Frank Zappa - The Best Band You Never Heard in Your Life (1991)

Rock / Jazz
Label: Barking Pumpkin

1. Heavy Duty Judy (6:04)
  2. Ring of Fire (2:01)
  3. Cosmik Debris (4:32)
  4. Find Her Finer (2:42)
  5. Who Needs the Peace Corps? (2:41)
  6. I Left My Heart in San Francisco (0:36)
  7. Zomby Woof (5:42)
  8. Bolero (5:33)
  9. Zoot Allures (5:19)
  10. Mr. Green Genes (7:07)
  11. Florentine Pogen (3:41)
  12. Andy (7:12)
  13. Inca Roads (5:51)
  14. Sofa #1 (8:20)
  15. Purple Haze (2:27)
  16. Sunshine of Your Love (2:30)
  17. Let's Move to Cleveland (5:52)
  18. When Irish Eyes Are Smiling (0:47)
  19. 'Godfather Part II' Theme (0:30)
  20. A Few Moments with Brother A. West (4:01)
  21. The Torture Never Stops Part 1 (5:20)
  22. Theme from 'Bonanza' (0:29)
  23. Lonesome Cowboy Burt [Swaggart Version] (4:54)
  24. The Torture Never Stops Part Two (10:48)
  25. More Trouble Every Day [Swaggart Version] (5:29)
  26. Penguin in Bondage [Swaggart Version] (5:05)
  27. The Eric Dolphy Memorial Barbecue (9:19)
  28. Stairway to Heaven (9:20)
avatar van ricardo
dat is toch een 3 cd set met de beste zappa nummers?

ricardo schreef:
dat is toch een 3 cd set met de beste zappa nummers?

Nee, het is eigenlijk een volwaardig Zappa album dat in 1977 zou verschijnen, maar doordat het een 4-dubbel-elpee was wilde Warner Brothers (zijn toenmalige platenmaatschappij) het niet uitbrengen. Hij heeft het toen als losse 'genre'-lp's uitgebracht in iets andere vorm. (Dus die albums zijn ook essentiëel voor de fans!)

Läther lijkt me een goede instapper, al is het wel wat veel. Deze live-plaat lijkt me ook een goede instapper, alsmede Sheik Yerbouti, Joe's Garage, of, als je het iets vroeger en meer genre-gebonden wilt, Roxy & Elsewhere of Hot Rats. Check ook eens de You Can't Do That On Stage Anymore-serie, bestaande uit 6 delen die elk een goed voorbeeld van de artiest Zappa geven!

Dit blijf ik z'n allerbeste vinden.

avatar van ricardo
ik heb inmiddels 2 zappa platen gekocht en wil er nog wel een keer een live plaat bij hebben,maar wat is nu de beste?,die je het meest opzet dus,deze of het helsinki concert( stage 2) of zappa in new york of roxy & elswhere(is dat ook een live plaat ?) of misschien een fan die nog een betere keus heeft? het liefst een die geluistechnisch de beste kwaliteit heeft met uiteraard de beste nummers.

ricardo schreef:

Dit is een schitterende keus, elk van de 3 andere genoemden ook, maar ik zou daar zelf Tinseltown Rebellion aan toe willen voegen. Ook een puike live-plaat! Alle live Zappa albums vind ik trouwens te gek!

Van dit album moet je trouwens echt een versie mét Bolero kopen!
Dus zoek op Ebay, want wat je in de winkel vind (Europese versie zonder Bolero!) moet je laten liggen!!!

avatar van ricardo
heb deze wel zien liggen vanmiddag maar met een andere hoes erom is dat de europese versie?en wat is aan de europese versie slechter dan aan deze?

ricardo schreef:

Geen Bolero, dus incompleet.
Probeer aan een Amerikaanse of Japanse versie te komen.
De oude versie (met deze hoes) heeft ook Bolero, en dat is dan ook van een Nederlands optreden!

avatar van ricardo
Nog een vraag kaztor. Welke is beter deze in europese uitvoering of het helsinki concert?( stage 2 dus)

Die vraag kan ik moeilijk beoordelen.
Beiden doen ze eigenlijk niet voor elkaar onder, maar van deze moet je wel een complete versie nemen (mét Bolero, dus) anders is het gewoon zonde en niet authentiek.
Kijk wel uit met bv. bestellen op bol.com, want daarop nemen ze klakkeloos de tracklists aan van andere sites. Ebay is wat deze betreft de beste optie.

avatar van ricardo
bedankt kaztor voor alle zappa wijsheid,ga nu denk ik slapen. Luistergroeten en goede nacht verder.

