Frank Zappa - The Best Band You Never Heard in Your Life (1991)

Rock / Jazz
Label: Barking Pumpkin

1. Heavy Duty Judy (6:04)
  2. Ring of Fire (2:01)
  3. Cosmik Debris (4:32)
  4. Find Her Finer (2:42)
  5. Who Needs the Peace Corps? (2:41)
  6. I Left My Heart in San Francisco (0:36)
  7. Zomby Woof (5:42)
  8. Bolero (5:33)
  9. Zoot Allures (5:19)
  10. Mr. Green Genes (7:07)
  11. Florentine Pogen (3:41)
  12. Andy (7:12)
  13. Inca Roads (5:51)
  14. Sofa #1 (8:20)
  15. Purple Haze (2:27)
  16. Sunshine of Your Love (2:30)
  17. Let's Move to Cleveland (5:52)
  18. When Irish Eyes Are Smiling (0:47)
  19. 'Godfather Part II' Theme (0:30)
  20. A Few Moments with Brother A. West (4:01)
  21. The Torture Never Stops Part 1 (5:20)
  22. Theme from 'Bonanza' (0:29)
  23. Lonesome Cowboy Burt [Swaggart Version] (4:54)
  24. The Torture Never Stops Part Two (10:48)
  25. More Trouble Every Day [Swaggart Version] (5:29)
  26. Penguin in Bondage [Swaggart Version] (5:05)
  27. The Eric Dolphy Memorial Barbecue (9:19)
  28. Stairway to Heaven (9:20)
beaster1256
dit moet je gewoon beluisteren en dan kopen want dit is muziek van de bovenste plank , grappig, vernieuwend, technisch perfect,
ja zappa was één van de tien beste die er ooit geweest zijn

avatar van Wolter
Dit was mijn kennismaking met Zappa. Geleend uit de bieb, nadat ik al jaren langs de Zappa-albums was gelopen. Had ik maar eerder toegetast: tegen de tijd dat ik de legende ontdekte was ´ie al aan het doodgaan. Gelukkig leeft hij voort in zijn enorme oeuvre. Wat een weergaloze muziek. Totaalmuziek, alles zit er in, dat kan ook haast niet anders, want dit is het werk van een genie.
Ben daarna begonnen met het opstapelen van Zappa-cd´s en iedere keer weer wacht een verrassing. En dan nog de mensen met wie hij gewerkt heeft (en die vaak nog heel enthousiast spreken over hun ´meester´- er zijn diverse documentaires gemaakt over FZ): Adrian Belew, George Duke, Steve Vai, Terry Bozzio, Chester Thompson en vele anderen...

Nicci
Geweldige CD! Deze + Broadway the hard way + Make a jazz noise here zijn van dezelfde tour/band. Allemaal live en allemaal perfect neergezet.

avatar van Reinbo
Een stuk of zes nummers van deze CD zijn van het concert in Ahoy, waar ik ook was. Geweldige CD, net als Make a Jazz noise van de zefde tournee (met ook enkele nummers uit Rotterdam)

avatar van platedraaier
Nicci schreef:

Helemaal mee eens, wat mij betreft één van de hoogtepunten uit de man zijn carriere. Humor en vreselijk strak gespeelde muziek met een bigband die verschrikkelijk goed op elkaar ingespeeld was.

Toppertje.

Stairway to Heaven

Niet op de CD, maar wel van dezelfde tour:

I am the Walrus

Joy
wat is dat stairway toi heaven toch eigenlijk een scheitnummer zeg, dat is gewoon niet uit te zitten

zappaversie uiteraard nog erger maar wel vermakelijker

avatar van blabla
Dit was toch wel een van de best op elkaar ingespeelde Zappa bands.

not to mention YCDTOS Vol 2 en Roxy

avatar van kaztor
My name is Swaggart, I am an asshole....

Zappa was een God!

Reinbo schreef:
Stairway to Heaven

Niet op de CD, maar wel van dezelfde tour:

I am the Walrus

Ken je ook de Texas Motel-medley. Het bestaat uit Beatles-liedjes met de tekst aangepast om Jimmy Swaggart nog wat meer te treiteren.

'Isaac Hayes......'

Ik heb nooit werk van hem gehoord, moet ik tot mn schande bekennen. Her maar mee beginnen?

ThirdEyedCitizen schreef:

Zeker weten!!

