Placebo - Without You I'm Nothing (1998)

Label: Hut

1. Pure Morning (4:14)
  2. Brick Shithouse (3:18)
  3. You Don't Care About Us (3:58)
  4. Ask for Answers (5:19)
  5. Without You I'm Nothing (4:08)
  6. Allergic (To Thoughts of Mother Earth) (3:49)
  7. The Crawl (2:59)
  8. Every You Every Me (3:33)
  9. My Sweet Prince (5:45)
  10. Summer's Gone (3:05)
  11. Scared of Girls (3:01)
  12. Burger Queen (6:12)
  13. Evil Dildo * (7:44)
  14. 20th Century Boy * (3:39)
  15. Burger Queen Français * (6:20)
  16. Pure Morning [Howie B. Remix] * (6:34)
  17. Needledick 1:12 * (1:12)
  18. Every You Every Me [Brothers in Rhythm Glam Club Mix] * (9:55)
  19. Nancy Boy [Sex Mix] * (3:22)
avatar van voskat
Perfect.

Dè beste cd tot nu toe van Placebo.

avatar van Premonition
WYIN is veruit Placebo's meesterwerk tot nu toe. Te vergelijken met NGD van de Simple Minds, verschil is dat WYIN pas Placebo's tweede album was. Daarna ging het ook snel bergafwaarts. BMM is nog acceptabel, ESR zeker niet. Misschien dat MED hun nieuwe album dit positief kan veranderen. Het schijnt terug te grijpen op hun eerste twee albums. Ben benieuwd.

avatar van Castle
Het beste wat Plaacebo tot nu heeft voortgebracht!!

avatar van voskat
Premonition schreef:
BMM is nog acceptabel, ESR zeker niet.

Ben ik toch benieuwd wat ESR is.

Ace
Duidelijk mijn favoriete album van Placebo met Burger Queen als absoluut hoogtepunt! 4,5*

voskat schreef:

Ben ik toch benieuwd wat ESR is.

Ik bedoel natuurlijk SWG (Sleeping with Ghosts). Was in de war met English Summer Rain.

Meds nu een tiental keren gehoord en het is een groeiplaat, maar WYIN blijft onovertroffen.

avatar van Kikuichimonji
Hoort het nou zo dat ik tijdens de lange versie van Burger queen minutenlang alleen maar stilte hoor of heb ik last van krasjes?

avatar van Premonition
Burger Queen gaat na 4 minuten ongeveer over op Evil Dildo, een nummer dat niet vermeld staat op de hoes.
Is een grapje van ze, die ze ook op Black Market Music toepassen na Peeping Tom.
Evil Dildo laat Brian's antwoordapparaat horen:
Hey motherf**ker, I'm after you. I know where you live.
I will f**k you up the ass and I will sneak into your room and cut your cock off and stuff it in my mouth and chew it up with my little teeth.

Juist ja... Het is hem echt overkomen deze bedreiging.

avatar van Kikuichimonji
Ah, goed om te weten. Hoe dan ook, dit album blijft het beste wat Placebo tot nu toe heeft afgeleverd. Persoonlijke favoriet is het titelnummer. 4,5*

avatar van DaarGaJeFaber
Als ik die Brian een beetje goed inschat dan is 'ie hoopvol in slaap gevallen

avatar van Kaaasgaaf
Zeg, er bestaat een versie van de titelsong als duet met Bowie. Maar ik heb gehoord dat Bowie ook meezingt op de versie die op het album staat: hij zou ''tik tok'' zeggen, ook al klinkt hij precies als Brian Molko daar. Weet iemand hier meer van?

Het is overigens bekend dat Brian zich omhoog heeft geneukt via Bowie? Ook met Michael Stipe schijnt hij het bed gedeeld te hebben en die is weer te horen op de nieuwe plaat ''Meds''.

hij zou "tik tok" zeggen

Dat zou wel humor zijn. David Bowie wil meedoen op je album en dan laat je hem alleen een paar keer een klok nadoen.

avatar van orbit
Veruit hun sterkste plaat Ook hun enige die ik geregeld terughoor, die anderen (op mogelijk meds na) verveelden me op den duur uiteindelijk toch..

