Jay-Z - The Blueprint 3 (2009)

Label: Roc Nation

1. What We Talkin' About (4:04)

met Luke Steele

2. Thank You (4:10)
  3. D.O.A. (Death of Auto-tune) (4:15)
  4. Run This Town (4:27)

met Rihanna en Kanye West

5. Empire State of Mind (4:36)

met Alicia Keys

6. Real as It Gets (4:12)

met Young Jeezy

7. On to the Next One (4:17)

met Swizz Beatz

8. Off That (4:06)

met Drake

9. A Star Is Born (3:48)

met J. Cole

10. Venus Vs. Mars (3:10)
  11. Already Home (4:29)

met Pharrell

15. Young Forever (4:13)

met Mr. Hudson

avatar van MurryMusic
ja had net de clip gezien..wat de neuk

als je deze na reasonable doubt luistert valt het allemaal wat tegen maar... vind er toch wat lekkere nummerpjes tussen zitten. Ben ook een grote fan van empire of the sun en kid cudi wat een hoop scheelt.

avatar van Stapler
Dat scheelt 2 nummers

En ik maar denken dat Jay-Z gezegd had dat er geen auto-tune op zijn album zou staan?

Harco
Goof schreef:

Dat staat er wel op?

Relax
Vind het wel een heerlijk album.

avatar van No Surrender
Het album vind ik terleurstellend, ik verwachtte een klassieker. Jammer dat het geen klassieker is geworden. Maar toch wel een lekker album. Die Timbo nummers zijn waardeloos, maar de Kanye nummers zijn erg goed.

avatar van MAS
MAS
Goof schreef:

Staat er toch auto-tune op ? :S Ik dacht dat hij dat na DOA had afgezworen.

avatar van No Surrender
Alleen refrein Reminder.

avatar van jordidj1
alleen nog maar D.O.A. & Run This Town geluisterd.

wel chille nummers.

ben eigenlijk niet echt van plan dit album te gaan luisteren

avatar van MAS
MAS
No Surrender schreef:
Alleen refrein Reminder.

Toch best triest. Als dat ook een single wordt zet hij zichzelf echt voor lul. Ga het album van de week wel een keer checken maar heb er eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in.

avatar van TheLegacy
Jay-Z weet je wat jij moet doen, gewoon lekker gaan genieten van je welverdiende rust.

avatar van Silky & Smooth
Om maar meteen te beginnen met het slechtste nummer van dit album: On To The Next One. Jammer. Past er totaal niet tussen, Swizz hoort gewoon 'schreeuw'- en clubbeats maken. Lekker DMX ofzo erop laten schreeuwen, klaar...

Maar dan de rest. Ik zie niet wat er mis mee is. Ik vind dat er veel te veel (naar mijn mening onterecht) gezeur op is.

De producties (op bovenstaande na) zijn allemaal dik in orde. Ik vind Kanye de beste beatmaker, dus kan altijd genieten van zijn beats. Maar ik kan ook altijd genieten van een lekker Neptunes- of Timbaland-beats. ook. Ja ook op dit album! Off That is juist een van de betere nummers van het album.

Jay-Z rapt en flowt juist goed op de producties. Lekker rustig zoals ik hem graag hoor. Dat hij lui geworden is omdat hij allang binnen is, is onzin!

Dan de gastartiesten: Rihanna kan mooi zingen, Alicia Keys nog mooier. Pharrell is als gastartiest altijd wel goed, beter dan solo in ieder geval. KiD CuDi is verfrissend en heeft een fijne stem om naar te luisteren. J. Cole kende ik alleen van naam, maar zijn rap is ook prima. En Drake doet het refreintje gewoon goed.
En dan Young Jeezy... wat heeft iedereen tegen die man? Misschien moet je er van houden. Ja, simpele teksten. Maar zijn schorre stem maakt hem juist zo goed. Voor de een is het dom geschreeuw, maar ik vind dat het juist nummers afmaakt. En dat heeft / hebben Jay-Z / The Inkredibles, en ook Kanye (zie Can't Tell Me Nothing), door.
En met wie had Young Forever mooier geklonken dan met Mr. Hudson? Ik weet het niet...

