Björk - Homogenic (1997)

3. Unravel (3:21)
  4. Bachelorette (5:12)
  5. All Neon Like (5:53)
  6. 5 Years (4:29)
  7. Immature [Mark Bell's Version] (3:06)
  8. Alarm Call (4:19)
  9. Pluto (3:20)
  10. All Is Full of Love [Howie's Version] (4:32)
  11. Jóga [Howie B Main Mix] * (5:00)
  12. Sod Off * (2:54)
  13. Immature [Björk's Version] * (2:48)
  14. So Broken * (5:59)
  15. Nature Is Ancient * (3:39)
  16. Jóga [Alec Empire Remix] * (8:44)
DIT IS BJORK OP HAAR BEST (ok vind ik dan he)...erg coole periode met vette bassen en heftige classic samples

avatar van Kos
Kos
Favoriete nummer: Unravel. Moeilijk onder woorden te brengen hoe fantastisch dat nummer is.

Eerste twee zijn ook geniaal overigens.

avatar van Zachary Glass
Ik heb "Pluto" destijds twintig keer (jawel) achter mekaar gespeeld. Weet ook niet waarom - maar was destijds wég van dat nummer.

avatar van Sanvean
Balen dat ik al lang niet meer naar Bjork heb geluisterd, natuurlijk.

Veel van die albums en songs houd ik niet meer zo uit elkaar, om eerlijk te zijn.
Maar dit...dit album ken ik nog wel.

Vooral de eerste vijf songs vond ik ijzersterk. Unravel, Joga, Bachelorette...erg veel sfeer, en zeer genietbare luistermuziek.

Sanvean schreef:

Balen dat ik al lang niet meer naar Bjork heb geluisterd, natuurlijk.

Maar dit...dit album ken ik nog wel.

moet je wel weer doen...ik vind haar er alleen maar beter op worden terwijl anderen haar nu te zweverig vinden...i like it

avatar van FisherKing
Zachary Glass schreef:

Herkenbaar

'Joga' vind ik erg mooi nummer. De rest ook.

avatar van pjotr
hans vd togt schreef:

Haar volgende album gaat qua stijl volgens mij wat meer op Homogenic lijken (gelukkig ).
Afgelopen jaar bracht ze op Rock-Werchter een paar nieuwe songs ten gehore en die bevatten flink wat meer electronisch geweld - alhoewel je het met Björk maar nooit weet aangezien ze tijdens optredens het publiek vaak op complete nieuwe versies van nummers trakteert....

Redlop schreef:

'Joga' vind ik erg mooi nummer. De rest ook.

Ik ook

avatar van Jordy
Doe mij Bachelorette maar. Verder niet zo weg van Bjork, maar dit album is erg mooi

avatar van titan
titan (crew)
Dan ga ik voor Hunter.

SelmaDuim
Kos schreef:

helemaal mee eens

zijn allemaal erg ok maar mijn favo is dan: 5 Years denk ik...coole sample en vette beat

Ik vind Bjork echt geweldig! Dit album begint heel klassiek en wordt later wat meer dance-achtig. En ik vind alles even mooi.

5 Years en All Neon Like!

avatar van PsychoBoyJack
All is full of love!!!!!!!!!

Yoga is top! Ik vond die video altijd zo mooi, die IJslandse landschappen passen perfect bij deze track.

avatar van Yak
Yak
Productie van deze plaat was grotendeels gedaan door Mark Bell van LFO.

avatar van Onderhond
Björk is een schattig klein opdondertje. Een dame die vol passie over haar werk vertelt, zeer zachte stem, maar eigenwijs als de pest. De Richard D James van de popwereld, en niet voor niks liggen die twee elkaar wel. Jammer dat haar muziek dat niet helemaal kan vertalen voor mij. Björk is volgens mij de enige artiest(e) waar ik de persoon interessanter vind dan de muziek. Wat niet wil zeggen dat ik de muziek slecht vind natuurlijk .

