Bob Marley & The Wailers - Legend (1984)

Alternatieve titel: The Best Of

Jamaica
Reggae
Label: Island

1. Is This Love? (3:52)
  2. No Woman, No Cry [Live] (7:07)
  3. Could You Be Loved (3:55)
  4. Three Little Birds (3:00)
  5. Buffalo Soldier (4:17)
  6. Get Up, Stand Up (3:16)
  7. Stir It Up (5:33)
  8. Easy Skanking * (2:58)
  9. One Love / People Get Ready (2:51)
  10. I Shot the Sheriff (4:41)
  11. Waiting in Vain (4:15)
  12. Redemption Song (3:49)
  13. Satisfy My Soul (4:32)
  14. Exodus (7:36)
  15. Jamming (3:31)
  16. Punky Reggae Party * (6:52)
  17. One Love / People Get Ready [Extended Version] * (7:01)
  18. Waiting in Vain * (5:56)
  19. Jamming * (5:35)
  20. Three Little Birds [Dub Version] * (5:20)
  21. Could You Be Loved * (5:26)
  22. No Woman, No Cry * (4:11)
  23. Coming in from the Cold * (5:42)
  24. Buffalo Soldier * (5:25)
  25. Jamming * (3:22)
  26. Waiting in Vain * (4:12)
  27. Exodus * (8:50)
  28. Lively Up Yourself * (5:18)
  29. One Love / People Get Ready [Dub Version] * (4:56)
avatar van Niek
Ik heb je punt..

mugken
Lekkere verzamel plaat rustig niet te saai.
Ik heb wel een probleem met Marley,het is zo vervelend naa een tijd.
favoriet:I Shot The Sherriff en Get Up stand Up 3,5*

avatar van Hans Brouwer
mugken schreef:
Lekkere verzamel plaat rustig niet te saai. Ik heb wel een probleem met Marley,het is zo vervelend na een tijd.

Als je Bob zo nu en dan draait hoeft het zeker niet vervelend te worden .

goeie cd elk nr well is well mooi zoals hans brouwer schreef zo nu en dan blijft ie mooi geef een 4 maar naar een pretsigarett is ie zeker weten een dikke 5 op zen tijd

avatar van schizodeclown
Enige nummer die ik hier echt mis en trouwens ook zijn beste vindt, Sun is Shining is hier niet eens op

avatar van FunkyMonk
Zalig albummetje, maar toch een paar fundamentele tracks die ontbreken: Sun is shining (zoals gezegd), Roots Rock Reggae, Africa Unite, Lively up yourself, Iron Lion Zion en turn your lights down low. Legend!

Dr.Greenthump
@ E

Inderdaad iedereen die alleen deze plaat in de kast heeft staan heeft geen idee wat hij allemaal mist. Dit zijn alleen de bekende nummers van de man (die natuurlijk niet slecht zijn) en helaas neemt men dan genoegen met alleen deze plaat.

Uiteindelijk doet dat natuurlijk niks af aan de ''kracht'' van deze plaat. Dit is gewoon Bob Marley van de bovenste plank. De nummers zijn echt stuk voor stuk pareltjes en ''echte'' favoriete nummers heb ik dan ook niet. Tja ik kan hier maar geen genoeg van krijgen. Ik dank pa en ma dan ook die er voor gezorgd hebben dat dit album regelmatig door de huiskamer galmde. Moest me is wat meer gaan verdiepen in Bob, want ik heb slechts 2 albums van de ''Legend''. In ieder geval een dikke 4,5 sterren.

Geweldige CD van een geweldige muzikant. Dit zijn de bekendste nummers van reggae-koning Bob Marley. De beste ook? Daar mag je zelf in beslissen, maar ik draai toch heel graag ook de cd's Burnin' & Survival

Desalniettemin: 5 sterren, we moeten Bob wat hoger krijgen

Goeie cd van deze man
Alle bekende nummers staan er maar ik mis er paar maar met dit vermaak ik me ook een dikke 5 voor deze man

avatar van GraveyardJunkie
GEWELDIG

Gewoon een lekkere verzamelaar van een geweldig muzikant die je, als je verder nog weinig van Bob Marley kent, uitnodigt om ook zijn minder bekende werken te gaan luisteren.