Ik vind het een goed album en heb er na een aantal luisterbeurten keer op keer van genoten. Alle nummers dik voldoende (behalve het Swizz-nummer jammergenoeg).
Nee misschien geen klassieker, maar heb maar weinig albums gehoord die binnen een week al een klassieker waren... Misschien verwacht men te veel van hem..

1. Empire State of Mind
2. Young Forever
3. Run This Town
4. A Star Is Born
5. Off That

4 sterren voor de nieuwe Blueprint!

Ik vind het zeker geen slecht album, de cohesie is soms een beetje zoek voor mij. Toch wel jammer dat het de naam: blueprint 3 krijgt, heel riskant en de naam niet echt waardig volgens mij.

avatar van indie-nerd
Kanye en Alicia maken een goede beurt! heerlijke nummers met hen erin

Alles klinkt gewoon heerlijk, niet zeuken

avatar van Shelter
DOA weer gehoord....vind ik toch erg vet nummer.
Moet nog steeds het album ergens checken....dan ga ik voten.

avatar van Kill_illuminati
Eigenlijk heb ik bijna de zelfde mening als Silky & Smooth, zelfs over Young Jeezy.

Rijnes
Naarmate ik deze cd meer luister wordt 'ie steeds beter! Zeker met de track in samenwerking met Mr. Hudson is dit een topper!

avatar van TheFunkyM
IK weet het nog niet helemaal met deze cd. De nummers zijn allemaal een beetje anders. Op dit moment heb ik hem niet helemaal af kunnen luisteren.

Ik denk wel dat het een voldoende wordt. Ik moet het daarvoor nog wel een paar keer meer luisteren

Ik moet ook zeggen, zijn hitje.. die ik gister op de radio hoorde vond ik best lekker. Normaal zet ik Rihanna altijd af.. maar nu vond ik het wel een lekker nummer.

avatar van Silky & Smooth
Zelfs het nummer met Swizz begint lekker te klinken. Past nog steeds niet bij de cd, maar toch..

En ik kende J. Cole alleen van zijn naam, maar heb toch maar wat info gezocht en zijn The Warm Up Mixtape gedownload. Eerste artiest van Jay's label en wat voor een! Talentje hoor! Fijne flow en ook nog sterke teksten. Verwacht nog veel van hem!

avatar van j0ey-
sampled swizz beatz nou een stukje van Justice in 'on the next one'?

Wat een sterk album zeer apart voor Jay's doen maar het pakt goed uit. Niet het niveau van Blueprint 1 maar komt zeker in de buurt

j0ey- schreef:
sampled swizz beatz nou een stukje van Justice in 'on the next one'?

Ja D.A.N.C.E.

P-DawG
Empire State of Mind is nog best een aardig nummer geworden, ik vind Alicia Keys daar wel anders klinken dan normaal. Ik had eerst niet eens in de gaten dat zij (niet kijkende naar welk nummer ik luisterde) degene was die zong..

P-DawG
Nummer 6 en 7 zijn wel echt dramatisch. Jeezy en Swizzy...

Awh/AwhAwh/Awh/Awh/Awh/Awh..

Op D.O.A. vond ik het nog wel leuk, maar omdat nou op meerdere nummers de hele tijd te doen is een beetje vermoeiend.

avatar van Kill_illuminati
Net Michael Jackson die ook steeds een bepaald geluidje en hi-hi en en ah-ah maakte. Jeezy is nog iet ens zo slecht op dit album.

P-DawG
Die stem van Jeezy kan ik gewoon niet uitstaan. Hoe hard hij zijn best ook doet, ik zal hem waarschijnlijk nooit goed vinden komen. Een nummer dat As Real As It Gets heet is bij voorbaat al kansloos als Jeezy er een bijdrage aan levert.

Dit zal denk ik net geen voldoende halen bij mij, vind vooral nummers 6 t/m 10 erg slecht.

Kill_illuminati schreef: