Prince - LOtUSFLOW3R / MPLSoUND / Elixer (2009)

Funk / Soul
Label: NPG

1. From the Lotus ... (2:46)
  2. Boom (4:54)
  3. The Morning After * (2:06)
  4. Crimson and Clover (3:48)
  5. 4Ever (3:47)
  6. Colonized Mind (4:47)
  7. Feel Good, Feel Better, Feel Wonderful (3:52)
  8. Love Like Jazz (3:49)
  9. 77 Beverly Park (3:04)
  10. Wall of Berlin (4:16)
  11. $ (3:57)
  12. Dreamer (5:30)
  13. ...Back 2 the Lotus (5:34)
  14. (There'll Never B) Another Like Me (6:01)
  15. Chocolate Box (6:14)
  16. Dance 4 Me (4:58)
  17. U're Gonna C Me (4:36)
  18. Here (5:15)
  19. Valentina (3:59)
  20. Better with Time (4:54)
  21. Ol' Skool Company (7:30)
  22. No More Candy 4 U (4:14)
  23. Bria Valente - Here Eye Come (4:28)
  24. Bria Valente - All This Love (4:39)
  25. Bria Valente - Home (4:26)
  26. Bria Valente - Something U Already Know (5:44)
  27. Bria Valente - Everytime (3:50)
  28. Bria Valente - 2Nite (5:02)
  29. Bria Valente - Another Boy (3:56)
  30. Bria Valente - Kept Woman (4:15)
  31. Bria Valente - Immersion (4:02)
  32. Bria Valente - Elixer (4:00)
Nicci
Daar zit wel een goede bas in! In Hallucination Rain . . .

avatar van thelion
De goede man uit Minneapolis kan het dus nog steeds

Na een periode van afwisselend ondermaatse, goede en zeer goede albums (de zeer goede albums zijn mijns inzicht zijn jazz georienteerde albums)
Eindelijk weer eens een album dat lekker funky is met geweldig gitaarspel.

Loutusflow3r is iets beter dan Mplsound funky invloeden te over en ook invloeden / herkennings momenten uit zijn glorie jaren (van af zijn debut in 1977 tot aan O(+> uit 1992)
Als hij op deze voet verdergaat komt het allemaal weer goed met mijn kleine vriend......

ps. disc 3 (Elixer van Bria Valente) daarvan is het mij totaal niet duidelijk wat die cd bij de andere 2 doet. Heb die dan ook niet meegewogen in mijn oordel / rating.

thelion schreef:

Dat noemen we 'verplicht door de strot duwen van je protégés waar anders geen hond naar luistert'.
Gewoon slim dus

Nicci
De eerste 2 nummers van die laatste plaat vind ik overigens erg sterk. De rest doet me inderdaad niet veel.

Gewoon slim dus

Ik vind het gewoon irritant. Je koopt een cd van Prince en niet van zijn zoveelste Projectje (in alle opzichten). Over the top arrogant, de grote kleine man. Die arrogantie is zo zijn grootste valkuil geworden.

west schreef:

Ben ik helemaal met je eens hoor: maar goed, we mogen ook niet mopperen want deze driedubbelaar kost niet veel dus eigenlijk krijgen we het er een soort van gratis bij.

Ik merk trouwens ook dat dit album me steeds minder doet. De kans is groot dat er dus een daling van beoordeling aan zit te komen. Wat dat aan gaat ben ik al jaren klaar met Prince denk ik. Gelukkig is er nog genoeg moois uit het verleden dat opgezet kan worden

Father McKenzie
Mijn kwotering slaat dus enkel op die 2 van Prince. Ik beschouw dat plaatje van Bria Valente gewoon als een cadeautje van Prince, ik neem dat hier niet mee in de score-bepaling die ik eraan geef;

Ik beluister dit plaatje nu voor het eerst. Dat van dat zangeresje, Bria Valente, bedoel ik, de Princeplaatjes zijn al vaker beluisterd en dus redelijk in orde bevonden, maar geen meesterwerken.

aERodynamIC schreef:

Kijk bijvoorbeeld eens naar de nummer 1 in jouw top 10, die bij mij op 2 staat: dat waren nog eens tijden!

aERodynamIC schreef:

Zijn dit eigenlijk niet gewoon 3 verschillende albums? Zouden ze dan niet ieder los op Musicmeter vermeld moeten worden?

