menu

Iron Maiden - Brave New World (2000)

mijn stem
3,96 (391)
391 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Metal
Label: EMI

  1. The Wicker Man (4:35)
  2. Ghost of the Navigator (6:50)
  3. Brave New World (6:18)
  4. Blood Brothers (7:14)
  5. The Mercenary (4:42)
  6. Dream of Mirrors (9:21)
  7. The Fallen Angel (4:00)
  8. The Nomad (9:06)
  9. Out of the Silent Planet (6:25)
  10. The Thin Line Between Love & Hate (8:26)
totale tijdsduur: 1:06:57
zoeken in:
Ik ben zelf niet zo heel erg thuis in de muziek van Iron Maiden, op enkele nummers na, die ik overigens wel lekker vind klinken. Maar ik wil het toch eens vermelden, het artwork de covers bedoel ik hiermee, vind ik toch meesterlijk. Ik krijg al bijna de neiging de Iron Maiden albums te kopen alleen al hier voor. Hier moet ik de band toch even voor becomplimenteren. En voor Iron Maiden-fans het is voor de rest niet lullig bedoeld, ik vind Iron Maiden best een boeiende band ( eens wat stukjes live-shows gezien op t.v. , ook leuke videoclips, een waanzinnig goed logo ) maar het draait mij voornamelijk bij het kopen van een cd om de muziek. En niet dat er zo heel veel mis is met de muziek van Iron Maiden, maar een hele cd vol van dit genre is ook niet helemaal aan mij besteed. Hoewel, nogmaals ik wel enorme waardering voor de band heb hoe ze alles aanpakken.

avatar van avdj
De hoes is inderdaad fraai maar dat is bij veel metal albums zo.

avatar van Eddie
4,5
Marcel Jongeneel schreef:
Heb dit album ongeveer 3 keer geluisterd en klinkt goed. Ik breng nog even geen stem uit. Hoeveel zangers heeft de groep nou gehad in die jaren 3 toch?


Sinds ze platen uitbrengen hebben ze idd drie zangers gehad te weten: Paul Di'Anno (1979-1981), Bruce Dickinson (1982- 1993/1999 - Nu) Blaze Bayley (1994-1999)

Marcel²
Mij was opgevallen dat de eerste 2 albums een andere zanger was. Wel moet ik zeggen dat Bruce een betere stem heeft en dat het beter bij de muziek past. Het album Dance of Death is zeker ook heel goed. mij was opgevallen dat de stem van Bruce op dat album grauwer klinkt of heb ik het mis. Brave new World is echt een goed album, maar heb nog niet alle Maiden albums aandachtig geluisterd. Daar ben ik druk mee bezig. Mijn vader had de oudere cds in de kast en die heb ik even allemaal meegenomen.

avatar van Eddie
4,5
Marcel Jongeneel schreef:
Het album Dance of Death is zeker ook heel goed. mij was opgevallen dat de stem van Bruce op dat album grauwer klinkt of heb ik het mis.


Zo heb ik het nooit bekeken, Ik vind zijn stem vooral op Fear Of The Dark wat grauwer klinken. Dance Of Death is wel een beetje een 'donkere' plaat, als je dat bedoelt ben ik het zeker met je eens.

Marcel²
Eddie schreef:
Ik vind zijn stem vooral op Fear Of The Dark wat grauwer klinken.


Dat was mij ook opgevallen en daarom vind ik Piece of Mind net ietsje mooier. Ik heb het gevoel dat bij Brave New World zuiverder word gezongen maar kan aan mij liggen. Denk wel dat dit mijn derde Maiden album gaat worden vind hem echt goed 4*

Marcel²
Ondertussen verschillende Maiden albums aandachtig geluisterd, en inderdaad de albums uit de jaren 80 zijn erg goed. Zaterdag Brave New World gekocht bij mediamarkt, vind het toch een sterk album. Voor mij zijn de hoogtepunten, The Wicker Man, Ghost Of The Navigator, Blood Brothers, The Fallen Angels en The Nomad. Bij de Nomad vind ik het eind heel mooi. Toch wil ik even zeggen dat ik persoonlijk vind dat Brave New World aardig kan meten met de albums uit midden jaren 80. Mijn stem blijft dan ook 4*. Bij nader inzien mag Dance Of Death uit 2003 er ook wezen, denk dat dat mijn volgende Maiden album word. Eigenlijk moet ik ook eens die albums uit de jaren 80 zelf aanschaffen, dan kan ik die geleende weer terug geven. Denk dat het ook zeer binnenkort gebeurd.

avatar van C. botulinum
4,0
Ga zo door Marcel! Kan nooit kwaad je Maiden-collectie uit te breiden

avatar van musicboy
4,5
Het is niet chic om het te vinden, maar ik blijf dit album het beste van IM vinden. De nummers 'Blood brothers' en 'The nomad' staan in mijn IM-top10. Heerlijke, prachtig uitgevoerde muziekfragmenten in die nummers.

avatar van C. botulinum
4,0
Gelukkig word je hier niet de hersens ingeslagen om dat je een afwijkende mening hebt (tenminste, dat hoop ik maar ). Wat mij betreft mag jij dat vinden

avatar van c-moon
4,5
Zalige Maidenalbum... heel erg proggy, en dat kan deze progliefhebber wel apprecieren

Het was meteen ook mij éérste studioalbum van Maiden dat ik kocht, ik had al wel "Best of The Beast", die me sowieso deed hongeren naar méér, ik had ook wel al enkele klassiekers zoals "killers", "somewhere in time", "number of the beast" op K7 .. maar die bandjes speel ik niet meer... Ondertussen - zoals menig musicmeter kan merken - ben ik aan een fikse inhaalbeweging bezig en me systematisch de hele maiden catalogus aan het aanschaffen

BRAVE NEW WORLD combineert de o zo typische "NWOBM" (New Wave of British Metal) waar IM toch een heel belangrijke exponent van is, met meer episch werk dat sterk naar prog neigt... Een ingezette weg die ik jammer genoeg op opvolger "Dance of Death", dat ik wat "te gewoontjes"' vind klinken, weinig of niet terug vindt (op bvb. "Pachsendale" na...)...

