Guns N' Roses - Appetite for Destruction (1987)

Label: Geffen

1. Welcome to the Jungle (4:33)
  2. It's So Easy (3:22)
  3. Nightrain (4:28)
  4. Out ta Get Me (4:23)
  5. Mr. Brownstone (3:48)
  6. Paradise City (6:45)
  7. My Michelle (3:39)
  8. Think About You (3:51)
  9. Sweet Child O' Mine (5:56)
  10. You're Crazy (3:17)
  11. Anything Goes (3:26)
  12. Rocket Queen (6:13)
  13. Reckless Life * (3:21)
  14. Nice Boys * (3:02)
  15. Move to the City [Live] * (3:34)
  16. Mama Kin * (3:41)
  17. Shadow of Your Love [Live] * (3:03)
  18. You're Crazy [Acoustic] * (4:25)
  19. Patience * (5:54)
  20. Used to Love Her * (3:12)
  21. You're Crazy * (4:10)
  22. It's So Easy [Live] * (3:54)
  23. Knockin' on Heaven's Door [Live] * (4:59)
  24. Whole Lotta Rosie [Live] * (4:06)
  25. Welcome to the Jungle [1986 Sound City Session] * (4:59)
  26. Nightrain [1986 Sound City Session] * (4:49)
  27. Out Ta Get Me [1986 Sound City Session] * (4:01)
  28. Paradise City [1986 Sound City Session] * (5:34)
  29. My Michelle [1986 Sound City Session] * (4:21)
  30. Think About You [1986 Sound City Session] * (3:50)
  31. You're Crazy [1986 Sound City Session] * (3:21)
  32. Anything Goes [1986 Sound City Session] * (4:35)
  33. Rocket Queen [1986 Sound City Session] * (6:06)
  34. Shadow of Your Love [1986 Sound City Session] * (2:38)
  35. Heartbreak Hotel [1986 Sound City Session] * (4:36)
  36. Jumpin' Jack Flash [1986 Sound City Session] * (3:21)
  37. Shadow of Your Love * (3:05)
  38. Move to the City [1986 Sound City Session] * (3:16)
  39. Ain't Goin' Down No More [Instrumental - 1986 Sound City Session] * (3:30)
  40. The Plague [1986 Sound City Session] * (0:54)
  41. Nice Boys [1986 Sound City Session] * (2:58)
  42. Back Off Bitch [1986 Sound City Session] * (4:39)
  43. Reckless Life [1986 Sound City Session] * (2:45)
  44. Mama Kin [1986 Sound City Session] * (3:26)
  45. New Work Tune [1986 Sound City Session] * (3:25)
  46. November Rain [Piano Version - 1986 Sound City Session] * (10:18)
  47. Move to the City [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:41)
  48. You're Crazy [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (4:06)
  49. November Rain [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (5:00)
  50. Jumpin' Jack Flash [Acoustic - 1986 Sound City Session] * (3:52)
  51. Move to the City [1988 Acoustic] * (3:26)
  52. Welcome to the Jungle [1985 Mystic Studio Session] * (4:52)
  53. Anything Goes [1985 Mystic Studio Session] * (5:03)
  54. Don't Cry [1985 Mystic Studio Session] * (4:36)
  55. Back Off Bitch [1985 Mystic Studio Session] * (4:46)
  56. Think About You [1985 Mystic Studio Session] * (3:58)
avatar van gemaster
Ik kende ook alleen de hoes die er nu staat. Ik vind die alternatieve ook wel geinig.

Jordy schreef:

Graag, ga je gang

Komt eraan

Pelk schreef:

Yep

Lilluk ding.

Jordy schreef:

Graag, ga je gang

Ik weet niet of je die hoes als officiele hoes moet zien. Het was wel de oorspronkelijk bedoelde hoes, maar deze werd in Amerika vrijwel direct verboden, vanwege de suggestie van een verkrachte vrouw. Het lijkt mij dus beter de nu afgebeelde hoes te behouden, aangezien dit nu toch echt de officiele hoes is. Amg geeft ook alleen deze hoes.

En het lijkt me niet de bedoeling om bij albums de mooiste hoes te gaan neerzetten, maar gewoon de meest voorkomende.

avatar van Pelk
Ben ik het niet mee eens. Je zegt zelf dat het de oorspronkelijk bedoelde hoes is, dus dat betekent dat we hier elke hoes die gecensureerd is maar niet laten zien....??? Vind ik erg vreemd. Dat zou bijvoorbeeld betekenen dat de hoes van Two Virgins van John Lennon en Yoko Ono op deze site niet te zien zou zijn omdat die in Amerika in een bruine, papieren zak is verkocht. We leven in Nederland en ik heb de plaat gekocht met de oorspronkelijke hoes, dus die zou ik ook graag willen zien (los van het feit dat ik de huidige hoes konte-lelijk vind en de oorspronkelijke hoes veel mooier).

avatar van HammerHead
Ook in Nederland is die oorspronkelijke hoes nauwelijks verkrijgbaar geweest. Het gaat er niet om wat de mooiste of oorspronkelijke hoes is. Dit is een site die gewoon degelijke informatie moet bieden, vind ik. Dus gewoon de hoes erop, zoals die in de platenzaak te krijgen is.

avatar van Pelk
Ik blijf erbij dat ik het onzin vind om een gecensureerde hoes op de site te zetten. En voor wat betreft degelijke informatie: als we een consumentensite zouden zijn, dan zou niet iedereen zijn ongezouten mening op deze site kunnen zetten. Dus de "degelijke informatie" bestaat voor mij eruit dat de hoes wordt getoond die de artiest/band bedoeld heeft en niet een hoes die onder druk als vervanging van het origineel is gekozen. (by the way: de LP die ik heb, heb ik pas een paar jaar nadat-ie is uitgebracht gekocht, dus nou niet echt dat je zegt dat ik voor de deur van de platenzaak heb gelegen om hem als eerste te hebben. Dus "nauwelijks verkrijgbaar" is niet echt van toepassing, vind ik.) Heeft iemand anders hier trouwens een mening over, behalve HammerHead en ik ????

