Mike Oldfield - Tubular Bells (1973)

Label: Virgin

1. Tubular Bells (Part One) (25:00)
  2. Tubular Bells (Part Two) (23:50)
  3. Mike Oldfield's Single (Theme from Tubular Bells) * (3:53)
  4. Sailor's Hornpipe [Viv Stanshall Version] * (2:48)
  5. Tubular Bells (Part One) [2009 Mix] * (25:58)
  6. Tubular Bells (Part Two) [2009 Mix] * (23:20)
avatar van Kos
Kos
Geen tracks....

avatar van blabla
Aangepast, ik heb 'm weliswaar niet goed gekeurd, maar was hier toch.

avatar van John Doe
De tracks zouden toch alleen maar genoemd zijn naar instrumenten en het loopt aan een stuk door (en het is geen mix album).

avatar van Zelva
De tracks zouden toch alleen maar genoemd zijn naar instrumenten

Das Tubular Bells 2003 en dan nog zijn het niet alleen instrumenten.

avatar van John Doe
Ja dat heb ik in de winkel gezien. Ik heb even de LP van mn vader erbij gepakt (hoe leer ik anders deze muziek kennen als 18-jarige ) en ik zie dat er als 'tracks' instrumenten worden aangeven. Alles wat wordt toegevoegd aan de muziek met als laatste op side 1 Tubular Bells. De voorkant van de lp is een kunstwerk.

Lees even mee:

Farfisa Organ
Bass Guitar
Acoustic Guitar
Etc.

Dat zijn dus geen tracknamen, maar de instrumenten die Oldfield speelt in dat betreffende nummer.

Drums: Steve Broughton (courtesy Harvest), het laatste van Part Two, is nou ook niet echt helemaal een instrument te noemen. En is zeker niet het laatste instrument dat in dat nummer wordt gespeeld.

avatar van FisherKing
Absoluut Meesterwerk dat nooit verveelt.

avatar van John Doe
Kijk tracks tussen aanhalingstekens en ik zei zelf dat het geen tracks waren in mn bericht eerder en alles wat wordt toegevoegd aan de muziek (niet alleen instrumenten hoeven dat te zijn), ik weet dat Mike Oldfield het speelt (knap zoveel tegelijkertijd ).

avatar van Zelva
Nou ja, tegelijkertijd. Dat heet overdubben, toen nog heel experimenteel. Op het zelfde stukje band wordt dan iedere keer een ander stukje muziek op een spoor opgenomen, zodat het over elkaar heen komt. Alleen bij dit album was dit heel tricky omdat het zoveel instrumenten tegelijkertijd betrof. De band ging dan heel erg slijten. Bij zijn derde album, Ommadawn, ging het dan ook grondig mis. Maanden was hij bezig om alles te perfectioneren met een paar andere muzikanten. Toen bleek de band zo versleten dat ie weggegooid kon worden. Hebben ze in een paar dagen alles opnieuw opgenomen.

Maar gaat het qua melodie dan de hele tijd het zelfde door zoals in de film (The Exorcist)?
Mag toch hopen van niet..;)

avatar van Kos
Kos
Nee, er zitten veel overgangen in en door de verschillende instrumenten die al naar gelang het album vordert gebruikt worden, is de melodie niet eens meer te onderscheiden.

neo
Bassie en Adriaan...

avatar van Zelva
Megairritant ja. Draai je het eens, krijg je meteen van die reacties van "Hé, Bassie en Adriaan".

avatar van John Doe
Dat Bassie en Adriaan melodietje en The Exorcist Theme zijn alleen het begin van het nummer, dat verdwijnt er er volgen nog meer mooie overgangen. Goede opbouw en afbouw.

avatar van gemaster
Ook het 1e wat ik dacht was 'Bassie en Adriaan!'. Dit bewijst toch wel dat Adriaan een beetje verstand had van muziek.

Tubular Bells is een prachtig album dat vooral op het einde van part 1 heel, maar dan ook heel erg mooi wordt. Het enige minpuntje vind ik het begin van part 2, dat pas na een minuut of 8 echt op gang komt. 4,5 ster.

nog een minpuntje is dat deze meneer ongeveer 400 cd's heeft gemaakt met hetzelfde deuntje

Grote onzin.

Mike Oldfield - Tubular Bells (1973)
Mike Oldfield - The Orchestral Tubular Bells (1975)
Mike Oldfield - Tubular Bells II (1992)
Mike Oldfield - Tubular Bells III (1998)
Mike Oldfield - The Millennium Bell (1999)

etc etc...en allemaal met het bassie en adriaan deuntje...

avatar van Zelva
The Millennium Bell bevat geen spoor van het Bassie en Adriaan Deuntje.

The Orchestral Tubular Bells is een georkestreerde versie van David Bedford, op initiatief van Bedford, waarin Mike Oldfield alleen een minuutje of twee akoestische gitaar speelt in het tweede deel. Die telt dus ook niet mee.

Bij Tubular Bells III wordt er slechts een variant op het thema gespeeld in het eerste nummer. De rest van de cd is geheel anders dan de originele Tubular Bells III.

Ook bij Tubular Bells II wordt er een variant op het thema gebruikt. De versie is hier voor de rest wel hetzelfde te noemen, maar het album is zo verschillend met de 1973-versie dat er toch sprake is van een geheel nieuw album, en niet Tubular Bells opnieuw ingespeeld in 1992.

Alleen bij Tubular Bells 2003 wordt exact hetzelfde thema gebruikt.

o ok een kenner merk ik...dan zeg ik niks meer, moet de cd's die ik heb dan nog maar eens uit de kast trekken om goed te luisteren

avatar van John Doe
Blijkbaar vond Mike Oldfield de naam Tubular Bells krachtig en is het een soort project van 'm geworden waaronder hij cd's uitbrengt.

avatar van starbright boy
Nog waarschijnlijker is dat de naam Tubular Bells bij Oldfield garant staat voor meer aandacht en een betere verkoop van de cd.

starbright boy schreef:

Nee, zie Zelva's post. Het kan nog wel commercie zijn, nog steeds, maar het is ook Tubular Bell-muziek. Dan is het dus commercie in de zin dat hij die muziek blijft maken omdat hij weet dat het verkoopt en niet op jou manier. En het zijn maar 4 albums van de zoveel. Vooral Tubular Bells 2003 verdient de naam, dat is een prachtige remake.

avatar van ChrisX
Tja... ik ben misschien in de minderheid maar persoonlijk vind ik dit dus echt niet zijn sterkste album en het feit dat hij het maar blijft uitmelken maakt het zeker ook niet positiever.

Deel 1 is klassiek maar met name Deel 2 rammelt echt aan alle kanten en moet het hebben van de nodige muzikale stoplappen. Maar gelukkig werd dat met de 2 hier opvolgende albums gecorrigeerd.

erwku

avatar van HiLL
erwku schreef:

Waarom sorry?

avatar van gemaster
Hij excuseert zich voor het feit dat hij 'ik vind' met -dt schrijft.

erwku schreef:

Sorry mensen, maar dit vindt ik een van de meest geniale platen allertijden,

Dat vind ik ook, maar zet 'm dan in je top10, of zijn er dan nog 10 genialere platen?

avatar van Conway Twitty
BASSIE EN ADRIAAN!!!!