Porcupine Tree - The Incident (2009)

Label: Roadrunner

1. Occam's Razor (1:55)
  2. The Blind House (5:47)
  3. Great Expectations (1:26)
  4. Kneel and Disconnect (2:03)
  5. Drawing the Line (4:43)
  6. The Incident (5:20)
  7. Your Unpleasant Family (1:48)
  8. The Yellow Windows of the Evening Train (2:00)
  9. Time Flies (11:40)
  10. Degree Zero of Liberty (1:45)
  11. Octane Twisted (5:03)
  12. The Séance (2:39)
  13. Circle of Manias (2:18)
  14. I Drive the Hearse (6:41)
  15. Flicker (3:42)
  16. Bonnie the Cat (5:45)
  17. Black Dahlia (3:40)
  18. Remember Me Lover (7:28)
nicoot
Grappig trouwens hoe plots veel meer mensen de "The Incident"-avatar hebben

avatar van ricardo
Ik ben benieuwd wanneer deze in de schappen ligt. Ik hoop ook dat ze de lijn van Fear Of A Blank Planet verder doorzetten. Hoewel ik Stupid Dream en Up The Downstair mooie albums vind. De laatste 2 albums vind ik echt super, lekker stevig, met ook rustige stukken erin, maar vooral de sfeer en samenheng van de laatste 2 spreken mij enorm aan. Maar hopen dat dit album ook qua stevigheid in de buurt zit van de laatste 2 van hun.

avatar van charlezzz
Tha)Sven schreef:
Waarom maken ze zulke prachtige LE's niet voor vinyl ?

even geduld aub, daar wordt aan gewerkt !

avatar van Lin
Lin
Kasperbert schreef:
Op youtube staat Time Flies eindelijk. Klinkt toch wel erg veelbelovend.

Inderdaad, klinkt wel weer erg 'kan niet wachten op de rest' -achtig

(en hoi kas! )

Richard-x
Waar blijft die video van Time Flies eigenlijk?..

Kan Roadrunner niet gewoon gewoon een ''Stupid Joke'' aankondigen zonder dat mensen gaan denken dat er nog een plaat uitkomt?

avatar van Nicholas123

Kingsnake
Vind de heisa wel weer lekker overdreven.
Porcupine Tree is geen slechte band.
Maar het lijkt alsof mensen aan niets anders kunnen denken.

Ik merk wel wanneer het uitkomt, en dan download ik het dan wel.

Fanaticisme is niet goed voor je hart.

avatar van Pooiertje
Nicholas123 schreef:

Haha ja

avatar van Kasperbert
Nicholas123 schreef:
Denkt iemand anders trouwens ook aan Dogs en Sheep tijdens Time Flies?

Ja, Animals schoot ook al door mijn hoofd. Niet dat dat nou heel erg is...

Lin schreef:
(en hoi kas! )

Hoi Lin , ik weet het, ben een tijdje niet superactief hier meer geweest

Kingsnake schreef:
Vind de heisa wel weer lekker overdreven.
Porcupine Tree is geen slechte band.
Maar het lijkt alsof mensen aan niets anders kunnen denken.

Ik merk wel wanneer het uitkomt, en dan download ik het dan wel.

Fanaticisme is niet goed voor je hart.

Richard-x
Dames en heren: Hij is gelekt!

Met een beetje moeite kun je hem al vinden op het net.

avatar van vigil
Richard-x schreef:
Dames en heren: Hij is gelekt!

U kunt trots op u zelf zijn...

avatar van Bluebird
Nou, aangezien het hier niet is toegestaan krijg je bij deze de bijzondere eer uitgerekend moi een PBtje te sturen met de link. Deal?

Kingsnake

Jij bent duidelijk geen echte fan..

Geen fanatic. Maar ik ken en luister Porcupine Tree al, zeg maar 10-12 jaar. En heb en ken alles van ze.
Maar ben niet zo enthousiast en fanatiek als anderen.

avatar van THEMARSVOLTA
Volgens mij is ie niet eens gelekt, kan 'm echt nergens vinden, x richard bedoelt waarschijnlijk de fake versie die al sinds gisteren in omloop is.

