menu

U2 - How to Dismantle an Atomic Bomb (2004)

mijn stem
3,48 (1055)
1055 stemmen

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

 1. Vertigo (3:14)
 2. Miracle Drug (3:59)
 3. Sometimes You Can't Make It on Your Own (5:08)
 4. Love and Peace Or Else (4:50)
 5. City of Blinding Lights (5:47)
 6. All Because of You (3:39)
 7. A Man and a Woman (4:30)
 8. Crumbs from Your Table (5:03)
 9. One Step Closer (3:51)
 10. Original of the Species (4:41)
 11. Yahweh (4:21)
 12. Fast Cars * (3:42)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 49:03 (52:45)
zoeken in:
En de prijs voor de beste albumtitel gaat naar...

Ruby1966
Er is enige discussie gaande op het internet of dit echt wel de album cover is. Amazon.com en HMV Australia hebben hem in ieder geval alweer verwijderd van hun websites.

avatar van T.O.
Hij ziet er ook niet uit, maar dit is de enige die ik kon vinden.

De cover is idd niet echt geslaagd, maar de titel wel .

avatar van starbright boy
1,0
De single Vertigo vind ik weer maar middelmatig. En als ik heel eerlijk ben geld dat voor het meeste dat U2 na het geweldige Achtung Baby maakte.

avatar van aERodynamIC
4,0
starbright boy schreef:

De single Vertigo vind ik weer maar middelmatig. En als ik heel eerlijk ben geld dat voor het meeste dat U2 na het geweldige Achtung Baby maakte.


De eerste keer toen ik Vertigo hoorde dacht ik "wow", maar na een aantal keren blijkt het inderdaad niet tot hun sterkste songs te behoren. Gewoon een lekker nummer, maar meer ook niet.

JonnieBrasco
aERodynamIC schreef:
(quote)


De eerste keer toen ik Vertigo hoorde dacht ik "wow", maar na een aantal keren blijkt het inderdaad niet tot hun sterkste songs te behoren. Gewoon een lekker nummer, maar meer ook niet.

Ik vind het geen 'lekker' of 'middelmatig' nummer. Maar misschien wel de slechtste U2-single ooit... Na 3 keer luisteren lijk ik hem al grijs gedraaid te hebben, er is helemaal niets te beleven. Ben benieuwd of het hele album voor mij gaat floppen, of dat Vertigo slechts een incidenteel foutje is. All That You Can't Leave Behind was denk ik niet eens zo'n beroerd album om mee te eindigen, maar laten we het nog even afwachten...

avatar van PsychoBoyJack
4,0
Voor de echte ongeduldigen onder ons hier een link, met live performances (voor de BBC, top of the pops) de volgende nummers;

Vertigo (natuurlijk),
All because of you en,
City of blinding lights.


De geluids kwaliteit laat te wensen over, maar de 2 nieuwe songs op zich klinken geweldig........

http://www.gruijl.com/u2/U2%20BBC%20Rehearsals.mp3

avatar van PsychoBoyJack
4,0
...ai.... bestaat al niet meer.....

avatar van EmDee
3,5
En waar heeft meneer Dudelord deze gehoord?

avatar van Jordy
stem verwijderd, nog niet gelekt toch?

avatar van Chainsaw
4,5
Ah, het album waar ik nog het meest naar uitkijk !

Ik vond de single Vertigo eigenlijk best een goed nummer (lekker tempo, goed gezongen, goed gitaarwerk) en ben gewoon heel erg benieuwd hoe de rest van het album klinkt ...

Maar ik heb er erg veel vertrouwen in, U2 heeft me eigenlijk nog nooit echt teleurgesteld (hoewel het succes van Joshua Tree en Achtung Baby eigenlijk niet meer zijn geëvenaard).

Het is nog eventjes een paar daagjes wachten, maar ik hoop binnenkort toch echt van dit album te mogen gaan genieten.

Trouwens een geweldige titel ...

avatar van PsychoBoyJack
4,0
Het album is dan nu toch uitgelekt...

Ik heb 'm zelf niet gedownd, maar als ik de eerste reacties op andere forums lees, van mensen die dat wel hebben gedaan, wordt ik wel errug nieuwsgierig.......
De meesten zijn namelijk extreem enthousiast......

