Placebo - Battle for the Sun (2009)

Label: [PIAS]

1. Kitty Litter (3:48)
  2. Ashtray Heart (3:33)
  3. Battle for the Sun (5:33)
  4. For What It's Worth (2:48)
  5. Devil in the Details (4:29)
  6. Bright Lights (3:24)
  7. Speak in Tongues (4:06)
  8. The Never-Ending Why (3:24)
  9. Julien (4:44)
  10. Happy You're Gone (3:51)
  11. Breathe Underwater (3:44)
  12. Come Undone (4:37)
  13. Kings of Medicine (4:14)
  14. Unisex * (4:04)
  15. The Movie on Your Eyelids * (3:53)
  16. Post Blue [Chinese Mix] * (5:25)

met Li Ya

17. Trigger Happy Hands * (4:16)
  18. Monster Truck * (2:52)
  19. Breath Underwater (Slow) * (5:31)
  20. Unisex (Redux) * (4:05)
  21. Because I Want You (Redux) * (4:20)
  22. Blind (Redux) * (4:06)
  23. Drag (Redux) * (3:34)
  24. Twenty Years (Redux) * (4:39)
  25. Soulmates (Redux) * (4:02)
  26. Trigger Happy Hands [Buffalo Daughter Remix] * (4:24)
avatar van Arrie
Ik ben het er wel een beetje mee eens eigenlijk, en dat doet pijn om te zeggen, met Placebo als één van mijn favoriete bands. Dit album staat qua kwaliteit nog wel hoger dan 3 Doors Down, maar het gaat inderdaad wel die kant op.

Arrie schreef:

Ja...en de beatles lijken op marilyn manson......

JdW schreef:
Maar goed, misschien moet ik het juist niet vergelijken met eerder werk, maar dit album zien als een 'ander Placebo'.

Bij de vorige 2 albums waren de kritieken dat het teveel van hetzelfde was, en nu doen ze eens iets anders is het weer niet goed...

Heb het album nog niet gehoord, maar de single vind ik prima (al wordt het nooit meer zo goed als Pure Morning of You Don't Care About Us), maar ik moet zeggen dat ik de vergelijkingen met bands als 3 Doors Down ook wel zie.

avatar van lazerus
Dat Placebo op dit album gladder klinkt dan voorheen,
daar kan ik het ook wel mee eens zijn, maar 3 doors down
of nickelback.. Dat zijn dan net 2 bands waar ik sowieso
niks mee kan.. Vind dat zelf toch een graadje erger en veel
meer middle of the road poprock dan Placebo.

laboomzaa schreef:

Ja...en de beatles lijken op marilyn manson......

Dat slaat natuurlijk nergens op. De Beatles en Marilyn Manson liggen qua stijl veel verder van elkaar vandaan.

Antagoon
Dat is wellicht zo, maar volgens mij bedoelde laboomza te zeggen dat de vergelijking 3 Doors Down en Placebo nergens op slaat. Anders wil ik het wel zeggen: die slaat nergens op.
Wat herman zegt daar kan ik me wel in vinden; het moest anders, nu is het anders, is het weer niet goed (de rest van z'n 3 doors down betoog deel ik dus niet). Het lijkt nagenoeg onmogelijk om het goed te doen bij al die kritische muziekliefhebbers.
Het venijn van vroeger komt niet meer terug, dan moet je naar andere jongere bandjes gaan luisteren, ondertussen vind ik dit na vele luisterbeurten nog steeds een erg goede, tikje gelikte plaat.

avatar van barrett
K, je kan idd moeilijk goed doen voor al die kritische muziekliefhebbers, maar dit is eigenlijk meer dan een gewoon genre wissel. Dit is gewoon een band die zich enkel maar richt op de easymoney die ze nu wel zullen vinden met deze poppy plaat....

Antagoon schreef:

De vergelijking slaat wel degelijk ergens op, namelijk, dat de band een beetje richting standaard-rock gaat. Natuurlijk klinken de band anders, maar je moet de vergelijking ook breder dan dat zien. Placebo maakt op dit album veel meer standaard rechttoe-rechtaan rock dan ooit tevoren. En dat soort rock maakt 3 Doors Down dus ook.

Overigens heb je mij nooit horen zeggen dat het anders moest. Van mij hoefte het niet anders, van WYIN tot en met Meds vind ik alles geweldig, dus van mij hadden ze zo door mogen gaan.

....zucht.....

avatar van Frank Langeweg
Grappig...veel gedoe hier...opvallend is wel dat de plaat door de betere bladen over het algemeen toch goede kritieken krijgt...

Dus zoals altijd weer: Love it or Leave it...

Ik moest zelf meteen aan Jantje Smit denken...maar dan wel zijn Duitse 'werk'.

avatar van Leander1991
vrijdag live gezien op pukkelpop. uitstekend gewoon!

avatar van GothicBowie
heb altijd beetje een dubbel gevoel gehad bij placebo zowel over hun platen als over hun optredens, deze cd is niet anders, zitten pareltjes tussen vooral ''battle too the sun'' maar ook heel wat mindere, zeker geen slechte plaat, ik hou het bij 3,5

avatar van stef212
Leander1991 schreef:
vrijdag live gezien op pukkelpop. uitstekend gewoon!

