Mos Def - The Ecstatic (2009)

Label: Downtown

1. Supermagic (2:32)
  2. Twilite Speedball (3:02)
  3. Auditorium (4:34)

met Slick Rick

4. Wahid (1:39)
  5. Priority (1:22)
  6. Quiet Dog Bite Hard (2:57)
  7. Life in Marvelous Times (3:41)
  8. The Embassy (2:45)
  9. No Hay Nada Mas (1:42)
  10. Pistola (3:03)

15. History (2:21)

met Talib Kweli

16. Casa Bey (4:32)
avatar van ol' dirty
moet hem nogsteeds een keer goed gaan luisteren.. maar vind auditiorium en workers comp iniedergeval echt hele dope tracks.

avatar van Jacktherapper
5* nummers: Auditorium, Priority, Life in Marvelous Times, No Hay Nada Mas, Workers Comp., Revelations, Roses (prachtige bijdrage van Georgia Anne).. Dat vind ik er wel genoeg voor een geweldig album. Misschien wordt dit nog een 5* album. Mos Def is sowieso een van mijn favoriete rappers

Social_Mask
Goed album jah, complimenten voor Mos Def vooral die het geweldig doet. De beats zijn eens wat anders, maar soms had het van mij wel wat eenvoudiger, rustiger gemogen. Beetje druk op momenten. Vooral een sterk eerste helft.

avatar van ol' dirty
rest van de tracks zijn ook heeeeel goed te pruimen!
sterk album weer van mos def

avatar van Raydo
Zeer goed album, een van de betere van het jaar tot nu toe!

Er is maar één minder nummer eigenlijk, en dat is Auditorium met Slick Rick. Die gast, ik ken hem verder niet, heeft misschien wel de meest vervelende rapstem ooit...

avatar van BoordAppel
Meen je dat nou? Erg fijne laid-back rapper.

Social_Mask
Je kent hem niet?!?! Slick, Lodi dodi we like to party, Rick! Ga je schamen!
Ikzelf vind zijn verse trouwens ook niet zo goed als de meeste hier.

avatar van Raydo
BoordAppel schreef:
Meen je dat nou? Erg fijne laid-back rapper.
Kan er niks aan doen, vind zijn stem in dit stukje ronduit vervelend. Ik had het idee dat hij zit te rappen met een kunstgebit in.

Social_Mask schreef:
*schaamt zich*

Heb wat ouder werk van hem beluisterd, daar is zijn stem wél goed te pruimen.

Rene1979
Wow, wordt hier nu gezegd dat Slick Rick niet keihard komt op Auditorium Nou ja ieder ze mening. Ik vind hem Keihard komen op dit album

avatar van MJ_DA_MAN
Mwhah, vind Rick ook niet echt super voor de dag komen. Maar zoals ik al eerder zei:
MJ_DA_MAN schreef:
En Slick Rick's vers klinkt dus echt alsof het uit een willekeurige nog niet uitgebrachte a capella van hem is geknipt en hier is geplakt.

avatar van Stapler
Raydo schreef:

*schaamt zich*

Heb wat ouder werk van hem beluisterd, daar is zijn stem wél goed te pruimen.

Misschien had hij nu zijn Grillz in zijn mikkie .

avatar van nega
Rene1979 schreef:

Inderdaad, Slick is geweldig, gaat vooral om zijn delivery en sarcasme

Slick Rick komt heerlijk op Auditorium vind ik
Hele album is erg dope, merk wel dat ik History stiekem een beetje teleurstellend vind als comeback van superduo Mos Def and Talib Kweli (is toch wel een beetje een hereniging, ook al zegt Mos nog "and don't call it come back in particular")

Life in Marvelous Times is mn tijdelijke nieuwe favoriet

"This is Bed-Stuy, '82
Ninth floor, three tiny rooms, one view
Bucktown, Roosevelt House
Their green grass is green, our green grass is brown"

avatar van Raul
oh ja, ik schrok wel even van die zin, 'ken die gast verder niet'

dude!! het is slick rick! the ruler!

ladidadi, we like to party
we don't cause trouble, we don't bother nobody
we're.. just some men that's on the mic
and when we rockin' on the mic we rock the mic right!

slick muthafuckin rick!!

oke, zand erover, case closed

Social_Mask schreef:
Je kent hem niet?!?! Slick, Lodi dodi we like to party, Rick! Ga je schamen!
Ikzelf vind zijn verse trouwens ook niet zo goed als de meeste hier.

