Megadeth - Endgame (2009)

Label: Roadrunner

1. Dialectic Chaos (2:28)
  2. This Day We Fight! (3:29)
  3. 44 Minutes (4:39)
  4. 1, 320' (3:52)
  5. Bite the Hand (4:03)
  6. Bodies (3:36)
  7. Endgame (5:59)
  8. The Hardest Part of Letting Go... Sealed with a Kiss (4:44)
  9. Head Crusher (3:28)
  10. How the Story Ends (4:31)
  11. The Right to Go Insane (4:20)
  12. Washington Is Next! [Live] * (5:31)
The Oath
Ik ben eens curieus of dit zich kan meten met Death Magnetic en World Painted Blood.
Kwestie van de Thrashhelden te vergelijken, wat eigenlijk altijd gebeurd.

Maar anderzijds kan het me geen zak schelen. Als we maar een goed plaatje krijgen, want met de vorige (UA) was ik wel teleurgesteld.

avatar van Edwynn
Wat dacht je? Headcrusher is al te beluisteren op youtube e.d. Dat veegt de vloer aan met de voormalige broodheren van Mustaine. Als de rest ook zo klinkt dan wordt dit het album van het jaar.

The Oath
Edwynn schreef:

Gewoon even 9 september afwachten (of vroeger indien lek). Dan weet ik u er mijn mening over te vertellen.

avatar van Sinner
The Oath schreef:

Voorspelling: ja en nee. Megadeth is qua songs al jaren stukken beter dan Metallica (Death Magnetic is leuk voor eens af en toe te beluisteren maar klinkt voor mij nog altijd te geforceerd en veel te fragmentarisch) maar om een cd te maken die harder doormept dan Slayer moet je al van goede huize komen. (laat staan dat je kwalitatief net zo consistent kan zijn als hun).

Headcrusher klonk in ieder geval al erg lekker. Als de overige songs dit niveau kunnen houden ben ik in ieder geval ook heel erg tevreden ermee. Album van het jaar zien we wel aangezien er wat mij betreft nog een hele hoop knallers zitten aan te komen (oa ook een nieuwe Immortal, Paradise Lost en Jon Oliva's Pain,...)

avatar van Mr. Olaf
Head crusher reeds gehoord, klinkt berevet!

avatar van James Douglas
Zeg stond er op de voorganger niet een bonustrack die The Bodies Left Behind als titel van aard was?

Anywho, Head Crusher klonk helemaal niet onaardig en al een klasse beter dan de teleurstellende voorganger. Ik ben zowaar nog benieuwd naar de fratsen van meneer Mustaine.

avatar van Sinner
James Douglas schreef:

Nee. Het was well de bedoeling dat dit nummer als bonustrack zou eindigen op United Abominations maar dat is uiteindelijk dan toch niet gebeurd. Maar of dit exact dezelfde song is of dat het nog wat herwerkt is weet ik niet.

avatar van James Douglas
We zullen wel horen. Wat mij betreft laat Mustaine trouwens die rare politieke statements van de voorgaanger thuis. De man verwoordde vroeger bepaalde misstanden toch een stuk beter naar mijn smaak maar dat is een subjectief gegeven.

PriestMaiden
Headcrusher is al zeker een goed nummer. Ik hoop dat heel het album dat niveau haalt. Volgens Mustaine zelf zou het album gaan klinken als Rust in Peace. Ik kijk er wel naar uit naar dit album.

