Madonna - Celebration (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: Warner Bros.

1. Hung Up (5:38)
  2. Music (3:45)
  3. Vogue [The Immaculate Collection Version] (5:16)
  4. 4 Minutes [Radio Edit] (3:09)

met Justin Timberlake en Timbaland

5. Holiday (6:08)
  6. Everybody [2009 Edit] * (4:10)
  7. Like a Virgin [The Immaculate Collection Version] (3:09)
  8. Into the Groove (4:45)
  9. Like a Prayer (5:42)
  10. Ray of Light [Radio Edit] (4:33)
  11. Sorry [Single Edit] * (3:58)
  12. Express Yourself [2009 Remix - Edit] (4:00)
  13. Open Your Heart [The Immaculate Collection Version] (3:49)
  14. Borderline [2009 Q-Sound Edit] * (3:59)
  15. Secret [Radio Edit] * (4:28)
  16. Erotica [Radio Edit] * (4:30)
  17. Justify My Love * (4:54)
  18. Revolver * (3:40)

met Lil' Wayne

19. Dress You Up [2009 Edit] (4:02)
  20. Material Girl (4:00)
  21. La Isla Bonita (4:04)
  22. Papa Don't Preach (4:29)
  23. Lucky Star [2009 Q-Sound Edit] (3:38)
  24. Burning Up * (3:44)
  25. Crazy for You [The Immaculate Collection Version] * (3:44)
  26. Who's That Girl * (4:00)
  27. Frozen * (6:18)
  28. Miles Away [Radio Edit] * (3:45)
  29. Take a Bow * (5:20)
  30. Live to Tell * (5:51)
  31. Beautiful Stranger * (4:22)
  32. Hollywood * (4:23)
  33. Die Another Day * (4:36)
  34. Don't Tell Me [Radio Edit] * (4:11)
  35. Cherish [2009 Edit] * (3:51)
  36. Celebration (3:34)
  37. Celebration [Benny Benassi Remix Edit] * (3:58)
  38. It's So Cool * (3:27)
avatar van LucM
Zoals ik in eerdere berichten zei ontbreken teveel essentiële nummers, Father McKenzie, reden waarom ik deze compilatie laat liggen. Hopelijk komt er een carrière-omspannende CD-box van Madonna. De DVD lijkt mij interessanter.

Father McKenzie
Ik heb hem ook niet gekocht, omdat ik toch alle reguliere platen heb, dus een verzamelaar met wat extra's zou gepast geweest zijn, nieuw onuitgegeven materiaal, of de dvd, maar die vond ik nog niet.

avatar van Hans Brouwer
LucM schreef:
Inderdaad er ontbreken essentiele nummers op zowel de dvd als cd "Celebration (2009)". En toch heb ik ze gekocht. Bij CDWOW. Voor een prikkie. Je krijgt toch bijna drie uur muziek van de enige echte Queen of Pop voorgeschoteld. En dat is zwaar genieten. Die carrière-omspannende CD-box van Madonna komt er heus wel. Maar laat dat nog maar een tijdje duren. Want wat mij betreft is de carrière van Madonna nog lang niet ten einde .

Bericht over nieuw album verplaatst naar Madonna

avatar van pureshores
raar dat op de dvd de clips van Nothing really matters en American life ontbreken: de 1e vanwege de artistieke waarde en geregisseerd door Jonas Akerlund en de ander vanwege een offshoot single en de andere controversiele clips zijn er wel, en Get together staat er wel op en die clip is niet echt een toegevoegde waarde

Fleetwood fan
Klopt! Ik dacht eerst, leuk een DVD met alle clips, maar zoals je zegt, er ontbreken er een aantal. Oh father, Fever, Don't cry for me Argentina, You must love me, Dear Jessie (had toch ook een clip?), Love don't live here anymore (van Something to Remember), Hanky, Panky en waarschijnlijk nog wat.
Dus nee, laat dan maar. Jammer!

Gerben-DT
Ik houd niet van Madonna, maar het schijnt nogal een grote mevrouw te zijn, dus een verzamel-cdtje als deze moet ik ooit maar eens uit de rommelbak bij een of andere muziekwinkel vissen, want ze hoort toch bij de verzameling..

avatar van friday the 13 th
Hoewel Madonna op de dag vandaag nog steeds superpopulair is en nog steeds geweldige club-songs maakt (celebration, revolver (David Guetta remix), hung up) moet ik zeggen dat haar nieuwer werkt verbleekt met wat ze in de eighties en nineties gepresteerd heeft.

De eighties-hits waren bijna allemaal wereldhits en nog steeds geweldig populair. In the nineties was er dan Frozen, The power of goodbye, ray of light en mijn favoriet "You'll see".

Groot gelijk dat je deze cd wilt Gerben DT, is zijn geld meer dan waart. Ik hoop dat Madonna nog lang kan door gaan, ook al wordt ze ouder en ouder. Het valt wel echter op dat ze meer dance/club songs maakt en veel meer moet samenwerken met featuring artiesten. Niets mis mee voor mij, ze hoeft niets meer te bewijzen.

