Rammstein - Reise, Reise (2004)

Duitsland

8. Morgenstern (4:00)
  9. Stein Um Stein (3:53)
  10. Ohne Dich (4:32)
  11. Amour (4:51)
  12. Mein Teil [You Are What You Eat Edit, Remix by Pet Shop Boys] * (4:07)
  13. Amerika [Digital Hardcore Mix, by Alec Empire] * (3:52)
De nummers die deze cd's maken zijn Reise, Reise. Ohne dich, Amerika en Mein teil
de rest hoef ik niet te horen

avatar van Ralph_Mennes
Ik vind helaas dit album weer wat minder, alhoewel ik de nummers die ik van dit album mooi vind, ook gelijk mooier vind dat de andere cd's. Amour is altijd een favoriet van me geweest net zoals stein um stein en keine lust. Verder vind ik Reise Reise als number 1 track echt knallen en Amerika is toch echt het slechtste nummer van deze band ooit. 3,5!

Bobiej
Amerika vind ik nog wel meevallen eigenlijk... lekker stampnummer. Kan natürlich nicht tippen aan Bück Dich of Du Hast... favoriete nummer is Mein Teil. Laten we hier dan maar een 3,5*** van maken...:D

De zwakste cd van Rammstein. Maar 2 echt goede liedjes: (reise, reise en mein teil).
Een grote stap achteruit vergeleken met mutter.

avatar van orbit
De laatste is hoe dan ook de zwakste, deze valt nog wel mee

Sommige vonden reise,reise tegenvallen maar aant gemiddelde te zien ..... Maar ik vind dit toch een meevallend album een 3.5 .

Planefreak
Lijkt me een gaaf album. Ik zag voor het eerst rammstein met amerika op de tv. Ik vond het een geweldig nummer. Keine Lust vind ik ook leuk.

mugken
Is stukken beter als het volgende werk.
Er staan zo een machtige nummers op;
dan heb ik het ook over reise,reise en mein teil
kleine lust is ook goed en ochen dich is mooi
Er staan ook zo een domme nummers op als amour en moskou.3,0

mugken
Herman schreef:
gave hoes

gewooon een super domme hoes

(verhoog stem 3,5*)

avatar van Sanderzzz
Reise, Reise was het album dat nog miste in mijn collectie. Vandaag had ik het samen me Mutter gekocht en nu heb ik alle Rammstein - albums.

Het album Reise, Reise begint met het lied "Reise, Reise". Het is een goed begin van het album, een beetje rustig en tegelijkertijd ook wat hard op sommige momenten. Goed begin om in de plaat te komen.

Het tweede nummer heet "Mein teil". Och man wat is dit een HARD, PRACHTIG, LEKKER LIED !!! Meteen begint het lekker hard, de tekst over kannibalisme is keigoed, en die trommels die op de maat slaan. WOW wat een strak vet lied is dat ! En naar het einde toe krijg je echt de rillingen van die mensen die AAAH AAAH zingen... Dit is echt mijn ultieme Rammstein - lied.

Dalai Lama, derde nummer van deze plaat is een nogal mysterieus lied. Ook geeft je het rillingen als de bandleden zingen van Komm hier, bleib hier. s het een goed nummer ?? Ja het is een zeer goed nummer die me heeft versteld doen staan.

Keine Lust is ook een prachtig liedje, het is hard en Flake heeft ook goed zijn werk geleverd. Een mooie tekst met mooi gitaarwerk en naar het einde toe mooi.

Los is één van de mindere nummers op deze plaat. Maar met minder bedoel ik dan niet slecht. Het is misschien wat te blues achtig, maar wel leuk om in je bed naar te luisteren. Zo slecht is het nummer nu ook weer niet.

Amerika. Tja wat moet ik daaran zeggen. Dit was mijn eeste song toen ik verliefd werd op Rammstein. Een -in mijn ogen- prachtig lied met een prachtige gitaarsolo in het midden en een goede tekst. De meesten vinde dit misschien niet zo een goed nummer, maar bij mij swingt het de pan uit.

