Madonna - Celebration (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: Warner Bros.

1. Hung Up (5:38)
  2. Music (3:45)
  3. Vogue [The Immaculate Collection Version] (5:16)
  4. 4 Minutes [Radio Edit] (3:09)

met Justin Timberlake en Timbaland

5. Holiday (6:08)
  6. Everybody [2009 Edit] * (4:10)
  7. Like a Virgin [The Immaculate Collection Version] (3:09)
  8. Into the Groove (4:45)
  9. Like a Prayer (5:42)
  10. Ray of Light [Radio Edit] (4:33)
  11. Sorry [Single Edit] * (3:58)
  12. Express Yourself [2009 Remix - Edit] (4:00)
  13. Open Your Heart [The Immaculate Collection Version] (3:49)
  14. Borderline [2009 Q-Sound Edit] * (3:59)
  15. Secret [Radio Edit] * (4:28)
  16. Erotica [Radio Edit] * (4:30)
  17. Justify My Love * (4:54)
  18. Revolver * (3:40)

met Lil' Wayne

19. Dress You Up [2009 Edit] (4:02)
  20. Material Girl (4:00)
  21. La Isla Bonita (4:04)
  22. Papa Don't Preach (4:29)
  23. Lucky Star [2009 Q-Sound Edit] (3:38)
  24. Burning Up * (3:44)
  25. Crazy for You [The Immaculate Collection Version] * (3:44)
  26. Who's That Girl * (4:00)
  27. Frozen * (6:18)
  28. Miles Away [Radio Edit] * (3:45)
  29. Take a Bow * (5:20)
  30. Live to Tell * (5:51)
  31. Beautiful Stranger * (4:22)
  32. Hollywood * (4:23)
  33. Die Another Day * (4:36)
  34. Don't Tell Me [Radio Edit] * (4:11)
  35. Cherish [2009 Edit] * (3:51)
  36. Celebration (3:34)
  37. Celebration [Benny Benassi Remix Edit] * (3:58)
  38. It's So Cool * (3:27)
avatar van vigil
sanquin schreef:

Oja en Madonna...je zal dit wel niet lezen maar volgende studioalbum aub geen concept R&B / Hiphop album meer anders krijg je klapjes

Het zou zomaar kunnen dat ze daar wel van houdt

avatar van Waste Management
Echt jammer dat The Power of Goodbye, Give it 2 Me, Get Together, Jump, Me Against the Music (feat. Britney) en American Life er niet opstaan. die nummers zouden het album meer compleet maken.

Joy
+ what it feels like for a girl

prachtig nummer, volwassen ook, amper bekent

avatar van musicfriek
Ik merk het al aan de reacties: er is behoefte aan een volledig compilatie-album van Madonna. Het liefst ook op chronologische volgorde. De dvd schaf ik sowieso aan, leuk om al die (foute) clipjes te hebben op 1 schijfje Een verzamelaar maak ik lekker zelf wel.

avatar van Arrie
En Drowned World/Substitute for Love en Nothing Really Matters mis ik ook, maarja, Ray of Light heeft dan ook in m'n top 10 gestaan.

Volgens Wikipedia heeft ze dan ook 87 singles, dus daar kan je wel een aardige verzamelaar van maken.

sanquin
Arrie schreef:

Huh? Maar je hebt Hard Candy op 5 sterren staan?

Haha dat klopt maar 1 album was wel weer genoeg

musicfriek schreef:

Maar is dat niet de klacht bij zo'n beetje elke verzamelaar van welke artiest ook? Daar zijn het toch verzamelaars voor. Een uittreksel van een boek is toch ook minder boeiend dan het hele boek zelf?
Als je bij artiesten van deze grootte met zoveel hits gaat verlangen om alles compleet te maken praat je niet meer over een verzamelaar. Koop dan gewoon alle albums en maak inderdaad je eigen verzamelaar. Bij welke samenstelling ook zullen er altijd wel nummers gemist worden. Ieder heeft nu eenmaal zijn of haar voorkeuren. En zelfs het begrip 'hit' valt niet te hanteren, want welk land neem je dan als uitgangspunt? Wat in de VS een hit was hoeft dat niet hier geweest te zijn en andersom.
Daarom zijn verzamelaars bij echte muziekliefhebbers nooit echt populair. Maar heb je geen zin in een hele discografie dan kan het soms best handig zijn en dan moet je maar op de koop toe nemen dat het niet compleet is.

Het liefst ook op chronologische volgorde.

Dat vind ik ook wel een vereiste voor alle verzamelaars.

Ik doe met je mee. Die cd is niet belangrijk, maar zo veel mogelijk clips bij elkaar op 1 dvd lijkt me best leuk.

avatar van LucM
Van Madonna ben ik niet zo'n fan dat ik alle reguliere albums (ik bezit er wel 5) ga kopen wat wel het geval is met bv. Radiohead, Pink Floyd, U2, the Beatles of R.E.M., haar oeuvre is bovendien erg uitgebreid en wisselvallig (naast sterke zitten er toch ook erg zwakke albums tussen). Maar een CD-box met de hits op chronologische volgorde vind ik wel interessant.
En ja, een compilatie kan nooit helemaal volledig zijn maar van typische hitparade-acts (dat is Madonna zeker) koop ik veeleer een goede (de meest volledige) compilatie.

Mag er al gestemd worden, aangezien het een compilatie is en iedereen alle liedjes toch al kent?

Wil graag stemmen op de selectie van de tracks

Ken jij Revolver al dan?