Joy
headcrusher, klinkt lekker,maar eerlijk gezegd, dit kennen we toch allemaal al?

avatar van James Douglas
Juist, precies de reden dat ik niet sta te springen als Mustaine zou proberen in de richting van Rust In Peace te hengelen. De voorganger probeerde ook al wat minder subtiel mee te liften op vervlogen tijden. Die klassiekers zagen het levenslicht in een totaal andere periode van Mustaine, met name op het vlak chemisch gebruik. Megadeth is op zijn best als Mustaine zijn eigen weg kiest en niet bang is om paden te bewandelen die andere bands in dit subgenre niet durven te betreden. In dat licht vind ik platen als Youthanasia en Cryptic Writings erg de moeite waard. De comebackplaat uit 2004 The System Has Failed had die durf in diversiteit in muzikaliteit en lyrische doordachtheid. Dat miste ik enorm op de opvolger, en tot op heden laatst Megadeth, en als ik eerlijk ben vind ik de tekst van Headcrusher behoorlijk onder het niveau van wat hij eerder al eens gepend heeft.

avatar van Edwynn
Hoewel ik eigenlijk geen één Megadeth album slecht vind, ervaar ik het oplaaien van oude vuren op de twee voorgaande albums wel als heel erg aanstekelijk. Helemaal terug naar Rust In Peace tijden is het nou ook weer niet. Er is genoeg wat ook refereert aan Youthanasia of Countdown To Extinction.
Wat betreft de lyrische escapades van Mustaine op United Abominations ben ik het helemaal met James Douglas eens. Dat gespuw op de Verenigde Naties was erg stompzinnig en ongenuanceerd en dat ben ik niet gewend van onze voormalig Choose Or Loose presentator.

avatar van James Douglas
Hehe, de tijd dat Mustaine als MTV-presentator begin jaren negentig naar de Democratische Conventie ging om zijn schulden door druggebruik weg te werken

avatar van De Ulk
Ik hoor 'm nu voor de tweede keer. Goede plaat, typisch Megadeth.

avatar van Kef
Kef
Het nummer 1, 320' is ook vrijgegeven. Klinkt niet verkeerd, dit kan best wel eens weer een fijn ouderwets Megadeth album worden.

avatar van Sebashuis
Live en album technisch zijn ze in ieder geval veel beter geworden de laatste jaren hopelijk zetten ze die lijn hier weer door.

alles wat ik gehoord heb klinkt alvast geniaal!

Joy
geniaal niet, maar megadeth heeft in zijn carrierre wel immer een behoorlijk hoog niveau gehad, met enkele missers, maar ook met enkele uitschieters

ver de gehele carriere gezien geef ik megadeth een 8

deze moet nog ff bezinken

avatar van Sebashuis
In vergelijking met de laatste 2 albums vind ik de nummers Headcrusher en 1.320 toch redelijk geniaal.

Beter dan de Peace Sells en Rust in Peace albums is het niet maar dat had ik ook niet van verwacht.

avatar van Dexter
De nieuwe nummers doen me vooralsnog vrij weinig. De weg van UA is hier weer genomen: veelal snelle nummers, melodische refreinen, maar zonder echt heel erg memorabel te zijn. De solo's zijn meer een kwestie van zoveel mogelijk noten in een maat te stoppen, en de melodie wordt zo vaak uit het oog verloren. Wisten Mustaine en zijn vroegere gitaristen hier eerder een passende balans in te vinden, lijkt het kompas nu in de verkeerde richting te zijn doorgeslagen. Is dit de invloed van Broderick? Ik kan alleen nog maar het volledige album afwachten, en af en toe de twee gelekte nummers een herbeluisteren voordat ik mijn mening herzie, maar vooralsnog lijkt me dit een kleine teleurstelling te worden.

Akron777
Dexter schreef:

Ik kan me hier eerlijk gezegd helemaal bij aansluiten. Ik ben nu zo'n zes jaar fan van Megadeth. En de alles tussen Peace Sells en Cryptic Writings kan ik erg goed waarderen, eventueel nog 2 of 3 nummers van UA en System has Failed, maar dit word me teveel. De ene line-up na de andere. Ik weet niet eens welke artiesten er gespeeld hebben in Brussel begin dit jaar. Dat nieuwe nummer 1320, voor mij is het gewoon weer een opgefokte compositie op wat oude nummers met op het laatste inderdaad een afgeraffelde solo van zoveel mogelijk noten per minuut. Op en af, op en af. Solo's zijn zo veel meer dan alleen veel noten achter elkaar. Iron Maiden had genoeg melodische lijnen en solo's die helemaal niet aan een stuk doorgingen. Ook dat 'Headcrusher'. Volgens velen gaat het weer terug naar de RIP periode. Nu vind ik RIP muv. de eerste 3 nummers al niet zo geweldig (eigen mening), maar die zg. composities die terugkeren naar de roots, nee, dat vind ik er niet in terug. Ik kan gewoon helemaal niet genieten van de muziek.

