Green Day - American Idiot (2004)

Punk / Rock
Label: Reprise

1. American Idiot (2:57)
  2. Jesus of Suburbia (9:03)
  3. Holiday (4:33)
  4. Boulevard of Broken Dreams (3:58)
  5. Are We the Waiting (2:42)
  6. St. Jimmy (3:00)
  7. Give Me Novacaine (3:30)
  8. She's a Rebel (2:04)
  9. Extraordinary Girl (3:10)
  10. Letterbomb (3:57)
  11. Wake Me Up When September Ends (4:59)
  12. Homecoming (9:44)
  13. Whatsername (4:22)
  14. Too Much Too Soon * (3:31)
  15. Shoplifter * (1:49)
  16. Governator * (2:31)
  17. Favorite Son * (2:06)
  18. American Idiot [Live] * (4:17)
  19. Jesus of Suburbia [Live] * (9:22)
  20. Holiday [Live] * (4:33)
  21. Are We the Waiting [Live] * (3:18)
  22. St. Jimmy [Live] * (2:57)
  23. Boulevard of Broken Dreams [Live] * (4:41)
avatar van vanh
Softer wil niet zeggen slechter...

Facedown schreef:

Ik vind het een zeer goed nummer (net als heel deze cd), maar de clip is zooooo langdradig (wel goed geacteerd)...

Ik vermoed dat ik nog altijd maar de helft van de clip gezien heb, maar heb nu toch Jamie Bell herkend, ik dacht al dat ik de jongen herkende (maar toen zag ik de laatste minuut van de clip ofzo). Ik vind het einde van de clip wel een beetje teleurstellend.

ricky2612
vanh schreef:

Softer wil niet zeggen slechter...

Dat ben ik helemaal met je eens oor...:)

liejanne
Goede cd!! Staat ook niet voor niks in mn top10

holiday is

avatar van Fianosther
Ik heb 2 singles gehoord van dit album (wake me up.. en boulevard..) en het klinkt allemaal wat serieuzer dan voorheen en minder vrolijk. Maar vervolgens is het wel allemaal netzo simpel als bv de muziek op dookie was. Enige vorm van spanning kon ik niet ontdekken in de 2 nummers.

avatar van JAHJAH
0,5
Alleen die kop van die kerel al maakt het dat ik deze CD, al dan niet al hun CD's een 0,5 geef. Dan die muziek op de achtergrond nog en het keldert onder de 0, maar dat cijfer kan je hier niet geven dus hou ik het maar op 0,5

liejanne
Uhm.. Heb je t album geluisterd??

JAHJAH schreef:

Even voor de duidelijkheid, dit is een muziek site, geen fashion-bullshit-site. Hier worden artiesten op hun muzikale kunnen en niet op hun uiterlijk (en dan nog, hoe kun je green day dan 0.5 ster geven en snoop dogg 5 ster) Naar jou muziekale smaak kijkende kan ik me niet voorstellen dat jij ook maar een cd van green day helemaal heb gehoord, het is voor mij als metal head ook wel heel makkelijk om alle rap/r&b cd's 0.5 of 1* te geven.

P.S. er bestaan meer waardes als 0.5* of 5*

wel leuk album, maar niet heeeel byzonder ofzo 3*

gc-gd
JAHJAH schreef:

zucht.....waar gaat het toch heen met deze wereld

tondeman

mooie top 10 heb je

Was ik ook net aan het denken...

Ach zulke users neem ik sowieso al niet serieus, het is wel spijtig voor stemgemiddelden natuurlijk.

avatar van dudehere
JAHJAH schreef:

Ja check de recente stemmen.
Als je van hiphop houdt ga je toch mooie stukjes schrijven bij je favoriete albums en discuseren met andere hiphop liefhebbers over wat goeie platen zijn.
Dit lijkt me zonde van je tijd.

Er worden best goeie dingen gemaakt binnen het hip-hop genre, maar wat me zo opvalt, is dat sommige zogezegde hip-hop - lovers komen aandraven met neppers als 50 cent?!?

Precies alsof een metal-liefhebber gaat pochen over st.anger en dergelijke.

Edit : en we gaan precies off-topic. Over American Idiot ben ik best tevreden met de evolutie die green day doorstaan heeft,al heb ik het volledige album nog niet gehoord, staan de tracks die ik wel ken me goed aan.

Erg tof dat ze Jesus of Suburbia toch gewoon op single hebben uitgebracht ondanks de lengte. Zie je niet vaak meer tegenwoordig Toch gewoon verreweg het beste nummer van deze (erg fijne) plaat.

gc-gd
homecoming is de vetste plaat van het hele album!

