Lily Allen - It's Not Me, It's You (2009)

Label: Regal

1. Everyone's at It (4:38)
  2. The Fear (3:27)
  3. Not Fair (3:21)
  4. 22 (3:06)
  5. I Could Say (4:04)
  6. Back to the Start (4:14)
  7. Never Gonna Happen (3:27)
  8. Fuck You (3:43)
  9. Who'd Have Known (3:50)
  10. Chinese (3:28)
  11. Him (3:18)
  12. He Wasn't There (2:51)
  13. Kabul Shit * (3:45)
  14. Fag Hag * (2:57)
  15. The Fear [Acoustic] * (3:28)
  16. 22 [Acoustic] * (3:08)
  17. Who'd Have Known [Acoustic] * (3:58)
  18. He Wasn't There [Acoustic] * (2:57)
  19. I Could Say [Acoustic] * (3:57)
  20. Womanizer [Acoustic] * (3:33)
  21. Mr. Blue Sky * (3:42)
  22. The Count (Aka Hervé) and Lily Face the Fear * (4:21)
  23. Not Fair [Style of Eye Remix] * (6:18)
  24. 22 (Vingt Deux) * (3:09)

met Ours

avatar van Kos
Kos
beaster1256 schreef:
wat een lichtgewicht , mooi meisje maar haar '' songs '' zijn niet echt goed en ook live bakt ze er weinig van terecht , nee dan toch liever lady gaga

haha, heb je Lady gaga wel eens live gehoord?

avatar van stef212
Zeer prettig album met enkele leuke deuntjes, en dan denk ik vooral aan Back To The Start, Everyone's At It en The Fear. Lily Allen heeft zich ontpopt tot volwaardige popdiva met haar eigenwijze teksten. Ik zag ze onlangs nog spelen op werchter, en vond haar optreden best te smaken.

avatar van Devoo
NewYorkCityLight schreef:
Waarom is Fuck You trouwens de tweede single geworden hier?? Overal is het Not Fair geworden..

Hier ook hoor, het is alleen een stuk minder aangeslagen.

madonnagirl3
Een hele vrolijke, catchy sound heeft dit album. Is sound die afwijkend is van andere pop muziek als je het mij vraagt. Lekker eigenwijs, net zoals de dame zelf. Alle nummers liggen goed in het gehoor, ze lijken wel op elkaar somige maar dat hinderd niet.

avatar van LucM
Ik heb niets tegen luchtige en makkelijk in het oor liggende hitparadepop als het goed gemaakt is en dat is wel het geval met dit album. Inderdaad erg poppy maar ook doordacht, eigenzinnig en afwisselend. De teksten zijn soms maatschappijkritisch, soms sarcastisch, dan weer poëtisch. Singles als "The Fear" en "Fuck You" (een sneer aan George Bush) behoren tot de betere nummers in de hitlijsten anno 2009.
Lily Allen heeft zowel muzikaal als tekstueel heel wat meer te bieden dan de meeste huidige hitparade-acts en dit album is daar een overtuigend bewijs van, dit is absoluut geen platte wegwerppop.

avatar van HungUp
Not Fair is de 3e single hier. Wat mij betreft 1 van de betere nummers op dit briljante album.

avatar van sq
sq
Ik zag de clip toevallig vanochtend. Goede singlekeuze wel; een van de gemakkelijkste in het gehoor liggend en toch wel tekenend voor de grote variatie van songs op het album.

Op die waanzinnige single The Fear klinkt Lily Allen als het ondeugende buurmeisje van The Pet Shop Boys, maar als je alle songs van It’s Not Me, It’s You onder de loep neemt dan denk ik eerder aan Karin, Kristel en Kathleen.

Een wat ruwere versie uiteraard, want Lily neemt geen blad voor de mond. Ze nagelt ex-vriendjes publiekelijk aan de schandpaal, ze wil fuckloads of diamonds en de hele wereld krijgt er van langs. Fuck you very much.

Het zijn de ludieke teksten die deze plaat de moeite waard maken, ook al ligt het fuck you gehalte er af en toe net iets te dik bovenop. De muziek kan me iets minder overtuigen. Het is een wisselvallige plaat met liedjes met een hoog het ene oor in, het andere uit gehalte. Met kinderlijk eenvoudige melodietjes. Alleen de verhaaltjes blijven hangen.

Er zijn uitschieters. Zoals het verslavende The Fear - wat mij betreft één van de beste singles van het jaar. Geweldige popmuziek.

In Not Fair krijgt haar bedgenoot er stevig van langs, begeleid door een aanstekelijk elektronisch country & western deuntje. Een serieuze single kandidaat.

Back To The Start doet het ook met elektro, beats en een catchy refreintje en Fuck You was de (logische) tweede hit.

Het romantische Chinese behoort ook tot de betere helft, maar in zijn geheel stelt deze populaire tante me een tikkeltje teleur.

