Mos Def - The Ecstatic (2009)

Label: Downtown

1. Supermagic (2:32)
  2. Twilite Speedball (3:02)
  3. Auditorium (4:34)

met Slick Rick

4. Wahid (1:39)
  5. Priority (1:22)
  6. Quiet Dog Bite Hard (2:57)
  7. Life in Marvelous Times (3:41)
  8. The Embassy (2:45)
  9. No Hay Nada Mas (1:42)
  10. Pistola (3:03)

15. History (2:21)

met Talib Kweli

16. Casa Bey (4:32)
avatar van 'State Of Mind'
Ik vind Slick Rick zijn stem en fow enzo helemaal niet tof Kan er moeilijk naar luisteren XD

Improvision
Ik vind Slick Rick's flow op die van MF Doom lijken.

Relax
Slick Rick past helemaal niet op die beat, dat is het hele eieren eten.

avatar van Raul
Oh mijn God, een nieuwe Mos Def plaat en ik wist het niet eens...
Mos is een held van mij, ga nu meteen checken

Hoop dat het wat is, sinds Black On Both Sides is het nooit meer veel soeps geweest met Mighty Mos (behalve in Be Kind Rewind, heerlijke film )

Rene1979
nog een paar keer gehoord toch een 3.5...

bowi01
even serieusm, slick rick is zo fuuuuuuuuuuuuuuucking dope op die track, echt de combinatie van de beat, mos def en slick rick is echt magic!

avatar van Osiris Apis
Wat een verrassing dit album. Verrassend goed wel te verstaan. Na zijn laatste 2 albums verwachtte ik niet veel van dit album.
De producties op het album vind ik erg dope en Mos Def klinkt ook goed.
De beat van Supermagic stond trouwens ook al op Oh No - Dr. No's Oxperiment als 'Heavy'.

RedLightCityBoy
Inderdaad! deze plaat draai ik te veel man! top album. Over Slick Rick's bijdrage op Auditorium ben ik toch van mening veranderd. top verse eigenlijk! hij past er dan wel niet helemaal op, het heeft wel iets mysterieus, Slick op een Madlib beat.

avatar van Gyzzz
Ben er zelf ook erg over te spreken. Mos Def weet altijd al heel losjes om te gaan met zijn muzikale materiaal, en als hij het dan in de hand houdt, levert dat altijd bijzondere mix van sereniteit met wildere elementen.
Hij wil de laatste jaren nog wel eens uit de bocht vliegen en zich verliezen in een vervelende nonchalance en misplaatst gitaargeweld. Hier lijkt hij beide kanten weer goed in evenwicht te hebben, en hoewel minder dan Black Star en Black On Both Sides, is dit weer een bijzonder genietbare plaat.

avatar van tovast
Ik heb tot nu toe alleen auditorium gehoord met Slick Rick.
Echt een lekker nummer, dit album ga ik zeker luisteren.
de beat kende ik al, Kleine jay & Cartes hebben er ook op gespit.

YouTube - Kleine Jay en Cartes - Kwamdi'n'da

avatar van Jordy
Ben ook positief verrast door dit album, maar ik begin met een voorzichtige 3,5 omdat ik het toch wat rommelig en wisselvallig vind klinken allemaal met hier en daar wat geniale dingen (Auditorium bijvoorbeeld). Ik sluit niet uit dat het nog wat omhoog gaat.

avatar van Pooiertje
Ik vind dit wel een aardig album, na de sterke tracks Auditorium en Wahid komen allemaal 'aardige' tracks, het is allemaal niet slecht, maar ook niet boeiend.

avatar van RestLove
Het luistert lekker weg, maar het niveau van bijv. een BOBS wordt nergens behaald, toch wel teleurgesteld.

avatar van FlyLo
Casa Bey & Life In Marvelous Times vond ik matig goed.

Heb nu ook Auditorium gehoord en kreeg bijna tranen in de ogen van geluk.

Komende week het hele album maar eens checken.

avatar van Niek
Je hebt al vier sterren geplaatst en gaat komende week pas het hele album checken?

Niek schreef:

Ik heb m'n schema wat verschoven

Album zakt een beetje in op het einde, maar het blijft toch goed.
Auditorium is en blijft het absolute hoogtepunt.

avatar van Niek
Vind het op het einde juist weer vet. Roses en History zijn geweldig en ook Casa Bey is uiterst chill.

