Soms kun je cd's kopen, het een paar keer draaien en dan, welnu, dan verdwijnt het naar je cd-kast om er vervolgens nooit meer uit te komen. Misschien bij toeval.
Vaak is dat natuurlijk het geval bij tegenvallende projecten maar ik moet ook zeggen dat het ook gebeurt bij prima albums.
Ik had weer eens een uitbreiding van mijn Ikea cd-kastjes en dan ga je al je cd's ook weer eens verplaatsen. Dan gaat alles opnieuw door je handen (het is een langdurig klusje) en dan heb je constant van die "O ja die heb ik ook nog en het moet dringend worden gedraaid" momenten.
How to dismantel an atomic bomb is zo'n cd. Vraag me hier niet waarom het album eigenlijk in de vergetelhoek is geraakt, ik moet echt zoeken om er iets negatiefs van te kunnen zeggen. En dat ga ik dan ook niet doen.
De nummers zijn van minimaal gemiddeld U2 niveau met enkelen die zelfs de titel Hoogwaardig U2 Niveau mogen dragen. Alleen die singletjes die U2 na Achtung baby verzint voor de commerciële ondersteuning van de verkoop van een album (hier Vertigo) vind ik eigenlijk vaak maar net acceptabel, meestal overdreven ver gezocht en helemaal niet nodig.
Maar voor het overige een prima werkje. Als je zo 200 cd's in je cd-kasten vind hoef je in 2012 helemaal geen nieuwe albums meer te kopen!