Simple Minds - Graffiti Soul (2009)

Label: Universal

1. Moscow Underground (5:01)
  2. Rockets (4:36)
  3. Stars Will Lead the Way (3:26)
  4. Light Travels (4:12)
  5. Kiss & Fly (5:01)
  6. Graffiti Soul (4:48)
  7. Blood Type "O" (3:49)
  8. This Is It (4:55)
  9. Shadows & Light (2:56)
  10. Rockin' in the Free World (4:17)
  11. A Song from Under the Floorboards * (4:39)
  12. Christine * (3:13)
  13. (Get a) Grip (On Yourself) * (3:53)
  14. Let the Day Begin * (3:02)
  15. Peace, Love & Understanding * (3:34)
  16. Teardrop * (5:33)
  17. Whiskey in the Jar * (4:00)
  18. Sloop John B * (4:35)
avatar van djarend
gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap, zeg ik na het nogmaals beluisteren van dit album.....

djarend schreef:

Jacques Plafond zou zeggen: "verdomd interessant, maar gaat u verder".

avatar van LucM
Dit album heb ik gisteren aangeschaft en meermaals beluisterd en ik was erg verrast in positieve zin.
Wij horen hier een gedreven band die zichzelf zowaar heeft heruitgevonden : pakkende melodieën, sfeervolle en avontuurlijke arrangementen, de stem van Jim Kerr die warmer klinkt dan ooit tevoren... de magie van vroeger is terug. Ik kan hier gewoon geen dieptepunt opnoemen, "Moscow Underground", "Rockets" en "This Is It" zijn gewoon klassesongs en van "Rockin' in the Free World" hebben ze een puike cover-versie opgenomen.
Wie nu nog twijfelt : Simple Minds zijn helemaal terug!

avatar van musicboy
djarend schreef:

Een mens vraagt zich af: is dit nu om tegendraads te zijn of gemeend?

avatar van joetoe
Mjuman schreef:

Jacques Plafond zou zeggen: "verdomd interessant, maar gaat u verder".

zo heeft iedereen zijn mening toch ??

Father McKenzie
Kijk, ik vind het een geslaagde comebackplaat, als anderen dit maar niks vinden, ook goed, natuurlijk, daar maar ik me niet echt druk meer om, dat elk geniet van datgene dat hij wil...

avatar van reptile71
Father McKenzie schreef:
Natuurlijk mag iedereen hierover denken wat ie wil. Democratie heet dit, dacht ik..
Fout gedacht. Kijk maar in je woordenboek.

Vandaag nummers van Cry, Black and White en Graffiti Soul door elkaar heen gedraaid. Ik kan weinig onderscheid maken; sorry.

Simple Minds wordt teveel met U2 vergeleken. Zet er eens het laatste Depeche Mode album tegenover. Dat is een band waarbij het wel lukt om naar het oude geluid terug te keren.

lowriderluuk
deric raven schreef:

Je moet ze ook niet door elkaar heen draaien, dan is er geen onderscheidt te maken, afzonderlijk is handiger alhoewel een raaf zowiezo beter kan kijken dan luisteren.

stuart
Mooie hoes vind ik zelf, alleen die 'rooie kip' rechts in de hoek stoort mij....

joetoe schreef:

zo heeft iedereen zijn mening toch ??

Jawel, maar 't is maar hoe j ' em hier plaatst. En een Arend die plaatjes draait en verkoopt, da's nooit een verkeerde vogel. Alleen vliegt ie wat anders dan ik, maar ja ik hou nou eenmaal van loopings en van Transavia en Martinair.

@Stuart - die kip: snap ik meteen die minder positieve van DJ Arend; kip 's nogal saai, als arend; alsof je van een Alfa naar een Opel moeten switchen!

stuart
Geinig eigenlijk....DJ Arend (vogel), Deric Raven (vogel) en 'rooie kip'(soortemet van vogel) ..een link die er niet is...; serieus...nu ik er wat meer naar kijk lijkt het lichaam van die 'vogel' wel een hart (doet me denken a/d hoes van NGD): klopt dit/wat is het precies .

avatar van StayVisible
deric raven schreef:

Ja Cry lijkt ook heel erg veel op Black and White en Graffiti Soul...

deric raven schreef:

Depeche Mode is nou voor mij juist de enige in het rijtje die me niet kan boeien.

lowriderluuk
stuart schreef:
Geinig eigenlijk....DJ Arend (vogel), Deric Raven (vogel) en 'rooie kip'(soortemet van vogel). ....; serieus...nu ik er wat meer naar kijk lijkt het lichaam van die 'vogel' wel een hart (doet me denken a/d hoes van NGD): klopt dit/wat is het precies .

Die rooie soortemet kip zoals jij het noemt is sinds jaar en dag het logo van de Simple Minds. Het Claddagh teken. De Claddagh-ring is een traditionele Ierse liefdesring. Het bestaat uit een gekroond hart, dat door twee handen wordt vastgehouden. Het hart staat voor liefde, de handen voor vriendschap en de kroon voor loyaliteit.
Mijn vrouw en ik dragen deze ring als teken van onze liefdevolle verbintenis.

stuart schreef:
Nu ben jij het die ruzie zoekt; jij bent een fan die geen enkele kritek wil horen en ik ga niet eens op het album in.....nu ben je de klos... .

Misschien eens wel op het album in gaan.

Om op het bericht aan te sluiten; een vreemde vogel tussen de berichten bij dit album.

