Madonna - Celebration (2009)

Alternatieve titel: Greatest Hits

Label: Warner Bros.

1. Hung Up (5:38)
  2. Music (3:45)
  3. Vogue [The Immaculate Collection Version] (5:16)
  4. 4 Minutes [Radio Edit] (3:09)

met Justin Timberlake en Timbaland

5. Holiday (6:08)
  6. Everybody [2009 Edit] * (4:10)
  7. Like a Virgin [The Immaculate Collection Version] (3:09)
  8. Into the Groove (4:45)
  9. Like a Prayer (5:42)
  10. Ray of Light [Radio Edit] (4:33)
  11. Sorry [Single Edit] * (3:58)
  12. Express Yourself [2009 Remix - Edit] (4:00)
  13. Open Your Heart [The Immaculate Collection Version] (3:49)
  14. Borderline [2009 Q-Sound Edit] * (3:59)
  15. Secret [Radio Edit] * (4:28)
  16. Erotica [Radio Edit] * (4:30)
  17. Justify My Love * (4:54)
  18. Revolver * (3:40)

met Lil' Wayne

19. Dress You Up [2009 Edit] (4:02)
  20. Material Girl (4:00)
  21. La Isla Bonita (4:04)
  22. Papa Don't Preach (4:29)
  23. Lucky Star [2009 Q-Sound Edit] (3:38)
  24. Burning Up * (3:44)
  25. Crazy for You [The Immaculate Collection Version] * (3:44)
  26. Who's That Girl * (4:00)
  27. Frozen * (6:18)
  28. Miles Away [Radio Edit] * (3:45)
  29. Take a Bow * (5:20)
  30. Live to Tell * (5:51)
  31. Beautiful Stranger * (4:22)
  32. Hollywood * (4:23)
  33. Die Another Day * (4:36)
  34. Don't Tell Me [Radio Edit] * (4:11)
  35. Cherish [2009 Edit] * (3:51)
  36. Celebration (3:34)
  37. Celebration [Benny Benassi Remix Edit] * (3:58)
  38. It's So Cool * (3:27)
friday the 13 th schreef:
Ik ben eergisteren de 2 dvd's met de musicvideos gaan kopen en ik ben hier héél tevreden mee. Ook daar ontbreken enkele hits, maar deze is veel completer dan de celebration cd.

Deze 2dvd is momenteel in de aanbieding bij cdwow com voor GBP 12,99 (=14,50 euro) thuisgestuurd. Let op dat je kan kiezen tussen een gewone case en een digipak (vind ik veel mooier). Ik ga ook voor die 47 clips met geremastered 5.1 dolby surround geluid, ipv de 36 nummers op de 2 cd.

Waste Management schreef:
Jammer dat ze een remix van het nummer Celebration heeft uitgebracht.
Bij nader inzien, vind ik de Benny Benassi Remix toch beter dan de originele versie.

avatar van Bassie1978

Omdat er van Holiday nooit een officiële clip van uitgebracht is. Vandaar

Mooie verzameling maar zoals bij elke verzameling mis je een hoop liedjes en hadden er van mij een paar weg gemogen!

Bassie1978 schreef:

Omdat er van Holiday nooit een officiële clip van uitgebracht is. Vandaar

Goed punt!

Ik had echter wel die officieuze clip erop gezet. Dat is toch die met dat optreden in een Amerikaans muziekprogramma. Was best geinig om te zien.

avatar van Hans Brouwer
west schreef:
Deze 2dvd is momenteel in de aanbieding bij cdwow com voor GBP 12,99 (=14,50 euro) thuisgestuurd. Alleen: where the fuck is Holiday.....?!?! (dan ben je toch echt gestoord als Warner om die clip te 'vergeten', stelletje halve zolen!)
En op de "Celebration (2009)" cd wordt "Give it to Me" node gemist... . Bij Warner hebben ze inderdaad dus geen verstand van hoe je een goede, fatsoenlijke verzamelaar samenstelt .
Aanvankelijk heb ik de cd "Celebration (2009)" gestraft door slechts 4**** te geven. Ik maak er 4,5**** van. Ondanks het gemis van "Give it to Me" klinken de geremasterde nummers als een klok. "Celebration (2009)" is nu al meer dan een week niet uit m'n cd speler en IPod te krijgen. Wat mij betreft mag Madonna zich terecht de Queen of Pop blijven noemen .

Hans Brouwer schreef:
Wat mij betreft mag Madonna zich terecht de Queen of Pop blijven noemen .

