Green Day - American Idiot (2004)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (2:57)
  2. Jesus of Suburbia (9:03)
  3. Holiday (4:33)
  4. Boulevard of Broken Dreams (3:58)
  5. Are We the Waiting (2:42)
  6. St. Jimmy (3:00)
  7. Give Me Novacaine (3:30)
  8. She's a Rebel (2:04)
  9. Extraordinary Girl (3:10)
  10. Letterbomb (3:57)
  11. Wake Me Up When September Ends (4:59)
  12. Homecoming (9:44)
  13. Whatsername (4:22)
  14. Too Much Too Soon * (3:31)
  15. Shoplifter * (1:49)
  16. Governator * (2:31)
  17. Favorite Son * (2:06)
  18. American Idiot [Live] * (4:17)
  19. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  20. Holiday [Live] * (4:33)
  21. Are We the Waiting [Live] * (3:18)
  22. St. Jimmy [Live] * (2:57)
  23. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
avatar van HammerHead
Benninf schreef:

Daar verschillen de meningen over natuurlijk. Ik zou je dit album aanraden, net nieuw en nu al in de top100. Ook hun eerste album is erg goed, Dookie uit 1994.

Laat dat nu niet hun eerste album zijn, wel hun commerciele doorbraak.

HammerHead schreef:

Laat dat nu niet hun eerste album zijn, wel hun commerciele doorbraak.

Bedankt dat je het zegt! Dacht altijd dat Dookie hun eerste album was, maar ze hebben er daarvoor nog eentje in 1992 gemaakt zie ik nu (Kerplunk). Die moet ik dan maar eens een keer beluisteren Dat ze al zo lang bestaan!

Ik vond Warning al een goed album, maar American Idiot overtreft die zeker weten!!

avatar van HammerHead
Benninf schreef:

Sterker nog, ze hebben voor Kerplunk nog een album gemaakt, "1,039/ Smoothed Out Slappy Hour" uit 1991, is ook nog wel een aardig plaatje. Er staan o.a. nummers op van EP's, die ze nog weer eerder in eigen beheer hebben uitgebracht.

HammerHead schreef:

Ok dan, ik zie hem nu ook. Zie soms albums totaal over heeft hoofd

avatar van NERD
Verhoog mijn stem van 4,5 naar 5 sterren. Het is echt bewonderenswaardig hoe niet alleen de onderwerpen van de texten, maar vooral ook de kwaliteit van Armstrongs texten zo veel meer volwassen geworden zijn. In bijvoorbeeld Dookie schreef hij al leuke texten, zeker voor de jeugd. Maar met dit album laat hij zien dat ie naar mijn mening een van de betere songwriters geworden is.

Dit is voor mij nu al een legendarische plaat, zonder twijfel.

Benninf schreef:

Dat ze al zo lang bestaan!

Ze bestaan zelfs al sinds 1987, als Sweet Children. In 1989 werden ze Green Day

Tiens, ik dacht dat een album 2 jaar uit moest zijn om in de top 100 te geraken. Of is dat alleen in MovieMeter?

Dat is alleen op moviemeter, daar gaat het dan ook op stemgemiddelde..

Achzo. Weer iets bijgeleerd vandaag.

Green Day is echt helemaal geweldig! Absoluut mijn favoriete band van dit moment! American Idiot vind ik samen met Warning hun beste album. SUPER!!!

ricky2612
Jesus of Suburbia :D!!Fantastisch nummer..

ik vind een hele cd van Green Day nooit genoeg om mij te boeien, maar af en toe een nummer tussendoor vind ik wel aardig..Holiday is ook ERRUG goed..Boulebard of Broken dreams vond ik goed, alleen gaat op den duur toch irriteren!!

Holiday hoorde ik al een paar keer op de radio. Erg aanstekelijk nummer...