Moskau, ook een zeer goed lied. Ik vind het zelfs beter dan Amerika met dat meisje dat meezingt wel geinig. Misschien niet iedereen zijn favoriet maar toch, voor mij is dit een nummer van jewelste.

Morgenstern is het achtste liedje op de plaat en is weer lekker old-skool Rammstein. Een leuk nummer met een zeer strak begin ( dat koor en daarna die drum) en het strakke blijft zich behouden naar het einde toe. Refrein is ook mooi, beste deel blijft natuurlijk Du, Du bist estlich deel.

Stein Um Stein is ook een strak lied. Het begint misschien ietwat traagjes maar naarmate je langer luistert hoe mer begrip je krijgt voor dit liedje. De zanger schreeuwt namelijk de dakpannen van mijn huis eraf en het keyboard werk naar het einde toe is ook prachtig. Ok misschien niet één van hun hardste liedjes, maar toch zeer fijn om naar te luisteren.

Ohne Dich is een zacht liedje. Ik haat de meeste zachte liedjes in Rammstein. Wel Ohne Dich is iets anders. mooi gezongen, prachtige melodie. Ik was er meteen weg van, een zeer schoon liedje. Toch wel het beste zachtste liedje van Rammstein

Amour is het laatste nummer en is ook geweldig als afsluiter !! het klinkt droevig en wordt harder naar het einde toe, ook mooi keyboardwerk naar het einde toe. Amour is misschien niet beter dan Ohne Dich maar je moet het echt eens beluisteren.

Reise, Reise is letterlijk een moordalbum. Al de liedjes zijn schoon en Mein Teil is echt MIJN Rammstein - nummer.

Daarom 5/5 voor deze plaat

aidoo
Ik vind Los juist een van de beste nummers op dit album.. dat ritme is om van te smullen, en de tekst is, zoals we van Rammstein gewend zijn, heerlijk origineel en dubbelzinnig.

avatar van orbit
Ohne Dich is natuurlijk een meesterlijke video, nu te zien op MuMe

avatar van Sanderzzz
Wow ja , kei mooie clip die van Ohne Dich.

Sanderzzz schreef:
Wow ja , kei mooie clip die van Ohne Dich.

Dat idee, hebben ze gejat.. en zal dus ook niet meer uitgezonden worden.

Album is goed te noemen. Wat bij mutter al het geval was, komt bij Reise Reise nog meer naar voren. De Synth souds zijn uit de hoofdthema's gehaald. Wel, komen ze terug in Amerika (Ja, is keyboard solo) en Keine Lust. Weer een prima Album!

als rammstein fan zijnde, erken ik dat dit album minder is dan hun topalbum Mutter! maar wat wil je als je de hele wereld verrast had, dan kan het alleen maar tegenvallen! en daarom vind ik dat dit album al bij al nog de middelmaat overtreft, omdat ze zich staande hebben gehouden en hun geweldige mutterwinst wisten te consolideren!! laten we zeggen dat de verrassing van mutter eraf was, dat hebben vele topgroepen al meegemaakt, velen zijn na zo'n geweldig album dieperik ingegaan! dat deden deze duitsers niet, integendeel!
keine lust, reise reise, ohne dich zijn weeral pareltjes!

avatar van Hans Brouwer
Johnny schreef:
Met het album "Mutter" toont dat Rammstein een volwassen band is geworden. Op dit album "Reise, Reise" en ook op "Rosenrot" wordt deze groei naar een volwassen band alleen maar gecontinueerd. Ik begrijp daarom de kritiek op dit album niet zo goed . Ik durf niet te beweren dat "Reise, reise" minder goed is dan "Mutter", in tegendeel zelfs. 4*

Afgelopen vrijdag heb ik, gefrustreerd als ik op dat moment was, ruim een half uur op de A2 in de fille gestaan. Niets is beter om dan muziek van Rammstein uit je autospeakers te laten knallen .

