menu

De Staat - Wait for Evolution (2009)

mijn stem
3,54 (433)
433 stemmen

Nederland
Rock
Label: Excelsior

 1. Sleep Tight (4:06)
 2. The Fantastic Journey of the Underground Man (3:25)
 3. I Am Here to Lose Control (5:21)
 4. Wait for Evolution (3:30)
 5. Habibi (3:15)
 6. We're Gonna Die (3:58)
 7. My Blind Baby (5:14)
 8. Kill the Man (4:13)
 9. Meet the Devil (6:21)
 10. You'll Be the Leader (3:01)
 11. Taste It (2:27)
 12. Love It (3:29)
 13. Because I Am a Cage Fighter * (3:23)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 48:20 (51:43)
zoeken in:
avatar van Doc
3,0
Doc
Ik zou zeggen "tammer".
The Mad Trist rockt dan weer wat meer dan de Staat, maar heeft nog wel veel overeenkomsten als het om sound gaat. Ook wel een beetje voor de hand liggend met die frontman van de Staat achter de knoppen. Vandaar dat ik die band tipte.
Dat ik Drive Like Maria noemde, had meer te maken met de QOTSA-invloeden.
Herman noemde namelijk dat De Staat 1 van de betere zou zijn in het genre "QOTSA spelen". maar Drive Like Maria kan er dus ook wat van in dat opzicht.
(En die band zit toch echt in die hoek hoor, en niet in de hoek van Peter Pan Speedrock. Want dan zit je toch meer in de categorie Motorhead te denken, en zo smerig speelt die band niet)

4,0
Ik heb ze laatst een keer in een aflevering van De Nederpopshow gezien. Ik vond ze erg goed...vandaar het album gaan luisteren. Ik vind ze goed. Verrassend goed zelfs.

4,0
Dit album is geschreven door Torre en daarna pas door de band ingespeeld. De sfeer, strakheid en energie die ze live ten toon spreiden komt niet geheel tot uiting op dit album. Begin maart komt hun nieuwe plaat uit, die geschreven is door en met de hele band. Ik ben erg benieuwd!

avatar van Wickerman
3,5
Geschreven door Torre en ook grotendeels ingespeeld door Torre. Van de overige bandleden doet alleen de bassist Jop van Summeren mee op enkele nummers. Hopelijk komt op de nieuwe plaat de goede chemie tussen de bandleden goed naar voren.

avatar van midnight boom
4,0
Ik heb hem naar 5* verhoogd, als klein jongetje van 14 was ik zo'n fan van dit album... en als ik hem nu weer luister vind ik hem zoo gaaf!
Ik was zo blij toen ik ze zag op Bevrijdingspop in Haarlem... manmanman

Jeugdsentiment

avatar van wisselstroom
4,0
Jeugdsentiment om een plaat van 2 jaar oud, haha!

5,0
Ik ben een beetje met stomheid geslagen door de 3,5 (gemiddeld) voor Wait For Evolution dat inmiddels bekend staat als één van de beste albums, die ooit in Nederland zijn gemaakt. Dan loopt hier nog een moderator rond, die zijn persoonlijke mening niet onder stoelen of banken steekt en De Staat niet hoog op zijn persoonlijke ranglijst heeft staan. Met dat laatste is niets mis: iedereen zijn mening! Maar als moderator past je enige terughoudendheid.

Om een lang verhaal kort te maken: Wait For Evolution is natuurlijk veel meer waard dan een 3,5. Als je minder dan 4,0 stemt, moet je je eigenlijk diep schamen voor je eigen onmuzikaliteit.

Ok... het enige dat beter is, is De Staat live.

En over de zang van Torre: hij is in 2010 tot beste zanger van NL uitgeroepen door het voltallige korps aan collegamuzikanten. Hoe slecht kun je dan zijn?

avatar van Joren999
3,5
Snatch schreef:
Dan loopt hier nog een moderator rond, die zijn persoonlijke mening niet onder stoelen of banken steekt en De Staat niet hoog op zijn persoonlijke ranglijst heeft staan. Met dat laatste is niets mis: iedereen zijn mening! Maar als moderator past je enige terughoudendheid.
Wat een onzin, dit is toch een discussiesite, dan moet iemand juist zijn/haar mening geven. Maar dat zou niet gelden voor een moderator? Die moet zich gedeisd houden en maar een beetje met alle winden mee waaien ofzo?
Verder vind ik Torre nou niet heel bijzonder als zanger, heb ze wel beter gehoord.

avatar van trebremmit
2,5
Ik vind vooral die hoekige riffs een kunstje wat tot vervelends aan toe herhaald wordt, muzikaal weinig bijzonder en de zanger is inderdaad niet geweldig.

avatar van herman
2,5
Snatch schreef:
als moderator past je enige terughoudendheid.