Doe het dan wel goed: Probeer een versie met Bolero erop te krijgen.

Wat een melige muziek dit. Geweldig gewoon.

Een voorlopige 3,5

D-ark schreef:
Wat een melige muziek dit. Geweldig gewoon.

Een voorlopige 3,5

Dat wordt zeker nog hoger, ik verzeker je!

Dit vind ik het beste album ever!!

De enige echte Johnny Cash heeft ook geen onbelangrijk aandeel in het vervaardigen van deze opnames.

'Heeeeeeere's Johnny!!'

kaztor schreef:

Doe het dan wel goed: Probeer een versie met Bolero erop te krijgen.

hoezo? bestaat er een andere versie dan?

Nicci schreef:

hoezo? bestaat er een andere versie dan?

De recente Europese Rykodisc-versie (die met de Cal Schenkel-cover, niet deze) heeft geen Bolero vanwege een copyright-geschil met Ravel's nabestaanden. Ze waren naar verluidt niet blij met deze 'reggae'-versie. De recente Amerikaanse en Japanse Rykodisc-versies hebben deze wel, omdat er daar andere regels gelden. Ik heb de Amerikaanse Rykodisc-versie.
De hoes die je hier ziet is van de oudere uitgaves (Zappa Records, Barking Pumpkin) en die kwamen uit voordat Ravel's familie moeilijk ging doen.

Nicci
ah, ik heb inderdaad de eerste uitgave. die van Barking dus.

Nicci schreef:
ah, ik heb inderdaad de eerste uitgave. die van Barking dus.

Ja, die heeft dus Bolero.
Check deze site eens: http://lukpac.org/~handmade/patio/vinylvscds/index.html

Zeer handig voor elke Zappa-fanaat!

Het blijft gefreak maar wie zegt dat dit niet geweldig is? Ik kan hier helemaal van genieten en meschien wel een van de grappigste platen ooit.

kaztor schreef:

Dat wordt zeker nog hoger, ik verzeker je!

Dit vind ik het beste album ever!!

'Heeeeeeere's Johnny!!'

En ja hadt gelijk. Een tweede keer luisteren is toch een 0,5 er bij. Ring of fire= . Zappa heeft kans om nog meer geluisterd te worden hier.

D-ark schreef:

Als je eenmaal de running gags een beetje in de smiezen hebt is dit gewoon ongeëvenaart. Vooral als je het dagboek van Mike Keneally op internet erbij leest, waar alles over deze tournee in staat.

kaztor schreef:

Zal ik doen man. Moments whit Brother. A ik heb er al een flink aantal ondekt

De versie met Bolero erop ben ik nog niet onder de 30 euro tegen gekomen en dat vind ik best veel.

ThirdEyedCitizen schreef:

Geloof me maar als ik zeg dat 30 Euro echt niet teveel is wil je deze cd in originele staat hebben! Het is een flinke investering, maar een die je nooit vergeet!

Ja ik ken dit album, ik heb m al op pc in FLAC. Hij is wel erg goed. mja ik heb ook You cant do that on stage 2 al he. Paar van dezelfde nummers staan daar dus ook op. Alhoewel wel in een ietsje andere uitvoering.

avatar van kaztor
Er staan inderdaad een aantal van dezelfde nummertjes op, maar dit is, net als YCDTOSA2, een cd die je moet beleven, moet 'voelen', als het ware. Alles vormt een bindend geheel.

LocoHermano
Ik duwde dit schijfje gisteren in de cd-speler, toen ik samen met een vriend in de file bij Utrecht stond, op weg naar de Melkweg. Mijn metgezel is niet of nauwelijks bekend met de muziek van Zappa, maar hij viel bijkans uit de auto van het lachen toen ze begonnen met Ring Of Fire. Mooi moment. Gelukkig kon hij het concert in de Melkweg ook zeer waarderen.

avatar van ricardo
is dit nu een live verzamelaar van zappa of een live album met nieuwe nummers ? aangezien ik nog geen org cd heb van zappa lijkt dit me wel een goede instap,ook omdat ik vooral een groot liefhebber ben van live muziek,en op dit album het meest gestemd is van de live albums of kan ik beter beginnen met een studio album

Joy
sjah, waar in te stappen?

ik begon met YCDTOSA vol 5

sindsdien hooked

avatar van Reinbo
Je kan ook met Läther beginnen, heb je in ieder geval een prachtig muzikaal document in bezit.