Editors - In This Light and on This Evening (2009)

Rock / Electronic
Label: Kitchenware

1. In This Light and on This Evening (4:23)
  2. Bricks and Mortar (6:23)
  3. Papillon (5:26)
  4. You Don't Know Love (4:41)
  5. The Big Exit (4:46)
  6. The Boxer (4:42)
  7. Like Treasure (4:54)
  8. Eat Raw Meat = Blood Drool (4:55)
  9. Walk the Fleet Road (3:47)
  10. This House Is Full of Noise * (6:22)
  11. I Want a Forest * (3:59)
  12. A Life as a Ghost * (4:33)
  13. Human * (3:13)
  14. For the Money * (5:53)
  15. You Don't Know Love [Demo Version] * (4:04)
  16. These Streets Are Still Home to Me * (3:19)
  17. No Sound But the Wind [Live at Rock Werchter 2010] * (3:48)
avatar van Silver
dankzij die snippets, kan ik echt niet meer wachten op de release van het album.

The Boogieman
Waar hebben jullie deze beluisterd? Kan ze namelijk echt niet vinden?

The Boogieman schreef:
Waar hebben jullie deze beluisterd? Kan ze namelijk echt niet vinden?

itunes. uk store

MarcoB schreef:

itunes. uk store

ok bedankt. had ook nog via Itunes gezocht, maar om een of andere reden kon ik er niet op kijken. Daarnaast dacht ik of je ook bij Amazon kon kijken etc, maar dat was ook niet.
In ieder geval bedankt

avatar van rkdev
Net ook beluisterd via iTunes UK, maar ik ben nog niet overtuigd hoor.
Papillon vind ik erg goed, maar de rest klinkt erg rustig en erg electronisch.
Moet ik vaker horen dus...

avatar van Facedown
Voor mensen die zouden geinteresseerd zijn, hier een zéér sterke akoestische versie van het nummer Papillion:

klik

Zeertjuh
Facedown schreef:

klik

Ik vind het persoonlijk erg jammer dat ze overgestapt zijn naar synthesizers.. Echt kippenvel bij deze akoestische versie!

avatar van rkdev
Zeertjuh schreef:
Helemaal mee eens, dit is echt briljant ! (al vind ik de singleversie ook goed).

avatar van Reindert
Vind het nummer op zich niet slecht. Maar de akoestische versie is echt een stuk beter.

avatar van kazzie
Eric Corton heeft de plaat al! Dat zei hij teminsten in zijn NRC Rocks.
Misschien dat er dan al meer zijn die hem hebben, vast wel een knuppel die hem online zet voor 12 oktober!
Naja koop hij sobieso nog wel in origineel maar ik kan gewoon niet meer wachten!

Maar. worden het nu 9 of 14 tracks?

Lost Highway
Reindert schreef:

Ik ben geen liefhebber van teveel akoestisch gedoe, maar bij Editors werkt het wel, zo ook de versie van An End Has A Start (staat op de EP) en de uitvoering van Smokers, op Studio Brussel gehoord tijdens de live sessie. Ach, het toont alleen maar aan dat Smith & co gewoon zeer goede muziek maken. Uit het vorige album viel meer te halen, ik heb het gevoel dat de productie daar één en ander verknoeid, al blijft het album meer dan OK.

Dn!S schreef:
Maar. worden het nu 9 of 14 tracks?

zo ver ik weet 9 en komen die andere 5 op een aparte bijgeleverde cd.

avatar van Barend G
kazzie schreef:
Eric Corton heeft de plaat al! Dat zei hij teminsten in zijn NRC Rocks.

Tuurlijk heeft een heel leger journalisten en radiomakers hem al. De band was vorige week immers in NL voor interviews.

Berichten over het al dan niet lekken van deze plaat verwijderd.

avatar van djarend
promo cd is inderdaad al tijdje in omloop, alleen zijn geen enkele bezitter hiervan het in zijn hoofd halen om hem op het net te plaatsen, gelukkig, omdat ze watermarked zijn, zodat de platenmij meteen kan zien wie het gedaan heeft. Ik heb hem ook helemaal mogen horen vind hem top, kan nog geen beoordeling geven want 1x is te weinig, maar hij deed me idd veel aan New Order denken, veel meer electronica, gelukkig, want altijd hetzelfde gitaargeluid op de eerste 2 platen was ik wel weer even beu, niet dat die helemaal weg is, maar nu gedoseerder,

Die recensie maakt me toch wel heel nieuwsgierig. Al kan ik niet echt uitmaken of ze nou echt positief zijn. Okee, hij is beter dan Terminator: Salvation. Dat zou ik met een beetje hulp van mijn vrienden ook nog wel voor elkaar krijgen.

avatar van Barend G
djarend schreef:
vind hem top, kan nog geen beoordeling geven

Ik bespeur een contradictie

avatar van barrett
Gisteren voor het eerst Papillon gehoord, wat een topnummer... Ben echt benieuwd naar de rest van de plaat... met al die synths...

Inmiddels zijn al de live versies te beluisteren

The Boogieman
Wel een saaie videoclip van Papillon. Had van mij er wel wat meer in gemogen dan alleen dat rennen.

avatar van Silver
Gaaf hoor die live versies.

vooral The Big Exit. wat ontwikkeld zich dat tot een knaller.

avatar van Lennonlover
all right! Een nieuwe Editors. Ben altijd benieuwd naar.

De 3 voor 12 sessie is nu te beluisteren op hun site, Hier zijn een paar nieuwe nummers te horen met gitaar.

avatar van sean leonard
Grappig, hij ziet er uit als een spaanse stierenvechter. Mooie sessie, maar ik denk wel dat die synthesizers de nummers wat extra zullen geven.

avatar van Silver
ik ben zelden zo onder de indruk geweest van een stel slecht opgenomen live nummers, draai dit al 2 dagen non stop.

dit moet wel de plaat van dit jaar worden,helemaal mijn muziek dit ook.

The Boogieman
Het is inderdaad een prachtig akoustisch optreden. Vind dat Tom echt een mooie stem heeft. Ik kijk nu al uit naar het concert.
Wat betreft de synthesizers is dat het heel anders ga klinken dan de vorige 2 albums. Mijn gevoel gaat er eigenlijk naar uit dat dit hun beste cd gaat worden.

Silver schreef:

dit moet wel de plaat van dit jaar worden,helemaal mijn muziek dit ook.

Zou wel leuk zijn, ik heb voor deze maand nog geen plaat van het jaar . Maar ze moeten toch wel met iets heel bijzonders op de proppen komen willen ze dit jaar o.a. Dirty projectors, Sunset rubdown, Antony of de Dark was the night compilatie willen verslaan (en dan heb ik de nieuwe Porcupine tree nog niet gekocht ), maar ik heb 2 slechte live versies gevonden (papillion en iets met raw meat dacht ik) en die waren zeer behoorlijk (de nummers dan) en het belangrijkste; het is wat anders en zeker een goede richting en ik denk dat dit misschien wel de verrassing van het jaar kan worden (hoewel ze dan weer een zware kluif krijgen aan de Arctic monkeys ), want mijn Editors hart is weer bijna net zo hard gaan bonken als tijdens Back room, kom maar.