Megadeth - Endgame (2009)

Label: Roadrunner

1. Dialectic Chaos (2:28)
  2. This Day We Fight! (3:29)
  3. 44 Minutes (4:39)
  4. 1, 320' (3:52)
  5. Bite the Hand (4:03)
  6. Bodies (3:36)
  7. Endgame (5:59)
  8. The Hardest Part of Letting Go... Sealed with a Kiss (4:44)
  9. Head Crusher (3:28)
  10. How the Story Ends (4:31)
  11. The Right to Go Insane (4:20)
  12. Washington Is Next! [Live] * (5:31)
avatar van james_cameron
Prima nieuw album, waarop de band qua energie en inzet als herboren klinkt. Dit vertaalt zich niet altijd naar echt bijzondere songs, maar het grootste gedeelte van de plaat is de moeite waard. Beste track is This Day We Fight, met zijn opgefokte ritme, gemene zang en voortdurend knallende gitaarsolo's. Deze track doet de hoogtijdagen van Rust In Peace herleven en is wat mij betreft één van de beste songs van de band ooit. Ook de titeltrack en Head Crusher zijn spetterende tracks. Jammer dat dat niveau geen album lang gehandhaafd kan worden.

avatar van Psycho Holiday
Heb dit album een aantal keer geluisterd maar ik ben er niet van onder de indruk. Nu ben ik dat nooit echt geweest van Megadeth, maar platen als Rust in Piece en Piece Sells vind ik wel leuk om eens in de zoveel tijd te draaien.

Technisch gezien zit het nieuwe album prima in elkaar, maar het eindeloze gesoleer heeft geen doel voor ogen en is dus wat mij betreft vaak overbodig. Er zijn een paar nummers die ik wel goed in elkaar vind zitten zoals 1320 en Headcrusher, maar de andere nummers blijven me niet bij.

avatar van Kondoro0614
Alweer het derde album op rij waarvan ik toch wel kan zeggen dat Mustaine met zijn formatie niet stil gezeten heeft en hier weer een aantal echt, knallende platen verwerkt heeft in een prima album. 'Endgame' laat zich prima horen, met een heerlijk knallende plaat om de cd mee te starten en het einde knalt net zo hard door, wees daar maar niet bang voor. Toch ben ik in dit album wel het meeste fan van de eerste drie platen, waarvan ik toch moet zeggen dat 'Dialectic Chaos' klein maar fijn is, met heerlijk gitaarspel en een paar fijne solo's weten ze het album toch goed in stand te houden. Waarop de CD daarna wat rustig door raast en weer knallend eindigt heeft de CD mij zeker goed geraakt en is dit werk van Mustaine weer een feit waarop we kunnen zien dat deze man niet graag stil zit.

Tussenstand:

01. Rust in Peace
02. Countdown to Extinction
03. Peace Sells... But Who's Buying?
04. Dystopia
05. The System Has Failed
06. Endgame
07. So Far, So Good... So What!
08. Youthanasia
09. United Abominations
10. Cryptic Writings
11. Risk
12. Killing Is My Business... and Business Is Good!
13. The World Needs a Hero

avatar van namsaap
Wat een heerlijk album blijft Endgame. Ik draai het album zelden en ik vraag me nu weer af waarom.... Dit is wat mij betreft het beste album van Dave sinds de herstart van Megadeth en misschien zelfs na Rust In Piece en Peace Sells... ook het beste album uit het oeuvre van de band.

Ik lees hieronder her en der opmerkingen over een vergelijk met Rust In Piece, maar ik hoor zelf meer de onstuimigheid van So Far, So Good... terug. Het instrumentale intro met aansluitende knaller waarmee dit album begint doet natuurlijk ook terugdenken aan Into The Lungs Of Hell en Set The World On Fire.