Oei, dat is een 'gevaarlijke' titel Hans! Je weet hoe het afliep met de King of Pop...

avatar van FunkStar
Als Madonna fan deze CD natuurlijk ook aangeschaft. Leuke verzamelaar, maar er ontbreken iets teveel nummers weer, helaas!

Vind het een beetje rommelig. Van sommige nummers hebben ze de single versie gebruikt en van andere nummers de album versies (die soms iets te lang kunnen duren zoals Holiday en Die Another Day). Als ze dat nou niet hadden gedaan, konden ze wellicht nog 2 nummers extra aan de dubbel CD toevoegen!

Al met al is het weer lekker ouderwets meezingen geblazen, jammer van sommige missing tracks zoals Give It To Me, Get Together, Don't Cry For Me Argentina, American Pie, Nothing Really Matters, Deeper And Deeper, This Used To By My Playground, You'll See en True Blue om maar wat te noemen...

Misschien dat er ooit een box uitkomt met alles singles daarin!
De DVD is daarentegen wel erg zorgvuldig in elkaar gezet.

avatar van wanderer
True blue, Deeper and deeper, You'll see, The power of goodbye, American pie, American life en Give it 2 me, echt heel jammer dat deze tracks niet opgenomen zijn in deze 'ultimate' greatest hits

Vind Revolver eigenlijk wel een erg leuk nummer. Maar jammer dat ze haar vocals zo zacht in de mix hebben gezet..

avatar van barrett
Ja zo ontbreken er altijd song op een verzamelaar en idd deze zoals American Pie en American Life hadden zeker moeten bijzitten...

Een driedubbele greatest hits had dus maw gemoeten...

avatar van Waste Management
What it Feels Like for a Girl (Above & Beyond Video Mix) mist op deze plaat.

avatar van barrett
Zo blijken er toch heel wat songs te ontbreken...

...behalve dus op de DVD.... behalve Holiday dan....

Conclusie: koop de DVD en niet de 2CD.

avatar van friday the 13 th
Waste Management schreef:
What it Feels Like for a Girl (Above & Beyond Video Mix) mist op deze plaat.

Inderdaad, een pracht van een clubnummer. Maar Deeper en Deeper, what it feels like for a girl....staan wel op de DVD.

Op de DVD mis ik ook American Life. Ze heeft dit zowel op de cd als dvd weggelaten? What a shame!

Ik blijf het ontzettend jammer vinden dat het geen 3cd is geworden.
Het had de ultieme Madonna-verzamelaar moeten worden bij het verschijnen van Sarah. Dat werd het helaas niet...

Een 3cd had een erg mooi kerstcadeau kunnen zijn.

friday the 13 th schreef:

Wat! Nee he?!

En dat is nou net zo'n geinig clipje: weer eens iets anders dan die semi-sexy Madonna.

avatar van Hans Brouwer
kaztor schreef:
Een 3cd had een erg mooi kerstcadeau kunnen zijn.
Kerst is een jaarlijkse terugkerende (christelijke) festiviteit. Die 3cd verzamelaar van Madonna komt er wel. In 2010, in 2011, in 2015? Voor we een paar jaar verder zijn Kaztor heb jij die 3cd verzamelaar van Madonna vast onder je versierde denneboom met lichtjes en ballen liggen .

wanderer schreef:
Dan heb je zeker de demo van het nummer, die duurt 03:53 en de originele duurt 03:40.

sanquin

Wat! Nee he?!

Heel geinig clipje, officieel erg moeilijk te krijgen, volgens mij wel op een ltd edition van het American Life album....zal ns in de collectie kijken,
Maar ben eerlijk gezegd blij dat het niet op deze cd staat..die rap is lachwekkend

Overigens komt er zeer binnenkort een 4-LP uit!!!

