Guns N' Roses - Appetite for Destruction (1987)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:33)
  2. It's So Easy (3:22)
  3. Nightrain (4:28)
  4. Out ta Get Me (4:23)
  5. Mr. Brownstone (3:48)
  6. Paradise City (6:45)
  7. My Michelle (3:39)
  8. Think About You (3:51)
  9. Sweet Child O' Mine (5:56)
  10. You're Crazy (3:17)
  11. Anything Goes (3:26)
  12. Rocket Queen (6:13)
  13. Reckless Life * (3:21)
  14. Nice Boys * (3:02)
  15. Move to the City [Live] * (3:34)
  16. Mama Kin * (3:41)
  17. Shadow of Your Love [Live] * (3:03)
  18. You're Crazy [Acoustic] * (4:25)
  19. Patience * (5:54)
  20. Used to Love Her * (3:12)
  21. You're Crazy * (4:10)
  22. It's So Easy [Live] * (3:54)
  23. Knockin' on Heaven's Door [Live] * (4:59)
  24. Whole Lotta Rosie [Live] * (4:06)
  25. Welcome to the Jungle [1986 Sound City Session] * (4:59)
  26. Nightrain [1986 Sound City Session] * (4:49)
  27. Out Ta Get Me [1986 Sound City Session] * (4:01)
  28. Paradise City [1986 Sound City Session] * (5:34)
  29. My Michelle [1986 Sound City Session] * (4:21)
  30. Think About You [1986 Sound City Session] * (3:50)
  31. You're Crazy [1986 Sound City Session] * (3:21)
  32. Anything Goes [1986 Sound City Session] * (4:35)
  33. Rocket Queen [1986 Sound City Session] * (6:06)
  34. Shadow of Your Love [1986 Sound City Session] * (2:38)
  35. Heartbreak Hotel [1986 Sound City Session] * (4:36)
  36. Jumpin' Jack Flash [1986 Sound City Session] * (3:21)
  37. Shadow of Your Love * (3:05)
  38. Move to the City [1986 Sound City Session] * (3:16)
  39. Ain't Goin' Down No More [Instrumental - 1986 Sound City Session] * (3:30)
  40. The Plague [1986 Sound City Session] * (0:54)
  41. Nice Boys [1986 Sound City Session] * (2:58)
  42. Back Off Bitch [1986 Sound City Session] * (4:39)
  43. Reckless Life [1986 Sound City Session] * (2:45)
  44. Mama Kin [1986 Sound City Session] * (3:26)
  45. New Work Tune [1986 Sound City Session] * (3:25)
  46. November Rain [Piano Version - 1986 Sound City Session] * (10:18)
  47. Move to the City [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:41)
  48. You're Crazy [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (4:06)
  49. November Rain [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (5:00)
  50. Jumpin' Jack Flash [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:52)
  51. Move to the City [1988 Acoustic] * (3:26)
  52. Welcome to the Jungle [1985 Mystic Studio Session] * (4:52)
  53. Anything Goes [1985 Mystic Studio Session] * (5:03)
  54. Don't Cry [1985 Mystic Studio Session] * (4:36)
  55. Back Off Bitch [1985 Mystic Studio Session] * (4:46)
  56. Think About You [1985 Mystic Studio Session] * (3:58)
avatar van Jordy
Was geweldig GNR fan rond 'm 9e jaar Vind deze cd deels nog steeds fantastisch, Paradise City, Jungle en Sweet Child vooral.

avatar van Zachary Glass
ja - inderdaad. Op "Welcome to the jungle" heb ik ooit (op een verjaardagsfeestje) een deur vernield. Was iets té enthousiast

Dionysos
Een band die ik heb leren kennen als kotertje op de basisschool, was er toen helemaal fan van. Dit album had ik opgenomen op tape en helemaal stukgedraaid.

Nu met mijn huidige muziekbeleving kan ik er echt niet meer naar luisteren. De muziek is zo glad, zo gemaakt. En die drums zijn gewoon waardeloos.

Een tijdje geleden nog een paar nummers geluisterd voor een revaluatie, maar nee, het is op. Van sommige nummers zijn de teksten nog wel OK, maar dat rechtvaardigt het luisteren naar een band niet.

Jammer, maar helaas.

Dionysos schreef:

Ja, precies hetzelfde hier... ook veelvuldig nagedaan op bonte avonden 't Is ook grotendeels nostalgie, m'n hoge score.

avatar van Hemdale
Bij mij net zo. Toch vond ik dit een mindere cd dan de beide Use Your Illusion cd's.