THE WICKER MAN is een lekkere meezinger en een favoriet, maar méér nog ben ik begeesterd door "Ghost Of The Navigator", "Brave New World", maar vooral... "Blood Brothers" !!! "Nomad"!!! En "The Thin Line Between Love & Hate"....

Als ik Aardschok mag geloven gaat de nieuwe (A Matter Of Life and Death) een beetje de richting op van deze prachtige Brave New World... nou, dàt belooft!!!

O ja.. Meneer Dickinson zingt toch weer o zo heerlijk op dit plaatje!!! Wat klinken die gitaren toch lekker....

avatar van c-moon
4,5
EN... .. hoe kon ik het vergeten te vermelden : "Dream Of Mirrors": FANTASTISCHE SONG !!!!

avatar van musicboy
4,5
c-moon slaat weer eens de nagel op de kop!

avatar van manontheedge
4,0
Prima comeback plaat met Bruce in vocals...

The Nomad en Dream of mirrors zijn mijn favos

avatar van eddy_lives
4,5
superplaat, na wat magere jaren weer eens een rasechte knaller van maiden! de zang van bruce klinkt hier een stuk beter als op de twee albums daarna... nummers 1-6 klinken trouwens ook super op rock in rio.

avatar van Genesis
4,5
Noem het herhalend of weinig verassend, Brave new world blijft voor mij de beste Maiden plaat. Stuk voor stuk geweldige nummers, met als echte uitschieters: The wicker man, ghost of the navigator, Brave new world, dream of mirrors, fallen angel, Out of the silent planet en the line between love and hate. Verrek, dat zijn bijna alle nummers. Enige matige vind ik the nomad. Bruce klinkt perfect op deze plaat. En als je dit album hebt geluisterd gelijk maar de DVD van Rock in Rio opzetten om ze daar (bijna) allemaal live te horen. 4,5*

MetalDex
Genesis schreef:
Noem het herhalend of weinig verassend,


Ik vind dit album toch veel progressiever klinken dan de voorafgaande met Bruce.

avatar van Eddie
4,5
MetalDex schreef:

Ik vind dit album toch veel progressiever klinken dan de voorafgaande met Bruce.


er is inderdaad duildeijk verschil te horen tussen de platen die bruce in de jaren tachtig met maiden maakte en de platen die hij nu met ze maakt. De songs zijn allemaal veel meer uitgesponnen ook lijkt het vocale berijk van bruce alleen maar te zijn gegroeid persoonlijk geef ik echter de voorkeur aan de meer compactere maiden songs zoals die op Dance of death weer wat meer stonden.

hoe kan brave new word nu hoger staan in sterren dan the number of the beast?

MetalDex
Omdat tNotB meer stemmen heeft gekregen, en onder die tweede 100 stemmers zitten waarschijnlijk minder metalfans dan onder die eerste 100.

avatar van Bart_86
4,5
Iron Maiden op z'n best: met Dickinson, Hariss, McBrain en 3 topgitaristen (Murray, Gers en Smith). De come-back van Dickinson en Smith bracht destijds hoge verwachtingen met zich mee onder de Maiden-fans, en die zijn met Brave New World meer dan uitgekomen.

Vind eigenlijk alles aan deze plaat goed, maar als ik dan een paar favorieten moet noemen: Ghost Of The Navigator, The Nomad en The Thin Line.

5*

4,0
Nog een Nomad-fan ROCK ON

voederbietel schreef:
hoe kan brave new word nu hoger staan in sterren dan the number of the beast?


ja daar zal het wel aan liggen dan.
maar tog is the number of the beast beter

4,0
De agressie van Number of the Beast en Powerslave vermengd met het duistere van The 7th son.

Dat is zo een beetje hoe ik deze plaat zou willen omschrijven. vind hem zelfs wat beter als 7th son.

lekkere knallers als Wicker man en The Mercenary afgewisseld met epische stukken als Ghost of navigators en the Nomad.

voor mij voorlopig een 4,5

2,0
Ik vind deze minder. Het klinkt allemaal wat gelijkaardig en de nummers duren vrij lang. Korte krachtige nummers zoals op fear of the dark of powerslave staan, mis ik wat op deze album.
2*

avatar van AGE-411
4,0
Iron maiden bewijst dat ze het nog kunnen. De beste sinds Somewhere in time.
Toevallig gisteren gekocht. (Maar kende hem al via illegal downloading)

+: - elk nummer blijft hangen
- : - sommige nummers zijn alweer te lang en vervallen in zagerigheid.

3,5*

avatar van Sir Spamalot
4,0
Hier begonnen ze bij Iron Maiden te denken: goede nummers = epische nummers = lange nummers = nummers met (te) lange intro's.

Bij dit album valt het al bij al nog mee.

Een vier, later misschien nog 4,50

Wolfgang1975
Het is werkelijk onvoorstelbaar dat Iron Maiden met zo'n sterke plaat voor de dag kwam na de vorige twee albums. Dit is absoluut een klassieker met nauwelijks zwakke momenten.

avatar van Karma_To_Burn
4,0
Een erg sterk iron maiden album.. in mijn ogen de beste met bruce!
4,5 sterren

5,0
MCR
Enige Heavy Metal band die ik goed vind. En ik ken het allemaal van me pa. Ik vind ze echt goed.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:09 uur

geplaatst: vandaag om 18:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.