Ik vind ook dat deze hoes gewoon moet blijven. Zo staat ie tenslotte op de meeste plekken vermeld..

dutch2
Ik ga mee met Hammerhead en obsessed. Als er een andere hoes zou staan, zou ik al snel gaan twijfelen of het wel dezelfde cd is en of hier niet toevallig extra nummers opstaan (als hidden track, bijvoorbeeld). Dus laat 'm maar lekker zoals ie is.

obsessed schreef:

Op het internet bedoel je ? En hoeveel van die sites zijn Amerikaans ? Sorry, ik blijf bij mijn standpunt. En voor wat betreft hidden tracks: er staat toch een tracklist naast het album (evt. met hidden tracks) ???

dutch2
Die hidden tracks staan er niet altijd op (kijk en lees maar bij Blur - Think Tank). Zonder MuMe had ik trouwens nooit geweten dat er nog zo'n waanzinnig nummer op Think Tank staat.

dutch2 schreef:

En had je waarschijnlijk ook niet geweten dat dit niet de originele hoes is

dutch2

Die andere hoes staat nog wel in de inlay van de cd. Geloof dat het een kunstwerkje van Robert Wiliams is. Ik ben ook voor de huidige, sowieso omdat ie ook erg cool is, maar ook omdat het prettig is, voor mij als user (en wellicht ook anderen), om de associatie met mn eigen exemplaar te houden.

PartyMarty schreef:

Inderdaad. En de titel van dat schilderij is.................
(Mocht je het niet weten: het begint met de letter A en eindigt op ppetite for destruction)

Weet je, i rest my case. Blijkbaar is niemand hier vatbaar voor zoiets als originaliteit en artistieke vrijheid (ik zet dik aan, maar in dit geval klopt het wel).

Pelk schreef:

Ik heb ooit op een platenbeurs eens de Apetite... met 'orginele' hoes op de kop weten te tikken. Persoonlijk vind ik beide hoezen orgineel. In europa is de eerste hoes (met Robot) nooit uitgebracht (hij is alleen als import verkrijgbaar geweest) dus daarom zou ik de zwarte hoes zeker als orgineel willen bestempelen, ik vind het echter wel leuk om op deze site de hoes die er nu op staat te vevangen door de 'orginele' hoes. daar zal ik me vanavond thuis eens op storten.

avatar van Yak
Yak
Je kunt de lp van Appetite nog gewoon kopen met de originele hoes. Ik heb echter nog nooit een cd gezien met die hoes, dus ik denk dat de meeste mensen dit album toch vooral kennen met het kruis en de doodshoofden op de voorkant.

avatar van Eddie
Dan zullen dat herdrukken zijn, de hoes is namelijk al vrij snel vervangen door het nu bekende doodskop kruis. Het kan best zijn dat de elpee met 'orginel hoes' nog wel te krijgen is, maar dat is dan vaak tweedehands, import of herdruk.

Al bijna 2 pagina's gezever over een hoes

dutch2
Kun je nagaan als we het straks over de muziek gaan hebben

avatar van Eddie
Brand los over de muziek (de hoes is inmiddels aangepast).

avatar van HammerHead
Over lelijke hoezen gesproken, deze is eigenlijk nog erger dan dat kruis.

avatar van Yak
Yak
Ik vind het schilderij erg goed (had er vroegah zelfs een shirt van), maar die bandnaam en titel maken dit toch een behoorlijk lelijke hoes.

Hier in het groot.

Hm inderdaad, als totaal vind ik die zwarte eigenlijk nog wel mooier ook. Veel abstracter enzo.

Maar laten we weer over de muziek praten:

Superplaat

obsessed schreef:

Maar laten we weer over de muziek praten:

Superplaat

Het is ook nooit goed persoonlijk vind ik deze ook wel iets hebben. maar laten we inderdaad weer over muziek gaan praten.

avatar van avdj
Sweet Child O' Mine en Paradise City vind ik erg lekkere nummers, kan iemand onjectief zeggen of de rest ook van hoog niveau is?

avatar van andré
avdj schreef:

Ik was 16 in 1987, toen de plaat uitkwam. Heb deze cd destijds helemaal grijs gedraaid. Het was ook een grote hit op de middelbare school kan ik me herinneren. Ik draai het nu nooit meer, maar kan je de plaat zeker aanraden als je Sweet Child O'Mine en Paradise City goed vind.

avatar van avdj
Oke, maar eerst maar eens wat beluisteren.

avatar van Eddie
Ik vind hem zelfs beter dan Use Your Illusion. De hele attitude was beter, op UYI klonk de band minder vuil en minder sleazy, hier waren het nog echte Rock 'n Roll rebels.