Het duurde even maar ik ben weer helemaal Green . Weergaloze cd. Toppunt is natuurlijk Jesus of Suburbia, da's al bijna een album op zich.

avatar van Eddie
Volledig mee eens, vooral die eerste twee regels zijn geniaal

I'm the son of rage and love The Jesus of suburbia
From the bible of none of the above

De hele cd is overigens zeer de moeite waard, punkrock met wat meer diepgang dan we van de gemiddelde punkrock band gewent zijn.
Ik zie dat mijn cijfer nog op 3.5* staad ik verhoog naar 4*

ricky2612
vandaag op MTV iemand gezien..?! vertelde ze aan fans over achterliggende gedachtes van nummers en speelden ze dan live..errug cool..vind Green Day live zoiezo errug goed..die stem van zanger Armstong doet echt iets bij mij..heel speciaal stemgeluid..

Maar nieuwe single 'Wake Me Up When September Ends' vind ik ook errug mooi, alleen evenals Boulevard of Broken Dreams valt hij btje TEveel in herhaling..Als ze het nummer gewoon 2 minuten korter hadden gemaakt, had het in mijn ogen nog veel beter geweest (bijv zoals bij Good Riddance)..wel mooi vrhaal achter het nummer met overleden vader..maakt het dan toch weer stukje specialer!!:)

bono
Hmm Blink 182 is beter in het genre. American Idiot is zonder twijfel de meest dynamische song van de cd. Holiday een van de zwakste (riff:() 3*

Holiday is juist super haha!

En Jesus of Suburbia is ook prachtig natuurlijk.

avatar van Eddie
Openings nummer blijft voor mij het beste nummer van de plaat en is ook tevens et meeste Green Day zoals ik ze ken, en graag hoor.

tondeman
eh t klinkt allemaal zo gepolijst en poppy, echt het is best om aan te horen maar het is allemaal zooo cliché. er valt best naar te luisteren maar als je echte green day wil luister dan gewoon naar dookie of international superhits. of koop nevermind the bollocks dan heb je tenminste punk zoals het bedoeld is

avatar van vanh
Sinds Dookie was het afwachten, deze cd is erruggg lekker. Ben er blij mee!

tondeman schreef:

Ik vind dookie niet minder gepolijst klinken als deze, ook bij dookie was er sprake van een glasheldere produktie. Persoonlijk ben ik van mening dat er geen punk bestaad die klinkt zoals punk bedoeld is, want punk is een genre van veel muziekale vrijheden.

avatar van Koston
Wake me up when september ends = - Slechtse clip ooit
- Slechtse nummer ooit

avatar van Eddie
????????? sorry hoor maar ik ken veel slechtere nummers als deze Parel van green day

avatar van Facedown
Ik vind het een zeer goed nummer (net als heel deze cd), maar de clip is zooooo langdradig (wel goed geacteerd)...

nicolas
wake me up... is inderdaad wel een romantisch liedje

avatar van Conway Twitty
"wake me up....ends" was net op tv.....
wat een gigantisch zeiknummer is dat zeg,
wel fijn dat ze niet veranderd zijn

en hoe kan iets met zo'n gierende rotgitaar romantisch zijn, of elkaars oren dichttapen moet hier tot romantische daad worden gerekend

Conway Twitty schreef:
...of elkaars oren dichttapen moet hier tot romantische daad worden gerekend

Zeker zeker, bijzonder Romantisch dicht geplakte oren, uitgegstoken ogen en heerlijk geketend een diner voor twee bij TL-licht in een te klein kooitje.

Sorry maar als ge da geen goej nummer vind moet ge'r ni naar luisteren & zo over doordrammen. Green Day heeft sùper & iets mindergoeje liedjes. Maar as nen échte fan vinde níks van hun werk slecht!
De cover van Summer of '69 vind ik SUUUPEEER!!

ricky2612
hehehe ik kan We Are The Champions ook altijd wel waarderen als ze die live spelen..

maja op deze cd is greenday wel ietswat softer geworden vind ik..denk dat de ouwe green day fans een nummer als St. Jimmy wel kunnen waarderen omdat dat echt btje de oude green day is, maar ik vind dit prima plaat oor..:)!!Heerlijk in de auto ..:D