Het enige wat erover kan zeggen is de titel van het album. Want voor mij is het echt "Endgame".

avatar van De Ulk
Ik vind met name het instrumentale Dialectic Chaos, het titelnummer en The Hardest Part Of Letting Go...Sealed With A Fist erg sterke nummers.

avatar van Dexter
Ik heb alleen de twee officieel uitgegeven nummers (Headcrusher en 1320) gehoord.

@Akron777:

The System Has Failed vind ik dan wel weer een positieve opleving tussen een reeks zwakke broeders (alles vanaf Risk). Net als bij CW is daar de focus gelegd op de eenheid als song, niet per sé op het snelle en beukende: ook de teksten zijn daar ouderwets sterk, iets waar Mustaine op United Abominations erg de mist in ging.

Akron777

@Akron777:

Nee, ik maak een beetje een afwachting voor mezelf als ik kan beoordelen op die twee nummers. En als die een beetje representatief zijn voor de rest van het album, dan beloofd het voor mij niet veel goeds. Op System has Failed staan inderdaad nog wel wat aardige nummers. Blackmail the Universe, Die Dead Enough en the Scorpion en misschien Tears in a Vial vond ik dan wel weer vrij goed na de vorige releases. Maar al met al is het in mijn opzicht vrij bergaf gegaan sinds UA. Never walk alone, Sleepwalker en Washington waren dan nog wat uitzonderingen, hoewel ze qua lyrics, en ook qua muziek, niet kunnen tippen aan de klassiekers. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat Megadeth de laatste tijd voor mijn gevoel bergafwaards is gegaan.

Dit is uiteraard nog geen review van het album. Ik kan uiteraard pas echt beoordelen na het beluisterd te hebben. Dit is meer een soort preview die ik zelf op het album heb.

Promo.

avatar van Sebashuis
Dialectic Chaos en 44 Minutes circuleren nu ook rond op Youtube of deze opnames echt van Megadeth zijn is de grote vraag, goed klinkt het in ieder geval wel. Volgens Wikipedia is het titelnummer ook al gelekt via Youtube.

Zal niet lang meer duren voordat de complete plaat lekt!
(mogen we hopen)

Endgame is inderdaad gelekt:

Megadeth’s new song ‘Endgame’ leaked! - Ear Sucker - earsucker.com

wel een slechte geluidskwaliteit.

avatar van Eddie
Ik ben erg benieuwd naar deze plaat. TSHF en UA waren in vergelijking met de The world needs a Hero en Risk best lekker platen, mat name The System Has Failed heeft veelvuldig zijn rondjes gedraaid in huize Eddie. Een tweede Rust In Peace zal het niet worden, maar dat kan ook niet. Dan moeten wederom alle puzzelstukjes op de juiste plaats vallen. Zo zal slayer geen tweede Reign... maken, maiden geen tweede Number..., exodus geen tweede Bonded..., Metallica geen tweede Master..., Kreator geen tweede Coma of Souls, Anthax geen tweede Spreading..., Al was het alleen al om de reden dat die platen allemaal al een keer gemaakt zijn. Ik denk dat Dave wederom met een lekker plaatje op de proppen komt die zich niet kan meten met het oude werk, maar waar hij zich absoluut niet voor hoeft schamen.

Mitchel Boer
Zeer benieuwd ernaar

avatar van CWTAB
volledig gelekt....

CWTAB schreef:
volledig gelekt....

Hoeveel van dit soort berichten CWTAB al heeft . Bedankt!

Ik weet alvast wat ik vanmiddag ga doen