Eminem - Relapse (2009)

Alternatieve titel: Relapse: Refill

Label: Aftermath (II)

1. Dr. West (Skit) (1:29)
  2. 3 A.M. (5:19)
  3. My Mom (5:19)
  4. Insane (3:01)
  5. Bagpipes from Baghdad (4:43)
  6. Hello (4:08)
  7. Tonya (Skit) (0:42)
  8. Same Song and Dance (4:06)
  9. We Made You (4:29)

met Charmagne Tripp

10. Medicine Ball (3:57)
  11. Paul (Skit) (0:19)
  12. Stay Wide Awake (5:20)
  13. Old Time's Sake (4:38)

met Dr. Dre

14. Must Be the Ganja (4:02)
  15. Mr. Mathers (Skit) (0:42)
  16. Déjà Vu (4:43)
  17. Beautiful (6:32)
  18. Crack a Bottle (4:57)

met Dr. Dre en 50 Cent

19. Steve Berman (Skit) (1:29)
  20. Underground (6:11)
  21. Careful What You Wish For * (3:47)
  22. My Darling * (5:20)
  23. Forever * (5:58)

met Drake, Kanye West en Lil' Wayne

24. Hell Breaks Loose * (4:04)

met Dr. Dre

25. Buffalo Bill * (3:52)
  26. Elevator * (4:52)
  27. Taking My Ball * (5:01)
  28. Music Box * (5:05)
  29. Drop the Bomb on 'Em * (4:48)
avatar van Shelter
ik wilde zeggen, ik snap die enorme waardering voor dat nummer echt niet.

TheXxRelapsexX schreef:
Atentie! Atentie! Criminal is niet van Relapse maar van MM LP

Ik heb het erover dat ze op elkaar lijken.

P-DawG
TheXxRelapsexX schreef:
Atentie! Atentie! Criminal is niet van Relapse maar van MM LP

Rene1979
Ik snap niet dat zoveel mensen dit album beter vinden dan bijv de eerste drie albums... Ik vind dat stemmetje te irritant in sommige nummers en de beats zijn niet zo goed als bij de eerste drie.... Nee dit si Em ze minste album... Stan wel lichtjes op

ernigst verlaagd van 5.0 naar 3,5

toch niet zo goed album van em.

struckbylighting
Rene1979 schreef:

mee eens, alleen vond ik Encore toch wat minder dan deze.

Insane is veruit de beste track van het album voor mij.

avatar van mr.Siegal
Ben nooit een hiphop liefehber geweest. Maar heb altijd wel een zwak gehad voor Eminem. Vond Encore al niet zo'n hele beste plaat, maar Relapse vervalt nog zwaarder in cliche's. Ik heb het allemaal al eens gehoord (en van hemzelf!) en veel beter. Bagpipes from baghdad vind ik nog wel een ok nummer. Nee, volgens mij moet mr. M echt met pensioen gaan of echt eens iets nieuws verzinnen. Nog één song over zijn moeder en ik haak echt verschrikkelijk snel af!

niet echt wat het had kunnen worden. mijn favoriet blijft toch marshall mathers LP

avatar van jordidj1
hopelijk is zijn volgende beter..

Hopelijk stopt die gewoon

avatar van TheFunkyM
Ik ga hem verlagen. Nooit verwacht dat ik Eminem een onvoldoende ging geven. Maar ik luister dit echt nooit meer. Vind eigenlijk maar 3 numemrs leuk..

Jammer jammer. Hopen dat deel 2 beter is.. zo niet, dan moet hij echt stoppen.

avatar van René.
Snap niet wat 'Careful what you wish for' zo hoog doet. Chorus verpest het hele nummer. Ben blij dat dit niet op de cd staat.
En 'Stay Wide Awake', het beste nummer van het album, zo laag. Zelfs 'Crack A Bottle' staat hoger.

