Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
avatar van FlyLo
Dit album brengt duidelijk het beste naar boven in de MM-gebruikers. En zorgt voor een karrevracht aan nieuwe leden.

SlimShady1997
FlyLo schreef:

Het gaat dan ook over de nieuwste cd van de beste rapper die er is : Eminem.

Hypnotick
Normaal gesproken heb ik een kotshekel aan hypes, en draag ik daar absoluut niet aan bij, in negatieve en in positieve zin. Maar als het om Eminem gaat kan ik niet anders dan het met hart en ziel toejuichen want hij verdient het ongetwijfeld. Ondanks dat ie soms z,n dieptepunten heeft, blijft het een briljante muzikant in hart en nieren.

Hoop berichten verwijderd.

raffael77 schreef:
Dit mag ik niet zeggen maar wanneer schieten ze hem dood?

Wat een geldverspilling is dit.
Hij blijft maar onvolwassen bezig met zijn irritante kinderstem.

Moet ie ook weer menig vrouw dissen omdat hij ze gewoon niet kan krijgen en andermans leed publiekelijk moet gaan zitten maken.

Daarnaast gebruikt hij ook weer dezelfde items in zijn nummer waar je het zo ondehand wel genoeg van zou moeten krijgen.

Ik heb ook nooit begrepen dat iemand hem uberhaupt leuk heeft gevonden.

Jij bent ook een rare, alle Eminem albums allemaal 0,5 achter elkaar geven??

Zeer aardig album.

Wat is "Same Song & Dance" toch een GODDELIJK nummer.
Ik weet niet waar het aan ligt maar deze track heeft gewoon iets.
Kan gewoon niet stoppen met ernaar te luisteren.
Persoonlijk mijn favoriete track van het album (en misschien zelfs de beste die Eminem ooit gemaakt heeft).
Gewoonweg magisch nummer.

Mb. schreef:
Nu ben ik nooit fan geweest van Eminem, maar zijn vroegere werk was zo nu en dan best te pruimen. En dan vooral dat serieusere werk van hem, want dat gekotst op Amerikaanse 'celibreties' en dat gezeik over zijn moeder doen het gewoon niet bij mij. Single "We Made You" vind ik dan ook niks... desondanks dat het opzich wel fijn klinkt. Eminem heeft volgens mij zijn beste tijd gehad en aan deze reacties te zien wordt mijn mening alleen maar bevestigd.
Luister eerst even het hele album !

avatar van L_T_B
Berichten verplaatst naar Eminem

avatar van musicboy
Over de middag terug dat clipke gezien, gewoon walgelijk, zowel de beelden als de song. Lager vallen kan toch niet meer.

musicboy schreef:

Bedoel je het clipje van "we made you'? Vind het ook maar een matige song, hij heeft er betere. En ja inderdaad het is al een paar keer op dit forum langsgekomen, zijn stijl van celebrities af te zeiken begint afgezaagd te worden en is inderdaad laag bij de grond.

Het enige lied dat te pruimen valt op deze cd is Beautiful, maar al dat negatief gezeik van hem ben ik ook moe gehoord.

avatar van musicboy
Dat "negatief gezeik" zal maar stoppen als hij stopt met de wereld te folteren met zijn "muziek".

avatar van musicman13
Heb dit album iets te snel gereserveerd! Luister het nog nauwelijks. Vind het album nog wel goed, maar hij moet maar is volwassen worden. Hij heeft zijn lesje nu ook wel geleerd op mtw movie awards:P

avatar van MAS
MAS
Verlaagd naar 3. Op sommige nummers laat Eminem zien dat hij het nog steeds in zich heeft maar classics zoals de SS LP en de MM LP zitten er helaas niet meer in voor Em. Toch heb ik nog altijd respect voor deze man door wie ik zo'n 9/10 jaar geleden hiphop ben gaan luisteren.

avatar van Pittaman
Na SS LP en MM LP heeft hij anders nog een hele reeks extreem goede nummers gemaakt.

Qua raps lukt het ook nog enzo, maar het is toch allemaal een beetje bij de haren getrokken lijkt mij, en de muziek is wel een teleurstelling, daar zijn we wat meer van gewoon denk ik dan.

Beetje jammer, want hij kan het nog steeds... kerel blijft geniaal, hoe ge dat ook draait of keert. Hij heeft het talent er te komen, héél veel mensen te raken met wat hij doet en hij probeert te vernieuwen, te evolueren, de ene keer al meer geslaagd als de andere keer blijkbaar.

avatar van musicman13
Hij vertelde in een interview dat ie met dit album er aggressief en de klootzak wilde uithangen! Dat is hem goed gelukt!

musicman13 schreef:

Volwassen zal hij nooit worden. Irritant ventje qua karakter: lijkt mij heel erg onverdraagzaam en kan zich blijkbaar niet in iemand anders zijn schoenen schuiven. Bovendien merk ik aan zijn teksten op dat hij graag de schuld in anderen zijn schoenen schuift. Het feit dat hij aan de drugs zat ligt aan hem. Hij hoeft daar niet zo over te kakken. Maar ja waarover moet zo iemand anders schrijven. Echt zinnig of maatschappelijk relevante teksten verwacht ik niet van zo iemand.