Achterop staat 'Your 3-disc Special Edition Set Includes': 3 losse vermeldingen van respectievelijke albums met eigen titel, inclusief apart artwork per album. En dus ook nog eens 2 verschillende artiesten. Elk album heeft ook duidelijk een eigen 'sound'.

Dit is natuurlijk nieuw, zo'n uitgave: ideetje van Prince. Moet je daar als Musicmeter dan wel 'traditioneel' mee omgaan door het onder 1 noemer (cq release) te vermelden?
Persoonlijk opteer ik voor het vermelden van de 3 losse albums op Musicmeter. Wat vinden jullie / wat is er mogelijk?

Het album Lotusflow3r (1 van de 3 cd's) hoort tot het beste wat Prince heeft gemaakt sinds Sign 'O' the Times in 1987. Hij pakt eindelijk de gitaar weer 'ns bij de kladden en laat horen dat hij een zeer begaafd gitarist is. Ooit in de jaren '80 werd hij gekozen tot gitarist van het jaar door Rolling Stone, bekende specialisten achter zich latend.

Dit album is zo vooral een rockalbum, met funky invloeden. Er staan een aantal sterke nummers op met geweldige gitaarsolo's, zoals Boom, Colonized Mind, Wall of Berlin & Dreamer. Het meer funky $ mag er ook zijn. Op 2 / 3 wel aardige tracks na is dit een ijzersterk album wat de kleine grote man heeft afgeleverd. Ik ben aangenaam verrast.

west schreef:

Ben ik het helemaal mee eens!!

Ok Lennon, ik heb het net als correctie bij dit 'album' oftewel deze albums doorgegeven: kijken wat er mee gebeurt.

Het album MPLSoUND is gevuld met funky, soulful music met ook wat hip hop, of moet je gewoon old school rap zeggen? Het beste nummer uit die laatste categorie is Ol' Skool Company en klinkt erg lekker zeg.
Het is ook een beetje speelse cd die regelmatig vrolijk klinkt. Daarnaast staan er een aantal ballads op. Normaal ben ik niet zo van de ballads, maar ik moet zeggen dat ik die op deze cd heel aardig vind. Relaxte muziek, een beetje poppy ook, lekker om aan te horen bij dit mei-zonnetje.

Lotusflow3r vind ik wat beter dan MPLSoUND, zoals anderen hiervoor al aangaven. Aan de andere kant is het, ondanks dat het beide cd's van Prince zijn, een beetje appels met peren vergelijken. De funky rock cd van Lotusflow3r tegenover de old skool soul van MPLSoUND. Samen vormen ze trouwens wel een prettige combinatie om naar te luisteren. Gemiddeld kom ik op 4,0*.

avatar van Marty McFly
lennon schreef:

Ben ik het helemaal mee eens!!

En ik ook!

west schreef:

Nee, het is als driedubbelaar uitgegeven. Dat ik het zelf ook makkelijker vind om ze als losse albums te beluisteren is wat anders, maar als je hier aan begint zijn er denk ik nog wel wat van dit soort albums.
Dus helaas: dit blijft op deze site zoals het er nu staat.

Correctie afgekeurd.

avatar van VanDeGriend
Ik heb deze 3cd box voor de verzameling gekocht. Ik ben immers graag compleet dus ondanks wisselende berichten over dit pakketje en niet al te geweldige releases zo de laatste jaren, moest deze natuurlijk wel toegevoegd worden aan het rijtje (nou ja..zeg maar rij) Prince cd's.
De laatste jaren draai ik nieuwe Prince cd's zonder enige verwachting en veelal is het na een "ja leuk" opbergen in de kast.

Maar wat krijgen we hier in hemelsnaam voorgeschoteld? Hoor ik daar op Lotusflow3er de gitaarheld in Prince opstaan? Het zal toch potdomme niet. Nog maar een keer luisteren dan. Ah..Love Like Jazz valt al door de mand...lijkt wel of If you Leave me Now van Chigago wordt ingezet. Zie je wel Prins Piemel, tis voorbij...Of toch niet? Nee niet man. De rest van Lotusflow3er is dik maar dan ook dik in orde. In gedachten hoor ik al hoe die chocolade smurf tijdens concerten de meest prachtige uitgesponnen versies van de killers op deze plaat speelt, achteloos een volle zaal naar zijn hand zettend met relatief onbekend werk.. Lotusflow3r is, en als ik het zelf niet had gehoord had ik het echt niet geloofd, VET. Da's dan dus 20 euro uitgegeven voor een geslaagde plaat en dat vindt VanDeGriend fijn. En dan nog eens twee schijfjes te gaan. Die Bria kan ff de pot op. MPLsOUND moet in de speler en wel onmiddellijk.

