Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
SSS
Toen Sean Paul uitkwam luisterde ik Snoop Dogg's Lay Low en Nelly singles (Country Grammer). Tegen de tijd dat Sean Paul's tweede album kwam luisterde ik 50 Cent en N.E.R.D's Lapdance.

Ik kan die stem van Sean Paul niet aanhoren, net als de stem van Akon. Flo-Rida is trouwens wel weer een dieptepunt zeg, we hadden Souljaboy toch al!?

Ik heb Relapse vandaag nog beluisterd, hij doet het best goed qua replay value hier. Ben erg benieuwd naar Relapse 2, maar dat zal nog een tijdje duren waarschijnlijk.

Niet zo goed als de eerste albums van EM, maar staan wel leuke nummers op, My Mom is echt geniaal vind ik!

Geef een kleine 4,5.

avatar van prodi9y9
1,0
ik heb deze nog maar eens een paar keer opgezet. op een paar leuke tracks na vind ik het nog steeds wat slapjes. deja vu, undergound, insane en beautiful en careful whay you wish zijn wel in orde maar de rest...dat stemmetje/beats.

dit album hoort gewoon niet boven the eminem show te staan die nog wel een paar knalle plaatjes erop had staan!

als ik een top 20 van eminem zou opstellen zou er miss 1/2 nummer(s) bij horen...

Rene1979
Ik heb ook een aanral keer naar het album geluisterd. Toch vind ik hem niet echt slecht wat ik wel vond..

Rene1979
Laatste dagen een beetje een verslaving aan beautiful, wat een track ik hoop dat er alleen maar zulke tracks op relapse 2 staan

avatar van Conway Twitty
Rene1979 schreef:

Z'n flow is echt belachelijk slecht op dat nummer

avatar van Booyo
Net voor het eerst beluisterd, staan een paar behoorlijke nummers op, insane is voorlopig favoriet I was born with a dick in my brain, yeah fucked in the head haha, een echte slim shady track.
Toch denk ik niet dat het echt mijn ding zal worden, een heel album wordt me na een tijd gewoon te veel. Slim zal denk ik nooit meer het niveau van zijn eerste 2 platen halen, maar het is in ieder geval beter dan zijn laatste 2!

Voorlopig nog geen beoordeling, maar denk dat het rond de 3* zal worden..

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Booyo schreef:

Voorlopig nog geen beoordeling, maar denk dat het rond de 3* zal worden..

Haha respect precies goed verwoord en dat is imho ook het lijpste stukje van het hele album... Maar dit album maakt me wel echt een stuk vrolijker dan wat hij de laatste tijd heeft gemaakt.

Goed album. Zeker als je kijkt hoe lang hij weg is geweest

avatar van Timo710
Draai deze plaat als je een kater hebt. Dan snap je precies alles wat er gebeurt!

Deze plaat is niet voor de nuchteren onder ons!

avatar van Booyo
Timo710 schreef:

Deze plaat is niet voor de nuchteren onder ons!

Juist ja..

TheLunatiC
In het begin vond ik het eigenlijk teleurstellend, dit album (vanwege dat accent die hij zoveel gebruikt). Maar na meerdere malen luisteren is het echt wel een goeie cd! Vooral Insane ( ), Beautiful, Deja Vu, Underground en Same Song & Dance.

Benieuwd naar Relapse 2!

Lad
Het is gewoon een goed album! Niet meer, niet minder.

Joy
vandaag een interview gehoord van emenin, met een half oor liggend
ergens onder een auto en me neus in de olie

heer emenim was uiterst serieus over deze plaat

bekende dat ie de plaat nuchter had gemaakt, dit in tegenstelling tot eerdere platen waarbij die zwaar onder invloed in mekaar zijn geduwd

kweenie maar wellicht dat dat het verschil maakt

avatar van Stapler
Lol, als dat echt zo is geef de man dan zijn gram en 40 oz terug.

avatar van Timo710
Jullie snappen er allemaal ook echt werkelijk niks van...
ik ga dit niet eens verder uit proberen te leggen, ik ga alleen zeggen dat jullie allemaal de stille hint achter het album nog steeds niet begrepen hebben.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb al de gehele dag een kater en Relapse is alles behalve beter gaan klinken, sterker nog: het klinkt minder. Niet dat ik je bericht serieus nam, maar meld je het maar even.

avatar van Game
Joy schreef:
vandaag een interview gehoord van emenin, met een half oor liggend
ergens onder een auto en me neus in de olie

heer emenim was uiterst serieus over deze plaat

kweenie maar wellicht dat dat het verschil maakt

Alsof wij dit niet wisten. Dit had hij al voor het album gezegd in diverse interviews.