Ik vind het album zeer fijn, maar ben niet echt fan van Rammstein ofzo ik heb nu 2 albums (deze en Rosenrot). Maar ik vind de albums die ik heb zeer lekker, en dan vooral die heerlijke duitse stem van de zanger

De minste van de albums, sterke nummers, maar het is een mengelmoes van Rammstein-Herzeleid en Rammstein-post-industry-Mutter. pakt niet zo goed uit als bij Rosenrot wel het geval is...

avatar van Ploppesteksel
Lös & Dalai Lama zijn hierop de beste platen.
Doch heeft dit niet echt tegenvallers, sterk album 4*

Dit album bevat zoveel ontzettend goede nummers! Bijv. ohne dich, keine lust, amerika, moskau, dalai lama en mein teil al met al een heerlijk nummer om bij weg te rocken! 4,5!

avatar van freitzen
Tja, dit was het eerste album wat ik kocht dat níet klonk als Queen of Deep Purple (ouwelullenrock dus)
Deze had ik voornamelijk uitgekozen vanwege de hits op TMF en MTV, die eigenlijk allemaal wel lekker klonken...
Inmiddels hebben de meeste nummers bij mij hun tijd alweer gehad (met uitzondering van 1,2, en 4, die nog steeds heerlijk rocken), maar hij klinkt nog steeds goed. Daarom nu een 3.5*

Ik luister dit album al aardig lang en het gaat mij niet vervelen Doelgericht beuken vind ik wel aardig omschreven door iemand hierboven.. Toch blijven hun eerste 2 albums.. (iets minder doelgericht beuken) ook wel lekker klinken.. Sterk album, 4 *

Grappig om te zien dat er bij velen geen tussenweg is bij Los.. Of ze houden ervan of ze vinden het wat minder.. Ikzelf vind het wat minder vergeleken met de rest..

avatar van relentless
:Y
Jantjuh123 schreef:

avatar van freitzen
freitzen schreef:
Inmiddels hebben de meeste nummers bij mij hun tijd alweer gehad

Oei, wat zei ik daar... Gisteren nog maar eens geluisterd en ELK NUMMER klonk nog steeds heel erg lekker. Stem verhoogd naar 4*

avatar van Shinobi
Lekker album om naar te luisteren, lekker rocken weer met deze gasten. Ik schrok alleen wel even van de video clip van Mein Teil.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

avatar van notsub
Rammstein durft hier risico te nemen en dat pakt erg goed uit, Het zware beukwerk kennen we Mutter, maar hier worden we verrast met de gevoelige kant van de band, waarbij vooral de zanger de hoofdrol opeist. Ohne Dich is daar een topvoorbeeld van. Los is er ook zo één, beide zijn hoogtepunten. Mein Teil is hele andere koek: een geweldige uitbarsting en loodzwaar. Reise, reise is een lekkere inleiding naar Mein Teil en verderop krijgen we nog Amerika (lekker meeschreeuwen) en Moskau, die ook al erg goed zijn. Van de resterende nummers zijn Keine Lust en Dalai Lama ook prima en zo hou ik bijna geen zwakke momenten over. Zo kwam ik tot de conclusie dat ik dit het beste album vind van onze Duitse vrienden.

avatar van Joy4ever
Dalai Lama en vooral Mein Teil zijn voor mij de spaarzame hoogtepunten op dit album. Geef mij maar de Rammstein ten tijde van Mutter.

avatar van Mu_sic_bre_ker
Goede Album Van rammstein

een paar nummers waren bagger maar verder wel prima

avatar van Dhr. Bitterbal
ondanks het commercieele suc6 vind ik dat dit album nog best goed valt bij mij. Ik heb Amerika iets te vak gespot op TMF waardoor het minder met me doet dan de rest van de tracklist. De tour van dit album is trouwens wel heerlijk om te zien.

avatar van winterstorm
1,0
Teveel gevist in eigen vijver. Dit album reikt nog niet tot aan de enkels van het sterke Sehnsucht en het iets minder straffe Mutter. Been there, done that, al klinkt 'Los' wel nog fris. Toch een miskoop en sindsdien Rammstein niet echt meer gevolgd.
@Gatver: doe geen moeite, je hebt gelijk, maar laat iedereen ervan denken wat ze willen.