Nog niet klaar met mn top 10, maar dat deze erin komt staat wel vast. Mr. Brownstone, Rocket Queen het best, maar de rest is ook fantastisch.

avatar van T.O.
Jordy schreef:

Ja, precies hetzelfde hier... ook veelvuldig nagedaan op bonte avonden

Haha dit brengt voor mij vervelende kampvuurherinneringen naar boven

Ik heb deze cd al een hele tijd niet meer gedraaid. Naar mate de tijd verstrijkt wordt deze cd inderdaad steeds zwakker en eentoniger. Bovendien vind ik de bekendste nummers minder goed als de wat minder bekende.

Naast de klassiekers It's So Easy, Mr. Brownstone, My Michelle, Rocket Queen. De beste, en dat hoor je!

avatar van gemaster
Toen ik een jaar of 14 was, was ik een grote fan. Tegenwoordig niet meer, maar dit album blijft staan als een huis. 4,5 ster.

gemaster schreef:

Ik was 17, en een groot fan zeker niet, maar wow dit was wel hardrock hoor, en het was erg stoer om dat toch ook wel leuk te vinden toen.
En dan dat speenvarken Rose. Mijn hemel dat was geen zingen meer, of kwam dat door die strakke broekjes die hij altijd aanhad. Wat een wansmaak had die man zeg. Maar ben het wel eens met Gemaster: dit album staat als een huis (nog steeds).

avatar van gemaster
aERodynamIC schreef:

De Use Your Illusion albums zijn overigens ook goed te pruimen, maar die lijden wat aan zelfoverschatting. Dit album is echter steengoed en je kunt het beschouwen als het album wat Rock 'n Roll redde van een gewisse dood.

Het bracht zoals het blad 'oor' al zei het gevaar terug in de rock n rol. De solos in sweet child o mine en nightrain zijn gewoon geniaal, een dikke 4.5.

en de solo van het 2e gedeelte van rocket queen ook.

Wat zou er met de hardrock gebeurt zijn als dit album er niet was geweest. Wat een power zat hierin. Met als absolute uitschieter Rocket Queen. Je kan gewoon niet stil blijven zitten als je dat hoort..

paradise city blijft mn all-time favoriet. Heerlijk album dit, geen verdere uitleg nodig. Twee woorden: Puur Genieten.

Ed
de eerste en laatste cd die ik van ze heb.
welcome to the jungle en paradise city zijn de
sterkste de nummers van de cd.
de rest kan me niet bekooren.

avatar van El Duderino
Huh???????????????????????????????????????????????????????
Misschien beter beluisteren, de rest van het album is echt van dezelfde kwaliteit (Mr. Brownstone, Out to get me, Nighttrain, enz).

Ik wou net zeggen. Vind persoonlijk Welcome to the Jungle een vrij simpel nummer, wel lekker maar simpel. Naast de nummers die El Duderino al noemt zijn ook Rocket Queen en My Michelle erg de moeite waard.. en laten we de klassieker Sweet Child O' Mine niet vergeten. Ik hoorde daar laatst een soort popcover van. Weet niet van wie het was, maar het was niet om aan te horen.

avatar van EmDee
Sheryl Crow wellicht?

Die zal het wel zijn geweest ja, het was in ieder geval een vrouwenstem

avatar van twin
Dit was een van de eerste cd's die ik ooit kocht ik was toen 13 en ik heb hem helemaal grijs gedraaid, gek was ik ervan, en heel erg stoer in die tijd, vooral de tatoo die axl op zijn arm had, die van de hoes van appetite, die wilde ik toen ook, tja als je er nu naar gaat kijken is het allemaal niet zo stoer, maar de muziek staat nog steeds als een huis

avatar van Eddie
Vier gasten met meer make-up dan mijn zussen, veel gescheld en en veel drugs. Toen ik een jaar of dertien was, waren zij alles wat ik in een rock/metal band zocht ik ben sinsdien nog steeds een groot fan van dit album, want ook de muziek staat als een huis, vooral Rocket Queen is een geweldig nummer. 4*

avatar van Eddie
Eddie schreef:

Stem verhoogd naar 4.5*

avatar van Pelk
Alles goed en wel, maar kan de hoes niet vervangen worden: wat een spuuglelijk ding zeg. Ik heb de LP nog wel met originele hoes (best wel een Spinal Tap-hoes eigenlijk als ik hem zo bekijk, voor diegenen die de film kennen), en die is 10x mooier. Ik wil mijn hoes best wel kieken en er op zetten, mag dat ?

avatar van lebowski

Yep

Grappig, ik ken alleen de hoes die er nu staat

Jordy schreef:

Grappig, ik ken alleen de hoes die er nu staat

Echt niet ? En, een opwaardering van de plaat is deze hoes wel waard, toch ? Maarre, kan de hoes vervangen worden, please

Graag, ga je gang