Not Fair is al een single, volgens mij. In ieder geval is er wel een videoclip van in roulatie op de clipkanalen. Geweldig nummer, al vind ik het in de liveversie die ik voorbij zag komen nog een stuk beter.

avatar van MusicFreak
nieuwe single Not Fair klinkt ook weer lekker. Leuke text en country riedeltje:)

avatar van gemaster
Ik zag Not Fair ook voorbij komen op MTV. Erg fijn nummer. De muziek deed me zelfs een beetje denken aan Drive-By Truckers! En de tekst is natuurlijk ook geinig.

avatar van Waste Management
Fuck You is een lekker nummertje

avatar van Lovekellycl
Een geweldige cd ! Ga haar 23 oktober in Antwerpen live aan het werk zien, hoop dat het wat de moeite is. De songs gaan in ieder geval niet tegenvallen.

avatar van brooklyn
Ik heb een zwak voor haar...

verhoogt naar 3,5

SSS
Ik vind de singles, Fuck You en momenteel Not Fair (inclusief beide clips) wel geslaagd. Maar ik heb nog niet de moeite genomen om de gehele cd te luisteren, denk ook niet dat ik dat ga doen. Maar ik verteer Lily Allen wel een stuk beter dan menig andere vrouwelijk popzangeres.

avatar van donmarko22
Ik vind haar leuk. Leuke cd. Ik hou helemaal niet van pop muziek, maar voor lily maak ik een uitzondering.

avatar van barrett
Ze heeft haar eigen stijl, helemaal anders dan de rest van alle popdivatjes. Ze heeft eigenlijk wat punkattitude en dat maakt haar volgens mij zo bijzonder samen met haar humoristische teksten natuurlijk.

Misterfool
ja barret dat ben ik met je eens. bijzonder is ze. bijzonder slecht ten minste. humoristische teksten, ik hoor ze niet. Ze zeikt aan een stuk door zonder enige pakkende dichterlijkheid. en de stem en de vreselijke platte productie kan ik ook niet hebben. lilly allen nee het is niks voor mij.

avatar van barrett
Ik versta Misterfool dat je het niet zo hebt voor Ultratop-muziek, ik normaal gezien ook niet. Dat haar humor jou niet zo aanspreekt versta ik ook want het is toch net iets directer/ persoonlijker dan andere teksten.

Voor mij brengt ze net wat tegengewicht voor al die andere niets zeggende liedjes. Geef toe; de liedjes die recent uitkomen moet je bijna niet op de tekst letten want die houd dan toch niet in. Bij Lily's liedjes heb je dat niet, je moet eigenlijk naar haar teksten luisteren om het wat te vinden, dat is nu net mijn bevinding...

Misterfool
ok daar heb je een punt. goed. wie weet kan er nog wat bijop mijn cijfer. ik zal het nogmaals luisteren.

avatar van barrett
Een topalbum zal je het wsl nu ook niet vinden maar een 0.5 is echt wat van de lage kant..;

avatar van LucM
"Not Fair" vind ik een geweldige single, nog beter dan de twee vorige van dit album.

Misterfool
nee sorry geen verhoging. er zijn niet genoeg kotsende smilies om me door dit album heen te helpen. het persoonje, de walgelijke teksten de goedkope disco beats. nee dit is gewoon bij uitstek het slechtste album van 2009. slecht slecht slecht slecht.

avatar van Gyzzz
Wat is er walgelijk aan de teksten?

avatar van barrett
Dat snap ik ook niet, de sound daar kan ik enigzins inkomen...

Kan me voorstellen dat je het niet leuk vindt, al moet ik de discobeats waar M. het over heeft nog tegenkomen... Maar ik ken dan ook alleen de singles. De nuance van de teksten zal hem ook wel een beetje ontgaan, kan me moeilijk voorstellen wat hier walgelijk aan zou moeten zijn. Of struikelt hij soms over het F-woord?

avatar van levenvergeten
Misschien dat hij het "I think you're really mean" te persoonlijk opvat?

Misterfool
walgelijk in de zin van. simpel geen draaginskracht oninterresant. vreselijk. gewoonweg niet dichterlijk. nuances tja daar is mevrouwtje allen nou net zo slecht in. ik wou dat ze er wat meer van had.

avatar van levenvergeten
Misterfool schreef:
gewoonweg niet dichterlijk.

Vind ik een belachelijk criteria voor teksten van een popalbum, net als genuanceerd, overigens.

Misterfool
vind ik zeker geen belachelijke criteria voor een muziektekst. ik zeg namelijk niet over het taalgebruik. een nummer is voor mij een ship dat de gedachten van een artiest meevoert. een goed mooi schip kan de luisteraar ontroeren en is feitelijk een prachtig gedicht op de beat. voor mij is nuance en dichterlijke teksten zeker een pluspunt en je mag ook verwachten dat een artiest daar gebruik van maakt.