Maarten||
Ik geef eigenlijk altijd nooit hoger dan een 4 voor een verzamelalbum, maar dit is gewoon een uniek album en meer dan geweldig, 4,5*

raffael77
Dit is zijn best verkochte album en zelfs allertijden, want er zijn er 12 miljoen van verkocht. Ik zag dat laatst op tv met een special over hem.

avatar van Sjaakspeare
Hoewel dit zijn meest gerenommeerde werk is, ben ik niet zo weg van deze plaat...
Ik houd ten eerste meer van de rouwere sound die Bob in het begin had. Daarbij merk ik dat ik de nummers met Lee Perry er echt uit vind springen. Maar waarom ik dit vooral niet echt fantastisch vind, is omdat hier overwegend behoorlijk vrolijk klinkende nummers op staan, ook al komt de test daar niet mee overeen. Desondanks blijft het goed natuurlijk, maar alleen nummers als Stir It Up, No Woman No Cry, Jamming en Easy Skanking kunnen mij ECHT bekoren. 3,5*

clutch
ik ken aleen deze verzamelaar van de beste man, zal ook zeker zijn oudere en onbekendere werk gaan luisteren

voor nu in elk geval 4.5*

avatar van musicfriek
Wat doet dit album in de top 250?? Verzamelaars en live-albums zijn toch niet toegestaan in die lijst?

clutch
blijkbaar wel, en al zou het niet, dan zou er een uitzondering moeten zijn voor deze plaat

avatar van rudiger
goeie verzamelaar , staan ook alleen de hits op .
voor een volledige verzamelaar kan je beter SONGS OF FREEDOM aan schaffen.

Jammer dat, o.a. : Zimbabwe, Coming in from the Cold, Bad Card er niet op staan. Daarom vind ik andere albums beter.

avatar van Peter88
Alle hits van The King of Reggae. Goede verzamelaar voor als je nog niets van Bob Marley hebt.

Greatest hits zijn de juiste woorden.
Op een paar na (2) zeker niet zijn beste werk.

EVANSHEWSON
Ik heb zowat alles van deze man in huis, Bob Marley is gewoon verplichte kost en "Bob Marley" zou een vak op school moeten zijn dat zo heet.

Raar dat ik deze heel goed samengestelde compilatie nog niet had besproken of had gekwoteerd;
Op deze plaat staat niets dan goeds, maar het is sterk aan te bevelen om zijn reguliere albums te gaan ontdekken, daar zitten veel pareltjes tussen en je kunt makkelijk nog een tweede en derde best of samenstellen met al het moois dat deze veel te jong overleden gigant ons naliet.
Verplichte kost, zoals gezegd;

***** is hier echt wel gepast.

rudiger schreef:
goeie verzamelaar , staan ook alleen de hits op .
voor een volledige verzamelaar kan je beter SONGS OF FREEDOM aan schaffen.

Ja, Ruud, dàt is een waarheid als een koe!

EVANSHEWSON schreef:
"Bob Marley" zou een vak op school moeten zijn dat zo heet.

Haha, ja was het maar zo. Iedereen stoned in de klas, ik zie het al voor me

EVANSHEWSON
Juist Borat, en dan maar blowen haha !

Chriss
Beste Verzamel CD van alles en iedereen

avatar van jellorum
Natuurlijk staan hier ontelbaar veel nummers niet op, maar deze verzamelaar bevat alleen maar uitstekende nummers van een groot artiest.

avatar van TheFunkyM
Heerlijke cd voor iemand die wat werk van Bob Marley wilt luisteren.. Volgens mij staan hier de vele toppers op.. ( hits dan )
echt ontspannend.

gizmo_o
Geweldige reggae, perfect voor tijdens de zomer.

avatar van rudiger
Ik denk niet dat hier een bepaald seizoen aan verbonden is , ik draai Bob M het hele jaar door.