Mmmm minder gitaren. Maar wat krijgen we nou weer. Jaren ’80 hoogtijdagen funk?. Het zal toch niet waar zijn? Die vogel gaat toch niet twee prima cd’s in one go afgeven?. Dat is 22 jaar geleden? Ah..gelukkig een niet helemaal gelukt middenstukje met ballads..in mijn ogen niet zijn sterkste kant. Maar de rest…dikke dikke pret, en dat middenstuk zakt, anders dan bij andere recentere cd’s niet door een kritische ondergrens.

Ik ben vaker na ampele beluistering erg positief over cd’s om er dan na 5 keer draaien achter te komen dat het allemaal nog wel meevalt. Maar als toch wel behoorlijke kenner van het Prince werk kan ik met heel maar dan ook echt heel veel genoegen vaststellen dat Prince een niet meer verwachte krent heeft toegevoegd aan zijn muziektaart. Chapeau.

Oh ja, er zit dus een derde cd bij van ene Bria Valente. De cover, die overigens wel ruk is, want goedkoop karton, verklapt verder niets over haar en wie de muziek inspeelt. Maar te raden valt dat Prince hier allicht de hand in heeft gehad. Leuke toevoeging? Ach..zeer mild gestemd door het gebodene op de twee Prince cd’s, wil ik er nog wel aan dat dit een best aangenaam plaatje is voor op de achtergrond tijdens een zomeravondborrel in de tuin.

avatar van platedraaier
Ik ben ook blij verrast door deze release. Vanmiddag meegenomen bij de plaatselijke cd-winkel. Even hier en daar een plaatje geluisterd.. ...Nou, vooruit zet deze van Prince ook nog maar even op.
En Lotusflower verrast positief. Toen ik in het nummer "Crimson and Clover" een zeer duidelijke "Wild Thing" van the Troggs voorbij hoorde komen, dacht ik pak maar in.
Ik ben begonnen met de cd van het zangeresje. Die viel me op zich niet tegen. af en toe zelfs erg aardige ritmes binnen de songs. Lotusflower is gewoon een goede cd zoals Vandegriend al weet te melden.
Mplsound is het middenstuk inderdaad wat flauw, maar verder weet deze triple schijf mij behoorlijk te boeien.

Na de reviews van Vandegriend en Platedraaier kan je langszaamaan vaststellen, dat hier op Musicmeter deze Prince release als bijna ouderwets goed wordt gezien. We zijn in 2009: wie had dat nog gedacht?

Het album LOtUSFLOW3R (1 van de 3 cd's) lijkt tot het betere Prince werk te horen. Colonized Mind vind ik ronduit briljant: wat een waanzinnig nummer!
Ik zet 'm nog maar eens op.

@West
Je enthousiasme is groot, maar ik hoor al een jaar of 10 dat nu juist deze Prince-uitgave 'ouderwets goed' is. Bij 'Rave to the joy . . .' waren die geluiden er ook al (en als er één album van Prince slecht is, dan is het die wel).
Ik ben benieuwd hoe 'jullie' dit album over pak hem beet een maand of twee vinden. Of 'jullie' hem überhaupt nog draaien. . . . .
Het kan natuurlijk een kwestie van smaak zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat dit album een blijvertje is.

avatar van VanDeGriend
Ha Nicci...dat wat was al wel duidelijk dat jij het niet zo ziet zitten in deze plaat. Ik vind het echter een zeer aangename verrassing en ik ben genoeg Prince en mezelf kenner om te denken dat dat over twee maanden of twee jaar niet anders is.. Maar allez..ook dat was wel duidelijk

@West

Nou Nicci, dat heb jij al die jaren niet van mij te horen gekregen. Ik was wel enthousiast bij 3121 en Planet Earth vond ik ook niet verkeerd, maar nu pas bezig ik de woorden 'ouderwets goed'. En ik ben niet bepaald de enige.
Ik heb de cd LOtUSFLOW3R net weer gedraaid en vind 'm inderdaad 'ouderwets goed'. Daarom verhoog ik mijn score nu naar 4,5*. (Bria Valente bonus cd'tje tel ik natuurlijk niet mee)
Ik denk ook dat deze Rockfunk van Prince vrij tijdloos is en verwacht niet dat die overweg pakweg 2 maanden niet meer boeit.

