The Serenes - Barefoot and Pregnant (1990)

Alternatieve titel: The Blurred, Concealed and Declined Songs of the Serenes

Label: RCA

1. Voodoo Economics (4:44)
  2. Beneath the Canopy (3:50)
  3. Abiding Place (4:49)
  4. Wayland Smithy (2:53)
  5. Follow the Rural Coast (4:35)
  6. The World Is a Woman's Breast (3:59)
  7. Rebecca (You're Gonna Be Allright) (3:49)
  8. Mermaid Mystery (4:05)
  9. Good Missionary (4:22)
  10. Trip Down Memory Street * (9:33)
  11. Good Missionary * (4:05)
  12. Homeland * (3:53)
  13. Lotusgirl * (4:59)
  14. Dreamdominion * (4:03)
  15. Chemistry of Love * (2:25)
  16. We Won't Change * (4:04)
  17. Trembling Vicinity * (5:43)
  18. Transience * (3:02)
  19. Ruby Legend * (6:59)
  20. Green Blades Risin' * (4:33)
avatar van R-Know
Zelfs op Qobuz gevonden.
Blijft een superplaat.

avatar van linxde1
Dubbel LP binnen! Top plaat! Ik had hem vroeger op CD, maar die is kwijt geraakt. Nu op blue vinyl. Erg blij mee.

avatar van Man of Sorrows
Met Rebecca kon het achteraf enkel maar goed komen na zo een fraai nummer. Vreemd dat deze maar als vierde staat bij de favorieten, het volledige album is een topper vol subtiliteit maar dit liedje vind ik helemaal buiten categorie. Hoeveel fraaie wendingen zitten er eigenlijk in dat nummer?

avatar van johan de witt
EttaJamesBrown schreef:

Abiding Place heeft al bijna 10.000

Nu al 65.000

avatar van kappeuter
Outlaw104 schreef:
Het is eindelijk zover, het album staat sinds een uur geleden op Spotify
Weliswaar zonder de bonustracks.

Bonustracks staan inmiddels ook op Spotify!

Jammer dat Back to Wonder er nog niet op staat.

avatar van Outlaw104
kappeuter schreef:

Bonustracks staan inmiddels ook op Spotify!

Jammer dat Back to Wonder er nog niet op staat.
Nee jammer, dat stond wel op de planning.

avatar van Twinpeaks
Wat een prachtige plaat is dit toch. Al vanaf dag 1 in het bezit en hem eigenlijk erg lang niet gedraaid. Ik weet nog dat ik hem hoorde in een platenzaak in Roosendaal. Ik zat in dienst in Ossendrecht en ging daar vaak heen om muziek te scoren. Tijdens het struinen stond deze op in de winkel, en ik was meteen verkocht. Kon ook niet geloven dat dit een Nederlands product was. By far 1 van de mooiste platen van Nederlandse bodem. Favoriete tracks selecteren is praktisch onmogelijk. Alles is prachtig. 5 hele dikke sterren.

avatar van IntoMusic
Je maakt mij nieuwsgierig. Nog nooit van de band gehoord maar dit vraagt om een ontdekkingsreis

avatar van IntoMusic
Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond, maar wat een geweldig dubbelalbum. Vanaf de eerste track zat ik er al in en door de wisselingen in tracks maakt het een feestje voor het gehoor. Halverwege het album (of eigenlijk bij CD2) werd ik echt even weggeblazen door Trip Down Memory Street en het geweldige gitaarwerk op Good Missionary. Na 1 luisterbeurt is het voor mij de ontdekking van dit jaar, ook al is het 34 jaar later .

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Recensie met AI-auteurschap en reacties daarop weggehaald. Wij van de crew vinden het sowieso geen goeie ontwikkeling dat mensen AI gaan gebruiken om hun recensies te schrijven - dat haalt het hele idee van door en voor de community geschreven recensies onderuit, en stel je voor dat iedereen dit gaat doen...!

Maar als je dat dan toch doet, zorg dan in ieder geval dat 1. je de tekst zorgvuldig dubbelcheckt op feitelijke onjuistheden voor je hem post, en 2. je er expliciet bij zet dat er AI is gebruikt. Dat is wel zo transparant, en eerlijk tegenover de gebruikers die de moeite nemen om hun gedachten zelf uit te schrijven.

avatar van Rainmachine
De 2-LP reissue samen met de opvolger Back To Wonder op vinyl gekocht. Blijft toch een prachtig album en de extra schijf met bonusnummers is ook zeer de moeite waard. Ik had deze al maar het is wel leuk om het compleet op een album te hebben. Good Missionary is hier de topper, wat een prachtig gitaarwerk, alleen jammer dat het wat snel uit de mix wordt gedraaid, had nog wel een paar minuten door mogen gaan. Dat geldt ook voor Trip Down Memorystreet, ook hier prachtig gitaarwerk. Ook zijn er wat kleine nuances die mij wat aan Paul Dokter's debuutalbum met The Toylets denken, een album dat ik ook nog steeds regelmatig draai. Als ik de beide albums van de Serenes vergelijk dan steekt deze er toch wel met kop en schouders boven uit.

De bonusnummers van de extra schijf trekken dit album nog een gradatie omhoog. Mooi om de band in ruwe goedklinkende demo vorm te horen met nummers die niet op de originele plaat staan. Het is allemaal een stuk puurder en gepassioneerder, heel erg fraai en dat maakt dat ik de plaat nu de volle mep geef. Een zeer fraaie reissue van een bijzonder album. Hulde voor het Excelsior label dat ze dit op deze manier uit hebben gebracht!

avatar van Bongo Fury
Mijlpaal in de Nederlandse popgeschiedenis. Destijds bij het uitkomen was ik al helemaal verliefd op deze plaat. Toen de reissue uitkwam, heb ik mijn enkele exemplaar ingeruild voor de 2-cd, met daarop de essentiele bonustracks.

Waar ik me een beetje aan stoor is dat voor deze plaat soms het predicaat "on-Nederlands goed" wordt gebruikt.... Alsof in Nederland geen goede muziek zou worden gemaakt? Hé, er zijn zat prachtige platen gemaakt door Nederlandse artiesten! Denk maar aan UDS, Johan, Daryll Ann, Fatal Flowers, Golden Earring, Brainbox (en dan pak ik nog maar enkel wat hoogtepunten uit de rockhoek...)

avatar van Outlaw104
The Family Acid, de hernieuwde samenwerking van The Serenes voormannen Theo de Jong en Paul Dokter wordt nu eindelijk uitgebracht.
Nu, 5 jaar na het overlijden van Paul Dokter presenteert Concerto Records op haar eigen label het, naar eigen zeggen, prachtige album getiteld "Colour Out of Space".
Het album heeft een heel ander geluid dan de gitaarpop van de Serenes, maar is onmiskenbaar het werk van deze heren.
Paul en Theo waren grote Talk Talk fans.
Het ontwerp van de hoes is dan ook van James Marsh, de man die ook Talk Talk albums vorm gaf.
De titels van de tracks heb ik nog niet kunnen achterhalen, dus kan hem hier bij MusicMeter nog niet opvoeren, maar onderstaande hoes is al wel vrijgegeven. Sterker nog, de releasedatum is morgen (02-10-2025) al. Uiteraard al te bestellen bij Concerto.

Hoes