Paolo Nutini - Sunny Side Up (2009)

Pop / Soul
Label: Atlantic

1. 10 /10 (2:57)
  2. Coming Up Easy (4:19)
  3. Growing Up Beside You (3:24)
  4. Candy (4:59)
  5. Tricks of the Trade (2:32)
  6. Pencil Full of Lead (2:27)
  7. No Other Way (4:26)
  8. High Hopes (2:57)
  9. Chamber Music (2:28)
  10. Simple Things (2:34)
  11. Worried Man (3:01)
  12. Keep Rolling (2:36)
avatar van A_K
A_K
Ben heel erg benieuwd naar dit album. Was verslaafd aan These Streets, dus heb hoge verwachtingen. Best jammer dat Rainbows niet op de cd staat, want ik had ergens gelezen dat dat wel zo was. Jammer, want dat nummer is echt briljant!

De eerste single: Candy klinkt bijna Dylanesque, erg folky. Hoop dat er meer van dat soort op staan.

avatar van melis333
Heb alvast wat beluisterd op YouTube,
Pencil Full of Lead kan mij niet laten stoppen met glimlachen.
Verder heb ik Candy en No Other Way geluisterd, heel mooi.
'Volwassener' dan These Streets, als jullie begrijpen wat ik bedoel .

avatar van rkdev
wufo schreef:

Ja, of Bob Dylan/CSNY...

avatar van RestLove
Op iTunes kun je van elk nummer 30 seconden luisteren en het klinkt inderdaad heel folky, ik moest ook aan Dylan denken. Paolo's stem komt mooi uit zo met dat geinige Schotse accent. Ik sta de 29e in de platenzaak in ieder geval.

avatar van mr-mucho
een van de weinige album releases waar ik naar uitkijk. Candy is alvast een mooi nummer. (geweldig einde). De rest wat ik van de nummers heb gehoord klinkt ook zeker goed.

Mark0990
Op Paolo's MySpace kun je nu 90 seconden van vier nieuwe nummers beluisteren! Het klinkt allemaal zo heerlijk en vooral erg zomers. Dit moet wel een goed album worden.

avatar van klaezman
Heb 'm hier liggen en inmiddels al de hele week non-stop geluisterd. Past perfect bij de huidige zon, getuige ook de albumtitel. De Bob Dylan-vergelijking kwam in meerdere nummers ook bij mij in gedachten. Maar dat is niet de enige. Cab Calloway is nooit ver weg, en bij Simple Things is daar ineens Johnny Cash. Persoonlijke favoriet is de ragtime vrolijkheid van Pencil Full of Lead. Wat mij betreft één van de zomerplaten van 2009!

avatar van RestLove
Vanaf morgen is het complete album te beluisteren via de MySpace van Paolo.

Ik heb alleen de single Candy nog maar gehoord en klinkt weer erg relax. Alleen lijkt zn stem wel erg te zijn veranderd...

avatar van Fieke_28
Until My End schreef:

Ja dat vond ik ook al... Zijn stem heeft in Candy wel wat weg van Bob Dylan.

Ik ben benieuwd naar de rest van het album!

avatar van mr-mucho
raar, ben vandaag paar keer op de myspace van deze meneer geweest nadat mij beloofd werd dat ik het album online kon beluisteren. Maar ik zie nergens een link ofzo.

@mr-mucho

Inderdaad! Misschien vanavond dan? Ik kan bijna niet meer wachten...

avatar van muziekjepp
echt heel lang op gewacht maar ik wist dat dat hett zeker waard was nadat ik candy hoorde

EN hier kun je het hele album beluisteren
nu.nl/muziek | Exclusieve voorpremière: Paolo Nutini - Sunny Side Up

vooral zijn stem in high hopes is geweldig:) echt geweldig die hoge uithalen:)
en ook is chamber music een schattig liedje en tricks of the trade is gewoon super mooi!
ook hoor je vaak mondharmonice idd beetje bob dylan achtig
ook hoor ik er wel bob marley in terug:)
nu al zo mooi nadat ik nog maar een half uurtje heb geluisterd

avatar van mr-mucho
hehe, nu eindelijk een paar keer kunnen luisteren. Heerlijk plaatje. Geen van deze nummers vond ik zwak of niet op dit album thuis horen. Paolo lijkt met de verschillende muziekstijlen zoals folk en soul een stuk volwassener. Zijn stem gebruikt hij op meerdere manieren dan dat hij deed op zijn vorige album. En gelukkig voor ons en hem loopt dat niet slecht af, integendeel, het is lang geleden dat ik een singer-songwriter heb gehoord die zulke mooie nummers kan maken. De afwisseling doet dit album lekker weg luisteren. En inderdaad soms doet de meneer aan bob dylan denken.