west schreef:

Dat je niet de enige bent, wil nog niet zeggen dat je het bij het juiste eind hebt . . . .
Ik ben overigens een liefhebber van een aantal albums van de laatste jaren. Dat is het niet. Ik vind juist dat Prince sinds The Rainbow Children weer bezig is met iets nieuws. Een volwassenere uitgave van het genie uit de jaren 80. The Rainbow Children, Musicology en 3121 vind ik erg sterke albums! Zijn wat mij betreft van éénzelfde niveau als zijn werk uit de jaren 80. Planet Earth vind ik overigens een zeer matige plaat.
Gelukkig staan er op elke Prince-uitgave een aantal zeer smakelijke nummers. Zo ook op deze. Ik kom zeker aan een album van dik een half uur aan zeer prettige liedjes. Maar ja . . . . hij maakt er een driedubbelaar van.

Nicci schreef:

Ik hier ben ik het niet mee eens.. er staat wel een draak van een cover op van Sheryl Crow's Every day is a winding road, maar dit album is toch echt geen slechte plaat van de man.. zeker niet als je Rave IN2 er ook nog bij betrekt en het fantastische Beautiful strange meepikt...

Van de laatste 15 jaar Prince cd's staat deze zeker in mijn top 5.

Ik heb overigens mijn waardering naar 3,5 aangepast, want Lotusflow3r is toch echt een goed album naar mijn mening, en aangezien men het hier als 1 album blijft zien, moet ik het dan maar zo doen

Niet door mij
Elke draaibeurt doet een beetje afbreuk aan mijn aanvankelijke en voorzichtige enthousiasme. Het is allemaal niet slecht maar op veel laatste albums staan van die 'niet slecht momenten' (ja zelfs op een Planet Earth of Musicology).
Ik hoor helemaal niks nieuws en de man verrast mij helemaal nergens meer.
Hij zou gewoon eens wat langer moeten wachten en de beste nummers opsparen. Een album met nummers als $, Chocolate Box of het nooit op cd verschenen PFUnk op één album krijg je wel een geweldige plaat. Nu zijn het elke keer weer een enkele geweldige track, een aantal wel aardige en net iets te veel draken (met name die kwijlerige ballads die allemaal zo inwisselbaar zijn).

lennon schreef:

Van de laatste 15 jaar Prince cd's staat deze zeker in mijn top 5.

Naar mijn smaak samen met Planet Earth het slechtste dat Prince ooit aan de plaat heeft toevertrouwt.

@Aero
Musicology vind ik juist een heel sterk album van Prince. Wat heb je daar tegen?

@Aero

Ongelooflijk slappe meuk op de automatische piloot waar ik eigenlijk alleen het titelnummer wel erg okee van vind.
Dat album raakt me dus voor geen meter. Gelukkig niet zo slecht als dat gedrocht Rave un2 the Joy Fantastic. In dat opzicht vind ik deze nieuwe dan wel ietsje beter dan Musicology en Planet Earth.

fastpulseboy

Niet door mij
Ik hoor helemaal niks nieuws en de man verrast mij helemaal nergens meer.

idd ff opsparen en dan een briljante plaat maken.... Van de laatste 10 jaar zou dit een superplaat zijn;

1. Strange But True
10.1+1+1 Is 3
11.The Work
12.2045 Radical Man
13. PFunk

Niet in deze volgorde, maar met PFunk natuurlijk wel als meesterlijke uitsmijter....

avatar van lennon
Met deze collectie zou het betekenen dat we 10 jaar op 1 album moeten wachten...

fastpulseboy schreef:

idd ff opsparen en dan een briljante plaat maken.... ....

Het is een mooi lijstje dat je gemaakt hebt. Maar ik heb voor de verandering LOtUSFLOW3R weer eens opstaan en dat album staat echt op zich. 2/3 aardige tracks op een album moet kunnen, de rest is echt (steen-) goed. Daar hoeven we echt niet in te 'knippen'.

Nicci schreef:

Dat eerste is zeker waar.

Over de uitgave (3 losse albums in één karton) hebben we het gehad hier. Ik zou de cd van Bria Valente er in ieder geval niet bij betrekken: dat is zelfs een heel andere artieste. Voor de Prince cd's kom je tot dik een half uur aan zeer prettige liedjes. Hoe verklaar jij dan jouw onvoldoende?