Maxïmo Park - Quicken the Heart (2009)

Label: Warp

1. Wraithlike (2:29)
  2. The Penultimate Clinch (2:36)
  3. The Kids Are Sick Again (3:04)
  4. A Cloud of Mystery (3:01)
  5. Calm (3:07)
  6. In Another World (You Would've Found Yourself by Now (2:59)
  7. Let's Get Clinical (3:53)
  8. Roller Disco Dreams (3:25)
  9. Tanned (3:35)
  10. Questing, Not Coasting (3:41)
  11. Overland, West of Suez (2:46)
  12. I Haven't Seen Her in Ages (3:00)
  13. Lost Property * (3:11)
  14. Tales of the Semi-Detached * (1:57)
Bij mij valt hij ook wat tegen. Er staan zeker een paar zeer goede nummers op, maar ook een aantal waar ik niet zoveel mee kan zoals Tanned en Haven't Seen Her in Ages. Overland, West of Suez is zelfs slecht te noemen.

The Kids Are Sick Again, A Cloud of Mystery, Calm, Roller Disco Dreams en vooral Questing, Not Coasting vind ik dan wel weer erg goed. Beetje gemengde gevoelens.

avatar van sydbarrett
ik ga 'm nog checken, maar wat een hoes, gadverdarrie!

Gregson
De hoes is niet de mooiste nee, en toch vind hem, als je die vreselijke letters wegdenkt, best aardig.

avatar van Schuller
Die hoes is typisch iets voor Maximo, apparte kerel is dat zeg! maar hij maakt wel ontzettend drukke muziek, snelle ritmes en hij heeft een geweldige stem.

Ben benieuwd!!

Eerste luisterbeurt is goed bevallen! Niets nieuws onder de zon. Soms is dat maar beter ook, want waarom zou je de aanstekelijke formule van Maximo Park ook willen veranderen?

avatar van Bart
Mijn stem vooralsnog met 0,5* verhoogt. De eerste helft van de plaat (nummer 1 tot en met 6) vind ik echt de moeite waard. Mijn eerdere kritische noot over 'In Another World (You Would've Found Yourself by Now' neem ik terug. Het is toch wel een mooi nummer. Maar vooral:

- The Penultimate Clinch
- The Kids Are Sick Again
- A Cloud of Mystery

vind ik erg sterk!

avatar van Migo
Maximo Park onderscheidde zich voor mij door die nummers vol energie met geweldige melodieën en effectieve hooks..en net als je dacht dat het nummer op het eind liep, dan trokken ze nog even een nieuwe melodie uit de kast.

Quicken The Heart bevat weinig meer van dat soort nummers. De nummers die er wel op staan, klinken helaas aardig inwisselbaar met hier en daar nog een lichtpuntje. Ze moeten verder en ik ben bang dat ik ook weer verder ga.

@ Migo, ik vind toch dat er nog steeds een hoop melodie wisselingen te vinden zijn in ieder nummer. Het is inderdaad niet meer precies zoals op A Certain Trigger, maar ik denk dat je uberhaupt al blij mag zijn met een band als deze die zo dicht bij zijn originele geluid blijft op het derde album. Ik merk bij veel bands dat ze of de electronica kant opgaan, of dat er ineens trompetten en violen bij moeten

Max. Park lijkt nog schrikbarend veel op zijn oude zelf daarentegen.

avatar van tsjong
Dit is echt de typische Maxïmo Park sound. Geniaal dit overtreft hun andere albums. Sterk staaltje, komt in mijn top 10

avatar van Pinsnider
Dn!S zegt af en toe verstandige dingen!! Ik was ook al bang voor de strijkers en blazers... Die passen helemaal niet bij de muziek van MP denk ik. Daarom was ik enerzijds blij dat het oude geluid trouw is gebleven. Aan de andere kant valt me deze nieuwe plaat vooralsnog niet mee. Misschien nog eens wat vaker luisteren.

avatar van Schuller
het album vind ik minder dan de andere.. de eerste nummers zijn zo eentonig. Dat vind ik jammer.

avatar van TerryA
Pinsnider schreef:

werd veel gezeged binnen de muziek industrie in de mid jaren 90 dat zo gaauw een gitaar band strijkers en blazers gaat introduceren zijn hun ideas op!!

TerryA schreef:

Kan ik me wel iets bij voorstellen inderdaad. Het zijn vriendelijke instrumenten voor het oor waar je bijna niet mee de mist in kunt gaan. Heel handig om op safe te spelen, bijvoorbeeld in het geval van een gebrek aan inspiratie.