Wel een fake Madonna nummer in omloop: Revolver ft. Lil Wayne
Zeker wel een hitgevoelig nummer, voor zover ik daar over kan oordelen. (heb geen enkel idee wat er in de top 40 staat, maar volgens mij ook veel slechter dan dit).

avatar van Hans Brouwer
eFJee schreef:
Celebration komt in 2 versies uit, de 2cd maar ook een 1cd. Er komt ook een dvd-versie.
Dat wordt dan een PL afsluiten, een DK verhogen of mijn spaarrekening plunderen . Want ik wil ze natuurlijk allemaal .

avatar van reptile71
Je bent de natte droom van Warner.

musicfriek schreef:
Ken jij Revolver al dan?

Ken je Youtube al? gheghe....

Officiele release is pas eind september, maar het nummer is al wel te beluisteren. Maar wacht wel ff...

Wesley29m schreef:
Ken je Youtube al? gheghe....

Graag een link naar het echte nummer dan, want die link van mij is volgens mij niet echt met Madonna. Ik herken haar stem daar in elk geval niet in.

De tracklist van de enkele cd:

Hung Up
Open Your Heart
Dress You Up
Celebration

avatar van djarend
Tracklist boven klopt indd, hier nog even die van dvd, voor geinteresseerden, staat echt veel op

Madonna Celebration DVD Track Listing:
45) Give It 2 Me
46) Miles Away
47) Celebration

SSS
Ze schut het zo uit haar mouw, om het kort te houden!

avatar van NewYorkCityLight
Wat raar dat Give It To Me er niet op staat.

avatar van Arrie
Jammer, dat vind ik een geweldig nummer! Wel op de dvd overigens, die een heel stuk completer is.

Wanneer is de release van de dvd djarend?

avatar van djarend
zelfde datum aERo

avatar van musicfriek
Die tracklist van de dvd is echt om van te smullen, gaat zeker gehaald worden. De cd('s) laat ik voor wat het is.

avatar van IntoMusic
En weer een verzamelaar...

avatar van catdog
Erg jammere tracklist maar met artiesten zoals Madonna en Michael Jackson etc. valt ook geen complete verzamelaar te maken dus ik zal dan ook nooit een verzamelaar gaan aanschaffen. De DVD vind ik wel erg interessant. Die is wat completer en gezien Madonna een aantal prachtige videoclips op haar naam heeft staan zal ik deze zeker weten binnen halen. "Miles Away" krijgt dus ook nog een videoclip een jaar na de release van de single.

catdog schreef:

Niet helemaal mee eens want als Madonna een GHV 3 (alle hits vanaf 2001) had uitgebracht dan was dit logischer geweest. Ze had al The Immaculate Collection en GHV 2 uitgebracht en die vond ik al aardig compleet tot het jaar 2001. Met Something to remember waren ook nog eens alle bekende ballads op een schijfje gezet.
Deze verzamelaar kan ik dus niet meer rijmen met alle vorige uitgavens en daarom zonde van de centjes.

avatar van Hans Brouwer
IntoMusic schreef:
De laatste verzamelaar van Madonna werd in 2001 uitgebracht. Hoog tijd dat er weer eens een nieuw verzamelalbum van The Queen of Pop wordt uitgebracht. Ik vind dat "Celebration (2009)" wel een mooie tracklist heeft waarop zo'n beetje alle hits van Madonna tot nu toe opstaan. Lekker voor in de auto, tijdens een party of gewoon voor op een zondagmiddag in de huiskamer tijdens een spelletje Mens Erger Je Niet. Ook vrouw en twee dochters zullen blij zijn met deze "Celebration (2009)". Iedereen blij dus. Je kunt natuurlijk altijd wel zeuren waarom een bepaald nummer er niet op staat. In het geval van "Celebration (2009)": kniesoor die daar op let. Hoewel: jammer dat "Give It To Me" ontbreekt!!
Zonde van de centjes? Bij CDWOW is "Celebration (2009)", releasedatum 14 september 2009, te bestellen voor een vriendenprijs van € 11,99 . Kwartiertje overwerken en U heeft "Celebration (2009)" weer terug verdiend .
En bereidt U zich maar vast voor: we gaan zo langzamerhand weer richting Sinterklaas en Kerst, er zullen wel weer diverse verzamelaars op de markt komen. Nu de kredietcrisis zijn ergste tijd lijkt te hebben gehad kunnen de €€€€ weer rollen . Kies uit wat U leuk vindt en maak U niet druk als een bepaalde verzamelaar niet geheel aan Uw verwachting voldoet.

Hans Brouwer schreef:
Je kunt natuurlijk altijd wel zeuren waarom een bepaald nummer er niet staat.

Ben ik met je eens Hans, maar het gaat er mij juist om dat verzamelaars elkaar ook moeten kunnen aanvullen (zoals bijvoorbeeld UB40 en U2 hebben gedaan). Als ik deze koop, kan ik de andere 2 weer wegdumpen omdat er veel overlap is. Jammer, meer niet...

avatar van rudiger
Hans Brouwer schreef:
te bestellen voor een vriendenprijsje van € 11,99 . Kwartiertje overwerken en U heeft "Celebration (2009)" weer terug verdiend

Wat heb jij `n hondebaan als je zo weinig verdiend , Hans.

avatar van rudiger
Wel `n mooie verzamelaar van deze Popdiva , zelf bezit ik 3 albums van Madonna , haar eerste verzamelaar , Ray Of Light en Music .
Mede daarom laat ik deze aan me voorbij gaan .