Bwa ging wel vrijdag, maar ze spelen echt altijd hetzelfde , en ze dragen zelfs altijd dezelfde kleren (wat in mijn ogen normaal niet zo belangrijk is) ! Zag ze op werchter, en de nieuwe nummers, waren op Ashtray Heart & Battle For The Sun na , allerminst fantastisch.....Daarom dat deze cd er voor mij maar net door is, wegens deze 2 nummers.

stef212 schreef:

Eens, dat vind ik ook wel apart. Heel de zomer zowat dezelfde setlist spelen; zou het henzelf ook niet gaan vervelen? Denk dat we op Pinkpop blij mogen zijn dat ze Bionic hebben gespeeld. Kon ik erg waarderen.

Maar zag net op YouTube dat Molko zijn haren heeft geknipt, dus dat is anders. Maar vind het niet mooi; gaat weer meer naar zijn vrouwelijke kant.

avatar van stef212
Rosey schreef:

Bionic gespeeld? En ze zeiden net dat ze afgestapt waren van de nummers uit hun debuutplaat.........ik hoop dat ze I Know dan ook terug gaan spelen!!!
Even over zijn haar, alles is beter dan die paardenstaart, en zie het zo: nieuw kapsel=nieuwe setlist??!!

avatar van james_cameron
Prima album, wat mij betreft hun beste tot nu toe. Dit komt vooral door de goede flow van het geheel, waarin geen enkele song misstaat. De meer poppy elementen en de swingende sound van een aantal songs doet het geheel ook zeker goed. Minder zwartgallig (en absoluut commerciëler) qua sfeer dan eerder werk, maar wat maakt het uit als het resultaat zo positief is als hier het geval is.

stef212 schreef:

En weet je wat zo apart is: Bionic zou totaal niet mistaan op BFTS. .

Nu ze een onverwachtse lange pauze hebben moeten inlassen, hoop ik dat ze grondig over hun setlist gaan nadenken en met iets nieuws gaan komen!

avatar van djarend
voorlopig hebben ze geen setlist want heel de amerikaanse tour is toch afgelast vanwege ziekte van Molko ?

avatar van Von Helsing
Hoop gezeur en gezever hier over de laatste van Placebo. Ik vind het nog steeds een lekkere plaat, het enige is, het nieuwe is er wel van af. De band bestaat al een tijdje en dan bestaat het gevaar dat de stijl inmiddels wel bekend is. Dat is bij Placebo nu dus ook het geval. Neemt niet weg dat het beter is en klinkt dan menig ander rockbandje.

avatar van barrett
Als ze stijf klinken waarom dan de 5? Toch niet omdat er gewoon geen betere alternatieven zijn...?

zicos
Ik ben me de laatste weken aan het verdiepen in Placebo. Ondanks de vele negatieve reacties bij dit album luister ik dit net zo graag als Meds en Without You I'm Nothing. Er staan een aantal strakke rocknummers op die makkelijk wegluisteren en ik hou erg van Molko's stem. Hoogtepunt: Come Undone.

avatar van djarend
Deze cd is nu bij sommige winkels slechts voor een tientje te koop, en dan is het ook nog eens de limited edition

avatar van Frank Langeweg
Kopen dus!

avatar van SoNick
Ik ben totaal geen Placebo kenner, maar vind deze cd beter dan de hele best of cd...

lazerus schreef:
Dat Placebo op dit album gladder klinkt dan voorheen,
daar kan ik het ook wel mee eens zijn, maar 3 doors down
of nickelback.. Dat zijn dan net 2 bands waar ik sowieso
niks mee kan.. Vind dat zelf toch een graadje erger en veel
meer middle of the road poprock dan Placebo.

Die vergelijking gaat inderdaad niet op. Placebo heeft minstens 4 ijzersterke albums op hun naam staan. Bij de 2 andere bands gaf ik de hoop al op bij de eerste beluistering.

JdW
kaztor schreef:

Ik doelde dus alleen op de laatste album van ze. Battle for the sun is van een tenenkrommend Nickelback niveaue en daarmee ook één van de slechtste releases van 2009.

JdW schreef:

Ik doelde dus alleen op de laatste album van ze. Battle for the sun is van een tenenkrommend Nickelback niveau en daarmee ook één van de slechtste releases van 2009.

Je bent duidelijk je "meds" vergeten!!

avatar van RensZ
Nickelback niveau, wat slecht om daarmee Placebo te vergelijken. Nickelback is een drama, maar om Placebo met hun niveau te vergelijken vind ik nogal ver gezocht,

avatar van otherfool
Je gooit er een kwartje in en Placebo komt weer met 13 leuke liedjes. Ik mis een echte uitblinker en urgent is deze release op geen enkel vlak, maar met die knieval richting de commercie valt het wel een beetje mee toch?

avatar van Martijnnn
Het klinkt wel wat meer gladgestreken ja. Maar het zal misschien ook komen omdat ze na een donkere periode een keer wat positievers wouden maken. Niet dat dit dan meteen een happy feel good plaat is

Ik vind de vergelijking met Nickelback ook wel heel ver gezocht, heb bij deze band altijd nog het gevoel dat ze de muziek precies zo maken zoals ze zelf willen, en zich niet laten leiden door wat op het moment hip is en zal scoren.