Ai. dit album krijgt voorlopig nauwelijks de aandacht. Terwijl het eigenlijk gewoon even leuk is al de voorgangers. Met name de eerste zes nummers zijn gewoon heel goed. De tweede helft weten ze (net als op de vorige albums eigenlijk) mij minder te boeien met nog slechts een of twee leuke nummers.

Misschien geef ik toch een lichte voorkeur voor het debuut, wat net meer pit heeft waar de volgende albums iets meer een feelgood sfeertje hebben. Toch, wie kan nummers als "A Cloud of Mystery", "The Penultimate Clinch" of (mijn hoogtepunt en meezingfavoriet) "In Another World (You'd have found me by now)" nou weerstaan?

Opnieuw 3.5* Want dat is gewoon verdiend.

Ik vind het gewoon weer een waardig Maximo album, met alleen maar goede songs.
De absolute topper van het album is echter wel ' Questing not coasting' wat mischien voor mij wel het beste MP nummer is.
Andere hoogtepunten zijn A cloud of mystery, Calm, en Roller disco dreams.

avatar van Matthijs72
Die gitaar die als een sirene door Wraithlike jankt: zooo lekker.

1e helft van de CD is okee en van de 2e helft blijft alleen Questing Not Coasting hangen.

Minder dan de vorige 2 CD's, na een paar luisterbeurten niet zo slecht als ik eerst vreesde, hoger dan ***1/2 gaat 't niet worden hier

avatar van wvv89
Ik was totaal niet positief gestemd na een eerste luistebeurt van Quicken the Heart. Elk nummer leek op elkaar, maar naar mate ik het album steeds meer ben gaan luisteren, ben ik de nummers meer gaan waarderen.

De mening van Matthijs deel ik; de 1e helft van de cd is beter dan de 2e helft.

A Cloud of Mystery, Let's Get Clinical, Questing Not Coasting, Wraithlike, The Penultimate Clinch op dit moment favorieten.

avatar van wvv89
Hij wordt beter en beter!

avatar van djarend
IK ben benieuwd, alleen nog maar de single gehoord, die vind ik erg ok. Komt een luxe editie van met complete Live dvd Live in New Castle......

avatar van djarend
Oh, jullie vinden de hoes lelijk, dan moet je hem maar eens in het echt zien, de limited edition ziet er schitterend uit met gouden opdruk

Gregson
Helemaal met djarend eens, de limited edition ziet er heeeel slick uit!!!

avatar van chansadres
Het introotje van The Kids are sick again is zwaar plagiaat met een Nederlandsch randje trouwens:

Maximo Park - The Kids are sick again:
YouTube - Maximo Park - The Kids Are Sick Again (out 4th May)

Marco Borsato - Wit Licht:
YouTube - Wit Licht - Marco Borsato (High Quality)

Nihilisme
Oei, nu is Paul Smith dus echt wel busted. Wist niet dat die stiekemerd Marco Borsato luisterde!

avatar van blur8
chansadres schreef:

Een wonderlijke gelijkenis. Hoewel er denk ik nog veel meer rocknummers zijn die identiek beginnen met z'n symfonische start.

Wel weer een heerlijk MP album. hier was ik wel aan toe. Een heel consistent product., met bijna alleen goede songs. het enige dat ik mis is een echter klapper zoals Apply Some Pressure of Our Velocity.

avatar van Jildert
Wel aardig album, alleen spijtig dat het niet echt vernieuwend is ten opzichte van de vorige twee. Ze hebben het zeker wel geprobeerd, vooral in het begin van veel tracks klinkt het veelbelovend, alleen na dertig seconden vervallen ze toch weer in de oude deuntjes.

Hoop dat we ze terugzien op Lowlands!

BananA
Schuller schreef:

Maximo is geen persoon hé, het is de naam van de band.
Btw, een ontzettend goede band

Het klinkt alsof dit album op de automatische piloot is gemaakt. Zo kunnen (en zullen) ze er nog wel 13 maken. Allemaal onnodige variaties op hun debuut-CD, beter hadden ze het daarbij gelaten.

Best een leuk album, maar heeft geen liedjes die een adrenaline boost geven zoals apply some pressure en our velocity. Bij die nummers sprong ik echt door de kamer van opwinding. Voor mij is dit daarom een teleurstelling, waarmee ik niet wil zeggen dat het slecht is, daarvoor maakt The Park gewoonweg te goede liedjes.

Een derde album met het MP geluid. Zeker geen slecht album, maar van deze band had ik beter verwacht.

Gregson
Ik heb het nog een keer geprobeerd, maar ik blijf het een matig album vinden. Bij vlagen overtuigend... jammer. 3* is meer dan voldoende.