Bluebird schreef:

Ik ook graag! Tenzij het alleen Time Flies is, die 5:25 ken ik ondertussen ongeveer vanbuiten

avatar van THEMARSVOLTA
Wel erg benieuwd naar heel Time Flies, de uitgekomen 5.25 minuten zijn erg sterk en ik heb zo'n gevoel dat voordat deze 5.25 minuten waren begonnen er een stilte in zat a la Anesthetize op circa 12 minuten, oftewel iets heftigs ervoor.

nicoot
Ik kan me echt moeilijk voorstellen dat een nummer als Time Flies 11:40 kan duren; er moet mijns inziens dus echt een hele metamorfose aan te pas komen. In tegenstelling tot THEMARSVOLTA denk ik dat dit het absolute begin van het lied is, dat gevoel heb ik..

Nu ja, een wilde gok hé, we zullen wel zien

avatar van Bluebird
Time Flies in de 5 min. versie is misschien een single edit? Een track, rechtstreeks afgeleid van Dogs (17:08) die nogal Sheepachtig eindigt lijkt me gewoon aan elkaar geplakt.

avatar van Tijmennn309

Jij bent duidelijk geen echte fan..

Jij wel? Tsss downloader! Kopen zul je het!

nicoot schreef:

Nu ja, een wilde gok hé, we zullen wel zien

Ik denk dat je gelijk gaat krijgen:

The Incident track by track review(disc 1):
Metal Hammer » Blog Archive » Porcupine Tree - ‘The Incident’: Track-By-Track Album Preview - metalhammer.co.uk

Tijmennn309 schreef:

Jij wel? Tsss downloader! Kopen zul je het!

- Ik heb de cd al besteld.
- Ik heb mijn HMH kaartje ook

Neem me vooral niet kwalijk .

avatar van Tijmennn309
Richard-x schreef:

- Ik heb de cd al besteld.
- Ik heb mijn HMH kaartje ook

Neem me vooral niet kwalijk .

ah nou, mooi! die deluxe edition? 70 euro vind ik dan wel weer wat overdreven

avatar van charlezzz
Tijmennn309 schreef:

ah nou, mooi! die deluxe edition? 70 euro vind ik dan wel weer wat overdreven

dat dan weer niet natuurlijk. het blijft natuurlijk wel een arm studentje dat vanaf zijn pc'tje de meest spannende dingen beleeft.

charlezzz schreef:

Ik kan er prima tegen als ik een cd iets vroeger in bezit heb dan normaal. Voel toch weer een beetje exclusief, dus in die zin is het inderdaad wel spannend.

Ik koop zelf uiteraard al mijn PT cd's gewoon, dus ik ben een brave jongen. Jij trouwens veel plezier alvast met je Deluxe edition!

avatar van Godan
Deluxe edition besteld! Porcupine Tree is zo'n beetje de enige band waarbij ik dit soort dure geintjes uithaal. Maar daarvan weet je ook dat je altijd kwaliteit krijgt...ze hebben mij in ieder geval nog nooit teleurgesteld.

Overigens kan het (ingekorte) Time Flies me nog niet zo bekoren. Maar ja, da's ook eigenlijk maar een kleine soundbite.
En ja, de link naar Pink Floyd's album 'Animals' is bij dit nummer wel erg nadrukkelijk aanwezig.

avatar van THEMARSVOLTA
Heel vervelend trouwens dat ik nu verplicht ben om de (veel te dure)Deluxe Edition aan te schaffen als ik de 5.1 mix wil...

avatar van Godan
THEMARSVOLTA schreef:

Nee, hoor. Deze deluxe editie is een limited edition waarbij de dure prijs voornamelijk te verklaren is aan het dikke boekwerk dat erbij zit.

Er komt ongetwijfeld binnenkort een cd/dvd editie uit, zonder dat boekwerk, die veel goedkoper is.

avatar van glenn53
Nou conform de site en de woorden van dhr. Wilson zit dat er niet in, maar zeg nooit nooit en dan zeg ik het 2x .....

avatar van Jeroenmarillion
THEMARSVOLTA schreef:

Er komt op termijn ook een dvd-audio via het bands label. Dus als je eerst tevreden bent met een stereo mix kan je ook de reguliere cd kopen.