Porcupine Tree - The Incident (2009)

Label: Roadrunner

1. Occam's Razor (1:55)
  2. The Blind House (5:47)
  3. Great Expectations (1:26)
  4. Kneel and Disconnect (2:03)
  5. Drawing the Line (4:43)
  6. The Incident (5:20)
  7. Your Unpleasant Family (1:48)
  8. The Yellow Windows of the Evening Train (2:00)
  9. Time Flies (11:40)
  10. Degree Zero of Liberty (1:45)
  11. Octane Twisted (5:03)
  12. The Séance (2:39)
  13. Circle of Manias (2:18)
  14. I Drive the Hearse (6:41)
  15. Flicker (3:42)
  16. Bonnie the Cat (5:45)
  17. Black Dahlia (3:40)
  18. Remember Me Lover (7:28)
Kingsnake
Tijmennn309 schreef:

Jij wel? Tsss downloader! Kopen zul je het!

Steven Wilson hoeft aan mij niet meer te verdienen. Kocht vroeger alles al. Blackfield, No-Man noem maar op. Cd's zijn mij te duur tegenwoordig. En ik steun liever de kleine bandjes dan die grote.

avatar van THEMARSVOLTA
Als dit album niet gaat lekken voor 14 september is het de eerste keer in tijden dat ik als eerst op cd zal gaan luisteren.

avatar van Tijmennn309
Lijkt me juist tof! Dan kun je het album in zijn volle glorie beluisteren ipv crappy mp3 kwaliteit

nicoot
Volledig mee eens!
Wanneer komt dit nu überhaupt uit? Ik heb al 14, 15, 18, 19, 20 en 21 september gelezen... Is 't 15 september wereldwijd in de rekken?
Ook in de Gentse Fnac?

avatar van Tijmennn309
14 September volgens Road Runner...

avatar van charlezzz
11 september volgens Steven Wilson...

YouTube - Porcupine Tree The Incident

Misterfool
toch niet toevallig een dubbel betekenis door die datum(11 september) en deze titel(the incident)

Misterfool schreef:

nee, het was origineel de bedoeling hem de 18e uit te brengen maar dat is een week vervroegd ivm met de amerikaanse toernee.

Richard-x
Deluxe Editie besteld, gewone 2cd versie geannuleerd!

Ik heb gewoon zelf liever alles compleet inclusief boekwerk, staat mooier bij de collectie, laat maar komen .

avatar van THEMARSVOLTA
Ben 'm nog steeds aan het overwegen, 77 euro is wel veel, zelfs voor PT.

Wil 'm vooral vanwege de 5.1 mix, de mixes van FOABP, Deadwing, In Absentia, Stupid Dream zijn fantastisch.

avatar van glenn53
Nu is ook de vinylen versie in de pre order, ik kon het weer niet laten arme bankrekening.........

glenn53 schreef:

sorry

overigens ... www.porcupinetree.nl

binnenkort wss nog wat nieuws daarop.

avatar van glenn53
Ach Charlezzz zo help ik PT met 2 lp's de charts in hahaha

THEMARSVOLTA schreef:
Ben 'm nog steeds aan het overwegen, 77 euro is wel veel, zelfs voor PT.

Je moet in je achterhoofd houden dat Steven Wilson's werken altijd om te kwijlen zijn, en een stukje artistieke kunst altijd wel leuk is om erbij te hebben tijdens het luisteren hiervan. Ik denk zelf dat het de luister-ervaring alleen maar mooier zal maken

Wacht vooral niet te lang,..
zodra er ''Out of stock'' staat, krijg je spijt!

avatar van Kasperbert
Allmusic heeft ook al een review van het album, waar ze het 3,5 ster geven. Maar het blijft allmusic en die vind ik toch vaak raar uitpakken in hun ratings (kijk maar naar de ratings bij de Camel albums).

17 augustus wordt de video van Time Flies uitgebracht , weer geregiseerd door Lasse Hoille. Toch mooie clips altijd.

avatar van Bluebird
THEMARSVOLTA schreef:
Ben 'm nog steeds aan het overwegen, 77 euro is wel veel, zelfs voor PT.

In geen 77 jaar. De freak zal het er grif voor over hebben maar eerst de hele cd maar eens horen en dan nog ben ik dik tevreden.

Bluebird schreef:

Ik was jou nog vergeten te mailen dat ik hem al heb kunnen bestellen bij een kennis van ons, dus ik ben blij nu!

In ieder geval...alvast bedankt dat je me wilde helpen!

Kasperbert schreef:

Genre:
* Pop/Rock

Hehe,..juist

Voor de rest is het natuurlijk een stom kut review, waarbij ik zelf betwijfel of ze het überhaupt wel gehoord hebben

avatar van Bluebird
Richard-x schreef:

In ieder geval...alvast bedankt dat je me wilde helpen!

No problemo en veel plezier ermee!

avatar van Tha)Sven
Staat er overigens nog iets op de normale LPs, wat er juist niet op de limited edition staat? Want voor 40 euro voor een dubbel LP + boekwerk vind ik het misschien wel waard.

Tha)Sven schreef:

reguliere lp's zijn qua inhoud exact gelijk, alleen de verpakking is anders.

avatar van J0ttem
Kasperbert schreef:

Boh, die ratings van Allmusic zijn niet echt serieus te nemen, vooral met albums als deze, die waarschijnlijk veel luisterbeurten nodig heeft om goed op je in te werken.

Ik kan in ieder geval niet wachten, ik weet zeker dat PT weer een kwaliteitsplaat gaat neerzetten

avatar van Amicus
Waar haalt de man de tijd vandaan om weer met nieuw album op de proppen te komen, volgens ademt hij muziek.

Ik zou wel eens willen weten wat voor album hij zou uitbrengen als hij bv 2 jaar alleen aan een PT zou werken, dan krijg je volgens mij een perfect album ipv een erg goed album.

Amicus schreef:

als hij twee jaar aan een album zou werken, zou dat niet een porcupine tree album zijn maar een solo album. ga er maar gevoeglijk van uit dat insurgentes de richting is die hij het liefste volgt

avatar van tribaltyn
interessante ontwikkeling zijn de vele kortere nummers van onder de 2 minuten, dat zijn we niet gewend van PT

avatar van andnino
Niet dat het nou allemaal korte liedjes zijn. Het kon in veel gevallen gewoon een lang nummer geweest zijn, opgedeeld in fragmenten.

Richard-x
Ik weet niet wat ik van de clip moet denken..
De beelden doen amateuristisch aan, ik denk dat het beter had gekund.

Deze video lijkt haast op sommige vlakken met ''Photobooth-Video/Cam'' voor de Mac gemaakt te zijn, de personen in de video dan.

Time Flies Video:

Untitled Document - roadrunnerrecords.co.uk

avatar van Erikpol
Richard-x schreef:
Ik weet niet wat ik van de clip moet denken..
De beelden doen amateuristisch aan, ik denk dat het beter had gekund.

Ik denk niet dat PT zich maar iets zal aantrekken van "commericele" clips te zien op MTV etc, met gelikte regie Gewoon een eigen stijl.

Richard-x
Nader inzien vind ik de video op deze High Quality 'versie' wel aardig, 't was even schrikken,..te hoge verwachtingen denk ik

Maar inderdaad, de stijl past mooi bij het nummer