indruk op me.

Relax
Rot nummers als Business, Drips, Without Me (die was perfect als single, maar past gewoon nie bij dit album), My Dad's Gone Crazy is het toch echt een teleurstellend geval van Eminem, met die nummers begon hij al richting Encore te rappen.

Poisonpen123
Diabolic SLOOPT Eminem

gak
Heel leuk allemaal maar ik kan me er absoluut niet in inleven:P en t album vaker horen zal ook geen nut hebben

avatar van Conway Twitty
Poisonpen123 schreef:
Diabolic SLOOPT Eminem

Raekwon the chef
Steez schreef:
Ben geen Eminem fan meer, maar geef hier nog wel 3.5 ster aan.

Canibus (om maar een voorbeeld te noemen) rapt toch ook niet over vlindertjes en bloemetjes?
Ik vind dat depressieve juist goed aan zijn vorige twee albums, toen had hij nog wat te melden, nu krijg je weer van die vrolijke hippie-rap zoals Without Me
en als ik iets vrolijks wil is wel het laatste waar ik aan denk het luisteren naar Hiphop...

KSPR
Nog een aardig Eminem album, 3*. Kan nog stijgen, we zien wel.

Social_Mask
Goed album met erg veel goede tracks. Kiezen was erg lastig. Elk nr had wat positiefs. In mijn ogen zjin beste album. Hier bewijst hij zich weer. Hopelijk komt hij zo terug.....

Ik twijfel tussen 4,5* en 5*
Omdat het eminem is en dit zijn beste album is in mijn ogen een 5*

Social_Mask
Neej een 4,5* is beter, er zijn albums die ik wel wat beter vind

ShockingFear
Ten eerste is dit album geweldig hij was een van de beste Rappers ooit. dit album bevat goede beats, grappige lyrics en goede productie. de songs op dit album zijn allemaal Erg persoonlijk. Eminem had een hard leven maar dat Hebben heel veel mensen. maar wat hem zo speciaal Maakt is dat ie inplaats van zeiken over z,n jeugd Ontzettend hard werkte voor z,n leven. hij gaf niet op en Vond z,n stem. ik waardeerd deze artiest omdat ie z,n Woede omzet in iets creatiefs. ik zie intiligentie en humor En daarom hou ik van Eminem. hij uit z,n emoties op Papier en creert ware kunst.

Relax
Drips is 1 van de slechtste nummers ooit.. verbaasd me dat ie 4 favoriete stemmen heeft.

basketballerke
Vroeger dit album doodgedraaid, tegenwoordig ben ik niet meer zo van hip-hop, maar dit is zeker een van de weinige albums en artiest die ik hierin nog kan waarderen.

FredStarr
Dit vind ik het beste album dat officieel is uitgebracht. Hier legt hij echt z'n ziel bloot en de verses zijn dan ook prachtig. Hier heeft hij echt iets te vertellen, wat ik bij vorige albums toch soms miste.

rja
lekker albumpje, nog altijd!

avatar van Wib0__
rja schreef:
lekker albumpje, nog altijd!

Ben het met je eens..

avatar van Zjapp
Eigenlijk was dit m'n eerste aanraking met rap. Een vriend van me had deze cd op een gewone cassette gezet, en via een walkman beluisterde ik deze dan samen met hem. Ik was vooral erg verslaafd aan Cleanin' Out My Closet, Soldier, Superman en Say What You Say. Ik heb deze tracks echt duizende malen beluisterd, en ken ze logischerwijze ook volledig vanbuiten. Door dit album ben ik me echt gaan interesseren in rap, en nu kan ik niet meer zonder. Ik heb dit album een 3,5* gegeven. De lyrics zijn soms fantastisch, maar vaak ook te voorspelbaar, als je Em kent tenminste. Em's productiewerk is dan weer wel zeer constant. Ik gaf 4 voor de productie, en 3,5 voor het lyrische en flow. Dis 7,5 op 10; maar een 4 verdient dit net niet.

cortez
Vanaf dit album volg ik Eminem niet meer ... Het mag
verwonderen want eigenlijk is dit helemaal zo slecht niet.
Em heeft ontegensprekelijk veel talent als MC, alleen vind
ik z'n teksten hier al wat minder. Inhoudelijk is het wel OK,
maar het provocatieve en vernieuwende is toch in grote mate
verdwenen. Producties zijn wel heel professioneel, maar er
staan toch al serieuze miskleunen op ook...
Al bij al niet zo slecht natuurlijk (denk maar aan de collab met Dr. Dre of die met D-12) maar rekening houdend met wat we
reeds te horen kregen, een serieuze teleurstelling.

avatar van Weirdo Wizzy
En na 2 dikke klassiekers heeft Eminem weer een heel vet album gemaakt. Ik vind deze wel iets minder als de vorige 2. Deze cd is wel duidelijk anders dan de 2 voorgaande cd's. Het harde en controversele is er een beetje vanaf bij deze cd, maar hier staan nog wel genoeg mooi en emotionele nummers op. Eigenlijk vind ik alle nummers goed maar op deze cd staan net wat minder uitschieters dan op de vorige cd's.

Nummers die ik minder vind zijn Drips (slecht nummer), Hailie's Song (leuk geprobeerd maar niet goed) en met My Dad's Gone Crazy worstel ik nog een beetje.

Vetste nummers van de cd zou ik niet echt weten. Ik geef deze cd 4,5 ster

Wirjo
DIt is echt het beste album van Eminem. Elk nummer is op zichzelf een hit. Eminem heeft een beejte een donkere tintje aan het album gegeven wat het een erg goed album maakt.

clutch
Ik ben zeker geen hip-hopfan, maar Eminem is wel ok en deze CD is soms nog wel leuk

Feeder
clutch schreef:

Met de nadruk op 'soms' !

Feeder schreef:

Met de nadruk op 'soms' !

Heel soms.. naja ik heb deze CD ooit een aangeschaft toen ik nog naar top 40 muziek en andere zooi luisterde.
Deze CD luister ik dus eigenlijk nooit meer maar destijds wel heel veel. Ik geef het album daarom 3.5*

clutch schreef:

Stem verwijderd omdat ik niet weet wat ik hiervoor moet geven. het is immers me muzieksmaak helemaal niet

fantastisch
enn dikke 55555555555555555555

Lekker album. Eerlijk gezegd kan ik geen favorieten opnoemen want ze klinken allemaal even zalig. Maar "Superman" blijft toch mijn nummer 1.