In tegenstelling tot de meesten hier, heb ik het meer voor de latere nummers. Meer focus op het electronische, de sfeer, minder op de zang en teksten. Ik hou het meest van Björk als ze haar stem in functie van het nummer wringt. Tijdens de eerste nummers van dit album durft het nog wel eens vloeken. Op "Hunter" valt op dat vlak nog niks aan te merken, maar bij nummers als "Joga", "Unravel" en "Bachelorette" heb ik soms de neiging op snel naar het volgende nummer te springen. Niet dat de nummers slecht zijn, maar sommige stukken weten me toch net iets te veel op de zenuwen te werken. Vooral "Bachelorette" is wat mij betreft veel te bombastisch om nog mooi of emotioneel te zijn.

Het eerste echte leuke nummer op het album is voor mij "All Neon Like". Waarschijnlijk niet voor niks het eerste nummer waar basses iets explicieter de klanken van Björk vervolledigen. "5 Years" borduurt daar op voort, met zelfs wat distorted basses, maar het zangritme van Björk in dit nummer zit zo fout dat echt genieten er toch niet echt bij zit.

Wat dit album voor mij echt de moeite maakt zijn de laatste vier nummers. "Immature" is een lekker rustig nummertje, waar Björk voor het eerst ("Hunter" even buiten beschouwing gelaten) haar stem echt als instrument weet te gebruiken. De eerste keer dat ik niet probeer te ontcijferen wat ze nu eigenlijk allemaal zingt. "Alarm Call" is een lekkere meeknikker, waar enkele leuke voicesamples in de achtergrond door elkaar gemangeld worden. Schattig trackje, waar ik vooral de lieve opgewekte Björk in herken. "Pluto" is het hardste nummer, met lekkere distorted samples, maar m'n favoriete nummer blijft toch "All Is Full Of Love". Magnifieke track, al komt dat ook wel deels door de fantastische videoclip (wel met een andere versie van het nummer).

Mocht het allemaal wat negatief klinken, dan is het omdat Björk niet helemaal brengt wat ik zoek in muziek. Maar verder is dit een opperbest album, met enkele zeer sterke nummers, en enkele tracks die best aangenaam kunnen zijn, als je je moment wat kiest. 4*, al zou ik ze liever 4.5* geven

Brörk...ze heeft een hele aparte mooie stem, maar om een of andere rede gaat hij (die stem) me best snel vervelen. Ik ben bij dit album nog niet verder gekomen dan het 3e nummer. Had het toen wel weer gehad met de zang. Maarrrr...laatst kwam "All Neon Like" opeens voorbij in m'n random playlist met daarin al m'n mp3's, en die vond ik leuk. Toen heb ik 5 Years eens opgezet, en daar zit een lekkere bass in. Ik zal er nog eens op m'n gemak naar luisteren, er is nog hoop

avatar van LZA
LZA
na lange tijd weeres dit schijfje inserted en ja hoor ...zit weer in een tijdelijke Björk-trip....heerlijk

Mijn favoriet nummer van deze plaat is ook wel Bachelorette met bijbehorende geniale videoclip.

avatar van Marki_san
Wat is nou de beste album van Björk, welke moet ik kopen

avatar van Onderhond
Deze wat mij betreft, maar daar zal iedereen wel een eigen mening over hebben. Download wat random tracks en beslis zelf

Marki_san schreef:

Wat is nou de beste album van Björk, welke moet ik kopen

Dit of het debuut. Of nog beter: de best of!

Ik ben normaal gesproken niet zo'n voorstander van best ofs, maar ik denk dat Marki san die beter koopt dan een van de losse albums.

avatar van Marki_san
Hey, Björk maakt toch geen spiritueele miziek, want dat hoef ik niet.

avatar van musicfriek
Met een album als dit kan ik dus helemaal niks mee! Heb het destijds wel paar keer geprobeerd te luisteren, maar het wekte bij mij alleen maar irritatie... Vond haar beginwerk toch wel wat beter hoor...

'Joga' blijft een ge-wel-dig nummer!
Verder heb ik vooral in m'n geheugen 'Bachelorette' en natuurlijk 'Hunter'.

Mooie cd.

avatar van george clinton
De Hunterclip vind ik persoonlijk onovertroffen. Fascinerend. Verder zijn alle tracks op het album buitengewoon sterk, ik weet niet goed welke mijn favorieten zijn. Allemaal?