Placebo - Without You I'm Nothing (1998)

Label: Hut

1. Pure Morning (4:14)
  2. Brick Shithouse (3:18)
  3. You Don't Care About Us (3:58)
  4. Ask for Answers (5:19)
  5. Without You I'm Nothing (4:08)
  6. Allergic (To Thoughts of Mother Earth) (3:49)
  7. The Crawl (2:59)
  8. Every You Every Me (3:33)
  9. My Sweet Prince (5:45)
  10. Summer's Gone (3:05)
  11. Scared of Girls (3:01)
  12. Burger Queen (6:12)
  13. Evil Dildo * (7:44)
  14. 20th Century Boy * (3:39)
  15. Burger Queen Français * (6:20)
  16. Pure Morning [Howie B. Remix] * (6:34)
  17. Needledick 1:12 * (1:12)
  18. Every You Every Me [Brothers in Rhythm Glam Club Mix] * (9:55)
  19. Nancy Boy [Sex Mix] * (3:22)
avatar van BoordAppel
Pure Morning vind ik een erg goed nummer en de videoclip is ook mooi gemaakt, maar voor de rest vind ik heel dat Placebo geen zak aan. 2*

avatar van Zavo
Eén van mijn favoriete bands en als je de cd vaak draait gaat juist Pure Morning als eerste vervelen.

avatar van titan
titan (crew)
Beste plaat van Placebo. De afwisseling tussen hard en zacht is op deze plaat fascinerend. Vooral Ask for answers is een weergaloos nummer, dat ik graag op mijn crematie (die hopelijk voorlopig nog niet plaats zal vinden) zou willen horen. 5*

Hmm, goed album maar ik vind hun eerste album leuker

Dionysos
Zavo schreef:

Hehe, inderdaad.
Mooie uitgebalanceerde CD dit. Het toffe aan Placebo vind ik dat ze op het eerste gezicht gewone pop/rock songs maken, maar als je wat langer luistert kom je erachter dat de muziek best wel gestoord is. Schijn die bedriegt, dus. En dat sluit perfect aan op een van de thema's van de band.

Voorlopig vind ik deze beter dan zijn opvolger, Black Market Music, die ene die hiervoor zit heb ik nog niet gehoord.

En handjes in de lucht van mensen die dachten dat Brian Molko een vrouw was....

Dionysos
Je bedoelt dat-ie geen......?!?!? :O

avatar van Zavo
Ik ben nog wel eens bij een concert geweest waar hij een rok droeg.

Tweede mooie album. Iets ingetogener. Brian Molko ziet er dan als een vrouw uit maar bekijk de rest eens!! Precies de helft van de band is homoseksueel. (een homo, een bi en een hetero dus klopt precies )

avatar van titan
titan (crew)
Ze zijn niet alleen homo, hetero en bi, maar ook nog eens Engels, Zweeds en Luxemburgs! Een gemeleerd gezelschap dus.

titan schreef:

Haha wist ik niet. Het wordt steeds erger met ze. Maar goed dat de muziek er niet onder lijdt .

Geweldig album, mijn favoriet van Placebo. En ik ben het eens met degenen die zeggen dat Pure morning als eerste (en enige) gaat vervelen.

Mijn favoriet is Burger Queen. En dan heb ik liever nog de Franse versie: Burger Queen Français. Onze Brian Molko spreekt perfect Frans...

Bij mij is er niet echt sprake van een favoriete Placebo. Op ieder album staan nummers die ik geweldig vind, maar ook nummers waar ik mijn schouders wat bij ophaal omdat ze me niet echt weten te raken. Typisch zo'n kwaliteitsband (want dat is het zeker) waar ik niet laaiend enthousiast over ben, maar die ik gewoon goed vind. Niet meer, niet minder.

JonnieBrasco
Ondanks het in mijn oren 'overmatige' strakke spel spreekt het geluid van deze band mij zeer aan. Maar dit wordt helaas helemaal overspoeld door de nare stem van die gast; ik kan er nooit langer dan 5 nummers achter elkaar naar luisteren... Zonde

avatar van twin
Ik ben een groot placebo fan, maar dit album kan mij niet boeien, er staan best goede nummers op, maar dit vind ik verreweg de minste van de 4, mijn favoriete is black market music, die is wat steviger en betere nummers, van mij had dit album niet gemaakt hoeven worden

avatar van starbright boy
Apart, ben ook Placebo-fan en ik vind dit album juist duidelijk het beste album van de vier.

Hier nog zo iemand... Black Market Music is wel aardig, maar toch niet zo betoverend en bijzonder als deze plaat. Ook het laatste album vind ik nog beter dan BMM eigenlijk.

avatar van Jeroen enzo
voor mij is dit ook hun beste

alles klopt aan dit album...

de 1e en 3e van Placebo vind ik ook een stuk minder, terwijk Sleeping with ghosts wèl weer een heel goed album vind!

mooiste nummer voor mij op deze cd; Without you I'm nothing

avatar van Koston
Voor mij ook de beste cd van Placebo , er staat gewoon niks slecht op

avatar van otherfool
Grappig, bij veel platen 'van vroeger' denk ik: is dat echt alweer ... jaar geleden? Bij deze plaat is het eerder: is het echt *pas* 7 jaar geleden? Niet dat de plaat nou perse gedateerd klinkt, maar voor mezelf lijkt het wel een andere dimensie.

Nu ik hem voor het eerst sinds een tijdje weer luister snap ik de liefde voor dit album echter prima: teenage angst (zoals de heren zelf zouden zeggen) afgewisseld met bloedmooie rustpuntjes. Het trio You Don't Care About us/Ask For Answers/Without You I'm Nothing is nog altijd favoriet hier, Pure Morning, My Sweet Prince en Scared Of Girls vind ik dan weer minder.

Bizarre extra track trouwens. 3,5*.

Zeker een goed album, echter wel eentje om een paar keer te luisteren om er echt weg van te gaan zijn, vind ik...
Pure Morning vind ik super cool, net als Wihout you I'm nothing en Every you, every me.

Misery schreef:

Meestal zo bij de betere albums he?

SelmaDuim
Jeroen enzo schreef:

Meestal zo bij de betere albums he?

Hoeft toch helemaal niet? Soms vind je een album meteen erg goed zonder dat je er aan moet wennen. Maar ik kan me wel voorstellen dat mensen dat hebben bij dit album.

nee het hoeft inderdaad niet altijd, ik ken best enkele albums wat ik bij de eerste keer luisteren cool vind.. het verschil is misschien alleen dat als je vanaf het begin meteen al bijna mee kan staan zingen dat de nummers later saai worden.
maar als ze je gewoon meteen al helemaal pakken is dat alleen maar goed.. heeft er echt niet mee te maken dat dat album dan eigenlijk slecht is

tochwel.

een album wat ik bij de eerste keer mee kan zingen zal ik na een aantal dagen/weken wel laten liggen. Puur omdat het te simpel is.
(en dan spreek ik dus alleen voor mezelf)..

Een betere plaat openbaart zich pas na een paar luisterbeurten.

je zegt het zelf; je spreekt voor jezelf.... het is dus geen feit dat 'een betere plaat zich openbaart na een paar luisterbeurten'...

avatar van Jeroen enzo
En waarom ga je tegen mijn eigen mening in dan?

omdat jij het opschrijft als een feit

Ik vind dit echt een hele fijne plaat, k kan er altijd naar luisteren maakt niet uit in wat voor een stemming ik ben Altijd fijn