Toine Rorije
Ik vind het best eng dat iedereen dit heel goed vind. Het is namelijk zooo fake. Zie ook onder meer the rasmus, zelfde categorie. Ga toch weg met je balads en je mening over bush.
Een van de ergste dingen vond ik nog dat toen die gast met die zwarte make-up (want het zijn natuurlijk rockers en die doen dat nou eenmaal (?)) een of andere mtvmf-award in ontvangst nam, zei dat dit een overwinning was voor rockmuziek. Mijn tenen deden dingen waarvan ik nauwelijks wist dat ze dat konden.

avatar van Paalhaas
Ach, ik vind dit helemaal niet zo'n dramatisch slecht album. Tuurlijk, politieke statements doen een album nooit goed, maar muzikaal valt dit nog best te pruimen.

Goede cd, weliswaar de beste van Green Day. Ik vind wel dat de cd goed begint en toch steeds iets minder wordt.
Toch is het laatste nummer ook nog zeer redelijk.

tondeman
muzikaal is het allemaal toch nog wel te pruimen. ik vind dat die billie joe het schrijven van catchy pop rock nummers behoorlijk goed onder de knie heeft. natuurlijk gaan na een tijdje veel van zijn nummers een beetje vervelen maar je kan gewoon niet om een nummer als boulevard of broken dreams heen.

Toine Rorije schreef:
Zie ook onder meer the rasmus, zelfde categorie.

?????????????????

Als er nu twee bands zijn die ik niet op elkaar vind lijken zijn het wel green day en the rasmus die lijken net zo veel op elkaar als Morbid angel en the offspring.

Eddie schreef:

?????????????????

Ik wil ze qua stijl ook zeker niet met elkaar vergelijken. Het ging mij er vooral omdat ze allebei bubblegumrockers zijn, maar dat op een manier brengen alsof ze serieuze rock maken. Bij mij wekken beide bands dezelfde soort iritatie op. En wat ik nog wel het opvallendst vond is dat dit hier wel gewaardeerd wordt terwijl the rasmus flink de grond in geboord wordt.

avatar van ZERO
Denk ik het maar of kloppen de tijden die achter de liedjes staan niet? Volgens mij duurt Boulevard of Broken Dreams 4.20 min., Letterbomb 4.06 min. en Whatsername 4.12 min. om maar even een paar voorbeelden te geven...

Toine Rorije schreef:

Hier gaan mijn nekharen recht van overeind staan, sorry dat ik het zeg'Maar welke criteria leg je dan aan de dag om te stellen welke bands echt zeijn, Mogen hun singles niet op mtv komen, mogen ze geen geld verdienen aan hun platen? of wat doen ze verkeerd. Ik ben al jaren een liefhebber van Greenday ze maken lekkere vrolijke muziek, en ach op zich is het vrij logisch dat ze zelf hun muziek wel serieus nemen ze hebben g*dverdomme 30 miljoen platen ofzo verkocht. Ze maken om de dooie dood wel serieuze roch en the rasmus doet dat ook. Ik vind het altijd een beetje zielig dat veel mensen bands afkraken omdat het bijzonder cool is om heel bekende bands nep te vinden, en af te zeiken. Maar goed laat jou eigen rock muziek maar eens horen ik neem aan dat je zelf ook muziek maakt...

Eddie schreef:

'Maar welke criteria leg je dan aan de dag om te stellen welke bands echt zijn

daar zijn ook geen criteria voor, en het is waarschijnlijk puur een kwestie van smaak. Ik denk dat we er daarom ook nooit uit zullen komen. Ik heb gewoon een oprechte hekel aan dit album. Niet aan greenday in het algemeen. Wat ze in de jaren negentig deden vond ik best leuk.
Wat ik dan jammer vind is dat je mij in het hoekje plaatst dat standaard een hekel heeft aan alles wat succes heeft. Dat heb namelijk niet. En een coolheid hier aan ontlenen doe ik al helemaal niet.
Het lijkt me verder ook niet dat je pas kritiek zou mogen hebben op muziek als je zelf ook muziek maakt. Dat heet volgens mij het 'Ed de Goeij-argument'.

avatar van Eddie
Iedereen mag krietiek hebben, dat is geen probleem en je hoeft dit ook niet goed te vinden maar ik vind het altijd zo kinderachtig om dit dan af te schilderen als bubblegumrockers (kaugom rockers, zo wie so een vreemde term) en te verkondigen dat het geen serieuze rock zal zijn. Dat doen ze wel ze zijn bijzonder seriues met hun muziek bezig.

avatar van Music4ever
Mmmmmm............ik vind dit maar een stelletje bubblegumrockers.

Toine Rorije
Die kauwgumterm heeft er vooral mee te maken dat er na twee keer kauwen er niks meer overblijft dan een grijs ding zonder smaak. Maar goed, zoals ik al eerder zei. Hier komen we nooit uit.