Het is Ladi Dadi

Ik ga dit ff checkn

raffael77
Zo ik heb het geluisterd en wat een .... album. Precies zoals ik dacht dat het zou worden. Slick Rick zijn tekst is duidelijk maar hij rapt met zo'n slechte flow dat je er wel om kan janken. Schaam je SL.

Voor de rest de producties zijn instrumentaal beter te luisteren dan met rap van Mos Def zelf. Dat geld eigenlijk alleen voor Oh No en Madlib beats. Ik vind het geen goed vervolg op zijn vorig album dat ook al niet te pruimen was. Hij heeft toch niet meer die energieke flow die hij bij rawkus had in het begin. Zonde van dit album.

avatar van Gyzzz
Inderdaad niet energiek, wel volledig controlerend.

avatar van Niek
En bij vlagen gewoon top. En laten we aub niet doen alsof zijn flow ooit echt super is geweest. Hij heeft een geweldige stem en gecombineerd met een prima flow (dus niet fantastisch) en goede teksten en mooie instrumentatie heeft ie hoge ogen gegooid. Wel nu, zijn stem is nog altijd hetzelfde, de teksten zijn ietsje minder maar de instrumentatie is weer top -> heerlijk album.
Op Quiet Dog Bite Hard flowt ie ook trouwens bijzonder goed.

avatar van PJC
PJC
tot hier toe samen met Colucci Era het beste wat in 2009 is uitgebracht. halfje erbij

Ik vind Mos zijn flow wel supergoed, op Black On Both Sides is hij onnavolgbaar

Vind Workers Company echt dope, jammer dat ie zo kort is..

avatar van gherdt
Jammer dat kant A zoveel sterker is dan het soms wat al te veel zwalkende kant B. Maar dat Mos Def na tien jaar eindelijk weer eens ook muzikaal de moeite waard is doet me bijzonder veel deugd. Heerlijk ontspannen en afwisselend plaatje met enkele grootse momenten (Auditorium, Life In Marvelous Times). Met nog iets meer focus zit er weer een meesterwerk aan te komen. Tot dan doe ik het met deze zeer fijne plaat.

avatar van dilladawg
ik vind het eigenlijk best tof, vooral auditorium.
die beat! echt King Madlib!

Relax
dilladawg schreef:
ik vind het eigenlijk best tof, vooral auditorium.
die beat! echt King Madlib!

Het slechte nieuws is dat die beat gemaakt was voor een instrumental album.. dus niet speciaal voor Mos Def, dat maakt de beat al een stuk minder speciaal.

avatar van tovast
Relax schreef:

wat veranderd dat aan de kwaliteit van de beat?

avatar van Niek
Niets.

avatar van dilladawg
Relax schreef:

Ben ik het helemaal met je eens, ik kende de beat al voor dit album(Movie FInale, beatconducta india).
Kleine jay & Cartes hadden er ook al eens een sessie opgedaan.
Maar toch, zo'n fantastische beat met Mos die rapt vind ik echt een fantastische combinatie!

Omdat ik het nummer I against I met Massive Attack echt geweldig vindt ben ik zijn solowerk ook maar eens gaan proberen. The Esstactic is een lekker album, maar stijgt voor mijn gevoel nooit echt boven de middelmaat uit. Zeker als je het vergelijkt met het geniale I against I.

avatar van Rhythm & Poetry
Je moet zeker Black on Both Sides checken en Black Star (een album samen met Talib Kweli). Dat zijn de twee meesterwerken van Mos Def.

Rhythm & Poetry schreef:

Thanks voor de tip. Dit is wel de soort hip-hop die ik zeker kan waarderen.