Het zou wat zijn als je als moderator hier je mening niet meer mocht geven over muziek... Ik zou het allemaal niet zo serieus nemen, mijn mening is niet meer of minder waard dan die van elke andere user hier.

Destijds vond ik De Staat helemaal niets en nu twee jaar later ben ik het eigenlijk alleen maar minder gaan vinden, dus wees blij dat ik eerder nog redelijk mild was...

avatar van freakey
4,0
Snatch schreef:
En over de zang van Torre: hij is in 2010 tot beste zanger van NL uitgeroepen door het voltallige korps aan collegamuzikanten. Hoe slecht kun je dan zijn?


Heb je al eens bekeken welke artiesten zoal in Nederland in de prijzen vallen....

Die zijn dus allemaal erg goed volgens jou??

avatar van prodi9y9
Ik vind dit album tot nu toe nét wat beter dan de opvolger. 4 sterretjes voorlopig. Wat is Meet The Devil toch een vette plaat zeg!

Over zijn zang; Ik vind de diversiteit in de zang van de staat juist zo geweldig.

avatar van muismat
4,0
Idd Meet the Devil!

avatar van legian
3,5
de Staat.
ik ben niet echt een fan van Nederlandse bands, maar op aanraden van een vriend van me dan toch maar eens geprobeerd.

en het heeft wel iets, ze zijn niet bijster origineel, maar wel vermakelijk.
en ze weten het zo af en toe nog leuk te brengen.

plus punt is vooral de zang, die hier toch wat extra´s geeft.

al met al een net bovengemiddelde cd
3,5*

avatar van pim556
3,0
Snatch schreef:
Iedereen zijn mening!

Snatch schreef:
Als je minder dan 4,0 stemt, moet je je eigenlijk diep schamen voor je eigen onmuzikaliteit.

Need I say more?

avatar van legian
3,5
4,0

die heeft het hoog in zijn bol zitten

avatar van herman
2,5
Waarom die berichten van iemand die hier al een jaar niet is geweest nog bovenhalen?

avatar van freakey
4,0
herman schreef:
Waarom die berichten van iemand die hier al een jaar niet is geweest nog bovenhalen?


...en welgeteld 1 stem en 2 berichten (allen hier dus) achterliet.....

avatar van pim556
3,0
Was onnodig inderdaad, maar ik zag dat pas later.

Robske
Mijn vertrouwen in de Nederlandse bandjes is al een aantal jaren weg maar gisteren werd ik ontzettend positief verrast door De Staat toen ik ze live zag. Ik zal er niet om liegen, ik vond ze fantastisch! Nu dit album aan het luisteren om te kijken of ik niet gewoon teveel bier op had. Dat is gelukkig niet het geval: ijzer sterk album en bandje!

Wat mij voornamelijk bevalt aan De Staat is het lef dat ze hebben. Zowel op het podium als muzikaal gezien. Er is veel na aap gedrag in de muziek en De Staat zet zich hier naar mijn mening tegen af. Ze hebben muzikaal gezien veel weg van the Kaiser Chiefs maar zijn god zij dank iets minder netjes. Een gitaar mag modderdik klinken, een koebel mag door een heel nummer heen tikken en de zang is niet altijd zuiver of sterk maar past altijd binnen de sound.

Een band die ik beslist nogmaals live wil gaan bezichtigen en veel zal gaan luisteren.

avatar van bas2204
3,5
Voor Nederlandse begrippen gewoon een sterk album, een waarvan ik vooral vlak na uitkomst flink van heb genoten. Tegenwoordig nog altijd een goed album, maar vergeleken met anderen toch niet meer dan 3,5 ster waard

3,0
Koop gewoonlijk alles van De Staat, nieuwe album kijk ik erg naar uit en vandaar deze nog eens beluisterd. Wat een heerlijk album vind ik dit! Als ik vrienden uit het buitenland spreek over muziek en zij vragen mij naar een goed te beluisteren Nederlandse band raad ik ze altijd De Staat en met name dit album aan. Eén keer het nummer The Fantastic Journey of the Underground Man live mee mogen maken... Fantastisch!

