U2 - Boy (1980)

2. Twilight (4:22)
  3. An Cat Dubh (4:46)
  4. Into the Heart (3:27)
  5. Out of Control (4:14)
  6. Stories for Boys (3:02)
  7. The Ocean (1:35)
  8. A Day Without Me (3:13)
  9. Another Time, Another Place (4:32)
  10. The Electric Co. (4:46)
  11. Shadows and Tall Trees (4:40)
  12. Saturday Night (Teaser) * (0:34)
  13. I Will Follow [Previously Unreleased Mix] * (3:37)
  14. 11 O'Clock Tick Tock [Single Version] * (3:47)
  15. Touch [Single Version] * (3:25)
  16. Speed of Life * (3:18)
  17. Saturday Night * (5:12)
  18. Things to Make and Do * (2:16)
  19. Out of Control [Single Version] * (3:52)
  20. Boy-Girl [Single Version] * (3:23)
  21. Stories for Boys [Single Version] * (2:42)
  22. Another Day [Single Version] * (3:28)
  23. Twilight [Single Version] * (4:35)
  24. Boy/Girl [Live at the Marquee, London] * (3:26)
  25. 11 O'Clock Tick Tock [Live at the Marquee, London] * (4:58)
  26. Cartoon World [Live at the National Stadium, Dublin] * (4:20)
avatar van Castle
VanDeGriend schreef:
Ok, ligt ergens op zolder. Met mijn naam op het hoesje geschreven, wordt ie nog meer waard.

Echt hebbeding met jouw handtekening, Bono zal je voeten kussen

VanDeGriend schreef:
Verder blijft dit wel een heerlijke plaat zeg.Die remaster komt er natuurlijk al ga ik onder geen beding 32 euro wegtikken. De zottigheid.

Er zijn goedkopere manieren er aan te komen, je krijgt er wel een verzorgd hoesje met boekje er bij.

Castle schreef:

De Spongebob-boeken bij Bart Smit zien er ook verzorgd uit. Zo lust ik er nog wel een paar. Ik ben echter blij dat ik er nu €18,- voor elk heb betaald want ik ben niet gek.

avatar van kaztor
Godsamme wat zijn de extra cd's bij deze en October toch ASOCIAAL goed!!!
Ontzettend prematuur, maar misschien juist daardoor zo... puur, onversneden U2!!!
Schitterend!!

Ik had het liefste iedereen die in deze platen is geïnteresseert aangeraden de Deluxe-versies te kopen, maar door de idiote prijs alhier kan ik dat niet...

avatar van Thuurke
Ik heb Boy, October en War ca. 20 jaar geleden op CD gekocht om de LP's te vervangen. Ik heb ze nog nooit gedraaid en ik zal de geremasterde versies van deze drie platen daarom ook niet kopen.

avatar van kaztor

De remasters hebben erg veel meerwaarde.
Koop ze alleen niet in dit land.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Fantastische debuutplaat van U2, met I Will Follow & An Cat Dubh / Into The Heart als hoogtepunten.
Energiek album.
Ben wel benieuwd naar de geremasterde versie.

stuart
Dit is één van mijn meest gedraaide jeugdalbums. Ik vond het een passievol album, met als drijvende kracht het gitaargeluid van The Edge(blijft één van mijn favoriete gitaristen). De nummers zijn niet allemaal even sterk IMO, maar al met al toch goed tot (ruim) voldoende
Persoonlijke favorieten zijn:I will follow, Into the heart en Electric Co.
Toch een prachtig debuutalbum.

TIP voor de fans:

U2 Deluxe Edition Box Set [Amazon.com Exclusive]

This limited edition collectible U2 Deluxe Edition boxset is handsomely constructed in a sturdy hardbound shell, measuring 5 3/4" (width) x 2 3/4" (spine width) x 5 7/16" (tall) and comes with the newly remastered and expanded 2 CD deluxe editions of the bands first three albums BOY, OCTOBER and WAR, plus room for a fourth (not included). Re-mastered from the original audio tapes, each deluxe includes a disc of b-sides, live tracks and rarities, and the packaging on all three titles has been restored and expanded, with new liner notes for each record, previously unseen photos and full lyrics.
This set also comes with a limited edition, exclusive 18'x24' full color replica poster from the bands beginnings, recreated just for this boxset.

En voor dit alles betaal je (maar liefst) $ 63,97 oftewel € 41,55 (excl. shippingcosts e.d.) Één en ander natuurlijk afhankelijk van de dagkoers. Al met al wel wat goedkoper dan hier in Nederland. Krijg je er nog een fraaie poster bij ook. Tel uit je winst.