Improvision
Voor mij situeert het hoogtepunt van het album zich dan weer bij:
No Hay Nada Mas, Pistola, Pretty Dancer, Workers Camp

RedLightCityBoy
Mooie dingen.

avatar van nega
Lekker album niet echt bijzonder, maar Auditorium en History vind ik toch wel van een hoog nivo. Mede door de producties en daarop Rick en Kweli

avatar van Jorge-E
Rapt deze kerel ook in het Spaans?
Als ik zo naar sommige titels kijk.

Jorge-E schreef:
Rapt deze kerel ook in het Spaans?
Als ik zo naar sommige titels kijk.

Hij zingt wel in het Spaans (?) in No Hay Nada Mas.

De rest is bijna uitsluitend Engelstalig.

Mos Def is trouwens niet zomaar een 'kerel', wel een legende

avatar van Jorge-E
FlyLo schreef:

Hij zingt wel in het Spaans (?) in No Hay Nada Mas.

De rest is bijna uitsluitend Engelstalig.

Mos Def is trouwens niet zomaar een 'kerel', wel een legende

Ok, en ik heb geen disrespect ofzo hoor voor deze legende.

Peace kerel

avatar van Raul
Het valt me wel op dat de meeste nummers best wel kort zijn
Maar klinkt tot nu toe heel aardig allemaal, wacht nog even met m'n stem.

avatar van Kill_illuminati
Ik was al weer vergeten dat Mos Def weer een nieuwe heeft en dus ben ik erg benieuwd vooral dankzij de positieve reacties hier.

avatar van Pooiertje
Auditorium en Wahid vind ik erg sterk, de rest vind ik dan erg matig

avatar van MJ_DA_MAN
Niet kijkende naar de details van dit album is dit een prima plaat die erg makkelijk in het gehoor ligt. Mos Def is niet mijn favo MC die altijd zijn goede en mindere momenten heeft (minder zingen mag wel). Voor het volgende geef ik niet minder punten, maar er heeft volgens mij weinig tijd in dit album gezeten doordat veel beats dus al oud zijn, waaronder Supermagic, Auditorium, Wahid, Revelations, History en het zullen er waarschijnlijk nog wel één of meer zijn. Ook Mos lijkt op zijn momenten niet meer te doen dan nodig is. En Slick Rick's vers klinkt dus echt alsof het uit een willekeurige nog niet uitgebrachte a capella van hem is geknipt en hier is geplakt. Ik denk dat het een grote plaat had kunnen worden als Mos meer aandacht had besteedt aan dit album. Zoals ik al eerder zei voor een groot deel een gevalletje DOOM - Born Like This, alhoewel MF het wél lukte een meer dan degelijke plaat te droppen.

avatar van Chrisseh
Een nieuw album van Mos Def... Black on Both Sides moet ik zeker nog een keer goed beluisteren... ben nog niet zo ongelovelijk weg van Mos Def als velen anderen. Ik was eerst ook niet echt van plan dit album te checken.. todat ik Auditorium hoorde.. wát een track! Heerlijk.

Weer een voordeel dat ik niet vaak instrumentals check. Zowel bij dit als Doom's album herken ik geeneen van de ge-recyclede beats. Als je het eenmaal weet is het natuurlijk wel een beetje jammer, maar ik erger me er niet aan.

avatar van MJ_DA_MAN
Chrisseh schreef:
Ik kende voor dit album ook alleen de beat van Revelations, maar DOOM koos imo voor betere instrumentals dan Mos. Ik geef er dus geen strafpunten voor gezien ik naar het totaalplaatje van het geluid van een album kijk, maar voor beide heren geldt wel: gebrek aan motivatie en inspiratie.

avatar van Raul
Mos lijdt ook (zoals wel meer artiesten, *ugh* nas *ugh*) erg onder de fantastische start van zijn hiphop carriere... Dan luister ik History met Talib Kweli, toch wel een erg lekkere track, en dan betrap ik mezelf erop dat ik meteen terug denk aan This Means You of Definition of Know That, en dus ook meteen maar concludeer dat die nummers toch wel allemaal drie keer briljanter waren dan History...

Jammer, maar kan nog steeds wel van Mos genieten gelukkig, de man heeft ook gewoon een lekkere stem met een heerlijke flow.