Mark0990
Is het album al gelekt? Aan die voorpremiere heb je namelijk weinig als je de nummers ook wil scrobbelen in Last.fm.

@ Mark:
via torrents is hij al te downloaden als het goed is, zal even kijken of de bestanden echt zijn, ben nu aan het downloaden.

edit: Helaas, alle nummers bestaat uit het constant herhalen van dezelfde stukjes. Nog geen goede versie online gevonden, maar het is al bijna vrijdag gelukkig

avatar van aerogp1
'Candy' klinkt veelbelovend!

'trying to make myself a sail'
'then I'll float to you my darling'

Grappig accentje ook.....

@Restlove:
Die had ik ook gezien. Iemand had al een notitie gemaakt dat het een werk van herhalingsloopjes was en dat we het niet moesten downloaden. Ik heb het album al wel besteld, dus daar maar even op wachten.

avatar van JahLex
Voorproefjes zijn relaxed!

avatar van aerogp1
Heden is hij volledig gelekt. Ik ben benieuwd hoe hij klinkt

Mark0990
Ik heb 'm ook te pakken gekregen via een of ander wanstaltig weblogje. Ik luister het nu en ben nog niet ondersteboven...

*edit: Eerste luisterbeurt is echt vreselijk tegengevallen. Ik vind sommige liedjes zelfs verschrikkelijk en ik had eigenlijk een cd verwacht met heerlijke zomers aandoende liedjes. Jammer, maar de bestelling is in ieder geval verwijderd. Definitief oordeel vel ik pas na een luisterbeurt of 6-7.

avatar van muziekjepp
vind je m tegenvallen?:O
ik vind m ontzettend goed:)

Zeertjuh
Ik vind de eerste luisterbeurten ook erg goed. Weer een erg lekkere plaat die makkelijk weg luistert,

avatar van maartendegroot
Wat een heerlijk album. Net zo lekker als het vorige. Daarvan vond ik de festival edition trouwens het beste. Zo lekker rustgevend weer en tevens zo ontzettend swingend! Eindelijk weer eens een artiest die zich weet onderscheiden van andere artiesten.

jorisker
Heb hem nu 3x beluisterd (vanochtend meteen gekocht) en ik vind het toch een heerlijk album! Helemaal eens met maartendegroot, lekker rustgevend en toch swingend, geen moment saai, origineel, een heerlijke zomer-cd! Hij weet zich inderdaad goed te onderscheiden, het eerste nummer is vooral lekker om erin te komen!

Mark0990
Het blijkt dat ik ontzettend moet wennen aan de nieuw ingeslagen weg van Nutini. Bij de eerste keer luisteren dacht ik echt: "Wat is dit voor gezapige muziek?" Met name het tweede deel van de cd, na Pencil Full of Lead, doet mij nog steeds vrij weinig. Het eerste deel is daarentegen geweldig en alles wat ik gehoopt had.

Vanmiddag had ik Sunny Side Up drie sterren gegeven, maar heb deze inmiddels verhoogd naar 3.5 sterren. Wellicht dat dit album een echte groeier is, maar de parel These Streets staat voorlopig ongeschonden bovenaan.

tuktak
lekker plaatje, doet me erg aan ray lamontagne denken, en dat kan natuurlijk niet anders dan positief zijn.

avatar van Mctijn
These Streets was een prima album vol goede nummers. Deze doet na 1 luisterbeurt daar weinig voor onder. Iets minder rock, iets meer Americana. Ik heb alleen wat moeite met nummer 1 en 6, die halen het relaxte ritme wat uit het album. 3,5*, met kans op meer.

avatar van TheFunkyM
Ik kende deze gast nog niet.. Maar hij klinkt alsof hij al 50 was.. zijn stem.. kijk ik op de site is hij 22!

Klinkt lekker tot nu toe.