Vandaag kreeg ik die box in huis. Voor 46 Euro(incl. verzendkosten)een schappelijk bedrag voor die drie dubbel cd`s. In Nederland heb ik ze voor 39.99 per stuk zien staan. Die extra cd`s bij Boy en October zijn inderdaad schitterend. Ze zitten in een mooi boxje met poster,echt een aanrader.

avatar van foxhusky
Eerst had ik alleen de vinyl LP, daarna in 1988 de CD gekocht en een tijdje terug de 2CD remaster gekocht. Niet in Nederland, maar besteld via eBay bij iemand in Engeland. Inclusief verzendkosten toch nog goedkoper dan hier in de platenzaak.

Het album Boy vind ik een ongelooflijk sterk debuutalbum van U2. Ik heb het erg vaak gedraaid en het verveelt nooit. In feite zijn alle tracks favorieten, helaas mag ik er maar 3 kiezen van MusicMeter. Ik kom dan uit bij I Will Follow, Twilight en Shadows and Tall Trees. Absolute top.

Die bonus CD is ook erg fijn. 11 O'Clock Tick Tock en Touch kende ik nog helemaal niet. Het zelfde geluid als op de gewone CD, dus een heerlijke kennismaking. Ook Speed of Light en Saturday Night, beide voorheen niet eerder uitgebracht, zijn pareltjes.

Father McKenzie
Formidabele plaat, van navelstaarderij was toen uiteraard nog geen sprake..; het magische moment is voor mij héél dat lange zweverige An Cat Dubh en dan die formidabele overgang naar die samengebalde power die vanaf de eerste tonen van Out Of Control uit je boxen bulderen... gewoon schitterend.

En dan te zeggen dat Out Of Control nooit goed genoeg bevonden werd om op hun verzamelaars te zetten, begrijpe wie begrijpe kan.

U2 is er trouwens in geslaagd om ontzettend slecht samengestelde best-ofs uit te brengen (het nummer Gloria van het album October ontbreekt ook overal op, tjongejonge...).

Maar dit album is ongeëvenaard goed.
Konden ze in mijn ogen (oren eigenlijk dus) later enkel nog door The Joshua Tree en Achtung baby BIJNA evenaren...

avatar van James Douglas
Waarheid als een bus. Dat drieluikje ervaar ik ook als het hoogtepunt van deze uitstekende debuutplaat. Als u trouwens een beestachtige live-uitvoering wilt ervaren moet u even op youtube zoeken naar de uitvoering 'live at Red Rocks'.Groots! Bah, waarom heb ik zo'n haat/liefde verhouding met deze band?

Father McKenzie schreef:

Pure commercie, uiteraard.
Het is simpel: Out Of Control was een cult-hit.
Het grote publiek kent het nummer niet.
Met Gloria of Two Hearts Beat As One is het hetzelfde.

avatar van Rainmachine
Geweldig dat de eerste 3 platen nu eindelijk geremastered zijn uitgebracht. Wel absurd dat de deluxe 2-CD edities in Nederland 35(!) euro per stuk kosten terwijl je ze in de USA voor 26 dollar kunt bestellen. En dan nog klagen die muziek industrie dat er zoveel gedownload wordt. Het verschil in prijs is toch wel echt absurd, dus ze vragen er zelf om. (wie strijkt dit eigenlijk op?) Laten we eerlijk wezen wie gaat er in de vredesnaam 105,- euro voor deze 3 tesamen betalen? Ehhh... oh ikzelf dus... maar het is wel een f*cking rib uit m'n lijf...

avatar van dazzler
Boy deluxe ligt in de Kortrijkse billboard aan 18 euro.
Misprijst, want het betreft hier de prijssticker van de enkele remaster.
Wie snel is, kan nog profiteren van deze administratieve fout.

Dubbel bericht weggehaald.

avatar van Thunder_Road
wat zijn a day without me en i will follow toch prachtig
Deze eerste van U2 is toch een zeer goed debuutalbum!
wanneer komt hun volgende album nu eigenlijk uit? eind 2008 of 2009?

Early 2009 volgens wikipedia

Wat een waanzinnig goede Remaster van Boy. Voor mij de beste Remaster die ik gehoord heb. Wie zegt nog dat geremasterde versies van albums geen toegevoegde waarde hebben, nadat ze dit hebben geluisterd? Ik wist niet wat ik hoorde!

Vanwege de toegenomen geluidskwaliteit, waardoor de prachtige rauwe pure rocktracks nog beter uit de verf komen, een 0,5* erbij.

haveman
Dit blijft een heel goed debuut van één van mijn favoriete bands.

De nummers die ze tijdens de laatste tour live speelden kwamen ook erg goed uit de verf.