Is dit nog altijd de officiele albumcover?

avatar van PsychoBoyJack
4,0
geen idee......Ik vind hem nog altijd niet zo geslaagd.

avatar van PsychoBoyJack
4,0
ik ook niet
beetje te patserig, ofzo..
ik ben zowiezo al geen fan van een albumcover met daarop de afbeelding van de desbetreffende band of artiest

avatar van manic
na 1,5 luisterbeurt is de indruk toch dat de nummers niet ergens naar toe gaan.
Het kabbelt een beetje voort en de prachtige "hooks" van weleer heb ik vooralsnog niet ontdekt. Slechts Yahweh lijkt 't wel een beetje te hebben. U2 oude stijl zoals ze het zelf ooit aankondigden is het zeker niet. Het lijkt meer op de vorige plaat, die ik na een paar keer luisteren terug heb gebracht naar de winkel (1e en enige keer dat ik zoiets deed).

avatar van PsychoBoyJack
4,0
......En ik had mezelf toch echt voorgenomen om deze album release toch eindelijk eens een keertje volgens de ouderwetse spelregels mee te spelen....
Gewoon nog ff wachten, beetje spanning opbouwen enzo, dan de 22e naar de winkel rennen, cd kopen, terugrennen, cd thuis in mijn cd speler gooien, en al songtekst meelezend, bijbehorend artwork genietend alles over me heen te laten te komen......
Nu, nadat ik er achter kwam dat íe slechts enkele klikken van mij verwijderd was, ben ik er achter gekomen hoe weinig zelfdicipline ik werkelijk heb......
Make no mistake, als de nieuwe U2 op 22 november in de winkels ligt, zal ik 1 van de eerste zijn die 'm haalt , maar in mijn cd speler draait nu een blanco schijfje, waarop gehaast en slordig "de nieuwe U2" gekalkt staat.....
Tja.......
Maar goed, het album;
Op mijn koudst en objectiefs gezien (tot nu toe) absoluut niet de beste U2, maar zeker, herhaal, zeker gezien de hoge verwachtigen, geen tegenvaller.
In tegenstelling tot ATYCLB geen enkel zwak nummer, de sound lijkt its rouwer, en er wordt meer geexperimenteerd met de songstructuur, iets wat de nummers zeer ten goede komt
omdat de nummers hierdoor aan diepgang winnen.
(in het bijzonder love and peace or else- WOW! wat een nummer!!)
Ook staan er op de 2e helftwat simpelere nummers, ala kite, op, maar die al zijn simpelweg mooier dan alles van hun voorganger.
vertigo kenden we allemaal al, miracle drug iets te beautiful day-achtig, sometimes..... doet me denken aan with or without you, maar vind ik mooi genoeg om die vergelijking te doorstaan,
city of blig lights is een instant klassieker, all because of you lekker opzwepend, man and a woman is simpelweg een wonderschoon liedje, crumbs from your table de kite van deze cd, one step closer neigt naar the first time, maar is zeker de moeite waard, en de laatste 2 zijn ook gewoon 2 mooie rustige liedjes.
Bono's karakterstieke stem is niet echt meer op zijn best (oud nieuws), maar als die hard U2-fan is dat nu net weer een charme waar ik een zwak voor heb.
4 sterren
Een mooi, degelijk U2 album. Ik ben blij!
....zucht...nog 13 dagen.....

avatar van EmDee
3,5
PsychoBoyJack schreef:

(in het bijzonder love and peace or else- WOW! wat een nummer!!)

Dat is ook t nummer dat mij tot nu toe het meest kan bekoren.
Maar ik kom tot nu toe niet veel verder dan 3 sterren maar laat t nog een paar keer begaan.

avatar van bonothecat
3,5
Ik beluister nu de eerste nummers van de nieuwe cd van de band, waarvan de zanger zich vernoemd heeft naar mijn kat Love and peace loopt nu!

avatar van bonothecat
3,5
Ik heb de cd nu voor de derde keer op staan. Heb er nog niet echt bewust naar geluisterd, maar ik heb nog geen momenten gehad waarbij ik even opkeek.....opkeek door de strelingen op mijn trommelvlies. Het is natuurlijk duidelijk een U2 album, maar voorlopig zonder hoogtepunten (ook geen dieptepunten). Maar is dit wat ik van U2 verwacht....wait and hear

avatar van aERodynamIC
4,0
Vertigo: erg saai nummer, zeker geen hoogvlieger en na een paar keer draaien al helemaal gehad met dit "gebler".

Miracle drug: in het begin denk ik "dit komt goed", maar als ik dat aan het eind nog steeds denk is er wel wat mis lijkt me zo. Saai nummer.

Sometimes you can't make it on your own: dit nummer pakt me wel, het klinkt niet nieuw, maar na de break ben ik verkocht.

Love and peace or else: De sound vind ik wel okee, moddervet en het rockt, verder komt de oude U2 sound hier echt goed om de hoek kijken. Dit kan wel eens een groei-nummer blijken te zijn. Een van de betere songs van dit album.

City of blinding lights: ook hier weer de oude U2 die duidelijk aanwezig is. Ik waan me gewoon weer in mijn tienertijd. Dat is zeker niet erg, maar ik wil toch ook wel wat nieuwe dingen horen, en dit legt het toch echt wel af bij de nummers uit die tijd. Niet slecht, maar ook hier kan ik vooralsnog niet echt warm van worden.