4*

avatar van The_CrY
2,5
Hmm ik kan De Staat heel erg waarderen hoor, maar op dit eerste album Staat het mijns inziens niet als een huis. Ik heb me laten vertellen dat dit voornamelijk nog een Torre Florim solo-plaat is. De echte Staat-sound die ik goed kan waarderen is hier nog niet echt aanwezig. Natuurlijk hebben we de dansbare, funky deuntjes als 'The Fantastic Journey of the Underground Man' en 'Habibi' en over het algemeen kan het openingssalvo van vijf nummers me goed vermaken, hoewel ik 'I Am Here to Lose Control' wat zeverig vind. Wat wel al goed naar voren komt is het zoeken naar een experiment, en dat kan ik dan wel weer waarderen. Het resultaat bevalt me echter nog niet omdat de melodieën me niet pakken, de composities wat kaal zijn. Zo is 'Meet the Devil' best een aardig uitgebouwd nummer en verrast het gitaarduel me zeer zeker, maar had er veel meer ingezeten denk ik. Ook de stem van Florim komt overtuigender over op de opvolgers en een stuk zekerder.

"Wait for Evolution" heet dit dan ook. Als ik het album destijds had geluisterd zou ik het advies best hebben willen opvolgen, want het geluid vind ik hier al sympathiek, en nu het geëvolueerd is via Machinery naar I_CON zou het het wachten meer dan waard zijn geweest.

avatar van namsaap
2,5
Indertijd erg gecharmeerd van de sound van de band op deze CD. Nu ik de CD nog eens opzet moet ik concluderen dat het me niet meer raakt.

avatar van Jumpjet
3,0
Dat geldt voor mij ook, en volgens mij voor vele anderen. Destijds was er nogal wat ophef rond De Staat, nu hoor ik niemand er nog over.

avatar van oceanvolta
Jumpjet schreef:
Dat geldt voor mij ook, en volgens mij voor vele anderen. Destijds was er nogal wat ophef rond De Staat, nu hoor ik niemand er nog over.


De Staat is anders populairder dan ooit. Uitverkochte zalen en onlangs een clip die wereldwijd viral ging.

avatar van Jumpjet
3,0
Ah da's mooi. Laat ik mijn vorige post dan even nuanceren; dat ik niemand meer hoor over De Staat heeft dus kennelijk meer te maken met mijn omgeving dan met De Staat zelf. Maar ik denk niet dat de 'landelijke' belangstelling die ze na deze plaat ten deel viel, nu nog stand houdt. Of lig ik onder een tegel?

avatar van oceanvolta
Tja, het kan ook aan mij liggenJumpjet. Ik vond ze destijds weinig boeiend maar nadat ik ze vorige zomer live zag heb ik meer interesse in de band. Na de (geweldige) clip van Witch Doctor zag ik ze letterlijk overal, uitverkochte shows, nieuw album, nu weer beelden van Noorderslag etc.

In ieder geval zal ik dit debuut ook binnenkort gaan beluisteren. De laatste twee albums vind ik toch heel sterk.

avatar van muismat
4,0
Wat is dit toch een retestrakke plaat, ik ken de singles van de platen die hierna volgden maar die doen mij persoonlijk vrij weinig dus heb me er nog niet echt in verdiept.

On-Nederlands goed en ik snap dan ook niet zo goed waarom iedereen nummers als Witch Doctor zo denderend vind maar goed ieder zijn smaak natuurlijk.

Deze krijgt van mij 4 sterren en heeft destijds lang op mijn mp3 gestaan, ben hem nu weer aan het beluisteren en het hele sfeertje op dit album blijft mij pakken.

Lekkere muziek

avatar van HansVon
4,0
Als je van dit soort muziek houdt dan moet je ze absoluut live meemaken.
Geweldig en niks ten nadele van de rest van de groep, maar Torre Florim is wel een mannetje zeg!
Zijn performance is buitengewoon! Zang en verder weet hij alles in beweging te zetten...heerlijk!
Met hem in beeld waardeer ik ieg dit album nog meer!

avatar van Funky Bookie
4,0
Hele fijne plaat. Ik twijfel tussen de 3,5 en 4 sterren. Ik rond het af naar boven voor nu.

avatar van Darkzone
Vandaag de cd als digipack bij de kringloop gevonden voor 75 cent en weet nog niet wat ik ervan moet vinden. Waarschijnlijk heeft het wat tijd nodig om te landen?

Gast
geplaatst: vandaag om 16:34 uur

geplaatst: vandaag om 16:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.