Dream Theater - Black Clouds & Silver Linings (2009)

Metal / Rock
Label: Roadrunner

1. A Nightmare to Remember (16:10)
  2. A Rite of Passage (8:35)
  3. Wither (5:25)
  4. The Shattered Fortress (12:46)
  5. The Best of Times (13:19)
  6. The Count of Tuscany (19:16)
  7. Stargazer * (8:10)
  8. Tenement Funster / Flick of the Wrist / Lily of the Valley * (8:16)
  9. Odyssey * (7:59)
  10. Take Your Fingers from My Hair * (8:18)
  11. Larks Tongues in Aspic Pt. 2 * (6:30)
  12. To Tame a Land * (7:15)
avatar van THEMARSVOLTA
Leuk, een nieuwe DT, mooie hoes!

avatar van Kasperbert
Hee, een nieuwe Droom Theater. Toch maar eens achteraan als die uitkomt. In elk geval is de hoes verrassend mooi!

avatar van king_pin
6 nummers, dat betekend 6 lange nummers en dat betekend dat Dream Theater weer op de goede weg zit (ik kon toch minder met het ietwat commerciële Octavarium en het moderne Systematic Chaos (hoewel die wel goed te pruimen was)).

Dit album bevat ook het laatste deel van de AA saga (dat over 5 albums verspreidt is), ik denk dat 'The Shattered Fortress' het laatste deel wordt.

avatar van crosskip
Wow, mooie hoes zeg! Doet me denken aan Awake. Met maar zes nummers kunnen we zeker weer een paar lange nummers verwachten (en uiteraard een 20+ epic).

@ king_pin

Ik vind 'A Nightmare to Remember' ook wel een passende titel voor het laatste deel.

avatar van Kef
Kef
De hoes is inderdaad erg mooi, ben dan ook zeer bebieuwd naar dit nieuwe album.

avatar van progressive
Ik kijk zeker uit naar deze cd!

Dit album heeft voor mij toch wel de aller hoogste verwachtingen van 2009
Deze plaat MOET ik dan ook hebben !

AHWA
Mooie albumcover, en zes nummers 'maar', dat betekent dus minstens 10 minuten per nummer hoop ik! Nice.

avatar van Devoo
Zeer fijn! Hier kijk ik naar uit!

avatar van horned_reaper
En het eerste geluidsmateriaal is ook heel stiekem al een beetje te luisteren
YouTube - DREAM THEATER ALBUM TEASER 2009 - Split left and right channels

avatar van Hansjepansje
De hoes is in elk geval een pareltje. Hier kijk ik enorm naar uit. Nieuwe nummers op Graspop?

avatar van Devoo
Hansjepansje schreef:

Ja, dat is zeer waarschijnlijk inderdaad!

avatar van Tha)Sven
Ze zeiden in een interview ook dat ze meer teruggrepen naar de oude tijd en dat is natuurlijk erg goed. De vorige vond ik toch wat minder en teveel neigen naar prog metal.

De laatste 4 of 5 releases na Metropolis pt 2 ben ik altijd enthousiast wanneer er weer een nieuwe cd wordt aangekondigd
schaf ze gelijk op dag van release aan ( aan down loaden doe ik niet mee) maar toch betrap ik me er zelf op dat ik ze na 4 tot 7 keer beluisterd te hebben ze zelden of nooit meer opzet behalve de cd's voor en Metropols pt2 zelf
Weet niet of er dan sprake is van overkill of toch elke keer van het zelfde ????
Live concerten bezoek ik ook niet meer van ze heb de neiging om te gaan gapen ... en wordt meestal moe alleen bij een covertje hier en daar lschrik ik weer op en heeft het mijn aandacht maar op een gegeven moment wie moeten ze dan nog naspelen ze hebbn iedereen al gehad van Maiden tot Rush zelfs Pink Floyd !!!
mss Abba of iets dergelijks......
Maar zal deze toch weer aanschaffen hoor !!!!
Was ook mijn favoriete band

Tha)Sven schreef:
De vorige vond ik toch wat minder en teveel neigen naar prog metal.

In eerste instantie IS dream theater progmetal.

king_pin schreef:

In eerste instantie IS dream theater progmetal.

Inderdaad, daar keek ik ook al vreemd naar

Mha vanaf Awake was het in mijn ogen toch echt prog rock maar goed

AHWA
Vind Train Of Thought geen rock, da's toch zeker metal.

avatar van horned_reaper
En Six Degrees is voor het grootste deel ook behoorlijk Metal.

Dream Theater heeft gewoon die Metal sound.

Asia, Yes en dat soort meuk, dat is Progrock

Dream Theater is gewoon Prog Metal.

Tha)Sven schreef:
Mha vanaf Awake was het in mijn ogen toch echt prog rock maar goed

Awake is echt veel harder dan Images & Words, dat is samen met Falling into Infinity de enige prog-rock plaat van de band, de rest schaar ik toch echt onder prog-metal.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
horned_reaper schreef:
Asia, Yes en dat soort meuk, dat is Progrock

Asia en dat soort meuk is gewoon AOR... als we toch aan de hokjes gaan

Ben nog wel een beetje benieuwd naar deze nieuwe DT.

avatar van Tha)Sven
Achja genres zijn toch van weinig belang. Ik bedoelde gewoon dat ik de rustigere albums beter vind als de harde.

avatar van smash016
Ik vind de hoes juist NIET mooi, van dat lelijke 3D CGI-gedoe, wat random vage objecten en hoppa we hebben een interessante hoes.

Gelukkig gaat het om de muziek en gezien DT's voorgaande hoezen staat dat daar los van!

Nieuwe info:

Casartelli (moderator)
4 octavaria?

avatar van vigil
smash016 schreef:
Ik vind de hoes juist NIET mooi, van dat lelijke 3D CGI-gedoe, wat random vage objecten en hoppa we hebben een interessante hoes!

ik vrees ook dat de maker hiervan geen overuren heeft gemaakt bij het maken van deze hoes...

Wat zijn 4 Epics ?

avatar van crosskip
Epics zijn de grootste, lange en epische nummers zoals Learning to Live, A Change Of Seasons, Trial Of Tears en Octavarium.

A Rite Of Passages wordt btw. ongeveer 8,5 minuut lang

crosskip schreef:

A Rite Of Passages wordt btw. ongeveer 8,5 minuut lang

Hoe kom je aan deze informatie ?