All because of you: swingend nummer. Rockt lekker weg, maar ik kijk er niet echt van op. En telkens weer spookt door mijn hoofd "lijkt het nu op dit nummer of toch op die andere ?".

A man and a woman: intro doet me opeens aan die andere supergroep R.E.M. denken. Dit is gewoon een puur en eenvoudig liedje. Die heb ik helaas te weinig gehoord tot nu toe. Minpuntje is wel dat ik een verrassende hook mis: het kabbelt iets te veel door naar mijn idee.

Crumbs from your table: zap-moment. Flauw nummer dat me totaal niet boeit.

One step closer: rustpuntje. Ingetogen gespeeld en gezongen, en hier voel ik dan wel weer iets van een spanning doorklinken; telkens vraag je je af wanneer de uitspatting nu komt. Alleen komt die dus niet

Origin of the species: he heerlijk, dit is gewoon een mooi liedje. Hier veerde ik wél even van op. Het kan dus nog (maar helaas naderen we het einde van de cd al).
Voorlopig mijn favoriet.

Yaweh: een beetje zoals zoveel nummers op deze cd. Het is niet slecht en het is niet super. Ene oor in andere oor weer uit.

Conclusie: is er sprake van U2-moeheid bij mij ? Ik heb alle albums en ik beschouw de band zeker als een van mijn lievelingsartiesten, maar op de een of andere manier blijkt de liefde bekoeld zonder dat ik het zag aankomen. Het is als in een relatie die je al jaren hebt, maar waar je (te) laat achterkomt dat het nog wel houden van is, maar waar totaal geen sprake meer is van verliefdheid.

Dit album gaat zeker wel naast de anderen in de kast komen te staan. Maar mijn top 10 van dit jaar gaat het niet halen, en of ik er over een jaar of wat nog vaak naar zal grijpen betwijfel ik ernstig. Dat doe ik wel met Achtung Baby en The Joshua Tree

avatar van EmDee
3,5
aERodynamIC schreef:

Conclusie: is er sprake van U2-moeheid bij mij ? Ik heb alle albums en ik beschouw de band zeker als een van mijn lievelingsartiesten, maar op de een of andere manier blijkt de liefde bekoeld zonder dat ik het zag aankomen.

In deze tekst voel ik me helemaal thuis, helaas.

JonnieBrasco
Ik geloof jullie graag, ik vermoedde het al meteen toen ik het videoclipje van Vertigo zag...

5,0
Ik begin me steeds meer te verbazen over sommige reactie op de nieuwe cd.
Of het nu gaat om U2-moeheid (4 jaar sinds de laatste cd!!!) of dat de stem van Bono minder is geworden of dat sommige nummers als saai worden gezien....
Natuurlijk, smaken verschillen, maar ik dacht echt even dat ik een hele andere cd heb gehoord. Simpelweg omdat ik hem een stuk beter vind dan 'All that you can't leave behind'. In feite konden daarvan alleen Beatiful Day en Elevation mij bekoren.
Ik hou juist van de U2 waarin je de herkenbaarheid hoort die de muziek zo bijzonder maakt. Dat is op de 1e plaats Bono, maar toch vooral Edge..veel meer dan op de vorige cd hoor je hier zijn karakteristieke geluid in de meeste van de elf nummers terug. Snerpend, hakkelend, splijtend, noem maar op. Het eerste wat ik dacht was, zo ken ik je weer Edge....
Moet wel toegeven dat ik de cd een paar keer moest luisteren om te constateren dat ik 'm steeds beter ga vinden.
Ik vind het ook onbegrijpelijk dat Vertigo door sommigen als saai nummer wordt bestempeld.....saai??? Hoeveel vetter wil je ze dan hebben, als er 1 nummer is wat perfect kan worden gebruikt als opening van een concert is het dit wel...!! Kortom: ik vind het een geweldig nummer en draai 'm iedere dag een paar keer en krijg er op de een of andere manier veel energie van...

Hoe dan ook, U2 is voor mij nog steeds DE rockband van de wereld en in hun stijl ken ik verder geen bands die in de burt komen.

avatar van herman
Is dit nou echt de officiele hoes?

JonnieBrasco
Blijkbaar wel. Allmusic.com heeft hem ook (+ 4,0* recensie)

avatar van herman
Ok... Lelijke hoes zeg. Als je deze vergelijkt met die van Achtung Baby...

4,5
Ik vind de muziek geweldig van deze cd het hoesje kan me niet schelen, het gaat toch om de muziek.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:54 uur

geplaatst: vandaag om 23:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.