Placebo - Battle for the Sun (2009)

Label: [PIAS]

1. Kitty Litter (3:48)
  2. Ashtray Heart (3:33)
  3. Battle for the Sun (5:33)
  4. For What It's Worth (2:48)
  5. Devil in the Details (4:29)
  6. Bright Lights (3:24)
  7. Speak in Tongues (4:06)
  8. The Never-Ending Why (3:24)
  9. Julien (4:44)
  10. Happy You're Gone (3:51)
  11. Breathe Underwater (3:44)
  12. Come Undone (4:37)
  13. Kings of Medicine (4:14)
  14. Unisex * (4:04)
  15. The Movie on Your Eyelids * (3:53)
  16. Post Blue [Chinese Mix] * (5:25)

met Li Ya

17. Trigger Happy Hands * (4:16)
  18. Monster Truck * (2:52)
  19. Breath Underwater (Slow) * (5:31)
  20. Unisex (Redux) * (4:05)
  21. Because I Want You (Redux) * (4:20)
  22. Blind (Redux) * (4:06)
  23. Drag (Redux) * (3:34)
  24. Twenty Years (Redux) * (4:39)
  25. Soulmates (Redux) * (4:02)
  26. Trigger Happy Hands [Buffalo Daughter Remix] * (4:24)
avatar van itchy
Ik vind die twee nummers niet best. Beter hadden ze een nieuw sjabloontje gemaakt, want het oude is versleten (was het al).
Doet vrezen voor de rest.

avatar van Arrie
Die twee nummers maken mij ook niet erg enthousiast, nee... Erg jammer, ze kunnen veel beter dan dit.

nicoot
Heetten ze vroeger niet Ashtray Heart, net voor Placebo de echte naam werd?

avatar van MartinoBasso
Dat klopt.

ik vind die 2 nummertjes wel leuk hoor. battle for the sun heeft ook een lekkere climax.

Vind zeker 'Battle Of The Sun' geslaagd. Andere song is een goede, maar niet overstijgende song, gewoon, Placebo. Verwacht toch een sterk album.
Placebo gaat ons niet teleur stellen! Daarom 3.5.

avatar van itchy
Stemmen voordat je een plaat helemaal hebt gehoord is hier not done.

avatar van Lennonlover
YES BABY!!! De nieuwe Placebo. Ik vroeg me al een tijdje af wanneer hij er aan zou komen, die nieuwe. Ongeduldig...

avatar van Arrie
Wees naar niet te enthousiast, want hij kan nog wel eens gaan tegenvallen. De single vind ik nogal slecht eerlijk gezegd.

avatar van Lennonlover
Toch niet weer de zoveelste 'grote' die gaat falen zekers... . Vorig jaar was het al een ramp.

Tja, ik ben ook niet erg enthousiast over For What It's Worth.
Lijkt wel een kleuterschoolliedje.

Als het maar niet zo'n halfgebakken ervaring wordt als het vorige album. Het titelnummer klinkt zeker veelbelovend, maar Meds had ook enkele uitschieters tussen een hoop rommel.

Placebo die blazers gebruikt... ik vrees het ergste.
De twee singles kunnen me niet echt bekoren en hun laatste goede plaat was Sleeping with Ghosts... Mja..

avatar van Halewijn
Waarom gaat iedereen direct een nieuwe cd vergelijken met het oude werk ? Is het hetzelfde is het niet goed en nieuw genoeg, als het wel iets nieuws is dan mekkert iedereen over een slechte sound, blazers en een nieuwe haardos.
Luister liever de nieuwe cd helemaal als hij uit is, en als je hem niet goed vind dan luister je hem gewoon niet meer.
Ik vind de nummertjes niet super hoogstaand maar zeker niet slecht. Ben benieuwd en positief gestemd over het nieuwe album.
Pinkpop here I come !!

avatar van laboomzaa
Mee eens!!

avatar van sdr
sdr
Niks mee mis dat ze hun sound aanpassen, Halewijn. Maar ik vind het helemaal niks.

avatar van Lennonlover
Heb hun single op de radio voor de eerste keer gehoord. Iemand was tegen mij aan het praten dus ik heb me niet voor de volle honderd procent kunnen focussen. Maar ik vond het leuk. Anders dan anders maar hopelijk in positieve zin en niet zoals de 2008-albums van de andere 'groten'.

avatar van Premonition
Ik kijk hier niet echt naar uit. Vanaf Black Market Music doet de groep we weinig meer. De single belooft ook niet veel goeds.

avatar van Lennonlover
en toch zal je het niet kunnen laten ernaar te luisteren. Nietwaar?

Dat is toch logisch? Dat heeft er weinig mee te maken of dit album goed is of niet.

@Halewijn, een nieuwe stap is nooit verkeerd maar dit is weer een trede lager.

avatar van djarend
Heb hem vandaag helemaal gehoord, niks nieuws onder de zon hoor, gewoon goede Placebo plaat, op eerste gehoord wel beter dan Meds maar verder.... voorlopig 3,5 want een gewoon goede Placebo blijft natuurlijk tof

avatar van devel-hunt
For what it's worth kan me nog niet echt boeien, misschien na een paar keer gehoord te hebben. Placebo zelf heeft in een persbericht vertelt dat deze nieuwe 'Battle for the sun' hun meest positieve plaat is uit hun ouvre. Dat kan alle kanten opgaan in ieder geval, op zijn slechts een oppervlakkige plaat in de traditie van For what is worth, op zijn best een goede zomerplaat die mee gaat naar Italie.

djarend schreef:

WAAR DAN

(verwijderd)
Dj Maus zal voor zijn werk wel naar een meeting met de platenmaatschappij zijn geweest

avatar van Halewijn
Net de hele cd geluisterd via de Fan Playback op de Placebo site, en ik denk dat veel mensen hem "gewoon" weer goed vinden.
Vaker luisteren doet weer wonderen...
Jammer dat ze "For What It's Worth" de single maken, het is naar mijn mening een van de minste nummers op het album. Ook het titelnummer is niet het beste van de cd.
"Devils in the Details" en "Kitty Litter" klinken erg lekker, en de rest zal ook nog beter gaan klinken als ik hem wat vaker luister.
Nog geen stem, komt wel als ik de cd goed geluisterd heb.

Halewijn schreef:

Jammer dat ze "For What It's Worth" de single maken

Dat is dan jammer, ik vind het het zwakste wat ik tot nu toe van ze ken.
Zeer flauw nummer.

avatar van Gloom
Kheb de plaat nu 5 keer beluisterd en kmoet zeggen dat ik hem echt heel goed vond. Hun beste plaat sinds Without you I'm nothing

Doet me vooral aan de jonge Placebo denken. Je hoort dat ze terug zin hebben om te spelen, en er zouden zeker 6 nummers op de plaat als single kunnen dienen.

Nu maar hopen dat die box maar snel toekomt...

avatar van coldwarkids
oh oke ik ben nu wel heel nieuwsgierig.. maar ik denk dat ie niet beter zal zijn dan Meds of Sleeping With Ghosts..

Gloom schreef:

Nu maar hopen dat die box maar snel toekomt...

Goed nieuws!