PriestMaiden
Wat een super debuutplaat van u2. Vanaf het begin van I Will Follow tot het einde van Shadows and Tall Trees blijft hij boeien. Wat is het nummer An Cat Dubh toch zalig. Ik heb nog de gewone versie liggen.

avatar van kaztor
Gister nog eens de extra cd beluisterd. Zo amateuristisch als de pest maar toch hoor je de oerkracht!

Op het eerste schijfje van de deluxe versie van Boy staat
een 12de untitled track: 40 seconden studio background noise.
Als je de CD afspeelt, merk je het niet omdat het zo stilletjes klinkt.
Ik vraag me nu af of op de oorspronkelijke vinylversie ook
datzelfde geluid in de laatste groeven zit?

Eigenlijk zou er in de tracklijst op MuMe dus nog
een track tussen moeten na Shadows and Tall Trees.
Ik weet niet wie dit nog heeft opgemerkt?

dazzler schreef:
Op het eerste schijfje van de deluxe versie van Boy staat
een 12de untitled track: 40 seconden studio background noise.
Als je de CD afspeelt, merk je het niet omdat het zo stilletjes klinkt.
Ik vraag me nu af of op de oorspronkelijke vinylversie ook
datzelfde geluid in de laatste groeven zit?

En die heb ik.
Op m'n oude cd-versie stond het niet.
Het fragment komt trouwens uit het nummer Saturday Night, een vroege versie van Fire die ook op de extra cd staat in een andere mix (lijkt het) dan het fragment hier. Die extra cd vind ik trouwens heerlijk om te horen. Zeer aanstekelijk gestuntel van een band die toen al pure passie uitstraalde.

Eigenlijk zou er in de tracklijst op MuMe dus nog
een track tussen moeten na Shadows and Tall Trees.
Ik weet niet wie dit nog heeft opgemerkt?

Ik denk niet dat velen het kennen omdat Boy het debuutalbum is en het extra nummer op de eerste persingen staat.

kaztor,

Wat bedoel je met de vroege versie van Fire op de extra CD?

Ik zie hem niet staan? Of is het Cartoon World?

Het is Saturday Night.

avatar van reptile71
De deluxe edition van Boy is inderdaad een prachtige aanvulling. Er staan nummers (en uitvoeringen) op die ik nog niet kende en ook had ik nooit eerder de single versie van 11 O 'Clock Tick Tock gehoord (kende volgens mij alleen de live versie van Under a Blood Red Sky). Wat ik ook niet wist is dat ze met Martin Hannett hadden samengewerkt en de single van 11 O 'Clock Tick Tock / Touch door Hannett is geproduceerd.
Saturday Night is trouwens (inderdaad) duidelijk de voorloper van Fire van October, grofweg gezien is alleen de tekst anders.
Ik denk trouwens dat Things to Make and Do de voorloper is van The Electric Co.

Dit is tenminste een deluxe edition waar een mens blij van wordt, niet alleen qua aanvulling van nummers, maar ook de uitvoering is erg mooi.

En als je dan na eerst de extra cd te hebben gedraaid het gewone album opzet dan spettert die cd je werkelijk helemaal plat. Wat een heerlijke energieke plaat is dit toch! Lang leve U2.

Inderdaad op het eind van de originele cd een stukje van Fire (Saturday Night) en nu ik het hoor herinner ik het me ook weer van de vinylversie. Grappig eigenlijk, zo is het net alsof ze een piepklein voorproefje geven van October.

stuart
Boy....gemakkelijk één van mijn 10 jeugdalbums (áls ik zo'n lijst zou samenstellen). Wat waren ze daar nog jong.....ik geloof zelfs dat Larry ten tijde van het opnemen/uitkomen van dit debuutalbum nog maar 17 was en Bono de 'oudste' was met net 20 jaartjes......

Father McKenzie
Die heruitgaven zijn prima, maar ik heb er nog geen enkele van gekocht, ik vind die zéér duur, dus wachten is misschien de boodschap?
En dan rest ook de vraag; de extra nummers die erop staan, voegen die echt iets toe, zijn dat dingen die de moeite zijn?

Want als je, zoals ik, al die originele albums al hebt, zit je natuurlijk met 2 keer die albums....

Ik weet het dus nog zo niet met die deluxe editions????

stuart
Ik heb het album overigens nog op LP.....vóór dat deze deluxe editie uitkwam heb ik 'm nog zien liggen voor 8 euro; ik had 'm toen moeten kopen, want de deluxe editie is idd. aardig aan de prijs. Ik geloof overigens best dat deze editie interessant/mooi kan zijn, maar ik ben nogal ''origineel ziek"....