Better try to stay wide awake or you might end up found dead by the lake
Soon as you lay me down to sleep, It's your soul I'ma try to take
Pray for life today, right away, why do they try to fight today?
I must make them pay twice as much, might aswell put the knife away
Now I use power tools, how 'bout now, are you in the shower?
Scower you for 6 hours, til outage of power outlets

SSS
Ik heb hem al een tijd niet geluisterd, hebben daar meer mensen last van?

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Ik heb er geen last van, maar heb hem na de eerste paar luisterbeurten nooit meer aangeraakt.

Social_Mask
Het is niet meer dan een paar luisterbeurten waard.

Beetje net als een lelijk wijf... je hebt een paar keer seks met d'r, maar eigenlijk vind je het niks. Toch doe je het omdat ze vroeger zo mooi was - haast uit respect voor de wonderschone creaties van God. Of je hoopt dat de seks wat beter wordt, maar je weet dat dat niet zal gebeuren. Je hebt seks met d'r door gebrek aan beter.

Dat vind ik wel een mooie analyse; Relapse is een lelijk wijf, die je pakt als je het rukken moe bent.

Maar jah, een boodschappentas over d'r kop en je merkt er niks van - helaas kan dat niet met Relapse.

avatar van Niek
juist..

avatar van MJ_DA_MAN
Social, snuffel hier eens rond.

Social_Mask
Je mag niet eens je mening meer geven.. Beetje flauw van jullie. Ik meen het trouwens wel hoor van dat lelijk wijf. Dat is gewoon hoe ik Relapse onderga - ben ik wel net pas achtergekomen, maar beter laat klaarkomen, dan te laat !

En die site is mij al bekend, MJ.

avatar van MJ_DA_MAN
Glapje.

P-DawG

avatar van MurryMusic
Social_Mask schreef:
Het is niet meer dan een paar luisterbeurten waard.

Beste review '09?

avatar van GarnalenPeller
Social_Mask schreef:

Instrumentals. Alleen valt het lichaam zelf ook een beetje tegen. .

MurryMusic schreef:

Beste review '09?

Beetje mix van heard it before statements aangepast aan een album review. Maar op zich wel leuk gedaan hoor.
Over de eindconclusie ben ik het wel eens; het is gewoon een gaar album geworden met nietszeggende beats en raps.

toris
Er zitten goede en slechte nummer op. 3.5

Voor de mensen die zeggen dat ze het album niet goed vinden, omdat ze het allemaal al eerder gehoord hebben: zoek eens naar de vertaling van "relapse"...

Stay Wide Awake is het nummer dat ik de laatste maanden veruit het meeste geluisterd heb. Typisch een nummer die ik met gemak vijf keer achter elkaar kan luisteren. Het rijmniveau, woordenspel en flow is nooit zo hoog geweest als in deze track.

Respect

avatar van jordidj1
Stay Wide Awake? Ik ergers me aan dat nummer, sorry hoor.

X-man
Dit is het beste album van Eminem sinds The Marshall Mathers LP. Hij is hier gefocused, wilt iets bewijzen en dat is de Eminem die ik wil zien.

Concsistentie qua producties, ook heel belangrijk want dat is voor mij één van de redenen dat Encore en The Eminem Show minder in de smaak vielen. Dat zit hier wel goed, met Eminem en Dr. Dre achter de productietafels.

Daarnaast vind ik het hele concept, beginnen met Slim Shady en eindigen met Marshall Mathers gewoon goed uitgewerkt. Je hoort naarmate het album vordert de verandering bij hem. Zowel qua stemgebruik als qua onderwerpen/teksten.

Voor mij is dit gewoon een zeer geslaagd album, dat een hele tijd heeft moeten groeien. Enige minpunt is dan Crack A Bottle, want dat past totaal niet in de context van het album.

avatar van The SS
ik denk dat ik mijn stem even met 1.5 punt verlaag want dit album is eigenlijk best wel slecht. producties zijn slecht, eminem rapt irritant en het is niet serieus genoeg behave beautiful. dat is dan ook wel een prachtig nummer. maar de rest is gewoon echt minder.

Frostyx
Why so seriousssss?
Hij hoeft toch niet serieus te rappen