En leer trouwens Eminem eens goed spellen, jezus zeg...

avatar van Timo710
Omdat je totaal niet snapt wat de achterliggende gedachte van het album is?

Iedereen loopt te zeuren over een irritante stem, nou kan ik jullie meedelen dat verslaafde mensen ook fucking irritant zijn. Laat dat nou precies het doel van Eminem zijn achter dit album, een realistisch beeld van de psyche van een verslaafde geven.

Er zit een heel concept achter dit album, en tot nu toe vind iedereen het album heel erg dope zodra ze het concept vatten. Ik vond het eerst ook een kut album!

Dit album is gewoon niet voor de ongestelde backpacker bedoelt, dit album is bedoelt voor de mensen die zich in kunnen leven in de kanten van mensen waar ze misschien minder trots op zijn.

Ik ga hier niet eens meer posten, ik wil alleen zeggen : het is een beetje cool op MUME om op dit album te haten, terwijl ik bij deze kan zeggen dat deze haat serieus onterecht is!

avatar van MJ_DA_MAN
Ik wilde er serieus op gaan reageren, maar nu ik je ALWEER de term haat zie gebruiken vertik ik het toch maar.

Ok, een beetje dan maar: ik ben een van de weinigen (die het iig hebben gemeld) die dit concept behoorlijk goed vindt.

avatar van Kill_illuminati
Welke gedachte er ook achter het album ook zit het moet wel luisterbaar zijn. Ik trek dat stemmetje gewoon niet, dit omdat ik niet vind klinken en niet omdat hij z'n stijl veranderd heeft. Beautifull daarin tegen vind ik erg goed. Buiten dat vraag ik mij nog steeds af waar de Premier producties zijn gebleven.

@Joy: Eminem wou eerst ook M&M (staat voor: Marshall Mathers) heten maar dat mocht niet door het des betreffende merk/trademark. Altans zoiets hoorde ik ooit ergens. Gewoon dat je het weet.

Timo710 schreef:

Kill_illuminati schreef:

Twee quotes, ik ben uitgepraat.

Wat off topic, slowchat en onleesbare reacties verwijderd.

avatar van Game
Wat een bullshit zeg.

Op BNN zou om 23:50 een programma over Eminem komen, waarin je een interview zou zien en videobeelden van wat Relapse studio-sessies en ook beelden op de set van We Made You...

Dus niet, het enige wat je te zien kreeg was wat oude concert beelden. Triest hoor, vermeld dan niet dat er een exclusief interview word getoond.

Social_Mask
Hetzelfde wat volgens mij RTL deed bij de herdenking van Wacko Jacko. Ik heb wel het einde nog gezien.

Begrijp het gemiddelde trouwens echt totaal niet.. maar jah ik begrijp de achterliggende gedachte dan ook niet

Kill_illuminati schreef:

Kan ik voor je bevestigen .
Ik heb nog nummers van hem op mijn computer dat ie M&M heette .

Frostyx
Welke nummers zijn dat? Nog nooit gehoord

avatar van TheLegacy
Game schreef:
Wat een bullshit zeg.

Ja ik baalde ook als een stekker!!
Ik ga voor de buis zitten denkend: "Hè Hè is even wat nieuwe studio sessies bekijken van Em'". Krijg je ineens beelden te zien van "The Anger Management Tour"..
Het ergste is dan misschien ook nog wel dat je niet eens de hele show krijgt te zien maar een compilatie daarvan.
Nee, erg triest dit!

avatar van gherdt
Ik zie net de werkelijk afgrijselijke nieuwe clip van Eminem; Beautiful. Met open mond zit ik te kijken, ik val om van verbazing. Hoeft heeft deze ooit gruwelijke rapper zo diep kunnen zinken? Dat gezang van hem gaat echt door merg been. En uit nieuwsgierigheid eens kijken wat men er hier van vond. En kijk aan, de meeste stemmen zijn voor dit nummer! Ben ik nou gek...Ach ja, smaken verschillen.
Het gehele album heb ik wel geprobeerd te luisteren maar na een nummertje of 5 moest ik wel overschakelen op overhaast skippen, net als bij Encore eigenlijk. Eminem is vreselijk blijven hangen en is als MC ernstig acheruit gegaan. Gelukkig heb ik hier nog wel 2,5 geniaal album van hem in de kast staan......

Frostyx
Zat jij net ook TMF te kijken ?
leuk he die clip