Coldplay - A Rush of Blood to the Head (2002)

Label: Parlophone

1. Politik (5:18)
  2. In My Place (3:48)
  3. God Put a Smile upon Your Face (4:57)
  4. The Scientist (5:09)
  5. Clocks (5:07)
  6. Daylight (5:27)
  7. Green Eyes (3:43)
  8. Warning Sign (5:31)
  9. A Whisper (3:58)
  10. A Rush of Blood to the Head (5:51)
  11. Amsterdam (5:19)
  12. Clocks [Edit] * (4:13)
  13. Crest of Waves * (3:40)
  14. Animals * (5:35)
  15. Murder * (5:37)
  16. In My Place [Live] * (4:03)
  17. Yellow [Live] * (5:13)
avatar van prodi9y9
net ietsje minder dan zijn voorganger. maar nog seeds een top10 album!

avatar van De Daniël
Onwaarschijnlijk dat iemand Amsterdam tot minste nummer van dit album bestempeld (John Frusciante). Ik vind het namelijk het mooiste nummer van dit album, maarja, smaken verschillen he.

avatar van Pinsnider
Jongens hierboven: niet zo piepen , volgens mij is dat ooit voor een goed doel op de plaat gezet samen met de Buena Vista Social club of een ander Cubaans oudemannencollectief...

Maar over muzak gesproken: ik vind dit best een aardige plaat, maar nummers als Green Light, Warning Sign, Daylight en vooral het in mijn ogen volledig misplaatste A Whisper ontstijgen voor mij de middelmaat niet. Het is dat er een aantal "knijters" op deze plaats staan die het gemiddelde omhoog trekken.

avatar van Hendrix4live
De Daniël schreef:

Helemaal mee eens. Amsterdam vind ik niet alleen een van de mooiste van de cd maar ook gelijk een van de mooiste van hun.

avatar van hansjuvefan
Zeer sterk album! Ik had ook niet anders verwacht
4.0*

avatar van De Daniël
Hendrix4live schreef:

Mmm, denk ik ook wel mee eens ja. Samen met Don't Panic dan voor mij.

avatar van RensZ
Amsterdam staat voor mij ook wel in de Coldplay Top 10. Hopelijk spelen ze die op Werchter en in het Goffertpark ook.

avatar van Nitsu91
Waanzinnig goede CD. Ik ben een groot Coldplay-fan en deze plaat is wat mij betreft de beste die zij ooit hebben gemaakt. Vooral Amsterdam, Warning Sign, Politik, In My Place en The Scientist zijn regelrechte pareltjes. Hulde mannen!

avatar van Bulldozer
Nitsu91 schreef:

en natuurkijk "Clocks".

avatar van Svendra
Mindshifter schreef:
Bizar dat dit album de nr. 3 in de top 250 inneemt. Ik hoor niets anders dan neutrale popliedjes. Prima uitgevoerd maar nergens spannend of orgineel.

Daar ben ik het mee eens. Sympathieke muziek, de nummers zijn handig opgebouwd en klinken best mooi. Maar heel bijzonder wordt het nooit en verveling ligt op de loer. Nu, een paar albums verder, is mijn conclusie dat er bij deze mannen simpelweg niet méér inzit.

avatar van NewYorkCityLight
Ik vind de album hoes wel wat hebben, hij's mooi.

avatar van My Addiction
The scientist is echt wel een van de mooiste nummers ooit gemaakt

Daar kan ik je alleen maar gelijk in geven

JanBetonde2e
Ik vind dit persoonlijk echt het beste album ooit gemaakt, dat is natuurlijk bij iedereen verschillend maar coldplay geeft mij altijd zo'n goed gevoel, en dan ook de uitstraling van de band , zo van yes weer een optreden daar ben ik helemaal gek van, deze mannen maken met veel plezier muziek en dat is ook te merken aan (al) hun albums

ik kan geen beste nummers opnoemen want dan moet ik alles opnoemen, A Rush Of Blood To The Head is van zoveel kwaliteit waar menig band een voorbeeld aan kan nemen( en dat doen de meeste volgens mij ook wel)

avatar van TEQUILA SUNRISE
Voor mij het Magnum Opus album van Coldplay.
Van begin tot eind bloedstollend mooi!!

