Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

met Pharrell

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

avatar van René.
Ben hem aan het binnenhalen.

avatar van No Surrender
Wou ik net posten, ja zeer mooie commercial.

YouTube - Jay-Z Rhapsody Commercial HD

avatar van TheLegacy
Ik vind het niet zo'n geweldig album
Favo's tot nu toe: D.O.A., Empire State Of Mind, Already Home, Young Forever.

avatar van Rhythm & Poetry
Een scala van foute gastartiesten en tergend zwakke beats ondersteunen Jay-Z op zijn nieuwe Blueprint wanvertoning. Veel positiever kan ik helaas niet over het album zijn. Voor mij zegt het eigenlijk al genoeg dat Kanye West op Run This Town nog voor het absolute hoogtepunt zorgt. Verder is D.O.A., alhoewel die track ook met de luisterbeurt saaier wordt, nog wel te doen maar dan houdt het ook een heel eind op. Na nog een redelijk American Gangster uitgebracht te hebben, lijkt Jay-Z nu officieel de afgrond ingezakt te zijn.

Frostyx
Ja hij had na The Black Album moeten stoppen.
En dan daarvoor.
Want alleen die ene eerste en die ene met die "Girls" en dan The Black album was dope.
Hij had daar tussen een break moeten nemen. en dan stoppen.
Want hij heeft te veel neppe dingen gedropt, en hij houd het niet zo heel straat als je kijkt naar de gast artiesten, zo gaat je naam natuurlijk naar de dinges.
Arme Jay-Z.

avatar van No Surrender
Arme Jay-Z, die gozer heeft meer geld dan wat alle musicmeters leden in hun hele leven verdiend samen:P

Zeertjuh
Het album nu een paar keer beluisterd maar kan mij echt totaal niet boeien. begin met 2* ,misschien in de loop der tijd nog iets omhoog. De 3 albums na The Black Album vind ik echt Jay-Z onwaardig.

No Surrender schreef:

Zou hij ook zo gelukkig zijn? Maar dat geheel terzijde.

avatar van Kill_illuminati
Frostyx schreef:

Want alleen die ene eerste en die ene met die "Girls" ....

Dat was The Blueprint het eerste deel.

avatar van Game
Ik ben wel benieuwd naar Sound Of The 70's, die is nog niet uitgekomen. Of bestaat ie helemaal niet?

Ik had er veel meer van verwacht.
Een grote teleurstelling.

avatar van 'State Of Mind'
Dat nummer is echt 75% Jeezy als het niet meer is, HOE FOCKING IRRITANT!

Game schreef:

waarschijnlijk zal die wel niet bestaan

Mb.
Goh, als D.O.A. als hoogtepunt wordt gezien dan moet het album echt bagger zijn.

avatar van 'State Of Mind'
nahh ik vind dat echt niet het hoogtepunt. er zitten zat betere tracks tussen.

Frostyx
Young Forever is wel echt rete strak gesampled.
Big up voor die shizzle maar de rest is echt middelmatig.
Of minder zelfs.
Stom.

avatar van Chrisseh
R&P schreef:

Zou hij ook zo gelukkig zijn? Maar dat geheel terzijde.
Mwah denk het wel, (multi?)miljonair, zijn vrouw is Beyonce en zijn baan is zijn hobby (mag ik hopen)... Misschien waarderen de eckte eckte hiphop-heads hem tegenwoordig wat minder, maar dat kan hem - lijkt mij - niet boeien.

SSS
Enter Makaveli schreef:
Ik had er veel meer van verwacht.
Een grote teleurstelling.

Dan vind ik een 6 (3 sterren) ook een grote teleurstelling daar had ik dan weer meer van verwacht.

Chrisseh schreef:

Hij word zelfs in zijn vakantie in Kroatië lastig gevallen, zo erg dat ie gaat meppen en dan word hij neergezet als de crimineel.
Alles voordeel heb ze nadeel jeweet.

Thank You is voor mij één van de zeldzame hoogtepunten

Frostyx
Echt vies tegen gevallen. En ik verwachte niet veel.
Zeg maar alsof je een dode mus verwacht, en dan krijg je hem ook nog is zonder vleugels, daar maak je niemand blij mee.

avatar van realmadrid23
woow geen lil wayne, hij heeft zijn verstand gelukkig niet verloren .

avatar van gherdt
Eindelijk! Wat word ik altijd ongeduldig als er een nieuwe Jay-Z in aantocht is. En waarom eigenlijk? Een zeldzaam inconsistent oeuvre met torenhoge hoogtepunten (Reasonable Doubt, The Blueprint, Unplugged, The Black Album) en schrikbarend diepe dieptepunten (Collision Course, The Best Of Both Worlds, Kingdom Come).....Al 6 jaar geen fatsoenlijke plaat meer uitgebracht dus waarom al die onrust in de kop? Omdat Jay-Z altijd weer hoop geeft voor een nieuwe klassieker....Zodra ik die stem hoor word ik hongerig en DOA en vooral Run This Town gaven weer hoop op een ware opvolger van The Blueprint. Maar ik had het kunnen weten, het vervolg is altijd minder dan het origineel, wist ik eigenlijk ook al na The Gift & The Curse.....
Maar Jay heeft de kwaliteit om me altijd weer helemaal gek van verwachting te maken. Niet waargemaakt dus . Maar vervelend? Zeker niet....Het beginsalvo is aardig indrukwekkend; het zuigende What We Talkin´ ´Bout, het typisch nonchalante Thank You, het old-school gevoel van D.O.A., de epische kwaliteiten van Run This Town en de te strakke piano op Empire State Of Mind. Ook de relatieve chaos van Off That bevalt me prima. Maar dan zakt de plaat toch behoorlijk in. En is Jay dus weer niet in staat om iets consistents (laat staan meesterlijks) af te leveren. Venus Vs. Mars is een afgekloven sextrack met tweedehands Timbaland-beat, Hate komt nogal geforceerd over en de Neptunes hebben hun glans al wat langer verloren. Afsluiter Forever Young is mij teveel kitsch.
Als geheel iets beter dan American Gangster denk ik zo, maar hij komt niet in de kast te staan naast eerder genoemde magisch kwartet. Maar Jay, bij je volgende zit ik weer smachtend op de eerste rij!

Venus Vs. Mars is een afgekloven sextrack met tweedehands Timbaland-beat,

hahahaha xD goeie

avatar van gherdt
Hopelijk gaat Jay snel ten onder aan de kredietcrisis, heeft ie misschien eindelijk weer echt wat te vertellen.....

avatar van Rhythm & Poetry
Empire State of Mind is trouwens ook nog een nummer dat ik kan waarderen. Best een catchy beat en op zijn tijd kan ik Alicia Keys wel waarderen, het nummer zal waarschijnlijk wel snel gaan vervelen.

Rene1979
ik weet het nog steeds niet hoor met deze cd.
DOA vind ik wel ok en ook die met Alicia ook..

avatar van Stapler
Wat leuk, de man neemt in het bejaardenhuis nog plaatjes op terwijl hij lekker van zijn pensioen geniet .

avatar van Game
Nee man, Jay-Z blijft Young Forever. Je weet zelf