Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
avatar van Kill_illuminati
Ik vind dat nummer juist erg goed. Dat gezang vind ik helemaal niet slecht. Eminem is best droog in die clip.

Met dat stomme petje

avatar van Game
Hij gaat in ieder geval niet met de hype mee, met die New Era caps.

En de meeste mensen vinden Beautiful het mooiste omdat hij daar 'het' stemmetje niet heeft.

Oeeee het stemmetje
Ik vind 3 AM ook mooi, heel gevoelige tekst ook

Rene1979
Is er al iets bekend over het tweede deel?
Deze is nog net niet goed genoeg... Maar als alles op de nieuwe cd zoals beautifu wordt ga ik smullen

MWA....... paar goeie nr''s maar de rest is bagger

sup-er-dodo schreef:
MWA....... paar goeie nr''s maar de rest is bagger

Pfffff... 3* en hitzone 50 wel 5* geven?
Cultuur barbaar

avatar van ogrm
Haat mij er niet voor maar ik vind dit zijn zwakste album tot nu toe, ik heb het 2 sterren gegeven om dat ik eminem respecteer, maar toen ik de 4 beste tracks van het album moest kiezen kon ik er maar 3 vinden, ik heb het album in 3 keer moeten uitluisteren het lukte mij niet aan een stuk door, een probleem dat ik zelfs niet bij mijn vriendin haar Beyonce en Rihanna albums heb

Social_Mask
Haha, gelijk heb je wel; ik heb precies hetzelfde probleem.

avatar van frusciflea
Ik hoorde dit album bij een vriend van me, en het was kort daarna vervolgens het eerste Eminem-album dat ik ooit gekocht had

Ik hou laatste tjid meer en meer van hip hop, met name Rakim, Brand Nubian, The Roots... en dan voegt Eminem er zich nu met dit heerlijke album aan toe.

Ik lees zovelen over dat "stemmetje", ik denk dat ik me daar niet aan irriteer omdat ik geen aandacht had besteed aan zijn "normale" stem.

Gewoon erg lekkere plaat van begin tot eind!

SSS
Eminem heeft 't weer voor elkaar, een ruzie met Mariah Carey dankzij Bagpipes from Baghdad. Ondertussen heeft Mariah Carey het nummer Obsessed als reactie en Eminem kwam met The Warning.

Joy
en de verkoopcijfers schieten weer omhoog

wat een bullshit

Het zal allemaal wel in scene worden gezet. Treurig dat je zo aan je plaatverkoop moet komen.

Frostyx
Pffffff wat een onzin... een ruzie in scene zetten.. dat is echt voor mensen die denken dat MJ ook nog leeft..

Frostyx
Laat maar ik ben gewoon heel dom het is nep

Frostyx schreef:
Pffffff wat een onzin... een ruzie in scene zetten..

Tsja, zo werkt het wel in de platenindustrie, zeker bij dit soort grote artiesten. Het gaat om veel meer dan alleen muziek.

Frostyx
Dan had hij die diss zeker ook al heel lang klaarliggen? Of in ieder geval wat langer aan gewerkt?

SSS
Frostyx schreef:

Hij had een paar weken om het te maken voordat 'ie het uitbracht... voor een clip was nog geen tijd.

avatar van pqt
pqt
een geweldig album met een paar minpunten, laat ik het zo zeggen. 3 á 4 liedjes vind ik niet goed, een voorbeeld hiervan is crack a bottle en old times sake. en Must be the Ganja vind ik vreselijk irritant op mn mp3 speler, wat komt door dat geklap, wat boven de beat uitkomt.

maarja natuurlijk ook goeie nummers. zoals Insane, Same Song & Dance en Stay Wide Awake. goeie teksten goeie beat, serieus prachtige nummers. verder vind ik de serieuzere liedjes meestal het beste, en misschien komt het door dat stemmetje zoals meerdere mensen hier al over hebben gepraat maar dat weet ik niet zeker, ik denk dat ik de teksten gewoon wat slechter vind.

maar ik kan wel veel liedjes hierin terugzien in de vroegere liedjes van Eminem, We Made you - The real slim Shady, Beautiful - Sing for the Moment. ze zijn niet precies hetzelfde maar geven ongeveer hetzelfde sfeertje vind ik, wat natuurlijk jammer is. want ik wou ook wel is wat vernieuwends van Eminem.

de meest geniale teksten komen voor mijn mening uit Insane, denk ik het meest beluisterde liedje voor mij.