avatar van Youri
MMMmm wat zal ik schrijven. Er staan leuke liedjes tussen, maar het is wel een rommeltje alle periodes door elkaar. M.i. hadden ze beter van Holiday in de juiste volgorde naar Celebration kunnen afwerken. Hierdoor had je een mooi overzicht gehad dat Madonna van discopopqueen naar Diva was gestegen. Ik mis wederom The Gambler, die van Vision Quest(uit 1983) Mogelijk dat deze onder een ander platenlabel valt. Ook Side Walk Talk(van Jellybean) This Used To Be My Playground(ook uit een film over Honkbal met Tom Hanks, kan niet op de filmnaam komen) The Power Of Goodbye(toch een hoogtepunt van Ray Of Light) en Don't Cry For Me Argentina(misschien een vreemde eend in de bijt/uit Evita) Mogelijk een marketingstunt om zo over enkele jaren weer een verzamelaar uit te brengen met andere hits erop. Wat ik brilliant vond aan The Immuculate Collection(1990) was dat daar remix versies opstonden van hits en dit album louter singles en album versies bevatten. Het doet wat rommelig aan. Voor het minder bekende Madonna publiek misschien leuk om een overzicht te krijgen van 25 jaar Madonna. Maar met enkele reguliere albums kom je ook een eind. Madonna is geloof ik wel topscorder met filmstracks. Vision Quest(Crazy For You) Into the Groove(desperately seeking Susan) Live To Tell(at close range) Who's That Girl, Hanky Panky(Dick Tracy) This Used To Be My Playground(a Leaque Of Their Own(ik moest er voor googelen)Evita, Beautiful Stranger(Austin Power) American Pie en Die Another Day(uit 007) Misschien waren er nog meer. Lucky Star is gebruikt in een film van Guy Ritchie. Dat van Holiday geen clip bestaat klopt, er werd altijd een live uitvoering getoont op tv. Van Angel waren enkele clips aan elkaar geplakt in 1985. Het is beduidend dat haar vocalen sinds 1997 helder en voller klinken. De zanglessen voor Evita hebben haar goed gedaan.

Youri schreef:
MMMmm wat zal ik schrijven. Er staan leuke liedjes tussen, maar het is wel een rommeltje alle periodes door elkaar. M.i. hadden ze beter van Holiday in de juiste volgorde naar Celebration kunnen afwerken. Hierdoor had je een mooi overzicht gehad dat Madonna van discopopqueen naar Diva was gestegen. ..... Ook Side Walk Talk(van Jellybean)

Ja en daarvoor kan je dus beter de dvd (mooier in digipack) aanschaffen: daar staan ze (bijna) allemaal keurig op een rij.

Tjezus ja: the Side Walk Talk. Het is officieel een nummer van Jellybean, waarop Madonna uit dank voor zijn songs en productiewerk zingt. Lekker nummer was / is dat! Regelmatig gebruikt / gedraaid door Ben Liebrand en zelfs Ferry Maat (had 'ie stiekem toch Madonna in de Soul Show) toentertijd

Heb 'm toch maar besteld. Om een of andere reden staat het me toch wel aan: Een dubbele verzamelaar van Madge. Brand ik die 3de cd er wel bij...

Heb 'm nu dus binnen.

Absoluut een leuke verzamelaar, daar niet van, maar de nummers klinken dus absoluut niet zoals ik ze herinner. Er lijkt een soort rare filter door de nummers te zijn gegaan; Erg weinig 'laag' en een overdosis aan 'hoog'. Die harde drumklappen in de vroege nummers, zo heb ik ze zeker niet leren kennen. En sommige nummers lijken compleet geremixed te zijn (Like A Virgin is een duidelijk voorbeeld). Misschien erg modern en spic en span enzo, maar ik vind het bij vlagen misplaatst over komen.

avatar van musicfriek
Bij de dvd heb je daar geen last van

avatar van brooklyn
Zoveel mooie classics brengen dit makkelijk naar 4*

avatar van catdog
musicfriek schreef:
Bij de dvd heb je daar geen last van

Jammer alleen dat de dvd klassiekers als "Holiday" , "Dress You Up" en "Drowned World" moet laten ontbreken.

avatar van musicfriek
Zoals eerder gezegd is er van Holiday geen officiële videoclip. Dress You Up mis je niks mee, maar Drowned World is inderdaad een misser van jewelste. Ach, heb me er prima mee vermaakt hoor

avatar van NewYorkCityLight
Revolver is nogal een aftreksel van Radar van Britney Spears. (Tenminste, de versie zoals ik 'm ken (met Lily Wayne), er zijn zoveel versies dat ik door de bomen het bos niet meer zie).

NewYorkCityLight schreef:
Revolver heeft er idd wat van weg

avatar van catdog
Vind die "Revolver" echter beter te doen dan dat Britney plaatje. Ondanks dat het bijster veel van haar leent heeft "Revolver" toch dat Madonna-sausje en ondanks dat de combinatie echt tenenkrommend is past Lil' Wayne ook weer wel op de vibe van het nummer. Het kan zich zeker niet meten met haar beste werk maar ik vind het ook helemaal geen verkeerde plaat.

Father McKenzie
Nothing Fails had er van mij niet echt mogen op ontbreken, maar ik zou ook nooit voor ondertitel "Greatest Hits" hebben gekozen, maar voor "The Very Best Of", zo zou ook Dear Jessie er van mij verplicht op gemoeten hebben, ach, verzamelaars zijn nooit helemaal je dat, maar deze doorstaat de test méér dan behoorlijk, al zoek ik te pletter naar een exemplaar MET dvd.