@ Friday the 13th

Klopt-de 80's tracks zijn echte klassiekers die je vaak op de radio hoort, de 90's hebben een handjevol klassiekers opgeleverd op wereldnivo en meer klassiekers voor de fans

van de 00's hoor je alleen Music en Hung up regelmatig maar de rest lijkt niet verder dan de grenzen van de huizen van madonna fans te komen terwijl de nummers wel een meer divers karakter hebben door het ge experimenteer

avatar van Arrie
Nee hoor, ze heeft in de 00's een hoop hits gehad.

avatar van Kill_illuminati
Jump, 4 Minutes, Miles Away kan ik effen uit het blote hoofd halen.

avatar van pureshores
ik kan er ook zo een hoop opnoemen
maar buiten Music en Hung up hoor ik ze niet veel, heel af en toe 4 Minutes en Sorry ook nog wel, dan hoor je die uit de 90's toch iets vaker (Frozen, Ray of light, Power of goodbye, beautiful stranger, Argentina)

avatar van Arrie
Dat hangt er ook maar net vanaf naar welke radiozender je luistert.

Arrie schreef:
Dat hangt er ook maar net vanaf naar welke radiozender je luistert.
Ja idd. De nummers die ik het meest hoor op de radio zijn: Borderline, Like a Virgin, Papa Don't Preach, Cherish, Like a Prayer, Take a Bow, Frozen, The Power of Goodbye, Music, What It feels Like for a Girl, Die Another Day, Hollywood, Love Profusion, Hung Up, Sorry. Jump, Give It 2 Me en Miles Away.

Maar de nummers waar ik het meest van houd en toch enorm mist op de radio zijn: Human Nature, You'll See, Don't Cry for Me Argentina, Nothing Really Matters, Don't Tell Me, American Life, Get Together, 4 Minutes en Celebration

Ik hou niet zo van haar oudere werk uit de jaren 80.

avatar van Kill_illuminati
Waarom staat Substitude for Love hier niet op?

avatar van dazzler
Ik kocht vandaag in Vlaanderen de 18 track versie van dit album.
En guess what ... Frozen staat er dit keer wel doodleuk op.

Aangezien ik hier ook alle oude CD singles van Madonna
in kaasvorm heb liggen, kan ik bevestigen dat de meeste tracks
(in tegenstelling tot wat de cd info doet vermoeden) geen originele
single versies zijn, maar albumversies, edits of remixen.

Dus die 3* blijven gewoon staan.

avatar van pureshores
gekocht voor 8.99 gisteren (de enkele) omdat het toch handig is om alle grote hits compact te hebben-ook al mis ik veel

Het is rustig omtrent Madonna??

avatar van Rich_B
Harstikke lekker album van madonna (greatest hits album)!
Heb hem gister gekocht, en toch wel de beste liedjes staan erop, al ontbreken er wel een paar dat klopt.
Maar voor mij is die compleet, en is het een lekkere meezinger + meedanser!

avatar van Toel
Vandaag ook maar ff gescoord bij Fame.. Hoort toch in mijn cd collectie thuis, deze toch wel grote mevrouw

dazzler schreef:

Aangezien ik hier ook alle oude CD singles van Madonna
in kaasvorm heb liggen, kan ik bevestigen dat de meeste tracks
(in tegenstelling tot wat de cd info doet vermoeden) geen originele
single versies zijn, maar albumversies, edits of remixen.

Dus die 3* blijven gewoon staan.

Klopt. Geluidstechnisch is er hier en daar flink (ten nadele) gesleuteld.
Erg kaal en opgepompt geluid vooral, alsof ze haar oude nummers een make-over heeft gegeven om ze te laten concurreren met de midlife-crises-zooi van haar laatste twee albums. Vrijwel geen bas, opgepompte beats en een erg schel geluid met veel fouten. Bovendien wijken de liedjes af.
De exec producer van dit album moest zich schamen.

avatar van pureshores
die edit van Ray of light op Celebration is zo waardeloos-dat is zo'n typische 538 verminking.

Prachtig album van ( voor mij ) met grote afstand de zangeres met de mooiste liedjes.
Ze heeft misschien niet de beste stem , maar haar liedjes staan als een huis.
Veel zangeressen hebben vaak maar een paar liedjes die leuk zijn , maar Madonna heeft gewoon veel nummers die mooi in het gehoor klinken.

Vandaag had ik zin om een derde cd 'te maken' in mijn iTunes. Gewoon 18 nummers erbij en mezelf gewoon grenzen gesteld door alleen maar singles te kiezen die niet op deze dubbelaar staan. Nu dus wel Give It 2 Me, The Power of Goodbye, American Life enzovoort

De Benny Benassi Remix vind ik beter dan de originele versie van Celebration

avatar van 93.9
Gambler??? Die staat er weer niet op

Omdat ze vandaag 60 is geworden leek dit me een perfect album om weer eens te draaien en hoe heerlijk om alles hits voorbij te laten komen (inclusief mijn eigen toegevoegde hits die officieel niet op Celebration staan). Een lekker Madonna-dagje zo. Happy birthday!

avatar van Darkzone
93.9 schreef:
Gambler??? Die staat er weer niet op

Een van haar leukste singles idd. Gelukkig wel Dress You Up.

avatar van Darkzone
De tracks zijn bijna allemaal super, maar waarom de korte versie van 4 minutes, en de te lange versie van Holiday bijvoorbeeld? En ook de volgende van de tracks is niet altijd fijn of logisch.
Desalniettemin toch 4* voor de dubbelaar.

avatar van Gert1980
Kill_illuminati schreef:
Waarom staat Substitude for Love hier niet op?

Simpelweg omdat de vrouw teveel hits heeft gescoord om ze allemaal op een verzamelaar te kunnen zetten.

avatar van Waste Management
Ik vind de 'Benny Benassi Remix' van 'Celebration' beter dan de album versie.