Don't you know what felch means? (yeah) Well, then tell me
Would you rather get felched or do the felching?
Fuck him in the ass, suck the cum out while you're belching
Burp, belch and go back for a second helping
Can you dig what im sayin', man? Can you smell me?
I want you to feel me like my stepfather felt me

toen ik dat hoorde was dit album al gelijk een succes voor mij.

het beste nummer van eminem is tot nu The Way I Am
als je dat nummer hoort dan hoef je niet naar de tekst te luisteren om het goed te vinden, het gaat precies mee met de beat en alles past bij elkaar..wow.

maarja zeker het luisteren waard dit album

avatar van prodi9y9
1,0
the eminem show staat lager...niet grappig gewoon! deze komt niet eens in de buurt. maar goed, ik zal het wel niet goed horen (zien?).

kan niets verzinnen waarmee dit album the eminem show overtreft..

Frostyx
Het geheel luister het is allemaal achter elkaar.

avatar van prodi9y9
1,0
heb ik gedaan...ik kan het gewoon niet waarderen op de laatste nummers na. maar die kunnen ook niet toppen aan het gemiddelde niveau van the eminem show vindt ik zelf. en ik kan er niets aan doen...dat stemmetje vindt ik echt vreselijk. origineel hoeft niet persé gerant te staan voor kwaliteit vindt ik zelf.

Social_Mask
Dat lukt mij echt niet.. Na een nummertje of 5,6 heb ik het wel gehad.

Ja ik vind The Eminem Show ook beter maar mijn punt is:
Als je dit achter elkaar luistert, is het een verhaal, dat heb je niet bij The Eminem Show, op dat vlak vind ik deze The Eminem Show overtrefferen

Rene1979
prodi9y9 schreef:

kan niets verzinnen waarmee dit album the eminem show overtreft..

5k ben het helemaal met je eens dit kan gewoon niet tippen aan de Eminem Show.! Ik geef het een 3 gebasseerd op een paar tracks... Maar ga hem toch weer verlagen naar een 2.5 na een paar keer luisteren..

Ja ik vind The Eminem Show ook beter maar mijn punt is:

Nee, dat begrijp ik wel, dat het een verhaal is. Maar gewoon niet al te goed verteld.

avatar van Psycholamp
Zo goed is het allemaal niet. Soms is de muziek echt drie keer niks. Als je dan een comeback maakt, maak er dan ook één die in je gezicht knalt en blijf niet hangen waar je gebleven bent en dan nog minder. Vrij zwak album.

@PQT: Koop een paar betere oortjes, dat zal je hele muziek collectie goed doen. Liefts in ear. Daarna een beetje met de equalizer gaan spelen, dan komt het vast weer goed .
Ik ben het voor de rest ook wel met je eens, om het nog maar niet te hebben over Underground en Criminal. Alleen de intro al. Ik hoop dat Relapse twee toch iets meer de richting van The Eminem Show opgaat, dan ben ik helemaal gelukkig.
Ben aan het neigen om dit album een half puntje naar beneden te doen, vooral door de beats. Zijn niet slecht, maar om ze echt goed te noemen is iets anders.

avatar van TheXxRelapsexX
Atentie! Atentie! Criminal is niet van Relapse maar van MM LP

avatar van Kos
Kos
Ik zag net die single Beautiful. Wat een ramp. .