P.S. Ik ben aan het overwegen om dit album toch nog aan te schaffen. Ik vind hem dan wel niet een stap terug naar het oude geluid, maar net als Cry vind ik hem zeker niet slecht. Misschien iets te dromerig.
Och, heeft die Jim weer een Nieuwe Gouden Droom; ergens in '06, '07, '08, '09.

avatar van Mjuman
Mjuman nog een keer: heb 'em vandaag tweemaal gedraaid; eenmaal in de auto - helaas geen Alfa, we doen het even Frans (bij bepaalde dingen (zoals French kissing is dat ook lekkerder) - en net toen ik zat te hameren op mijn klavier.

Op de pont over de Waal - ik kom nog wel eens ergens - had ik m'n raampje open om mijn geld te kunnen overhandigen, en om buitenlucht te snuiven, staat naast me een vogel in een GTI, kijkt me aan en vraagt: nieuwe Simple Minds? - goed he?" Hij reed wel gti-esk hard weg, maar toch.

Blijf bij wat ik eerder gezegd heb: NLOTH verbleekt toch wel enigszins, daar staan gewoon zeker 3 zesjes (en een vijf, die Boots) op; lager dan een zeven komt deze niet; Rockin'in the Free World is hippig doen met OLM en dus niet mijn ding, maar goed zie het als een hommage.

Kopen, meneer Poe (ik bedoel Raven).

avatar van joetoe
Mjuman schreef:

hmmmm toeval bestaat toch !!......

avatar van joyce19791
Om toch ook iets aan die hele U2-Simple Minds discussie bij te dragen( ): U2 heeft wat mij betreft toch gewonnen dit jaar met No Line on the Horizin.

SM: 4 ****

Wrong place: ander topic: ici
'k zou zeggen blijf draaien, Simple Minds is er pas een week of 2-3; U2 al vier maanden. De doordraai bepaalt vaak de uiteindelijke winnaar.

avatar van Bulldozer
SM: 4 ****

Bij mij is het net andersom.....

Father McKenzie
SM: 4 ****

Geef toe dat dit kleine verschillen zijn; Bij mij is het ook zo, Joyce;
U2 *****
Simple Minds ****

Na me helemaal toegewijd te hebben aan "Graffiti Soul" is het nu de beurt aan het coveralbum " In search of the lost Boys".
Men zal zich afvragen had je dit extraatje dan nog niet.
M
Nee, ik heb alleen de gewone versie, dus gewoon " Graffiti Soul" , want het deluxe-album kon ik nergens vinden. Ik ben er eerlijk in ik heb " In search of tje lost Boys" laten downloaden.
Als het zo moeilijk verkrijgbaar is dan doe ik het maar op deze manier.
Normaal heb ik van Simple Minds alles origineel uit de platenzaken gehaald, dat doe je nu eenmaal van je favoriete band.
( O.k. "Our secrets are the Same" heb ik ook in gedownloade versie thuis liggen.)
Ik vind het in het geval van "In searvh of the lost lost boys" ook niet zo treurig het op deze manier te hebben.
Gewoon een leuk bijvoegsel van "Graffiti Soul", een soort kadootje inderdaad.
Best wel geslaagd overigens.
Metname "Let the day begin" en "A song from under the Floorboards" vind ik grote uitschieters.
De rest is goed tot redelijkl.
Leuk ook dat ze van een andere grote favoriete band van mij 'The Strqnglers', en dan ook nog een favoriet nummer van deze band 'Get a grip On yourself' hebben gecovered. Zeker niet onverdienstelijk gedaan, al vind ik het origineel vele malen beter.
P.s. qua pittigheid en recht voor z'n raap muziek doet me dit af en toe denken aan het debuut "Life in a day"

Ondanks alle discussies kan ik alleen maar concluderen dat ik aangenaam ben verrast.

avatar van Thuurke
Heb je de binnenkant van de deluxe cd hoesjes gezien? Dan ben je volgens mij al ver aan het dementeren als je zoiets verzint. Sorry Jim.

Geef mij maar de hoezen van New Gold Dream, Once Upon A Time, Good News en Black & White 050505.

avatar van Premonition
Deze blijft toch op 3.5* staan, kan niet wedijveren met SITR na herhaalde draaibeurten.

avatar van Chameleon Day
Premonition schreef:

En moet SiTR na herhaalde luisterbeurten gewoon niet een halfje omhoog, dan kan deze ook wat hoger.

avatar van rkdev
Thuurke schreef:

Hoezen zijn nooit zo Simple Minds ding geweest vind ik.
De hoes van GNFTNW vind ik erg mooi en die van BW ook.
OUAT vind ik ook mooi, maar dat komt door mijn voorliefde voor de foto's van Corbijn.
De rest is niet zo mijn ding. Ben het dus met je eens Thuurke.

avatar van Madjack71
Vanmorgen bij toeval op ZDF de Simple Minds zien optreden, in zo'n muf duits programma vol met van die "enthousiaste" duitsers, zittend aan een tafel ergens in een kantoorgebouw leek het wel. Middenin, gelijkvloers, stonden de Simple Minds te playbacken, met het -overigens wel aardig nummer- Stars Will Lead the Way.
Nou wie hen daar heen heeft geleid, zou meteen ontslagen moeten worden. Er is nog meer sfeer op een verzorgingshuis met decorum verliezende demente bejaarden, dan dat ik daar heb gezien. M.i verdienen ze toch wel beter hoor. Denk dat ik uit medeleven dit album maar eens een keer ga luisteren. By the way..Rockin' in the Free Word is zeker een aardige cover, met pit.

Madjack71 schreef:

Zaten we virtueel samen te kijken; en ja ik vond het ook een 'pathetic experience'; zou een mens eigenlijk bespaard moeten blijven - zeker 's ochtends, wanneer je moeite hebt om de boel op gang te trekken (Mjuman is avondmens) - zo'n déconfiture van zijn helden.

Madjack: plaat is wel een aanrader; gewoon solide - zie ook opmerkingen hierboven, en voor 7 euri bij CDWOW hoef je je geen buil te vallen.