Moest hij niet bekend zijn was het iemand die waarschijnlijk van een minimuminkomen leefde en wat op de straat aan het jammeren is.

avatar van No Surrender
ik word zo moe van die mierenneukers, de meeste rappers rappen over eigen problemen, dat mag wel, maar wanneer eminem dat doet is het erg? en waar moet hij dan over rappen? wijven, geld en auto's?

avatar van Silky & Smooth
Een aantal berichten geleden is de reden gegeven van het alles bij anderen in de schoenen schuiven (dat is een kenmerk van een verslaafde )
En daarnaast is Eminem groot geworden door overal tegen aan te trappen en 'onvolwassen' te doen. Een album zonder zulke nummers is lang niet zo leuk.
Eminem heeft trouwens toch enkele maatschappelijk relevante teksten op zijn naam staan..

avatar van Game
No Surrender schreef:

Helemaal mee eens. Is er eindelijk een mainstream rapper die niet over de cliché dingen rapt, is het weer niet goed.

friday the 13 th schreef:

Jij hebt duidelijk de bonustracks niet geluisterd. Ofwel?

avatar van MJ_DA_MAN
Friday the 13 th is totaal niet bekend met Eminem, dat blijkt wel uit dat bericht.

Robintjuh schreef:

Jij hebt duidelijk de bonustracks niet geluisterd. Ofwel?

Ik luister hem alleen in de auto als ik s'nachts moet rijden. Op die momenten kan ik enkel zo een cd waarderen, liefst niet te hard dat ik de teksten niet moet verstaan. Dan is de muziek nog iets genietbaar. Want ik moet zeggen de sounds en het gerap op bijvoorbeeld nummer 5 en zo liggen wel goed in het gehoor.

avatar van Nightrider
friday the 13 th schreef:

Eminem geen maatschappelijk relevante teksten? Dat is voor mij net zoiets als zeggen dat bij Miles Davis blaasinstrumenten niet genoeg op de voorgrond aanwezig zijn.

Joy
No Surrender schreef:

die meeste andere rappers kun je ook niet echt betichten van originaliteit

zelfde stokpaardjes worden gebruikt, want dat scoort nu eenmaal (kort door de bocht)

ach de big bad motherfucker uithangen is al zo uitgekauwd als het gras dat de koe verlaat

avatar van Kos
Kos
Joy schreef:

die meeste andere rappers kun je ook niet echt betichten van originaliteit

O jee, zo te zien is dit ook al weer een mikpunt van 'de kenners' geworden. Ahahah.

avatar van MJ_DA_MAN
Joy's berichten m.b.t. hiphop moet je sowieso negeren want die zijn altijd bekrompen en daarmee ook (indirect) provocerend.

avatar van jordidj1
het begin is goed, vooral Baghpipes From Baghdad, Insane & Hello zijn goede nummers. Na de "Tonya" Skit is het wat minder. Same Song & Dance is een goed nummer, evenals We Made You. Maar zo'n slecht nummer als Medicen ball ofzo, stopte ik al na 2 à 3 minuten. Na de skit "Paul is het een goede serie tot "Mr. Mathers". Die ik niet snap. Deja Vu luisterde ik er zo uit, Beautiful is net als zijn titel, en Crack A Bottle is natuurlijk goed. Daarna gaat het wat minder.

De Dr. Dre beats zijn trouwens wel goed.

ik geef 4.0*

avatar van Ilyasse15
Niet een heel sterk album, maar absoluut niet slecht. Inhoudelijk weet het me meer te boeien dan zijn meeste albums tot op heden.

Producties zijn middelmatig, een enkele die er boven uit steekt.
Deja VU, My Mom, We Made You en Underground vond ik in ieder geval goede producties, waar met name underground een vette sfeer neerzet, alhoewel de "beatswitch" in de hook afschuwelijk is.
Must be The Ganya is productioneel echt vet. Een typische "gangsterbeat" vind ik; echt een slechte keuze van Eminem, het is niet zijn type beat zeg maar.

Behoorlijk slecht vond ik Hello. Typisch een nummer wat ik bijvoorbeeld op mijn 12ste vet zou vinden. Wat ook erg irritant is is Same Song & Dance. Alleen dat irritante stemmetje was voor mij genoeg om na een minuut te besluiten nooit meer naar dit nummer luisteren.

Overige nummers vond ik niet echt boeiend.

2.5*

Ilyasse15 schreef:
Dat klinkt idd voor geen ene meter.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Hij heeft de laatste jaren helaas nooit meer het niveau van the Marshall Mathers LP en the Eminem Show gehaald...
Zijn hardste nummer imho (zoals Till I Collapse en The Way I Am) spit ie niet met z'n schelle slimshadystemmetje, en dat hoor ik hier eigenlijk alleen maar goed terug op Underground...

...wat niet betekent dat ik het geen dope album vind, verder vind ik vooral Must Be the Ganja, Insane, Deja Vu en Old Times' Sake gruwelijk.