Kaaasgaaf schreef:

Volgens mij zingen ze het gewoon samen hoor . En dat bed delen geloof ik ook geen reet van

avatar van Kaaasgaaf
Ik heb het dus niet over de versie die duidelijk een duet is (en die bv op de best of staat), maar de versie die op het album staat. Daar hoor je absoluut geen Bowie. Met een beetje fantasie in dat ''tik tok'', maar dat is ook maar een verhaaltje wat ik heb gehoord en dat ik hier wilde checken. Om eerlijk te zijn denk ik dat Bowie helemaal niet meedoet, al blijft het een mooi verhaal dat-ie ''tik tok'' zou doen en misschien is het ook wél waar.

Maar dat ze het bed hebben gedeeld is wellicht een beetje teveel m'n eigen fantasie. Al is het natuurlijk wel erg voorstelbaar, met 2 van die drag queens. Wel heb ik gelezen dat Michael Stipe geprobeerd heeft om Molko te versieren, maar of dat gelukt is weet ik ook niet. Hij had ieder geval duidelijk een oogje op hem. En dat begrijp ik, zucht.....

...

Jornaquin
Volgens mij is de versie die op dit album staat gewoon alleen Brian Molko maar dat weet ik niet zeker. Brian Molko is een apart mannetje maar ik schat hem nog net niet zo apart in om met 2 bejaarden (wat ik niet beledigend bedoel voor David Bowie en Michael Stipe ) het bed te delen

avatar van Kaaasgaaf
Ze zien er anders toch nog erg appetijtelijk uit?

avatar van Darkshines
Laten we het maar weer over het album hebben. Ik ken eigenlijk pas 2 albums van placebo met deze en meds, maar ik vind deze toch duidelijk het beste. De liedjes volgen elkaar goed op en de kwaliteit van deze liedjes vind ik toch nog beter dan op meds. En de stem van Brain bepaalt eigenlijk het geluid van placebo. Super! 4,5

Kaaasgaaf schreef:
Ze zien er anders toch nog erg appetijtelijk uit?

Jij gaat toch ook niet met elke vrouw naar bed? Dus hou je domme opmerkingen lekker voor je ofzo . Maar om op het album door te gaan, dit is wel mijn favoriete Placebo album met als toppers Allergic en Burger Queen. 4,5*

als ik moet kiezen tussen deze en die singlesverzamelaar als eerste placebo cd welke raden jullie mij dan aan?

the dutchman schreef:

Diezelfde vraag stelde ik mezelf ook, en heb toen die verzamelaar gekocht. Ik weet niet of dat een heel slimme zet is geweest. Ik heb in ieder geval even niet de ambitie om meer albums aan te schaffen. Ik wacht Pinkpop even af.

avatar van VanDeGriend
the dutchman schreef:

Absoluut deze !

Vaak is gekozen voor de lawaaige, en in mijn ogen mindere songs als single. De verzamelaar is imo ronduit de zwakste release van Placebo en eigenlijk, zeker de eerste helft, een knap irritante plaat. Daarnaast wordt op de singlesverzamelaar het prachtige prijsnummer Without You I'm Nothing vakkundig om zeep geholpen door een op papier interessante maar totaal niet werkende samenwerking met David Bowie.

avatar van Premonition
Sluit ik mij helemaal bij aan!

avatar van DaarGaJeFaber
Eens. Deze geeft een veel beter beeld van waar Placebo toe in staat is dan OMWF

[quote]Jornaquin schreef:

[quote]
Hoe weet jij dat nou?

N.a.v. de lovende kritieken van de door mij zeer gewaardeerde leden heb ik deze cd enkele weken geleden aangeschaft.
Mijn mening: SUPERALBUM. Nu vaak gedraaid, en de vijf terechte sterren toegekend. Hard op weg richting mijn top 10.
Ach, weet je wat. Ik knal hem erin ook. Nirvana er maar eens uit.

Goed bezig

rayman schreef:
Ach, weet je wat. Ik knal hem erin ook. Nirvana er maar eens uit.

Dit zeer gewaardeerde lid waardeert deze geste ten zeerste!