Mos Def - The Ecstatic (2009)

Label: Downtown

1. Supermagic (2:32)
  2. Twilite Speedball (3:02)
  3. Auditorium (4:34)

met Slick Rick

4. Wahid (1:39)
  5. Priority (1:22)
  6. Quiet Dog Bite Hard (2:57)
  7. Life in Marvelous Times (3:41)
  8. The Embassy (2:45)
  9. No Hay Nada Mas (1:42)
  10. Pistola (3:03)

16. Casa Bey (4:32)

avatar van Pooiertje
Ik vind 'm na 1 luisterbeurt lichtelijk tegenvallen

avatar van Niek
Het zanggehalte is wel weer wat hoog. Rap es door!!
Ben bij nummer 13. Dat je het weet MJ.

avatar van Dociz
Waar is ie binnengedruppeld?

avatar van Pooiertje
In je inbox

PJC
die beat van Wahid ik kende hem al van op de Beat Konducta in India maar met raps Mos Def er op is het gewoon nog beter!

History is de favoriet

avatar van Dociz
mijn dank is vrij groot te noemen pooiertje

op de snippets leek het alsof mos eindelijk weer een rapte, ben benieuwd

avatar van Niek
Moet zeggen dat de plaat nú al ietsje groeit . No Hay Nada Mas is een tweede keer al een stukje beter dan de eerste keer..
Verder vind ik Priority erg vet.

Edit: Met Pistola hetzelfde verhaal als met No Hay Nada Mas.

avatar van Dociz
Ben blij verrast met dit album, vooral het eerste deel, eerste 5 tracks vind ik erg sterk, Supermagic, Auditorium en Priority uitschieters, heerlijk om ook Slick Rick weer eens te horen..

PJC
same here, producties zijn over het algemeen heel sterk. favorieten: Auditorium, Wahid, Quiet Dog, Life In Marvelous Times en Casa Bey

Relax
Vind het een goed underground klinkende album.. maar vind het in zjin geheel nogal middelmatig.

BattlePack
Toen ik die 'Movie Finale' voor het eerst hoorde, keek ik echt uit naar het definitieve nummer. Ik hoorde Kleine Jay & Cartes er al op, en die brachten energie.. Vind dat Mos Def erg saai is op die beat, wat ook meteen het eerste nummer is dat ik hier van checkte. Maar dat is geloof ik ook een beetje zijn stijl? Morgen geen tijd, dus vrijdag maar verder luisteren want ik vind de nummers die ik ken van hem erg dope!

avatar van 'State Of Mind'
In ''Priority'' wat ik een heerlijke track vind, zit zo'n irritand shakertje, echt zonde

ben erg benieuwd

avatar van thomzi50
Auditorium

avatar van Rhythm & Poetry
Ja man, wat is dat een vreselijk gaaf nummer . Het is zo dope om Slick Rick weer te horen . Maar heb het album verder nog niet aandachtig beluisterd, zal ik vanavond wel doen. Mijn eerste indruk is nog niet al te best maar het is eigenlijk ook wel langs me heen gegaan omdat ik aan het werk was toen het album opstond.

avatar van Niek
Tot en met nummer 7 is het van hoog niveau. Dan volgt het lastiger te verteren stuk en de laatste drie tracks zijn weer heerlijk.
tWord minimaal een 3,5* bij mij.

avatar van 'State Of Mind'
Het album luistert lekker weg, maar het klinkt een beetje rommelig op de een of andere manier

Rene1979
Ik vind het tot nu toe super lekker... En wat komt Slick Rick toch teringhard!

Improvision
De grote uitschieter is voor mij toch wel Pistola.

RedLightCityBoy
thomzi50 schreef:
Auditorium

ZIEK ANTHEM, inderdaad, Madlib IS geniaal.

avatar van Rhythm & Poetry
Mos Def heeft een mooie stem, kan naast rappen ook prima zingen en heeft op The Ecstatic 9 van de 10 keer ook de producties mee. En toch ben ik nog niet enthousiast. Sowieso vind ik er iets te weinig tempo inzitten en duurt het mij misschien ook net wat te lang. Er staat met Auditorium een geweldige nummer op, de uitschietter voor mij, maar ik had graag meer van dit soort nummers gehad. Mos Def in combinatie met Slick Rick is dodelijk , helaas vind ik de overige nummers net wat te veilig en ik denk dat dit met name mijn grote probleem met dit album is.

avatar van MJ_DA_MAN
Die verse van Slick Rick is volgens mij gewoon knip en plak-werk want het klinkt niet alsof Mos en Rick samen in de studio hebben gezeten voor dit nummer. Ook de beat is dus al hergebruikt, net als alle anders (iig drie van de vier) Madlib-beats. Beetje Born Like This-achtig.

RedLightCityBoy
Idd, ik vind Slick Rick ook niet echt super overtuigend komen. Oke, zijn stem is natuurlijk fantastisch maar hij rapt te sloom en zonder kracht hier. Mos Def's inzet is wel overtuigend over die fenomenale Madlib beat.

Revelations lijkt recht vanop een Madvillain album te komen

avatar van MJ_DA_MAN
Zoals ik al eerder zei:
MJ_DA_MAN schreef:
Volgens mij worden de Madlib-beats weer van andere albums geplukt; dit is dus sowieso het geval bij Auditorium, maar ook bij Revelations. Bij Madvillainy 2: The Madlib Remix plaatste ik een tijd geleden dit bericht over het nummer Savage Beast :

Die bass-sample in Savage Beast .

En dat stukje wordt nou net in dat nummer gebruikt als beat. Aan de ene kant jammer, aan de andere kant op een erg positieve manier toevallig en vet.

PJC
Het is natuurlijk wel recycleren van beats maar ik vind het altijd wel tof als een goeie MC als Mos Def een beat die je al kende nog nét dat tikkeltje extra kan geven

dikke 4 dit album!

avatar van hiphopisntdead
Madlib & Mos Def, 1 woord: geweldig
Audiotorium is voor mij een van de beste tracks van dit jaar.
Dit bewijst ook dat Mos het nog steeds kan, ik ben echt heel erg overtuigd van dit album, werkelijk geweldig. Oh no doet het ook heel goed op dit album. En zelfs die spaanse track is goed