LocoHermano
Smerig, vies, akelig, tergend waanzinnig goed. Zo wanstaltig fantastisch dat je zin hebt om de zieke vrouw van Johnny Cash een dauw te geven in een ring of fire. Auw-auw-auw.

LocoHermano schreef:

Die aankondiging... 'How many people don't wanna hear Ring Of Fire if Johny's not gonna sing it?'

Ik heb hier al 100 keer iets gepost en of het iemand stoort kan me werkelijk geen ene fuck schelen. Dit vind ik gewoon het beste album EVER!! Waanzinnig goed!

kaztor schreef:

Waarom eigenlijk Kaztor,ik heb deze vandaag gekocht(helaas zonder Bolero)maar hij klinkt wat sober,ik vind Roxy een veeeel beter klinkend live album van Zappa,maar misschien ga ik deze na wat meer luisterbeurten toch wat meer waarderen 3.5* voor nu.

ricardo schreef:

(Had nou wat geduld gehad...)

Waarom? Luister nog maar een paar keer, dan valt het kwartje.
Kwa sfeer en muzikaliteit is dit m.i. ongeëvenaard.

Roxy is trouwens ook ziekelijk goed (mijn #2, uiteraard! )

avatar van ricardo
Heb je wel gelijk in meestal ben ik wat te voorbarig en heb nu misschien te snel mijn stem uitgebracht,want het groeit waarschijnlijk toch uit tot een 5* album,vaak zijn de albums die ik in eerste instantie niet zo goed vond later toch wel de echte blijvertjes en vind ik dan jarenlang de beste albums,ik hoop dat deze ook groeit,zal hem deze week in ieder geval vaker beluisteren en dan mijn mening herzien maar blijf nu bij 3.5*

avatar van ricardo
Vandaag tot 2 keer toe beluisterd,het samenspel is id wel ok,alleen mis ik hier een hoop sprankelende energie,er zitten wel echte top stukken tussen,maar als geheel zijn er betere live platen van Zappa.Ik heb in ong 2 weken tijd 10 Zappa albums gekocht en er was niet een die echt tegen viel, alles vind ik echt top,deze is ook wel ok maar ik dacht dit is een van de beste Zappa albums,maar van mijn 10 albums van Zappa tot nu toe vind ik deze toch het minst goed. Blijf bij 3.5*

avatar van Hans Brouwer
Ik heb in ong 2 weken tijd 10 Zappa albums gekocht
En een stelletje albums van Rush . Nu begrijp ik wel Ricardo hoe het komt dat je bijna bankroet bent

Over Zappa gesproken: ik moet U bekennen dat ik helemaal niets heb met de muziek van Frank . Het spijt me .

avatar van ricardo
Nee Hans niet bankroet alleen dat mijn leuke banksaldo zienderogen keldert(de Zappa albums kosten gemiddeld ong 25 euro p.st.)Trouwens zou je als 49 jarige muziekliefhebber toch eens moeten proberen Zappa leren te waarderen en dan beginnen met het live album Roxy & Elsewhere,verreweg het beste album van Frank Zappa(luister er maar eens naar)

ricardo schreef:

Okee, al goed, maar snap je ook een beetje de 'running jokes', de, zeg maar, rode draden? En hoe vergelijk je de 'One Size Fits All'-medley met wat er op dat album zelf staat?

avatar van ricardo
Ik kan je niet helemaal volgen Maar jij kent dit album waarschijnlijk van haver tot gort.Leg mij de hoogtepunten op dit album dan eens uit misschien dat ik het dan begrijp,en vertel eens waar ik dan wat meer op moet letten.Bij voorbaat dank en met hartelijke luistergroet

Als ik het dan even niet over de sublieme blazerssectie heb, dan zijn daar Mike Keneally die her en der als Johnny Cash opduikelt (De versie van Sunshine Of Your Love is meer dan hilarisch en ik lig nog steeds blauw om deze versie van Who Needs The Peace Corps ('Freeze, hippie!!')), de band zelf is ook doorgaans in goede doen hierop (De One Size Fits All-medley klinkt fenomenaal en zo ook nummers als Eric Dolphy Memorial Barbecue, Let's Move To Cleveland en de daaropvolgende deuntjes, Heavy Duty Judy natuurlijk, Torture... noem maar op!) en in het 2de deel van CD 2 krijgt Jimmy Swaggart (de racistische Amerikaanse televangelist die in opspraak kwam omdat ie toendertijd met een hoer uit Louisiana was betrapt) er op alle fronten van langs en dan zijn daar ook de covers ('Isaac Hayes!!'), die doorgaans amper op Zappa-albums te vinden zijn, en die zijn allemaal naar Zappa's hand gearrangeert .