Koudbloed
Clocks, wat een prachtig nummer! Op de CD staat uiteraard het echte nummer maar op YouTube zijn er ook veel verschillende (amateur) piano filmpjes van te vinden. Prachtige versies zitten er tussen, zeker de moeite waard op eens rond te kijken voor wat pracht muziek.

avatar van rkdev
Er zijn ook erg goede B-kantjes uit deze periode:
'I Ran Away' is errug goed, maar ook b-kantjes als 'Murder', 'Crests of Waves' en 'One I Love' mogen er zijn.

avatar van stef212
TEQUILA SUNRISE schreef:
Voor mij het Magnum Opus album van Coldplay.
Van begin tot eind bloedstollend mooi!!

Veel beter valt het niet te beschrijven. Alle songs passen in het plaatje.

My Addiction schreef:
The scientist is echt wel een van de mooiste nummers ooit gemaakt

Daar ben ik het helemaal mee eens

avatar van hallo!
Het beste album van Coldplay. Er staat geen enkel zwak nummer op. Alle liedjes zijn gewoon heel mooi. De hoogtepunten zijn voor mij de singles, maar de allermooiste song is Warning Sign (met een geweldig refrein). 4,5*

hallo! schreef:

Feit!

joris schreef:

Feit!

Mening!

jonas-dewaele
Buiten een 3-tal nummers doet deze plaat mij niks. ik vind het dan ook onbegrijpelijk dat deze plaat zo hoog genoteerd staat.ik zal het wel nog paar keer proberen, maar ik denk niet dat het een cd is die veel luisterbeuren nodig heeft om helemaal ontdekt te worden

joeri592
Joenis schreef:
Coldplay, tsja weer zo'n band die denkt muziek te kunnen maken... het onderscheid zich niet van de vele anderen. 1,5*

aha, ze kunnen geen muziek maken toch??
wat word ik moe van dit soort gasten, het kan mischien je favoriete muziek niet zijn maar je kan gewoon niet ontkennen dat ze muziek kunnen maken ...
en inderdaad ze denken dat ze muziek kunnen maken, en terecht!

in my place vind ik het beste nummer

avatar van ricardo

avatar van sander.h
ricardo schreef:

En Joeri een groot beetje

ricardo schreef:
Joenis heeft wel een klein beetje gelijk vind ik.

Dat is zijn mening natuurlijk, net zoals ik dit album een meesterwerkje vind Dit album was voor mij meer dan enkel alleen maar Clocks of The Scientist, het begint gewoon al meteen met de perfecte opener "Politiks". Bombastischer kan je niet beginnen aan een album.Daarna heb je het publieksnummer bij uitstek "In My Place". De klassiekers "The Scientist" en "Clocks" hoeven volgens mij niet echt een uitleg. "Green Eyes", " Warning Sign" en vooral "Amsterdam" zijn nummers waar velen hier waarschijnlijk nog niet eens de moeite hebben voor genomen om het te ontdekken. Voor mij was dit niet echt een album om te ontdekken, het greep me meteen bij de nek

avatar van ricardo
Ik kan mij best voorstellen dat hele volsstammen dit een goed album vinden, en dat het lekker wegluisterd. Maar het is dan ook lekker veilig en zonder spanning erin. Tenminste zo klinkt het in mijn oren. Ik heb dit album org in bezit gehad, en na zo'n 3 luisterbeurten maar weggedaan, gewoon omdat het mij niet greep en mij niet bij de kladden pakte. Ik vind de muziek gewoon niet uitdagend en spannend genoeg hierop. Dat jij hier wel van houdt begrijp ik echt wel. Ieder zijn smaak zou ik maar zeggen.

avatar van Luky12
Dit album is het beste album ooit gemaakt. De kracht die achter alle nummers zit is gewoon geniaal. De muziek is goed en de tekst ook nog eens dat zie je niet zovaak meer in deze tijd.
Clocks,The Scientist en In My Place hebben geen uitleg nodig hoe mooi die zijn. Nummers als Green Eyes, God put a Smile upon your face, Warning sign zijn nummers die je moet ontdekken en dan een van je lievelingsnummers word.
De band coldplay is een hele grote jongen aan het worden, en zal ook door blijven groeien tot een wereldband wat ze al zijn!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik kan me geen enkele plaat herinneren die zo sterk opent als deze met Politik.
Geweldige opener van een super plaat. Die daarna lekker doorgaat met als absoluut hoogtepunt het titelnummer!!
Dit is ook voor mij de beste Coldplay plaat en staat zeer terecht op de 3de plaats