Ik heb ook bootlegs van o.a. ook deze line-up en ze speelden ook Beatles-nummers tijdens die tournee (I Am The Walrus, Lucy In The Sky With Diamonds wordt dan Louisiana Hooker With Herpes ).

avatar van ricardo
Ik heb deze nu toch wel wat vaker gedraait,maar moet mijn mening nu toch echt naar boven toe bijstellen,want deze band staat op dit album inderdaad wel erg strak te spelen, en zonder teveel fratsen overigens.Ongeduldig wat ik soms door mijn enthousiastme wel eens ben, heb ik dit album helaas zonder de Bolero track gekocht,maar heb de bolero track inmiddels nu wel als wma bestand gedownload,maar dat nummer is i.d erg goed door Zappa nagebootst van het org.Vind het nu toch wel jammer dat ik dat nummer nu niet org heb,maar heb toch overal geinformeerd naar het album met Bolero maar kon hem nergens vinden,jammer maar helaas dan maar.Er blijft genoeg moois over als Stairway To Heaven,The Torture Never Stops Part 1en2,Lonesome Cowboy Burt,Inca Roads,Ring Of Fire,Cosmic Debris en Zomby Woof.ik geef deze plaat nu toch maar de verdiende 5* nu,het heeft even een paar weken geduurt maar hij is i.d niet ''echt'' minder dan Roxy en Stage2,op deze word veel strakker gespeeld en minder ''fouten''gemaakt,terwijl bij die andere 2 live platen de passie en het plezier op het podium nog meer centraal staan,en eigenlijk omdat er op die 2 niet op overdubt is vind ik dat nog ''echtere'' live platen en nog een tikkeltje beter dus.

Joy
bolero is een van de hoogtepunten, ik draai alleen deze versie, de originele bolero kan me gestolen worden

wist niet dat er versies met of zonder bestonden

avatar van ricardo
Op de europese platen staat geen Bolero,omdat Ravel's familie het gerechterlijke gekonkel destijds heeft gewonnen,omtrend een copyright geschil.Voor de Amerikaanse versie van dit album geld dit niet,daar staat Bolero gewoon op.En op de oude europese versie staat Bolero ook gewoon op.

EVANSHEWSON
LocoHermano schreef:

Da's pas mooi gezegd, echt, Loco, echt!

****

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Is dit één concert, of zijn het meerdere live-versies samengesmolten tot één album?

Nicci
dat denk ik niet, aangezien ze 'broadway the hardway', 'make a jazz noise here' en deze min of meer thematisch hebben samengesteld aan de hand van '88 tour. ik denk niet dat ze de speellijst intact op een CD hebben geplaatst.

Joy
bij zappa weet je het nooit, maar het lijkt me zeer onwaarschijnlijk , al zitten er geen overdubs in volgens het boekie

Nah, overdubs zijn er hier niet op te vinden, maar het is dus een verzameling uit verschillende optredens van de '88 tournee.
Broadway The Hard Way concentreerd zich daarbij op het nieuwe materiaal dat ze speelden, Make A Jazz Noise Here op de compositorische capaciteiten en deze is dus wat meer samengesteld als de gemiddelde Zappa live-cd, en dat betekend van alles wat, met wat absurde covers erbij.

beaster1256
dit is de beste zappa ever , muzikaal , grappig , technisch hoogstaander dan hoogstaand , en ik ken alle werk van de grote zappa , alleen lather ken ik niet

is dat goed kaztor ?????

Zou ik meteen achteraan gaan!

Veel materiaal daarvan is eerder verschenen, maar dan in iets andere vorm. Bovendien klinkt Läther echt als een geheel en krijg je het album zoals het bedoeld is!

Kortom: Essentiëel voor alle Zappa fans!